Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :D :D :D

Ja mam okna z firmy KOPPI- Aluplast (mam jeszcze od nich drzwi zewnętrzne, parapety wew. i bramę garażową), "0" problemów z firmą, no oczywiście z okienkami-użytkuję 1,5 roku :D. Firma mieści sie przy ulicy Olimpijskiej.

Pozdrawiam :D

Ja mam okna + brame garażową z Firmy znajdującej się na ulicy Mościckiego w pawilonie.... okna przyszły niekompletne a brama garażowa..... brak słów :cry: Do mnie jadą ponad miesiąc na reklamacje.... narazie nie dojechali... - bez komentarza - NIE POLECAM !!!

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dlatego ze to moj pierwszy post... Chcialbym serdecznie powitac szanownych forumowiczow, a szczegolnie wszytskich "Lubuskich MURATOROW" :)

W Moim przypadku pozwolenie na budowe jest juz wydane i teraz jestem na etapie poszukiwania ekipy do budowy stanu surowego. Domek bedzie budowany w Lubiszynie,ale mam nadzieje ze odleglosc 25km od Gorzowa nie jest przeszkoda zeby zatrudnic ekipe z Gorzowa... na dzis mam zrobiony wstepny kosztorys od lokalnego budowlanca na kwote 65000pln (sama robocizna) w tej kwocie zawarty ma byc nastepujacy zakres robot:

-stan 0 (bez gruszki, zalewany z wlasnej betoniarki)

-sciany zewnetrzne

-stropy

-kominy

-dach

Projekt to "Kreska" z pracowni Domoweklimaty:

http://www.domoweklimaty.com.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=766

Niewiem czy w/w oferta jest dobra i dlatego prosze o namiary do sprawdzonych ekip budowlanych z Gorzowa ,tak zebym mogl porownac ewentualne oferty.

Z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie

POZDRAWAM

Witam wszystkich lubuszan! My budujemy w Wysokiej, 15km od Gorzowa Wlkp.

Jesteśmy na etapie murowania ścian, właśnie poszukuję cieśli. Mamy kilku godnych polecenia, ale jeszcze nie znalazł sie taki,który chciałby składać wiązary. Chyba przyjdzie nam kupić prefabrykowane, ale ceny są kosmiczne. Wyceny dobijają do 40 000 zł, a przecież domek ma prosty, dwuspadzisty dach o powierzchni ledwo 160 m2.

Mam pytanie do wszystkich, którzy zakończyli budowę i użytkują swoje domki. Jakie dachówki wybieraliście i dlaczego? Które sie sprawdzają i po kilku latach nadal wygladają pięknie?

Wybraliśmy projekt Cyrkona z Muratora.

Jeśli ktoś poszukuje dobrej ekipy budowlanej za rozsądną cenę chętnie służę pomocą.

Dlatego ze to moj pierwszy post... Chcialbym serdecznie powitac szanownych forumowiczow, a szczegolnie wszytskich "Lubuskich MURATOROW" :)

W Moim przypadku pozwolenie na budowe jest juz wydane i teraz jestem na etapie poszukiwania ekipy do budowy stanu surowego. Domek bedzie budowany w Lubiszynie,ale mam nadzieje ze odleglosc 25km od Gorzowa nie jest przeszkoda zeby zatrudnic ekipe z Gorzowa... na dzis mam zrobiony wstepny kosztorys od lokalnego budowlanca na kwote 65000pln (sama robocizna) w tej kwocie zawarty ma byc nastepujacy zakres robot:

-stan 0 (bez gruszki, zalewany z wlasnej betoniarki)

-sciany zewnetrzne

-stropy

-kominy

-dach

Projekt to "Kreska" z pracowni Domoweklimaty:

http://www.domoweklimaty.com.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=766

Niewiem czy w/w oferta jest dobra i dlatego prosze o namiary do sprawdzonych ekip budowlanych z Gorzowa ,tak zebym mogl porownac ewentualne oferty.

Z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie

POZDRAWAM

My wykopy pod fundamenty robiliśmy sami (moje kochanie, 2 braci, jeden dzionek i skończone). Na twoim miejscu nie godziłabym sie na lanie betonu z betoniarki, to za duże ryzyko. Lepiej zamówić beton gotowy, do tego pompa, u nas "lanie" zajęło pół godziny i kosztowało niespełna 3000 zł wraz z materiałem. Moje kochanie ma firmę budowlaną, ale z braku czasu murowanie fundamentów zlecił zaprzyjaźnionej ekipie. Trwało to 2 tygodnie i całośc z dociepleniem kosztowała około 6000 zł. Mury muruje już sam, więc na partactwo ekipy nie mogę narzekać. Zaprzyjaźniona ekipa chciała 7000 zł za wymurowanie, zalanie wieńca i docieplenie. Wykonaie dachu to koszt około 35złnetto/m2, położenie dachówki ta sama stawka. Murowanie ścian 30-40 zł netto/m2. Musisz przejrzeć swój kosztorys i sprawdzić ile cię kosztuje każdy etap po kolei. Trudno mi się wypowiedzieć co do twojej wyceny, wszystko zależy od wielkości i stopnia skomplikowania bryły twojego budynku. Pozdrawiam

hej

chyba na tym forum się nie witaliśmy jeszcze

za jakis czas zaczynamy budowę w Kłodawie, koło Gorzowa :) projekt na 99% kupujemy z Archonu (dom w orchideach 2)

Obecnie mieszkamy w tzw sypialni Gorzowa :) czyli na Manhatanie :)

doczytam sobie co u Was :D może nowych sasiadów poznamy :))

pozdrawiam

D.