Honia74 20.06.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam, piotrf GRATULCJE !!!!! u mnie wczoraj obok domu polała się woda z własnej studni !!! Co za radość . dziś zalewają chudziaka i zaczynają stawiać mury ........... praca wre oby tak dalej . Strop zamówiony na przyszły tydzień - pdobno stawianie murow do stropu to kwestia kilku dni - zobaczymy ..... Obecnie zbieram wyceny okien - czy ktoś może podać jakieś sprawdzone firmy z Zielonej Góry , które warto zapytać o wycenę ?????? Proszę o info . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 20.06.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 dostaliśmy wycene instalacji CO nie wiem czy tak mi sie wydaje ale chyba strasznie drogo mozecie rzucic okiem?? 1.kotłownia kondensacyjna (kocioł vaillant VC eco 186-vih 120, automatyka pogodowa, system powietrzno-spalinowy, pompy, zawory itp, montaż ) 13308zł netto 2. Ogrzewanie podłogowe parter (styropian, tasmy, szafka i rozdzielacz, montaż ) 5895zł netto 3. Ogrzewanie grzejnikowe-poddasze (grzejnik Purmo 5szt, grzejnik łazienkowy+grzałka, ogrzewanie podłogowe w łazience, szafka i rozdzielacz, zawory, głowice, rury, izolacje, materiały, montaż) 6390zł netto 4. Instalacja wewnętrzna woddna i kanalizacyjna (wodomierz, konsola, filtr, zawór antyskażeniowy, rury, kształtki, izolacje, montaż) 6252zł netto Wartość brutto: 34 074,15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thrier 21.06.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Drodzy Forumowicze, co się z Wami dzieje...naprawdę nikt tu nie zagląda i nie ma nic do powiedzenia? Idea kolejnego spotkania forumowiczów umarła śmiercią naturalną wraz z pierwszymi promieniami słońca i cieplejszymi dniami A szkoda... Aniu, Reniu, Wiesiek co u Was???? Co na frontach robót pozostałych Lubuszan? Ja mogę opijać zakończenie stanu surowego zamkniętego :-) thrier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Hej Faktycznie smutno tutaj Spotkanie sie nie odbyło, ale to nic straconego A nas odwiedziła rodzinka Wieśka Pozdrawiam przemiłych sąsiadów Therier, gratuluję zakończenia stanu surowego A ja byłam u Ciebie 2X, ale Ciebie nie zastałam I nie miałaś jeszcze dachu Cieszę się, że masz już ten etap za sobą A u mnie wykończeniówka na całego Przeprowadzka za 40 dni Lazienka sie robi Sciany pomalowane pierwszy raz- na biało Pozostały podłogi- panele i gres. oraz całe mnóstwo rzeczy Ale..mamy gaz i to miesiąc wcześniej Ale nas gazowna zaskoczyła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thrier 22.06.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Therier, gratuluję zakończenia stanu surowego A ja byłam u Ciebie 2X, ale Ciebie nie zastałam I nie miałaś jeszcze dachu Cieszę się, że masz już ten etap za sobą A u mnie wykończeniówka na całego Przeprowadzka za 40 dni Lazienka sie robi Sciany pomalowane pierwszy raz- na biało Pozostały podłogi- panele i gres. oraz całe mnóstwo rzeczy No to sierpień będziesz juz witać całkiem u siebie? Ale Ci zazdroszczę Mnie na budowie to ciężko zastać - ja kobieta pracujaca jestem w dodatku matka- polka i słomiana wdowa na dodatek hehe Mąż na budowie a ja próbuję się sklonować. Ale jeśli tylko będziesz miała ochotę to daj znać, pojawię się i z radością zaproszę w moje bardzo skromne progi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 25.06.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 UWAGA! SZUKAM PILNIE MURARZA !!!!!! Buduję na Osiedlu Poznańskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 25.06.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Drodzy Forumowicze, co się z Wami dzieje...naprawdę nikt tu nie zagląda i nie ma nic do powiedzenia? Idea kolejnego spotkania forumowiczów umarła śmiercią naturalną wraz z pierwszymi promieniami słońca i cieplejszymi dniami A szkoda... Aniu, Reniu, Wiesiek co u Was???? Co na frontach robót pozostałych Lubuszan? Ja mogę opijać zakończenie stanu surowego zamkniętego :-) thrier WITAM DROGA KOLEZANKO U NAS MURY ROSNA JAK BURZA JEST JUZ 5 WARSTW; SORY ZA PISMO ALE PISWZ€ Z FRANCUSKIEJ KLAWIATURY; CO Z TYM GRILEM LUBUSZANIE_BUDOWLANCY!!! ANIA67 ZAZDROSCIMY WAM I JUZ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 25.06.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Hej Wiesiek, cieszymy się, że mury u Was ruszyły Super Może jeszcze raz wpadniecie do Nas trochę nam pozazdrościc No właśnie, co z tym spotkaniem przy grylu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 26.06.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Hej Witam Sąsiada Cieszę się razem z WAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thrier 26.06.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 DZISIAJ ZARYSOWALY SI€ JUZ OKNA ALE SUPER POZDRAWIAM Pozdrawiam No no a gdzie aktualne fotki? my też chcemy popatrzeć... U nas gotowa izolacja podłogi i szlichta na styropianie. No i rozłożony odkurzacz centralny... W tym tygodniu wchodzą instalatorzy i mają zrobic wszystko co trzeba przed tynkami. no i elektryka rusza... A przy okazji - czy ktoś zna firmę od tynków "Totalna gładź", moze jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thrier 26.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 acha jeszcze jedno - juz wiem czego będę żałowała, choć już tego nie zmienie więc pisze ku zastanowieniu:Zakupiłam okna połaciowe zgodnie z projektem - rozmiar 78 x 140w tej chwili jestem pewna, ze kupilibyśmy 78x160 a nawet 94 x 160.po pierwsze musiałam okna zamontować wyżej niz planowałam - chciałam dół na 95 cm a wyszło mi na 110, bo inaczej mój ślubny miałby górę okna za nisko,po drugie uważam, ze doświetlenie pomieszczeń jest za słabe (fakt - teraz jest czarna folia i na pewno po zrobieniu regipsów i pomalowaniu na świetliste kolory zrobi sie ogólnie jaśniej ALE teraz jestem niezadowolona, że ślepo wierzyłam w projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 28.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ale tu cicho się zrobiło, u mnie zaraz będą wylane fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.06.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 cześc Grupopotrzbeuję pomocy - potrzebuje namiary na dobrego elektryka i posadzkarzy w Zielonej GórzeProsze pomóżcie i podajcie namiary na dobrych fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutea 28.06.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam, czy ktoś wie gdzie można kupić dachówki NELSKAMP-u w Gorzowie lub szeroko pojętej okolicy. Albo inne ceramiczne w przyjemnej dla portfela cenie?Z góry dziękuję lutea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 28.06.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 witam mam u siebie neta - wreszcie moge wpadać na forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 29.06.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Czesc juz myslałam ze na dniach dostane pozwolenie a tu zonk wczoraj dzwonili ze starostwa ze brakuje w papierach uzgodnienia z Zarządem dróg w sprawie przyłącza wodnego normalnie powiesze sie ze szczescia sprawe ktora trzeba uregulowac załatwia sie u pana pokoj dalej a pan idzie od poniediałku na urlop i ma wszystko w du... chyba wyłaczymy wode zeby dostac pozwolenie i zastanawiamy sie nad studnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 29.06.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! Uciekła nam ekipa od dachu-może ktoś zna dobrych (szybkich) fachowców którzy położą wieźbę i dachówkę PLISSSS.....................!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 29.06.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 witam wszystkich budujących !!!! Bardzo dawno tutaj nie pisałam , ale za to zaglądam często My już jesteśmy z tych szczęśliwych , którzy budują . Ławy już wylane i od jutra rozpoczynamy murowanie fundamentów . Dziś na budowie był kierownik . Pochwalił męża , że niby ławy są super to bardzo dobrze , dzięki temu chłopina złapał dodatkowo kilka łyków energii do pracy. qqrq5 nie martw się tą wodą . z tego co mi wiadomo to na przyłącze wody nie jest wymagane pozwolenie ze starostwa. W naszym przypadku było tak , że złożyliśmy papiery do pozwolenia , w których napisane było , że woda wedługo odrębnego projektu . Mało tego pozwolenie na budowę dostaliśmy 23 maja , a wszystkie uzgodnienia dotyczące wody dopiero 2 dni temu . Osoba , która robiła projekt instalacji wodociągowej powiedziała , że z tymi dokumentami to od razu do wodociągów . Tak też zrobiliśmy . Wychodzi na to , że woda będzie pod konieć przyszłego tygodnia . Zrobią kosztorys i w poniedzialek dadzą znać kiedy montaż przyłącza. Bądź dobrej myśli i postaraj się dowiedzieć w starostwie jak by było bez tej wody . My również zastanawialiśmy się nad studnią , bo w naszej okolicy nie było sieci wodociągowej . Jednak szybko wybito nam to z głowy . Geolog , który zajął się tym tematem stwierdzil , że woda jest dopiero na 60 metrach Odpuściliśmy ten temat i dzięki cierpliwości oraz przy pomocy jednego przemilego sąsiada , który zajął się tematem wody z PWiK w przyszłym tygodniu będziemy się chlapać we własnej wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 29.06.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 u nas woda jest bardzo wysoko nawet pewnie nie 30m, a na taka studnie nie trzeba pozwolenia wode odpuscimy jezeli nie załatwimy nic do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 29.06.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 qqrq5ale napewno potrzebny jest projekt i dodawkowo jakies kwity z ochrony środowiska , a to przecież dodatkowe koszty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts