wiochman 23.04.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam U mnie zebrany został humus .... No i miałam problem z kierownikiem budowy - ten który miał być zawował bagatela jedyne 8000 zł (osiem tysięcy) i stwierdził że odwiedzi budowę jedynie po zakończonych etapach. Więc podziękowałam mu za współpracę i ruszyłam na poszukiwania innego kierownika . Ale już znalazłam ............nie wiem czy drogi czy też nie - określił się na 1600 zł za całość i wizyty przynajmniej raz w tygodnu a w zależności od potrzeb to i częściej . A ile u Was życzą sobie kierownicy ?????? Dzisiaj poszło już zgłoszenie rozpoczęcia robót . Pozdrawiam Ja znalazłem za 2500 myślę że solidnego gościa. Jako że sie on także buduje a potrzebuje zrobić sobie instalację C.O. Postanowiliśmy wymienić się usługami. Więc parę dni poświęce i nadzór będę miał z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 24.04.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A ja dzisiaj doniosłam do banku ostatni dokument-dziennik budowy i dokumenty już poszły , przed weekendem majowym chyba będzie już decyzja , tylko ciekawe jaka . Od 3 maja możemy zaczynać budowę . Tylko czekamy jeszcze na geodetów aby nam odtworzyli działkę i wyznaczyli dom i zaczynamy kopać fundamenty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 24.04.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ZALAŁEM DZISIAJ FUNDAMENTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 25.04.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 ale Wam fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.04.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ekstra Wiesiek. Pokaż zdjęcia tylko z bliska Ja dziś zamówiłam schody kręcone- Rintala 11tys z drewna, wpłata zaliczka 30% kolor mahoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 25.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 U mnie wylali wieniec i kolumny przed wejściem . Miło popatrzeć , tylko jak popatrzę wokoło no zrytą ziemie to.......Ale w końcu na pewno coś urośnie .Co prawda dopiero za parę lat ale gdzie mi się spieszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 25.04.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 ZALAŁEM DZISIAJ FUNDAMENTY BRAWO Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 25.04.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 zdjęcia są w odnośniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.04.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Piotr i Ala jak tylko podeschną wam kolumny i murarze zdejmą podpory to wywalcie te osłony papierowe, bo cholerki trudno się ściąga jak wyschną, jak są mokre to idzie jak po maśle; ja do tej pory z niektorych miejsc nie mam ściągniętych Wiesiek ale masz ładniutkie równe ławy , a czy drenaż bedziesz robił- ja nie zrobiłam i żałuję bo na etapie ław zrobić ja najprosciej- rury do drenażu nie kosztuja dużo, trochę tylko zachodu ze sciagnieciem żwirku; gdybym była madrzejsza to wykonalabym na tym etapie założenie rur do rynien spustowych- takie poziome odcinki z rur kanalizacyjnych idące od jednego spustu do drugiego, potem po zasypaniu wystarczy odkopać miejsca spustowe ,załozyć wejscie do rynny, nie trzeba ryć po ziemi dookoła domu. Czy masz Wieśku dospawane płaskowniki do odgomu- do zbrojenia ław? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 26.04.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 A ja dzisiaj doniosłam do banku ostatni dokument-dziennik budowy i dokumenty już poszły , przed weekendem majowym chyba będzie już decyzja , tylko ciekawe jaka . Od 3 maja możemy zaczynać budowę . Tylko czekamy jeszcze na geodetów aby nam odtworzyli działkę i wyznaczyli dom i zaczynamy kopać fundamenty . Mycha... ja też jestem w dokładnie tej samej sytuacji. I juz mnie trafia ta bezczynnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 26.04.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 A ja dzisiaj doniosłam do banku ostatni dokument-dziennik budowy i dokumenty już poszły , przed weekendem majowym chyba będzie już decyzja , tylko ciekawe jaka . Od 3 maja możemy zaczynać budowę . Tylko czekamy jeszcze na geodetów aby nam odtworzyli działkę i wyznaczyli dom i zaczynamy kopać fundamenty . Mycha... ja też jestem w dokładnie tej samej sytuacji. I juz mnie trafia ta bezczynnosc. Decyzja odmowna, normalnie chce mi się ryczeć, chociaż byliśmy świadomi tego że tak może być . Zabrakło 1000zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 26.04.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 mycha i co teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 26.04.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Spróbujemy za dwa miesiące, albo może weźmiemy na razie 50tys na dowolny cel . A jak nie , to będziemy budować z tego co zarobimy a w styczniu jak będzie pit28 za 2007r. złożymy o kredyt hipoteczny, wtedy bez problemu powinniśmy dostać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR-ALA 26.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ACCA5 dzięki za podpowiedź. Sądziłem że tuby są czymś zaimpregnowane aby się nie kleiły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 26.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Piotr i Ala jak tylko podeschną wam kolumny i murarze zdejmą podpory to wywalcie te osłony papierowe, bo cholerki trudno się ściąga jak wyschną, jak są mokre to idzie jak po maśle; ja do tej pory z niektorych miejsc nie mam ściągniętych Wiesiek ale masz ładniutkie równe ławy , a czy drenaż bedziesz robił- ja nie zrobiłam i żałuję bo na etapie ław zrobić ja najprosciej- rury do drenażu nie kosztuja dużo, trochę tylko zachodu ze sciagnieciem żwirku; gdybym była madrzejsza to wykonalabym na tym etapie założenie rur do rynien spustowych- takie poziome odcinki z rur kanalizacyjnych idące od jednego spustu do drugiego, potem po zasypaniu wystarczy odkopać miejsca spustowe ,załozyć wejscie do rynny, nie trzeba ryć po ziemi dookoła domu. Czy masz Wieśku dospawane płaskowniki do odgomu- do zbrojenia ław? Witam Mam już na działce prąd- super, dzięki jeszcze raz za skrzynkę. Co do drenażu to nie przewiduje bo u mnie jest aż nadto sucho, natomiast co do zespolenia odpływów wody deszczowej to wykonam je ale jeszcze nie teraz. A jeśli chodzi o płaskowniki do odgromu to nie wiem o czym piszesz pierwszy raz o tym słyszę, ale zapytam wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 27.04.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Głupio napisałam chodzi o bednarkę- uziemienie pod prąd domowy i o dgromienie- też mnie zamuliło jak to pisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 27.04.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 ja dostalem pierwszy kredyt po 7 miesiacach dzialalnosci troche ponad 350 i drugi po 9 kolejne 130. W miedzy-czasie kilka gotowkowych po pare-paredziesiat tys. Wykazywane dochody to 4-12k pln brutto miesiecznie. Jak ktos ma problemy z kredytem to pisac na PRIV. Mam "dobre chody" w PKO BP i INVEST BANKu A powiedz jaki kredyt lepiej się opłaci brać na działalność czy pod hipotekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 27.04.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Głupio napisałam chodzi o bednarkę- uziemienie pod prąd domowy i o dgromienie- też mnie zamuliło jak to pisałam. Dzieki za podpowiedż-pomyślę o tym, popytam. Na razie muszę te moje ławy podlewać 2 razy dziennie i cieszę się z tego że mam co robić na działce bo nie mogłem sie doczekać rozpoczęcia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 27.04.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Ja swoje podlewałam w lipcu a było 40stopni więc radochy miałam ja i dzieci co niemiara -woda ze studni jak lodówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 27.04.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 ja dostalem pierwszy kredyt po 7 miesiacach dzialalnosci troche ponad 350 i drugi po 9 kolejne 130. W miedzy-czasie kilka gotowkowych po pare-paredziesiat tys. Wykazywane dochody to 4-12k pln brutto miesiecznie. Jak ktos ma problemy z kredytem to pisac na PRIV. Mam "dobre chody" w PKO BP i INVEST BANKu A powiedz jaki kredyt lepiej się opłaci brać na działalność czy pod hipotekę? Ale , żeby wziąć kredyt pod hipotekę to trzeba mieć działalnośc albo umowę na pracę, chyba że źle rozumuje Twoje pytanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts