Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy z dachówką jest taki problem?

Pomóżcie gdzie można dostać dachówkę Brasa, byłam w HMB wybraliśmy sobie dachówkę jaka nam się podobała a nam mówią że nie ma szans, tym bardziej że potrzebujemy dopiero na lipiec- sierpień, czy może ktoś wie gdzie nie mają z tym problemu?

Hmm to potrzebujecie dachówkę na teraz czy na lipiec-sierpień, bo na sierpień to dostaniesz dachówkę braasa w "pokryciach dachowych" to jest ich numer zielonogórski (068) 322 77 88.

Czy u Was też tak ciężko dostać kredyt hipoteczny jak jest się ryczałtowcem?

Byłam dzisiaj w expanderze i tam miły pan pocieszył, że nigdzie nie dostaniemy kredytu, bo nie mamy zdolności kredytowej, bo ryczałtowcom cięzko obliczyć :( .

U mnie ( PKO BP ) w przypadku ryczałtu dochód obliczany jest na podstawie oświadczenia klienta jednak nie więcej niż przy stawce ryczałtu :

3% - 10% przychodów wynikajacych z PIT28

5,5% - 20% przychodów wynikajacych z PIT28

8,5% - 40% przychodów wynikajacych z PIT28

17% i 20% - 60% przychodów wynikajacych z PIT28

Wylicz jaki Ci wychodzi dochód i prześlij mi na P.M. to wyliczymy jaką masz zdolność kredytową.

W PKO wyliczono mu, że w 2006 roku zarabial 600zł :lol: , więc nie ma szans tam na kredyt :( .

jezeli chodzi o Bendersa to dystrybucje maja Szwyndrakowie w Karninie.

ja juz dalam do wyceny dach i ciekawa jestem jak to cenowo wyjdzie w porownaniu do Braasa.

w ogole bardzo dobrze mi sie z ta hurtownia wspolpracuje. duzo materialow u nich kupujemy, mila obsluga i nie ma problemow z dostawami. nawet jak cos nam zostanie to to odbiora.

pozdrawiam

HEJ

Z DACHÓWKA SĄ PROBLEMY Z TEGO CO SIE DOWIEDZIAŁEM TO BRASS-a NIE DOSTANIE SIE DO KOŃCA WAKACJI, MAM INFO. ŻE JEST DOBRA DACHÓWKA FIRMY IBF NA ŻWIROWEJ IO JEST DO DOSTANIA NA MAJ-CZERWIEC.

POZDRO. :roll:

my mamy w planie IBF

wszyscy nasi budowlani znajomi tam sie zaopatruja w Anmarze i sobie chwala :)

Czy u Was też tak ciężko dostać kredyt hipoteczny jak jest się ryczałtowcem?

Byłam dzisiaj w expanderze i tam miły pan pocieszył, że nigdzie nie dostaniemy kredytu, bo nie mamy zdolności kredytowej, bo ryczałtowcom cięzko obliczyć :( .

U mnie ( PKO BP ) w przypadku ryczałtu dochód obliczany jest na podstawie oświadczenia klienta jednak nie więcej niż przy stawce ryczałtu :

3% - 10% przychodów wynikajacych z PIT28

5,5% - 20% przychodów wynikajacych z PIT28

8,5% - 40% przychodów wynikajacych z PIT28

17% i 20% - 60% przychodów wynikajacych z PIT28

Wylicz jaki Ci wychodzi dochód i prześlij mi na P.M. to wyliczymy jaką masz zdolność kredytową.

Jeżeli chodzi o Panów ( niewątpliwie bardzo miłych ) z expandera to jak widać mają dośc mgliste pojęcie o ofercie banków. Praktycznie wszystkie większe banki mają dokładnie określone sposoby obliczania zdolności kredytowej dla ryczałtowców.

Czy z dachówką jest taki problem?

Pomóżcie gdzie można dostać dachówkę Brasa, byłam w HMB wybraliśmy sobie dachówkę jaka nam się podobała a nam mówią że nie ma szans, tym bardziej że potrzebujemy dopiero na lipiec- sierpień, czy może ktoś wie gdzie nie mają z tym problemu?.

Ja też wybrałem Braasa ( celtycka brązowa ). Jak byłem się dowiadywać 2 tygodnie temu to nie było żadnego problemu z dostawą ( max 3 tygodnie oczekiwania ). Jednak przed samymi świętami okazało się, że Braas wstrzymał zamówienia do czerwca. Rzutem na taśmę, w tym samym dniu udało mi się jeszcze złożyć zamówienie i dachówki mają być na czerwiec. Więc faktycznie teraz moze być problem.

Tomek

Ja mam kredyt w PKOBP i jestem na ryczałcie.

Dokładnie tak wyliczyli jak piszesz na 8,5% stawce, wyliczyli mi 40% od całości i podzielili przez 12 miesięcy i wyszło ile misięcznie mogę zarabiać ale nie muszę :wink: .Brałem 155 tys.

Po długiej przerwie witam wszystich budujących .

Mimo mojego milczenia to śledziłam Wasze postępy budowlane .

Wreszcie otrzymałam POZWOLENIE NA BUDOWE !!!!!

Wyokpy już częściowo zrobione , geodeta ma być w przyszłym tygodniu dokładnie wytyczyć dom .

A poza tym : Suporex kupiony już w lutym , w marcu kupiona dachówka i więźba ,

mamy też wykonawców na dach i fundamenty .

To co damy radę to chcemy budować systemem gospodarczym .

Narazie tyle , pozdrawiam .

A czy coś możecie powiedzieć o PRODACH ta firma znajduje się jak się jedzie na Kłodawę z Gorzowa.

Kupiłem cały dach w tej firmie . Korzystałem z pośrednictwa gościa który specjalizuje się w dachach i cena wyszła lepsza niż w innych hurtowniach. Mogę dać namiary na mojego pośrednika, przecież wycena nic nie kosztuje :)

To ja moze sie pochwale :p

21 marca urodzila mi sie córeczka Zuzia!!!

waga 3030g, "wzrost" 57cm

I mam kompletną rodzinkę w nowym domku!!!

Pozdrawiam

Tomasz

GRATULACJE!!!

Honia74, Tobie gratuluje pozwolenia na budowę!!! Powodzenia

Nie złożyłam Wam życzeń na święta, ale zawsze życze Wam jak najlepiej :D

Mam pytanko, gdzie można kupić szambo- gotowe lub kręgi. Narazie dzwoniłam do Prefadomu i Krzeszyc :roll:

Jeszcze zapytam się o instalatora c.o i o pana od podłączenia gazu, najlepiej aby był z gazowni( chodzi o odbiór gazu)

Bardzo proszę o odpowiedz na moje pytanka. Serdecznie pozdrawiam!!! :D

Witam bardzo serdecznie po dłuższej nieobecności :D

Jeszcze nic znaczącego u nas się nie dzieje . Jak do tej pory to wydeptujemy ścieszki do urzędów . załatwiamy kwity niezbędne do adaptacji projektu i ostatecznie do otrzymania pozwolenia na budowę.

W sobotę grodzimy działkę .Mąż nie może się doczekać :D

Jeśli macie namiary na kierownika budowy , to poproszę .

wiesiek2 pani architekt SUPER !!!!!

t f k gratuluję dzidziusia :D

qqrq5 w której hurtowni zakupiliście stal ? Oczywiście w jakiej cenie ?

Honia74 super , że już macie pozwolenie na budowę :D

Pozdrawiam serdecznie i życzę Wszystkim budującym pozytywnych fluidów podczas zmagań budowlanych :D [/b]

A czy coś możecie powiedzieć o PRODACH ta firma znajduje się jak się jedzie na Kłodawę z Gorzowa.

Kupiłem cały dach w tej firmie . Korzystałem z pośrednictwa gościa który specjalizuje się w dachach i cena wyszła lepsza niż w innych hurtowniach. Mogę dać namiary na mojego pośrednika, przecież wycena nic nie kosztuje :)

Jeśli mają tam blachodachówkę to tez poproszę o namiary.