Anaor 11.04.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 A gdzie tą niemiecką można zamówić czy trzeba jechać do niemiec czy mają swoich pośredników jak mają to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 11.04.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Czy z dachówką jest taki problem? Pomóżcie gdzie można dostać dachówkę Brasa, byłam w HMB wybraliśmy sobie dachówkę jaka nam się podobała a nam mówią że nie ma szans, tym bardziej że potrzebujemy dopiero na lipiec- sierpień, czy może ktoś wie gdzie nie mają z tym problemu? Hmm to potrzebujecie dachówkę na teraz czy na lipiec-sierpień, bo na sierpień to dostaniesz dachówkę braasa w "pokryciach dachowych" to jest ich numer zielonogórski (068) 322 77 88. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 11.04.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Czy u Was też tak ciężko dostać kredyt hipoteczny jak jest się ryczałtowcem? Byłam dzisiaj w expanderze i tam miły pan pocieszył, że nigdzie nie dostaniemy kredytu, bo nie mamy zdolności kredytowej, bo ryczałtowcom cięzko obliczyć . U mnie ( PKO BP ) w przypadku ryczałtu dochód obliczany jest na podstawie oświadczenia klienta jednak nie więcej niż przy stawce ryczałtu : 3% - 10% przychodów wynikajacych z PIT28 5,5% - 20% przychodów wynikajacych z PIT28 8,5% - 40% przychodów wynikajacych z PIT28 17% i 20% - 60% przychodów wynikajacych z PIT28 Wylicz jaki Ci wychodzi dochód i prześlij mi na P.M. to wyliczymy jaką masz zdolność kredytową. W PKO wyliczono mu, że w 2006 roku zarabial 600zł , więc nie ma szans tam na kredyt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 11.04.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Zajrzyjcie do BGS Gorzów składasz pit o przychodach a bank uznaje to jak twój dochód. )) Jak by był ktoś zainteresowany to jest ich numer 095 7284 137. byliśmy na samym początku w tym zielonogórskim oddziale, nie wiem dlaczego juz tam nie poszliśmy . Ale pójdziemy jeszcze raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 11.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Hmm to potrzebujecie dachówkę na teraz czy na lipiec-sierpień, bo na sierpień to dostaniesz dachówkę braasa w "pokryciach dachowych" to jest ich numer zielonogórski (068) 322 77 88. Ale ja potrzebuję z Gorzowa a tu mówią że Braas wstrzymał wszystkie zamówienia do sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 11.04.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 HEJ Z DACHÓWKA SĄ PROBLEMY Z TEGO CO SIE DOWIEDZIAŁEM TO BRASS-a NIE DOSTANIE SIE DO KOŃCA WAKACJI, MAM INFO. ŻE JEST DOBRA DACHÓWKA FIRMY IBF NA ŻWIROWEJ IO JEST DO DOSTANIA NA MAJ-CZERWIEC. POZDRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 11.04.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 jezeli chodzi o Bendersa to dystrybucje maja Szwyndrakowie w Karninie.ja juz dalam do wyceny dach i ciekawa jestem jak to cenowo wyjdzie w porownaniu do Braasa. w ogole bardzo dobrze mi sie z ta hurtownia wspolpracuje. duzo materialow u nich kupujemy, mila obsluga i nie ma problemow z dostawami. nawet jak cos nam zostanie to to odbiora. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 11.04.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 HEJ Z DACHÓWKA SĄ PROBLEMY Z TEGO CO SIE DOWIEDZIAŁEM TO BRASS-a NIE DOSTANIE SIE DO KOŃCA WAKACJI, MAM INFO. ŻE JEST DOBRA DACHÓWKA FIRMY IBF NA ŻWIROWEJ IO JEST DO DOSTANIA NA MAJ-CZERWIEC. POZDRO. my mamy w planie IBF wszyscy nasi budowlani znajomi tam sie zaopatruja w Anmarze i sobie chwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 11.04.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 A czy coś możecie powiedzieć o PRODACH ta firma znajduje się jak się jedzie na Kłodawę z Gorzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 11.04.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 dzisiaj maz był w hurtowni stali w Gorzowie wyszło 700zł drozej niz w mojej wsi nie liczac dojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonGemolo 11.04.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Czy u Was też tak ciężko dostać kredyt hipoteczny jak jest się ryczałtowcem? Byłam dzisiaj w expanderze i tam miły pan pocieszył, że nigdzie nie dostaniemy kredytu, bo nie mamy zdolności kredytowej, bo ryczałtowcom cięzko obliczyć . U mnie ( PKO BP ) w przypadku ryczałtu dochód obliczany jest na podstawie oświadczenia klienta jednak nie więcej niż przy stawce ryczałtu : 3% - 10% przychodów wynikajacych z PIT28 5,5% - 20% przychodów wynikajacych z PIT28 8,5% - 40% przychodów wynikajacych z PIT28 17% i 20% - 60% przychodów wynikajacych z PIT28 Wylicz jaki Ci wychodzi dochód i prześlij mi na P.M. to wyliczymy jaką masz zdolność kredytową. Jeżeli chodzi o Panów ( niewątpliwie bardzo miłych ) z expandera to jak widać mają dośc mgliste pojęcie o ofercie banków. Praktycznie wszystkie większe banki mają dokładnie określone sposoby obliczania zdolności kredytowej dla ryczałtowców. Czy z dachówką jest taki problem? Pomóżcie gdzie można dostać dachówkę Brasa, byłam w HMB wybraliśmy sobie dachówkę jaka nam się podobała a nam mówią że nie ma szans, tym bardziej że potrzebujemy dopiero na lipiec- sierpień, czy może ktoś wie gdzie nie mają z tym problemu?. Ja też wybrałem Braasa ( celtycka brązowa ). Jak byłem się dowiadywać 2 tygodnie temu to nie było żadnego problemu z dostawą ( max 3 tygodnie oczekiwania ). Jednak przed samymi świętami okazało się, że Braas wstrzymał zamówienia do czerwca. Rzutem na taśmę, w tym samym dniu udało mi się jeszcze złożyć zamówienie i dachówki mają być na czerwiec. Więc faktycznie teraz moze być problem. Tomek Ja mam kredyt w PKOBP i jestem na ryczałcie. Dokładnie tak wyliczyli jak piszesz na 8,5% stawce, wyliczyli mi 40% od całości i podzielili przez 12 miesięcy i wyszło ile misięcznie mogę zarabiać ale nie muszę .Brałem 155 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 12.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Po długiej przerwie witam wszystich budujących . Mimo mojego milczenia to śledziłam Wasze postępy budowlane . Wreszcie otrzymałam POZWOLENIE NA BUDOWE !!!!! Wyokpy już częściowo zrobione , geodeta ma być w przyszłym tygodniu dokładnie wytyczyć dom . A poza tym : Suporex kupiony już w lutym , w marcu kupiona dachówka i więźba , mamy też wykonawców na dach i fundamenty . To co damy radę to chcemy budować systemem gospodarczym . Narazie tyle , pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 12.04.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 A czy coś możecie powiedzieć o PRODACH ta firma znajduje się jak się jedzie na Kłodawę z Gorzowa. Kupiłem cały dach w tej firmie . Korzystałem z pośrednictwa gościa który specjalizuje się w dachach i cena wyszła lepsza niż w innych hurtowniach. Mogę dać namiary na mojego pośrednika, przecież wycena nic nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 12.04.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 To ja moze sie pochwale 21 marca urodzila mi sie córeczka Zuzia!!! waga 3030g, "wzrost" 57cm I mam kompletną rodzinkę w nowym domku!!! Pozdrawiam Tomasz GRATULACJE!!! Honia74, Tobie gratuluje pozwolenia na budowę!!! Powodzenia Nie złożyłam Wam życzeń na święta, ale zawsze życze Wam jak najlepiej Mam pytanko, gdzie można kupić szambo- gotowe lub kręgi. Narazie dzwoniłam do Prefadomu i Krzeszyc Jeszcze zapytam się o instalatora c.o i o pana od podłączenia gazu, najlepiej aby był z gazowni( chodzi o odbiór gazu) Bardzo proszę o odpowiedz na moje pytanka. Serdecznie pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 12.04.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam bardzo serdecznie po dłuższej nieobecności Jeszcze nic znaczącego u nas się nie dzieje . Jak do tej pory to wydeptujemy ścieszki do urzędów . załatwiamy kwity niezbędne do adaptacji projektu i ostatecznie do otrzymania pozwolenia na budowę. W sobotę grodzimy działkę .Mąż nie może się doczekać Jeśli macie namiary na kierownika budowy , to poproszę . wiesiek2 pani architekt SUPER !!!!! t f k gratuluję dzidziusia qqrq5 w której hurtowni zakupiliście stal ? Oczywiście w jakiej cenie ? Honia74 super , że już macie pozwolenie na budowę Pozdrawiam serdecznie i życzę Wszystkim budującym pozytywnych fluidów podczas zmagań budowlanych [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.04.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 qqrq5 w której hurtowni zakupiliście stal ? Oczywiście w jakiej cenie ? [/b] w Barlinku w Janexie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 13.04.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Kupiłem cały dach w tej firmie . Korzystałem z pośrednictwa gościa który specjalizuje się w dachach i cena wyszła lepsza niż w innych hurtowniach. Mogę dać namiary na mojego pośrednika, przecież wycena nic nie kosztuje dziękuję za wiadomość będę dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 13.04.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 A czy coś możecie powiedzieć o PRODACH ta firma znajduje się jak się jedzie na Kłodawę z Gorzowa. Kupiłem cały dach w tej firmie . Korzystałem z pośrednictwa gościa który specjalizuje się w dachach i cena wyszła lepsza niż w innych hurtowniach. Mogę dać namiary na mojego pośrednika, przecież wycena nic nie kosztuje Jeśli mają tam blachodachówkę to tez poproszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 13.04.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Jeśli macie namiary na kierownika budowy , to poproszę - poszło na priv. wiesiek2 pani architekt SUPER !!!!! - wiesiek2 czy to chodzi o naszą panią D.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.04.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 podpowiedzcie mi gdzie moge kupic piłe do Porothermu najlepiej uzywana a moze ktos chce sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts