Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

Witam,

piotrf GRATULCJE !!!!!

u mnie wczoraj obok domu polała się woda z własnej studni !!! Co za radość .

dziś zalewają chudziaka i zaczynają stawiać mury ........... praca wre oby tak dalej .

Strop zamówiony na przyszły tydzień - pdobno stawianie murow do stropu to kwestia kilku dni - zobaczymy .....

Obecnie zbieram wyceny okien - czy ktoś może podać jakieś sprawdzone firmy z Zielonej Góry ,

które warto zapytać o wycenę ??????

Proszę o info .

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dostaliśmy wycene instalacji CO

nie wiem czy tak mi sie wydaje ale chyba strasznie drogo

mozecie rzucic okiem??

1.kotłownia kondensacyjna (kocioł vaillant VC eco 186-vih 120, automatyka pogodowa, system powietrzno-spalinowy, pompy, zawory itp, montaż ) 13308zł netto

2. Ogrzewanie podłogowe parter (styropian, tasmy, szafka i rozdzielacz, montaż ) 5895zł netto

3. Ogrzewanie grzejnikowe-poddasze (grzejnik Purmo 5szt, grzejnik łazienkowy+grzałka, ogrzewanie podłogowe w łazience, szafka i rozdzielacz, zawory, głowice, rury, izolacje, materiały, montaż) 6390zł netto

4. Instalacja wewnętrzna woddna i kanalizacyjna (wodomierz, konsola, filtr, zawór antyskażeniowy, rury, kształtki, izolacje, montaż) 6252zł netto

Wartość brutto: 34 074,15zł :o

Drodzy Forumowicze, co się z Wami dzieje...naprawdę nikt tu nie zagląda i nie ma nic do powiedzenia?

Idea kolejnego spotkania forumowiczów umarła śmiercią naturalną wraz z pierwszymi promieniami słońca i cieplejszymi dniami :-(

A szkoda...

Aniu, Reniu, Wiesiek co u Was????

Co na frontach robót pozostałych Lubuszan?

Ja mogę opijać zakończenie stanu surowego zamkniętego :-) :-) :-)

thrier

Hej :D :D :D

Faktycznie smutno tutaj :cry: :cry: :cry:

Spotkanie sie nie odbyło, ale to nic straconego 8)

A nas odwiedziła rodzinka Wieśka :D :D :D

Pozdrawiam przemiłych sąsiadów :D :D :D

Therier, gratuluję zakończenia stanu surowego :D :D :D :D :D :D :D

A ja byłam u Ciebie 2X, ale Ciebie nie zastałam :roll: I nie miałaś jeszcze dachu 8) Cieszę się, że masz już ten etap za sobą :D

A u mnie wykończeniówka na całego 8) Przeprowadzka za 40 dni 8)

Lazienka sie robi 8) Sciany pomalowane pierwszy raz- na biało

Pozostały podłogi- panele i gres. oraz całe mnóstwo rzeczy :lol:

Ale..mamy gaz i to miesiąc wcześniej :D Ale nas gazowna zaskoczyła :D 8)

Pozdrawiam :D :D :D

Therier, gratuluję zakończenia stanu surowego :D :D :D :D :D :D :D

A ja byłam u Ciebie 2X, ale Ciebie nie zastałam :roll: I nie miałaś jeszcze dachu 8) Cieszę się, że masz już ten etap za sobą :D

A u mnie wykończeniówka na całego 8) Przeprowadzka za 40 dni 8)

Lazienka sie robi 8) Sciany pomalowane pierwszy raz- na biało

Pozostały podłogi- panele i gres. oraz całe mnóstwo rzeczy :lol:

No to sierpień będziesz juz witać całkiem u siebie? Ale Ci zazdroszczę ;-)

Mnie na budowie to ciężko zastać - ja kobieta pracujaca jestem w dodatku matka- polka i słomiana wdowa na dodatek hehe

Mąż na budowie a ja próbuję się sklonować.

Ale jeśli tylko będziesz miała ochotę to daj znać, pojawię się i z radością zaproszę w moje bardzo skromne progi :-)

Drodzy Forumowicze, co się z Wami dzieje...naprawdę nikt tu nie zagląda i nie ma nic do powiedzenia?

Idea kolejnego spotkania forumowiczów umarła śmiercią naturalną wraz z pierwszymi promieniami słońca i cieplejszymi dniami :-(

A szkoda...

Aniu, Reniu, Wiesiek co u Was????

Co na frontach robót pozostałych Lubuszan?

Ja mogę opijać zakończenie stanu surowego zamkniętego :-) :-) :-)

thrier

WITAM

DROGA KOLEZANKO U NAS MURY ROSNA JAK BURZA JEST JUZ 5 WARSTW;

SORY ZA PISMO ALE PISWZ€ Z FRANCUSKIEJ KLAWIATURY; :lol:

CO Z TYM GRILEM LUBUSZANIE_BUDOWLANCY!!!

ANIA67

ZAZDROSCIMY WAM I JUZ !!! :lol:

DZISIAJ ZARYSOWALY SI€ JUZ OKNA ALE SUPER :lol: :lol: :lol: :lol:

POZDRAWIAM

Pozdrawiam :D

No no a gdzie aktualne fotki? my też chcemy popatrzeć...

U nas gotowa izolacja podłogi i szlichta na styropianie. No i rozłożony odkurzacz centralny...

W tym tygodniu wchodzą instalatorzy i mają zrobic wszystko co trzeba przed tynkami. no i elektryka rusza...

A przy okazji - czy ktoś zna firmę od tynków "Totalna gładź", moze jakieś doświadczenia?

acha jeszcze jedno - juz wiem czego będę żałowała, choć już tego nie zmienie więc pisze ku zastanowieniu:

Zakupiłam okna połaciowe zgodnie z projektem - rozmiar 78 x 140

w tej chwili jestem pewna, ze kupilibyśmy 78x160 a nawet 94 x 160.

po pierwsze musiałam okna zamontować wyżej niz planowałam - chciałam dół na 95 cm a wyszło mi na 110, bo inaczej mój ślubny miałby górę okna za nisko,

po drugie uważam, ze doświetlenie pomieszczeń jest za słabe (fakt - teraz jest czarna folia i na pewno po zrobieniu regipsów i pomalowaniu na świetliste kolory zrobi sie ogólnie jaśniej ALE teraz jestem niezadowolona, że ślepo wierzyłam w projekt.

Czesc :)

juz myslałam ze na dniach dostane pozwolenie a tu zonk

wczoraj dzwonili ze starostwa ze brakuje w papierach uzgodnienia z Zarządem dróg w sprawie przyłącza wodnego

normalnie powiesze sie ze szczescia

sprawe ktora trzeba uregulowac załatwia sie u pana pokoj dalej

a pan idzie od poniediałku na urlop i ma wszystko w du...

chyba wyłaczymy wode zeby dostac pozwolenie i zastanawiamy sie nad studnia

witam wszystkich budujących !!!!

Bardzo dawno tutaj nie pisałam , ale za to zaglądam często :wink:

My już jesteśmy z tych szczęśliwych , którzy budują .

Ławy już wylane i od jutra rozpoczynamy murowanie fundamentów .

Dziś na budowie był kierownik . Pochwalił męża , że niby ławy są super :D

to bardzo dobrze , dzięki temu chłopina złapał dodatkowo kilka łyków energii do pracy. :wink:

qqrq5 nie martw się tą wodą . z tego co mi wiadomo to na przyłącze wody nie jest wymagane pozwolenie ze starostwa. W naszym przypadku było tak , że złożyliśmy papiery do pozwolenia , w których napisane było , że woda wedługo odrębnego projektu . Mało tego pozwolenie na budowę dostaliśmy 23 maja , a wszystkie uzgodnienia dotyczące wody dopiero 2 dni temu .

Osoba , która robiła projekt instalacji wodociągowej powiedziała , że z tymi dokumentami to od razu do wodociągów . Tak też zrobiliśmy . Wychodzi na to , że woda będzie pod konieć przyszłego tygodnia . Zrobią kosztorys i w poniedzialek dadzą znać kiedy montaż przyłącza.

Bądź dobrej myśli i postaraj się dowiedzieć w starostwie jak by było bez tej wody .

My również zastanawialiśmy się nad studnią , bo w naszej okolicy nie było sieci wodociągowej . Jednak szybko wybito nam to z głowy . Geolog , który zajął się tym tematem stwierdzil , że woda jest dopiero na 60 metrach :o Odpuściliśmy ten temat i dzięki cierpliwości oraz przy pomocy jednego przemilego sąsiada , który zajął się tematem wody z PWiK w przyszłym tygodniu będziemy się chlapać we własnej wodzie .