asia.malczewska 27.12.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 hej, ja z okolic Kostrzyna n/O. Dom skończony, teraz kolej na samochody Szukam dobrego cieśli z okolic, który potrafi stawiać wiatę garażową w systemie szachulcowym - może ktoś zna i poleca? pozdrowienia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stupkiewicz 27.12.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam, Budujemy się w przyszłym roku pod Świebodzinem. Możecie polecić dobrych fachowców? Instalację kominka + podłogowe raczej będzie robił Hydrotech - jakieś opinie na ich temat? pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 27.12.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam Ja mam okna z firmy KOPPI- Aluplast (mam jeszcze od nich drzwi zewnętrzne, parapety wew. i bramę garażową), "0" problemów z firmą, no oczywiście z okienkami-użytkuję 1,5 roku . Firma mieści sie przy ulicy Olimpijskiej. Pozdrawiam Ja mam okna + brame garażową z Firmy znajdującej się na ulicy Mościckiego w pawilonie.... okna przyszły niekompletne a brama garażowa..... brak słów Do mnie jadą ponad miesiąc na reklamacje.... narazie nie dojechali... - bez komentarza - NIE POLECAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 20.01.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Czy możecie polecić kompetentną ekipę do instalacji elektrycznych? Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 24.01.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Mogę podać namiar na mojego elektryka ma dobre ceny i duże rabaty w hurtowniach: tel 606637079 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brombel123 04.02.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Dlatego ze to moj pierwszy post... Chcialbym serdecznie powitac szanownych forumowiczow, a szczegolnie wszytskich "Lubuskich MURATOROW" W Moim przypadku pozwolenie na budowe jest juz wydane i teraz jestem na etapie poszukiwania ekipy do budowy stanu surowego. Domek bedzie budowany w Lubiszynie,ale mam nadzieje ze odleglosc 25km od Gorzowa nie jest przeszkoda zeby zatrudnic ekipe z Gorzowa... na dzis mam zrobiony wstepny kosztorys od lokalnego budowlanca na kwote 65000pln (sama robocizna) w tej kwocie zawarty ma byc nastepujacy zakres robot: -stan 0 (bez gruszki, zalewany z wlasnej betoniarki) -sciany zewnetrzne -stropy -kominy -dach Projekt to "Kreska" z pracowni Domoweklimaty: http://www.domoweklimaty.com.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=766 Niewiem czy w/w oferta jest dobra i dlatego prosze o namiary do sprawdzonych ekip budowlanych z Gorzowa ,tak zebym mogl porownac ewentualne oferty. Z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie POZDRAWAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mycha Mika 05.02.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam wszystkich lubuszan! My budujemy w Wysokiej, 15km od Gorzowa Wlkp.Jesteśmy na etapie murowania ścian, właśnie poszukuję cieśli. Mamy kilku godnych polecenia, ale jeszcze nie znalazł sie taki,który chciałby składać wiązary. Chyba przyjdzie nam kupić prefabrykowane, ale ceny są kosmiczne. Wyceny dobijają do 40 000 zł, a przecież domek ma prosty, dwuspadzisty dach o powierzchni ledwo 160 m2.Mam pytanie do wszystkich, którzy zakończyli budowę i użytkują swoje domki. Jakie dachówki wybieraliście i dlaczego? Które sie sprawdzają i po kilku latach nadal wygladają pięknie?Wybraliśmy projekt Cyrkona z Muratora.Jeśli ktoś poszukuje dobrej ekipy budowlanej za rozsądną cenę chętnie służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mycha Mika 05.02.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Dlatego ze to moj pierwszy post... Chcialbym serdecznie powitac szanownych forumowiczow, a szczegolnie wszytskich "Lubuskich MURATOROW" W Moim przypadku pozwolenie na budowe jest juz wydane i teraz jestem na etapie poszukiwania ekipy do budowy stanu surowego. Domek bedzie budowany w Lubiszynie,ale mam nadzieje ze odleglosc 25km od Gorzowa nie jest przeszkoda zeby zatrudnic ekipe z Gorzowa... na dzis mam zrobiony wstepny kosztorys od lokalnego budowlanca na kwote 65000pln (sama robocizna) w tej kwocie zawarty ma byc nastepujacy zakres robot: -stan 0 (bez gruszki, zalewany z wlasnej betoniarki) -sciany zewnetrzne -stropy -kominy -dach Projekt to "Kreska" z pracowni Domoweklimaty: http://www.domoweklimaty.com.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=766 Niewiem czy w/w oferta jest dobra i dlatego prosze o namiary do sprawdzonych ekip budowlanych z Gorzowa ,tak zebym mogl porownac ewentualne oferty. Z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie POZDRAWAM My wykopy pod fundamenty robiliśmy sami (moje kochanie, 2 braci, jeden dzionek i skończone). Na twoim miejscu nie godziłabym sie na lanie betonu z betoniarki, to za duże ryzyko. Lepiej zamówić beton gotowy, do tego pompa, u nas "lanie" zajęło pół godziny i kosztowało niespełna 3000 zł wraz z materiałem. Moje kochanie ma firmę budowlaną, ale z braku czasu murowanie fundamentów zlecił zaprzyjaźnionej ekipie. Trwało to 2 tygodnie i całośc z dociepleniem kosztowała około 6000 zł. Mury muruje już sam, więc na partactwo ekipy nie mogę narzekać. Zaprzyjaźniona ekipa chciała 7000 zł za wymurowanie, zalanie wieńca i docieplenie. Wykonaie dachu to koszt około 35złnetto/m2, położenie dachówki ta sama stawka. Murowanie ścian 30-40 zł netto/m2. Musisz przejrzeć swój kosztorys i sprawdzić ile cię kosztuje każdy etap po kolei. Trudno mi się wypowiedzieć co do twojej wyceny, wszystko zależy od wielkości i stopnia skomplikowania bryły twojego budynku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 08.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam po bardzo długiej niobecności POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE ANIU 67 CO U CIEBIE SŁYCHAĆ JAK SIĘ MIESZKA? KOTEK999 na jakiej ulicy w Santocku się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 08.02.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Przygotowuję dokumentację do odbioru domu. Ktoś wie - kto i za ile wystawia certyfikaty energetyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.02.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 ANIU 67 CO U CIEBIE SŁYCHAĆ JAK SIĘ MIESZKA? U mnie wszystko ok. Mieszka się super!!! Zapraszam na kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 09.02.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 potrzebuje nr telefonu do Koppi i B&B Kłodawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGAWOZ 09.02.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam wszystkich Lubuszan. Potrzebuje jakiegoś dobrego projektanta do adaptacji projektu-chodzi o przebudowę dachu. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 10.02.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 potrzebuje nr telefonu do Koppi : 095 7250963, mam nadzieję, że aktualny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.02.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 potrzebuje nr telefonu do Koppi : 095 7250963, mam nadzieję, że aktualny Pozdrawiam dziekuję, aktualny i juz dzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_Marcin 10.02.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 hej chyba na tym forum się nie witaliśmy jeszcze za jakis czas zaczynamy budowę w Kłodawie, koło Gorzowa projekt na 99% kupujemy z Archonu (dom w orchideach 2) Obecnie mieszkamy w tzw sypialni Gorzowa czyli na Manhatanie doczytam sobie co u Was może nowych sasiadów poznamy ) pozdrawiam D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 10.02.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam Wreszcie koniec wykańczania.... siebie i domu http://images49.fotosik.pl/61/1968fc3105f84b7dm.jpg' alt='1968fc3105f84b7dm.jpg'> góra -poddasze[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 10.02.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 [/img]http://images35.fotosik.pl/57/4fd99cf6ff499d1cm.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 10.02.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A GDZIE SIĘ BUDUJECIE DOKŁADNIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 10.02.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts