malmar2 02.03.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Na Osiedlu Poznańskim i właśnie jestem coraz bliżej upragnionej chwili. Jak ktoś poszukuje naprawdę solidnej ekipy do wykończeniówki (regipsy, malowanie, wstawianie drzwi, parapetów itd, - nie robią kafelek), to służę namiarami. jak ja wam zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 04.03.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Jest czego zadrościć . W każdym razie nie jest tak różowo, bo kasy na wyposażenie zabrakło. A właściwie to muszę kasę tę przeznaczyć na przyłącze z wodą. No i z zewnątrz jest bardzo dużo do zrobienia. Ale w środku mieszkać będę w normalnych warunkach ach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 05.03.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 witamy wszystkich przez przypadek znalazłam tę stronkę, my zaczęliśmy budowę koło Gorzowa w Prądocinie, projekt to Tymek z Horyzontu teraz jesteśmy na etapie stanu zero, w przyszłym tygodniu zalewamy ławy i ruszamy ze ścianami to na tyle na poczatek pozdrawiamy Ania I Maciej Ps. pozdrawiam serdecznie qqrq5, ponoiewaz pochodzę ze Sarnika często przejeżdzam koło waszej budowy i z zadzrościa patrzę jak tam rosną te domki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeoo 05.03.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam wszystkich zgromadzonych! Przede wszystkim gratuluje odwagi budowania czegokolwiek w tych ciężkich czasach. Sam aktualnie jestem po obydwu stronach: buduję dom sobie (ok. 230m pow. użytkowej), ale również nuduję domy innym mam firme która sie tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeoo 05.03.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 witamy wszystkich ... ...teraz jesteśmy na etapie stanu zero, w przyszłym tygodniu zalewamy ławy i ruszamy ze ścianami Stan zero to będziecie mieli, jak wam wyleją ławy zbudują ściany z bloczków betonowych, zasypią ziemię, zagęszczę i położą izolacje poziome i pionowe. Dobrzy wykonawcy kładą również leżaki kanalizacyjne i kładą chudy beton, niestety nie jest to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 hmm, no dobra nie wiem, dla mnie to stan zero to co juz jest zrobione:) a swoja drogą w tych ciężkich czasach budować dom o pow ponad 200m2 to niezle wyzwanie... Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 06.03.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Jest czego zadrościć . W każdym razie nie jest tak różowo, bo kasy na wyposażenie zabrakło. A właściwie to muszę kasę tę przeznaczyć na przyłącze z wodą. No i z zewnątrz jest bardzo dużo do zrobienia. Ale w środku mieszkać będę w normalnych warunkach ach.... Czyli z wodą już jest OK udalo się załatwić Witam nowych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeoo 06.03.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 witam malmar2 swoja drogą w tych ciężkich czasach budować dom o pow ponad 200m2 to niezle wyzwanie... wiem Aniu, ale staram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 07.03.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 witam Zaglądajcie tu częściej , bo cosik nudno Mamy zastuj w pracach ....... mąż wyjechal w świat ..... Wczoraj był rzeczoznawca ogladać budowę ............. Przygotuje operat szacunkowy . Zobaczymy co wyjdzie qqrq5 jak tam samopoczucie Miłego dnia życzę i lepszej pogody , szczególnie tym budującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 07.03.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 fakt pogoda jest do bani, 13 ściągam humus, a 15 kopanie ław, mam nadzieje że do tego czasu będzie lepiej:) bo się zdenerwuję a tak było pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeoo 07.03.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ławy kopałem w poniedziałek i wtorek, dziś już narożniki ścian fundamentowych wystają ponad teren, jak tak dalej pójdzie to w środe skończymy ściany fundamentowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 07.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Jest czego zadrościć . W każdym razie nie jest tak różowo, bo kasy na wyposażenie zabrakło. A właściwie to muszę kasę tę przeznaczyć na przyłącze z wodą. No i z zewnątrz jest bardzo dużo do zrobienia. Ale w środku mieszkać będę w normalnych warunkach ach.... Czyli z wodą już jest OK udalo się załatwić No właśnie nie. Mam dwa pisma - jedno gminy kierujące mnie do PWIK , drugie od PWiK kierujące mnie do gminy. Wyjdzie na to, że muszę zapłacić 20 tys. za przyłącze dlatego braknie nam kasy. Zamierzam jednak walczyć o zwrot więc to tylko kwestia czasu. Na razie w perspektywie mam, że będę miała zrobiony domek, tylko nie da się w nim mieszkac ...bez wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 07.03.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 qqrq5 jak tam samopoczucie a jakos sie jeszcze kulam, został miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 08.03.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Alkman a myśleliście o kopaniu własnej studni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 09.03.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Jest czego zadrościć . W każdym razie nie jest tak różowo, bo kasy na wyposażenie zabrakło. A właściwie to muszę kasę tę przeznaczyć na przyłącze z wodą. No i z zewnątrz jest bardzo dużo do zrobienia. Ale w środku mieszkać będę w normalnych warunkach ach.... Czyli z wodą już jest OK udalo się załatwić No właśnie nie. Mam dwa pisma - jedno gminy kierujące mnie do PWIK , drugie od PWiK kierujące mnie do gminy. Wyjdzie na to, że muszę zapłacić 20 tys. za przyłącze dlatego braknie nam kasy. Zamierzam jednak walczyć o zwrot więc to tylko kwestia czasu. Na razie w perspektywie mam, że będę miała zrobiony domek, tylko nie da się w nim mieszkac ...bez wody... Alkman myślałam , że coś drgnęlo w sprawie wody od tamtego czasu A tak swoją drogą to sie zastanawiam , czy może ktos z sąsiadów nie będzie zainteresowany wodociągiem [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 09.03.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 O tyle drgnęło, że mam oficjalną odpowiedź z dwóch instytucji potencjalnie zainteresowanych naszymi działaniami Sąsiedzi jak się dowiedzieli, że robimy sami, to w sumie chcą się dołożyć, ale: jest nas mało, więc i tak będzie to duża kwota, ja osobiście nie lubię spółek i wolę odpowiadać sama za wszystko, idealną sytuacją jednak byłoby jakby gmina sama wszystko zrobiła, w końcu to ich droga. kotek999 studni nie możemy mieć (znaczy mamy ale tylko taką płytką do celów budowlanych i do podlewania), bo nie zrobimy odbioru budynku - w pozwoleniu mamy wymóg podłączenia się do wodociągu. Poza tym sąsiadka ma wodę i do picia przywozi sobie, nie wiem jak za jakis czas będą u niej wyglądały kibelek i wanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 16.03.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 podbijam wątek zapraszam do pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmar2 21.03.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Zatem Staropolskim - obyczajem, dużo szynki życze z jajem, niech zające i barany pospełniają Wasze plany. Święta to jest czas wyżerki, porzućcie wszystkie swe rozterki. Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim miłej Wielkanoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 22.03.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Jaj pomalowanych w najskrytsze marzenia. Bab smacznych i słodkich jak miód. Zajęcy hasających po ogródkach Waszej wyobraźni. Mokrego od wrażeń śmigusa dyngusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.03.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Świąteczne pozdrowienia dla grupy lubuskiej, poszukuje stolarza z firmą który może wykonać kuchnie na zamówienie może kogoś znacie godnego polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts