Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

Hej, witaj Lutea, ale ty jesteś obstukana w tym budowaniu, ja dopiero zapozanaję się z nazwami materiałów, systemów...itp dla mnie to czarna magia, nawet znajomi stukają się w czoło sugerując że dom to nie dla mnie, że powinnam sobie mieszkanie wieksze po prostu kupic, że beż połówki męskiej jest mi on zbędny / jakby to tylko dla facetów domy były.../ ale poważnie - to ogrzewania zewnetrznego gruntu nie będę robić z prozaicznego powodu i temat ten nie padł z ich strony a z mojej tym bardziej.

SBS plus ma biuro w Szczecinie, przyjęli mnie bardzo serdecznie / wiadomo :lol: klient???/ po wysłuchaniu moich pobożnych zyczeń pokazali mi parę propozycji niczego nie sugerując ani narzucając, po prostu omówili krótko każdą z nich. Właściwie skupili sie na technologii i aspekcie oszcędności energi, mówili z jakich materiałów budują i jak - oglądałam zdjęcia z poszczegołnych dni poprzednich budów, niemieckich i szwedzkich. Trochę zaufania nabrałam do tych domów, bo skoro szwedzi sa zadowoleni to ja tez powinnam, nie?

Uponor to też szwedzka firma o światowej renomie. Ustaliłam z nimi, że zrobią mi ten dom z takich samych materiałów jak szwedom no i jak na razie moje zaufanie do nich zaowocowało uzyskaniem promocyjnej ceny. Po tym co widziałam u nich jestem spokojna o realizacje, w końcu kupując mieszkanie u dewelopera też nie wiem jakie rurki kabelki i inne materiały użyto, nie? Bo i po co mi to.

Teraz robią mi szczegółówke na styczeń, a ja kombinuje jak zdobyc kase na cudo kuchnię a la Nolte, choćby w pozostałych pomieszczeniach miały przez rok stac tylko kwiatki i taborki.

Dwa miesiace szukałam firm, pisałam telefonowałam..masę czasu poświeciłam na czytanie różnych informacji w necie, teraz juz podjęłam decyzję, jest mi lżej na duszy i mogę znów normalnie lecieć do pracy.

Uff ale się rozpisałam, ale ale, widzę, że ja jestem nocny marek, a ty Lutea to z kolei poranny ptaszek.

A za rok to pewnie sie wymienimy wizytami w nowych willach.....

Aha, chcę zatrudnić rzetelnego inspektora nadzoru, orientujecie sie na pewno jakie są ich ceny i czy od całości jest płatne czy od poszczególnych bytności na budowie?

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Zuzka,

co do kwestii domu bez męskiej połówki to moim zdaniem nie ma to żadnego znaczenia!!!

Przepraszam wszystkich facetów, których uraziłam : )))

Wszelkie nagle usterki w naszym domu przytrafiały się zawsze!!! podczas nieobecność mojego męża. Pękła rura i woda zalała piwnicę - co miałam czekać aż wróci za dwa dni a woda dosięgnie parteru?

Cieknący dach - miałam czekać?

Zapchana studzienka kanalizacyjna w ogrodzie - co miałam czekać aż nas g...o zaleje w domu?

Ogólne panuje przekonanie, że sprawy techniczne załatwiają faceci ale ... tak nie musi być i często nie jest.

Zazwyczaj jeżeli kobieta idzie z mężczyzną np. do sklepu budowlanego to faceci-sprzedawcy odpowiadają mężczyźnie - nawet jeżeli pytanie zadaje kobieta.

Początkowo mnie to denerwowało, teraz śmiejemy się z tego.

Czasami kobieta może zagrać księżniczkę.

Tylko trzeba uważać żeby nie wcisnęli kitu.

Co do inspektora nadzoru to się nie orientuję.

Acha, dziękuję za uznanie ale jak Ty zaczniesz budować to też się wprawisz : ))

Powodzenia

Witam.

Poszukuję wykonawcy na stan surowy zamknięty projektu "Nina" z domynahoryzoncie.pl.

Interesuje mnie wersja bez garażu.

Domek miałby stać w okolicy Skwierzyny.

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=96&a=194&sid=2

Proszę też o wycene.

1. Samej robocizny

2. Robocizna + materiały

Czekam na propozycje.

Pozdrawiam

[email protected]

600-426-670

Alina i Fabian - ja szukałam profesjonalistów w necie - wygoglowałam sobie - potem wg swoich założeń co do domu robiłam odsiew, a tym co zostali wysłałam oferty zapytaniowe i rozmawiałam przez telefon - i tak krok po kroczku doszłam do swojego całościowego wykonawcy. Ale można poszukać też firm budowlanych w rejonie jeśli chcesz budować standardowo z bloczków - w Kostrzynie n/O jest dobry zdaje sie P. Szarek w Krzeszycach - ma jednak full roboty - w Międzyrzeczu - nie pamietam nazwiska - robi z keramzytu.

Powodzenia, teraz wiem, że jest w czym wybierac, jeśli się oczywiście wie czego chce... naprawde firm budujących jest duuuuzo :lol:

A co sie dzieje z qqrq5 - nie widze jej od dłuższego czasu ......chyba wszystko w porządku z jej maleństwem?

Zyczę wszystkim budowniczym zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia

i Szczęśliwego Nowego Roku 2008 -

Zuzka

:-? w zwiazku z zaistniala losowa sytuacja jestesmy zmuszeni sprzedac nasz dom :cry: Jesli znacie potencjalnych chetnych na kupno prosze o przekazanie kontaktu do mnie :

506 104 925 - Krzysztof Jarosz

Dzisiaj podpisalismy umowe przedwstepna... i wszystko wyglada na to ze za okolo miesiac bedziemy bezdomni :wink: Z jednej strony sie ciesze bo jeden "problem" mniej... z drugiej strony troche szkoda mi tej chaty bo choc sam jej nie budowalem sporo "serca" i pracy wlozylismy w ten domek :cry:

Wesołych Świąt !!!

Wyprzedaje troche gratów :

http://allegro.pl/show_item.php?item=290416765 - studnia w cenie 850 zł ( promocja dla forumowiczow )

http://allegro.pl/item290401223_jeep_na_akumulator_2_silniki_sterow_pilotem.html - akumulatorowy samochodzik

mam jeszcze el. kosiarke, podkaszarke zylkowa, wertykulator... oddam za dobre pieniądze bo nie bedzie mi to potrzebne narazie a nie bede mial gdzie tego trzymac.

• 4 weeks później...
Hej

Właśnie tak czytam i czytam i nikogoo na tym forum nie ma.

Ale pochwalę się że wczoraj koledzy z KOPPI wstawilii mi okna i drzwi wejściowe-wyszło super.

Wiesiek2 a teraz to ciebie nie ma, gdzie sie zapadłeś, byliśmy w czwartek w KOPPI była jakaś miła pani ale rabatu nie chciała dać bo ponoć jest już rabat w cenie a pana Wieśka nie zna. Za to byliśmy jeszcze w Kłodawie w firmie Constans i dali rabat i to spory i chyba wlasnie na tą firmę się zdecydujemy mają też świetne drzwi takie nowoczesne nigdzie poza nimi takich nie widziałam. Jeszcze musimy przemyśleć, chcemy jeszcze zobaczyć kolorystykę w KOPPI i wtedy podejmniemy decyzję. pozdrawiam

Mnie też tu dawno nie było. Gdzie wszyscy sie podziali???

Anaor ja skorzystałam z usług firmy Koppi i jestem bardzo zadowolona pomimo reklamacji. Pan Marcin klientów poważnie traktuje przed jak i po zamówieniu. Reklamacja przyjęta, poprawiona na drugi dzień i oprócz słowa -przepraszam- dostałam jeszcze rabat i gratis wstawione 2 szt. drzwi wejściowych. :D

U mnie generalnie idzie wszystko strasznie powoli, ale już robimy sufity podwieszane. No i okazało się, że komin przecieka, a fachowiec wyemigrował. No i tak ciagle coś.

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich ..................... oczywiście , jeśli ktoś zagląda :wink:

U nas przestój , mury wyciągnięte i rozglądamy się za kredytem .

Możecie coś polecić , będziemy bardzo wdzięczni .

A tak swoją drogą ,jak sądzicie ile może być warta taka budowla ?

Fundamenty , zasypane ,zaizolowane i ocieplone. Sciany nośne postawionwe, osadzone nadproża,wyciągnięte kominy do wysokości wieńca i zrobiona wylewka pod strop .Powierzchnia dołu 99m2 . Zrobione również fundamenty pod taras .To tak pokrótce .

Witam wszystkich, aaaaaaaaaaa właściwie to nie wiem co napisać.

Jestem tu "nowa" - może nie tak do końca ale jednak, zaczynamy budowę mam nadzieję w marcu - czekamy na pozwolonko. mam już ekipę do stanu surowego bez dachu, obecnie szukam "PANÓW" do położenia dachówki.

mamy zamiar budować się koło Gorzowa i proszę o wsparcie:):)

Pozdrowionka

Witam Wszystkich ..................... oczywiście , jeśli ktoś zagląda :wink:

U nas przestój , mury wyciągnięte i rozglądamy się za kredytem .

Możecie coś polecić , będziemy bardzo wdzięczni .

A tak swoją drogą ,jak sądzicie ile może być warta taka budowla ?

Fundamenty , zasypane ,zaizolowane i ocieplone. Sciany nośne postawionwe, osadzone nadproża,wyciągnięte kominy do wysokości wieńca i zrobiona wylewka pod strop .Powierzchnia dołu 99m2 . Zrobione również fundamenty pod taras .To tak pokrótce .

Ja, ja zaglądam :D

Ja nie wiem, czy mam rację, ale patrząc na swoje koszty, to wychodzi mi jakieś 75 tys (nie liczę działki i przyłączy, jesli je masz).

U mnie fundamenty - razem z robocizną -30 tys.,

ściany jednowarstwowe ytong (bez działowych) + kawałek komina - 45 tys.

Dach- też masakra 50 tys.

strop niestety drewniany - u mnie prawie 10 tys.

Mam 117 m2. :D

Witaj kotek999 - niestety ciepła zima i wszyscy na budowie. Życie w grupie lubuskiej zamarło :wink:

No nie przesadzaj, że mało :wink: , im mniej tym lepiej :D

A tak poważnie cena wydaje sie przyzwoita.

Nawet nie wiecie, jak się cieszę, że etap budowy stanu surowego mam za sobą. Był to etap wyjątkowo pechowy. Na szczęście wbrew zapowiedziom narazie wykończeniowka nie wykańcza tak bardzo (tylko finansowo).

Aaaaa no i chciałam powiedzieć, że polecam sklep VOx na Kobylogórskiej. Jestem bardzo zadowolona z obsługi, panowie są bardzo cierpliwi, fachowo doradzą i dają rabaty :D .