Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też polecam działki w gm. Bogdaniec my kupiliśmy trochę bliżej gorzowa w Jeninie ale to ta sama gmina okolice są piękne lasy i wzgórza a nie same pola jak np Kłodawa czy Chwalęcice i ceny mają niższe. Działki które są na sprzedaż to są dalej od drogi i naprawdę jest cisza i spokój a do centrum mamy tyle co teraz z Górczyńskiej gdzie jeszcze mieszkamy.

Ja też polecam działki w gm. Bogdaniec my kupiliśmy trochę bliżej gorzowa w Jeninie ale to ta sama gmina okolice są piękne lasy i wzgórza a nie same pola jak np Kłodawa czy Chwalęcice i ceny mają niższe. Działki które są na sprzedaż to są dalej od drogi i naprawdę jest cisza i spokój a do centrum mamy tyle co teraz z Górczyńskiej gdzie jeszcze mieszkamy.

my mieszkamy na granicy jenin/bogdaniec w prawo z glownej drogi skrecamy jeszcze przed tablica bogdaniec.... :-) moze bedziemy dalszymi sasiadami... ;-)

Jakiś czas temu natrafiłem na ofertę działek z os. Poznańskiego, a w zasadzie z Deszczna - na sprzedaż było ok. 120 działek budowalnych - część cały czas jest na sprzedaż. Czy cena 2,8tys za ar jest jak dla was niska czy wysoka?

Znam, nie polecam! Cena z kosmosu, do prądu, wody daleko, o kanalizie i gazie na razie chyba tylko można pomarzyć. Dojazd fatalny, bo daleki (działki są na wysokości fotoradaru w Deszcznie, jakieś 1,5 km w bok od drogi). Jak kupiłem 2 miesiące temu działkę na osiedlu Poznańskim (Świetlana), cena 2tyś/ar, jak za półdarmo. Obecnie ceny w tej okolicy wynoszą 3tyś/ar, ale podobno tydzień temu ktoś sprzedał 3 działki po 3,5tyś/ar.

Jak chcesz, to mogę na priva dać Tobie namiar do gościa, który ma tutaj jeszcze działki w normalnych cenach (po 3 tyś).

Pozdrawiam

Funia napisz proszę co warto kupić na tych targach . Ja nigdy nie byłam , a może warto ?

Pozdrawiam :D

Ja uważam, ze roslinki

mój Miś, ze piwo :wink:

a moja Hanula jedzie obejrzeć zwierzaczki :D

rybax

ja zdecydowanie polecam Ulim :wink: i ewentualnie Łagodzin.

Blisko, ładnie i zdecydowanie taniej

(no i ta woda stojąca na podwórku to totalna ściema) :D

witam

Jestem z Zielonej Góry. Wkrótce (poczatek przyszłego roku) planuje budowe domu pod Zieloną Górą (Łężyca)

Prawdopodobnie taki będzie projekt z małymi zmianami:

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/pogodny4/index.php

Szukam dobrego, niedrogiego wykonawcy stanu surowego. Mozecie kogos polecić? Jaki Waszym zdaniem będzie koszt robocizny stanu surowego otwartego?

Za info z góry bardzo dziekuję

Pozdrawiam

PK

Znam, nie polecam! Cena z kosmosu, do prądu, wody daleko, o kanalizie i gazie na razie chyba tylko można pomarzyć. Dojazd fatalny, bo daleki (działki są na wysokości fotoradaru w Deszcznie, jakieś 1,5 km w bok od drogi). Jak kupiłem 2 miesiące temu działkę na osiedlu Poznańskim (Świetlana), cena 2tyś/ar, jak za półdarmo. Obecnie ceny w tej okolicy wynoszą 3tyś/ar, ale podobno tydzień temu ktoś sprzedał 3 działki po 3,5tyś/ar.

Jak chcesz, to mogę na priva dać Tobie namiar do gościa, który ma tutaj jeszcze działki w normalnych cenach (po 3 tyś).

Pozdrawiam

podeślij mi namiar na tego gościa 8)

jak Tobie udało się kupić działkę za 2k/ar? szczerze powiem że nie spotkałem jeszcze takiej oferty - a szkoda :evil:

dzięki że wybiłeś mi z głowy te działkę w Deszcznie; a jak jest z mediami na Osiedlu Poznańskim?

ja zdecydowanie polecam Ulim :wink: i ewentualnie Łagodzin.

Blisko, ładnie i zdecydowanie taniej

(no i ta woda stojąca na podwórku to totalna ściema) :D

Ulim biorę bardzo mocno pod uwagę - okolica ładna, cisza spokój, las niedaleko. Byłoby fajnie tam zamieszkać... A co do "zdecydowanie taniej" to jakoś się z tym nie zgodzę - oferty jakie napotkałem to 42-48zl/m2

Ulim biorę bardzo mocno pod uwagę - okolica ładna, cisza spokój, las niedaleko. Byłoby fajnie tam zamieszkać... A co do "zdecydowanie taniej" to jakoś się z tym nie zgodzę - oferty jakie napotkałem to 42-48zl/m2

no to mnie poważnie zaskoczyłeś :-?

a nam się udało kupić za 14 :roll: :roll: :roll:

jak Tobie udało się kupić działkę za 2k/ar? szczerze powiem że nie spotkałem jeszcze takiej oferty - a szkoda :evil:

dzięki że wybiłeś mi z głowy te działkę w Deszcznie; a jak jest z mediami na Osiedlu Poznańskim?

Witam

Za działką „chodziłem” od maja zeszłego roku, więc miałem ugadaną taką cenę (była nawet trochę niższa, ale wiadomo co się dzieje teraz z cenami). A co do mediów :woda, prąd, MOW zaczyna teraz kłaść gazociąg, kanaliza w przyszłym roku.

Pozdrawiam

Jakiś czas temu natrafiłem na ofertę działek z os. Poznańskiego, a w zasadzie z Deszczna - na sprzedaż było ok. 120 działek budowalnych - część cały czas jest na sprzedaż. Czy cena 2,8tys za ar jest jak dla was niska czy wysoka?

Popieram, też buduję się na Osiedlu Poznańskim przy Świetlanej. Ja kupowałam działkę w marcu tamtego roku za 1000 za ar, wtedy działki o których wspominasz były po 800 zł. Pewnie kiedyś będzie tam pełne uzbrojenie, ale z dojazdem jest kiepsko, trzeba pamiętać , że samochód może odmówić posłuszeństwa więc przyda się w poblizu przystanek na samochody wieloosobowe 8) , nie wspomnę o dojazdach dziecka do szkoły czy robieniu zakupów.

Jeszcze w tamtym tygodniu za mną była działka na sprzedaż, ale nie wiem ile chcą a plotki mówią że chcą duuuużo i facet który sprzedawał mi działkę też ma jeszcze pole.

Tylko jest jedna rzecz - w zależności w którym miejscu będziesz budował się i pory roku to możesz trafić na wysokie wody gruntowe które podrażają koszty fundamentów.