wiesiek2 20.04.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ZMIENIŁEM ZDJĘCIE TAK TERAZ WYGLĄDA MOJA BUDOWA A WE WTOREK PIERWSZE ZALEWANIE BETONEM-super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 20.04.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 U mnie podobnie jak u Kasi1 mogę juz budowac tylko wciaz czekam na decyzje z Banku. Jutro pyrdne sie na wioske troche pousuwam kszaczorow.Zawsze to jakis maly kroczek do przodu.A... i bardzo wazna sprawa: Wygralem przetarg na prawie 4ha ziemi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 21.04.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Tak siedzę nad tą moją nową umową z ENEA i zastanawiam się podpisać czy nie? Prawdopodobnie nie mam wyjścia, ale trochę się wystraszyłam. Czy Wy również macie taki zapis, że w przypadku odmowy wydania przez organa administracji decyzji o warunkach zabudowy oraz decyzji o pozwoleniu na budowę( sieci energetycznej) lub nieuprawomocnienia się tych decyzji, a także w przypadku nie uzyskania zgód osób trzecich na przebieg przyłącza przez ich teren Enea może odstąpić od umowy, a ja będę musiała pokryć wszystkie koszty jaki do tego czasu ponieśli? Matko! mogę zostać bez prądu i jeszcze z długami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Też miałam taki tekst, musisz podpisać bo innych dostawców energii w Polsce nie ma , tylko enea- MONOPOLISTA. umowę mają tak skomplikowaną, że zwykly śmiertelnik nic z tego nie rozumie. u mnie sasiad sie poczatkowo nie zgodził i musiałam do niego jeżdzić aby go przekonywać- wręcz żądał kasy za te zgodę. nic mnie juz nie dziwi w Polsce. Słupy energetyczne należą do energetyki a ziemia na której stoi do własciciela stąd potrzebna jego zgoda aby mogli weść i robić przyłącze. czasami musza pokopac po czyjes prywatnej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Jeszcze jedno poszukaj Kasiu znajomego w energetyce, dla swoich wszystko szybciej. Ja nie miałam niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 21.04.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja też czekam na prąc umowę podpisałam jeszcze chyba w styczniu i od tamtej pory cisza. Nie wiem ile mają czas muszę poszukać w umowie czy czasem nie trzy miesiące? mamy znajomego nawet ale on tylko powiedział że na wiosnę powinniśmy mieć prąd i cisza. Mi akurat się nie spieszy bo mamy fajnych sąsiadów którzy użyczą nam prądu i wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.04.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Musicie naciskać, jeździć i pytac jak widza ,że chodzicie to nie zapomną o was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 21.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 acca5- dzięki za pomoc. Masz rację. Będę musiała poszukać znajomości. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela216 21.04.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Czesc. Chcialam sie dowiedziec czy ty kupiles domek w maszewie czy dzialke w pradocinie bo z twoich postow wynika ze i dzialke i dom. Wiec co budujesz sie?, czy remontujesz domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 21.04.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Podpisałem umowę z ENEA w listopadzie 2006 , a na początku grudnia wpłaciłem pierwszą rate. Od chwili wpłaty ENEA daje sobie trzy miesiące na zrobienie projektu , następnie powinienem wpłacić reszte pieniędzy i po wpłacie ENEA ma pół roku na wykonanie przyłącza. tak mam w umowie. Na początku kwietnia zniecierpliwiony milczeniem energetyki zadzwoniłem do nich aby trochę się pospieszyli , a jakiś pan powiedział mi że jestem ujęty w grafik na początek maja i po przyłączeniu mnie dopłacę reszte pieniędzy. W międzyczasie ruszyłem z budową i założyłem tzw prąd budowlany. Zajęło mi to dwa tygodnie przy dużej pomocy znajomego który pracuje w energetyce. Teraz jeszcze walczę z gazownią , a pomaga mi znajomy który tam pracuje. Czyli jak za starych dobrych czasów ,, bez znajomości ani rusz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela216 21.04.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witam serdecznie nareszcie ktoś z okolic.czesc . Tez sie ciesze ze znalazlam kogos z okolic.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonGemolo 21.04.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 CZESC. CHCIALAM SIE DOWIEDZIEC CZY TY KUPILES DOMEK W MASZEWIE CZY DZIALKE W PRADOCINIE BO Z TWOICH POSTOW WYNIKA ZE I DZIALKE I DOM. WIEC CO BUDUJESZ SIE?, CZY REMONTUJESZ DOMEK? Działkę mam w Prądocinie,ale kupiłem dom poniemiecki w Maszewie do remontu.28 się wprowadzam.Dół gotowy, zostanie poddasze.A działeczke w prądocinie zostawie jako investycje w grunty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 hi, podpowiedzcie prosze czy rury do rozprowadzenia ciepłego powietrza z kominka przed czy po tynkowaniu (może to durne pytanie ale to nasz pierwszy dom!!) czy przebijać się przez stropy i tynkowć i potem płyty czy tynkować, przebijać się i tynkowć i płyty?? http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1775247#1775247 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 U mnie podobnie jak u Kasi1 mogę juz budowac tylko wciaz czekam na decyzje z Banku. Jutro pyrdne sie na wioske troche pousuwam kszaczorow.Zawsze to jakis maly kroczek do przodu. A... i bardzo wazna sprawa: Wygralem przetarg na prawie 4ha ziemi!!! http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1775247#1775247 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 22.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Hejka przelotna a ja się chwalę, że mam pięęęęęęęęęęęęęęęeekną szafę w wiatrołapie "zdziełaną" przez mojego M przy pomocy Casandry75, która dostarczyła fajoskie lusterka dzięx i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 23.04.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam U mnie zebrany został humus .... No i miałam problem z kierownikiem budowy - ten który miał być zawował bagatela jedyne 8000 zł (osiem tysięcy) i stwierdził że odwiedzi budowę jedynie po zakończonych etapach. Więc podziękowałam mu za współpracę i ruszyłam na poszukiwania innego kierownika . Ale już znalazłam ............nie wiem czy drogi czy też nie - określił się na 1600 zł za całość i wizyty przynajmniej raz w tygodnu a w zależności od potrzeb to i częściej . A ile u Was życzą sobie kierownicy ?????? Dzisiaj poszło już zgłoszenie rozpoczęcia robót . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 23.04.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Jeden znajomy chciał od nas 3500zł a drugi 1500zł, wiadomo którego wybraliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 23.04.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 a my kupilismy 2 t stali ale radocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 23.04.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A ja mam ciepłą kołderkę- czytaj ocieplenie zew. na domku w kolorze siwym- tyż wyglada slicznie a jak cieszy oko i duszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 23.04.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A ja mam ciepłą kołderkę- czytaj ocieplenie zew. na domku w kolorze siwym- tyż wyglada slicznie a jak cieszy oko i duszę. no pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts