Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

Witam

U mnie zebrany został humus ....

No i miałam problem z kierownikiem budowy - ten który miał być zawował bagatela jedyne 8000 zł (osiem tysięcy)

i stwierdził że odwiedzi budowę jedynie po zakończonych etapach.

Więc podziękowałam mu za współpracę i ruszyłam na poszukiwania innego kierownika .

Ale już znalazłam ............nie wiem czy drogi czy też nie -

określił się na 1600 zł za całość i wizyty przynajmniej raz w tygodnu a w zależności od potrzeb to i częściej .

A ile u Was życzą sobie kierownicy ??????

Dzisiaj poszło już zgłoszenie rozpoczęcia robót .

Pozdrawiam

Ja znalazłem za 2500 myślę że solidnego gościa. Jako że sie on także buduje a potrzebuje zrobić sobie instalację C.O. Postanowiliśmy wymienić się usługami.

Więc parę dni poświęce i nadzór będę miał z głowy.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja dzisiaj doniosłam do banku ostatni dokument-dziennik budowy i dokumenty już poszły , przed weekendem majowym chyba będzie już decyzja :D , tylko ciekawe jaka :roll: .

Od 3 maja możemy zaczynać budowę :D .

Tylko czekamy jeszcze na geodetów aby nam odtworzyli działkę i wyznaczyli dom :D i zaczynamy kopać fundamenty :D .

Piotr i Ala jak tylko podeschną wam kolumny i murarze zdejmą podpory to wywalcie te osłony papierowe, bo cholerki trudno się ściąga jak wyschną, jak są mokre to idzie jak po maśle; ja do tej pory z niektorych miejsc nie mam ściągniętych

Wiesiek ale masz ładniutkie równe ławy :D, a czy drenaż bedziesz robił- ja nie zrobiłam i żałuję bo na etapie ław zrobić ja najprosciej- rury do drenażu nie kosztuja dużo, trochę tylko zachodu ze sciagnieciem żwirku; gdybym była madrzejsza to wykonalabym na tym etapie założenie rur do rynien spustowych- takie poziome odcinki z rur kanalizacyjnych idące od jednego spustu do drugiego, potem po zasypaniu wystarczy odkopać miejsca spustowe ,załozyć wejscie do rynny, nie trzeba ryć po ziemi dookoła domu. Czy masz Wieśku dospawane płaskowniki do odgomu- do zbrojenia ław?

A ja dzisiaj doniosłam do banku ostatni dokument-dziennik budowy i dokumenty już poszły , przed weekendem majowym chyba będzie już decyzja :D , tylko ciekawe jaka :roll: .

Tylko czekamy jeszcze na geodetów aby nam odtworzyli działkę i wyznaczyli dom :D i zaczynamy kopać fundamenty :D .

Mycha... ja też jestem w dokładnie tej samej sytuacji. I juz mnie trafia ta bezczynnosc. :-?

Mycha... ja też jestem w dokładnie tej samej sytuacji. I juz mnie trafia ta bezczynnosc. :-?

Decyzja odmowna, normalnie chce mi się ryczeć, chociaż byliśmy świadomi tego że tak może być :cry: :cry: :cry: .

Zabrakło 1000zł :( .

Piotr i Ala jak tylko podeschną wam kolumny i murarze zdejmą podpory to wywalcie te osłony papierowe, bo cholerki trudno się ściąga jak wyschną, jak są mokre to idzie jak po maśle; ja do tej pory z niektorych miejsc nie mam ściągniętych

Wiesiek ale masz ładniutkie równe ławy :D, a czy drenaż bedziesz robił- ja nie zrobiłam i żałuję bo na etapie ław zrobić ja najprosciej- rury do drenażu nie kosztuja dużo, trochę tylko zachodu ze sciagnieciem żwirku; gdybym była madrzejsza to wykonalabym na tym etapie założenie rur do rynien spustowych- takie poziome odcinki z rur kanalizacyjnych idące od jednego spustu do drugiego, potem po zasypaniu wystarczy odkopać miejsca spustowe ,załozyć wejscie do rynny, nie trzeba ryć po ziemi dookoła domu. Czy masz Wieśku dospawane płaskowniki do odgomu- do zbrojenia ław?

Witam

Mam już na działce prąd- super, dzięki jeszcze raz za skrzynkę.

Co do drenażu to nie przewiduje bo u mnie jest aż nadto sucho, natomiast co do zespolenia odpływów wody deszczowej to wykonam je ale jeszcze nie teraz.

A jeśli chodzi o płaskowniki do odgromu to nie wiem o czym piszesz pierwszy raz o tym słyszę, ale zapytam wykonawcę. :roll:

ja dostalem pierwszy kredyt po 7 miesiacach dzialalnosci troche ponad 350 i drugi po 9 kolejne 130. W miedzy-czasie kilka gotowkowych po pare-paredziesiat tys. Wykazywane dochody to 4-12k pln brutto miesiecznie. Jak ktos ma problemy z kredytem to pisac na PRIV. Mam "dobre chody" w PKO BP i INVEST BANKu

A powiedz jaki kredyt lepiej się opłaci brać na działalność czy pod hipotekę?

Głupio napisałam chodzi o bednarkę- uziemienie pod prąd domowy i o :D dgromienie- też mnie zamuliło jak to pisałam.

Dzieki za podpowiedż-pomyślę o tym, popytam. Na razie muszę te moje ławy podlewać 2 razy dziennie i cieszę się z tego że mam co robić na działce bo nie mogłem sie doczekać rozpoczęcia budowy. :wink:

ja dostalem pierwszy kredyt po 7 miesiacach dzialalnosci troche ponad 350 i drugi po 9 kolejne 130. W miedzy-czasie kilka gotowkowych po pare-paredziesiat tys. Wykazywane dochody to 4-12k pln brutto miesiecznie. Jak ktos ma problemy z kredytem to pisac na PRIV. Mam "dobre chody" w PKO BP i INVEST BANKu

A powiedz jaki kredyt lepiej się opłaci brać na działalność czy pod hipotekę?

Ale , żeby wziąć kredyt pod hipotekę to trzeba mieć działalnośc albo umowę na pracę, chyba że źle rozumuje Twoje pytanie :roll: :lol: .