w_______m 28.06.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam wszyskich budujących Mam pytanko, a mianowicie: czy ktoś z Państaw budował z keramzytu 36 z firmy ZWOLBET? Pytam dlatego, że podali mi bardzo atrakcyjną cenę za pustak i tak się zastanawiam czy z tym materiałem jest wszysko ok . I jeszcze jedno czy 36-ka wystarczy bez docieplenia na to tylko tynki ciepłochronne? Lepiej docieplić, im lepiej docieplimy dom tym mniejsze rachunki będziemy płacić za ogrzewanie. Współczynnik przenikania ciepła dla ściany 36,5 z keramzytu wynosi 0,33 W/(m2.K), według nowych przepisów ściana powinna mieć nie więcej niż 0,30 W/(m2.K), więc w świetle przepisów trzeba docieplać... choć życie pokazuje czasami inne scenariusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 28.06.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 ekipy od CO+CWU (piec+podłogówka+grzejniki itd.) budowa w Kłodawie. możecie polecić kogoś solidnego ? pozdrawiam ! Polecam firmę Eko-Term z Kłodawy, u nas właśnie wykonują instalację, można zobaczyć (też w Kłodawie). Ja natomiast szukam ekipy do wykończeniówki, szpachlowanie, regipsy, jak ktoś może polecić solidną firmę, byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 29.06.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ekipy od CO+CWU (piec+podłogówka+grzejniki itd.) budowa w Kłodawie. możecie polecić kogoś solidnego ? pozdrawiam ! Polecam firmę Eko-Term z Kłodawy, u nas właśnie wykonują instalację, można zobaczyć (też w Kłodawie). ] kurcze kiedy do nich nie zajadę wiecznie zamkniete tez chce własnie u nich zrobic wycene i nie mam jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 09.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam wszyskich budujących Mam pytanko, a mianowicie: czy ktoś z Państaw budował z keramzytu 36 z firmy ZWOLBET? Pytam dlatego, że podali mi bardzo atrakcyjną cenę za pustak i tak się zastanawiam czy z tym materiałem jest wszysko ok . I jeszcze jedno czy 36-ka wystarczy bez docieplenia na to tylko tynki ciepłochronne? Lepiej docieplić, im lepiej docieplimy dom tym mniejsze rachunki będziemy płacić za ogrzewanie. Współczynnik przenikania ciepła dla ściany 36,5 z keramzytu wynosi 0,33 W/(m2.K), według nowych przepisów ściana powinna mieć nie więcej niż 0,30 W/(m2.K), więc w świetle przepisów trzeba docieplać... choć życie pokazuje czasami inne scenariusze Hej Budowałem z keramzytu od Szwyndraka z Karnina ale ten ze Zwolbetu to taki sam, teraz też bym z tego budował bo dom jest ciepły jest ok., ale z oryginalnego keramzytu z firmy Optiroc, ogladałem te bloczki , są równe!!!, ładne!!! , a te od naszych lokalnych firm to tragedia, czsami trafiały się nawet kamienie, żwir .Sciany gr 24 +15 styropian +wykończenie(baranek 2mm i farba silikat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 09.07.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Jak chcecie b. dobrego elektryka albo potrzebujecie b. dobre okna za dobre pieniądze to dajcie znać wyślę namiary na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 13.07.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam, szukam kogoś niedrogiego do wykonania szalunków i wylewki pod ogrodzenie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.07.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Mam do odsprzedania pozostałości po budowie:- wełna rockwool megarock grubość 10 cm - cena 7,50zł (współczynniik przenikania ciepła 0,039 W/mK.) - ilość ok 80mkw- wełna rockwool toprock grubość 15 cm - cena 14,50zł (współczynniik przenikania ciepła 0,035 W/mK. - ilość ok 90mkw- blocznik betonowe ilość ok. 30 szt - cena 2,00zł./szt- stal (pręty fi 12 oraz fi 6) 1500zł/tona - ilość ok. 150kg- styropian platinum plus gr 15cm (współczynniik przenikania ciepła 0,031 W/mK.) - cena 140zł/m3 - ilość ok. 1 metra- deski szalunkowe ok. 1,2m3 - cena 250złOdbiór osobisty 6 km od GorzowaW razie pytań proszę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 28.07.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam mozecie mi podac namiar na osobe, ktora adaptuje projekty. Chodzi mi o kogos konkretnego kto szczegolowo przyjzy sie typowce potrafi znalesc bledy doradzic tak aby bylo oszczedniej i nie zarzada za to podwojnej ceny samego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panel 31.07.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam budujących lubuszan, do których niebawem dołączę. Będę budował mały domek koło Gorzowa, oczekuje na pozwolenie, urlop, dopływ na koncie Tymczasem czytam, czytam i czytam. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 31.07.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam budujących lubuszan, do których niebawem dołączę. Będę budował mały domek koło Gorzowa, oczekuje na pozwolenie, urlop, dopływ na koncie Tymczasem czytam, czytam i czytam. pozdrówka Witam. Jaki projekt masz zamiar realizowac? Ja rowniez niebawem rozpoczne budowe malenkiego domku niedaleko Strzelec pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panel 31.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam. Jaki projekt masz zamiar realizowac? Ja rowniez niebawem rozpoczne budowe malenkiego domku niedaleko Strzelec pozdrawiam Mój projekt ciągle ewoluuje, ale w zarysie pozostanie to mały Feliks z Artinex'u, mam nadzieję relatywnie tani i w miarę energooszczędny. Zmiany wprowadzę w trakcie budowy, na ile czas, zapał i zasób pozwoli. Buduję na Osiedlu Poznańskim i jak doczytałem mam tu na forum sąsiadów (Alkman, axlrose1 ), a miejscowość malutka taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_Marcin 01.08.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Witam budujących lubuszan, do których niebawem dołączę. Będę budował mały domek koło Gorzowa, oczekuje na pozwolenie, urlop, dopływ na koncie Tymczasem czytam, czytam i czytam. pozdrówka witaj i powodzenia w budowaniu u nas w tym tygodniu zasypywanie fundamentów w końcu i na razie stop :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panel 03.08.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Dzięki, bo to powodzenie chyba się przyda, a na razie to próbuję dowiedzieć się jak najwięcej o takim budownictwie, aby jak najmniej popełnić błędów. Mam nadzieję też w tym roku wbić jeszcze łopatę, może więcej, ale plany muszę mocno zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_Marcin 04.08.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Mam nadzieję też w tym roku wbić jeszcze łopatę, może więcej, ale plany muszę mocno zweryfikować. my też się zweryfikowaliśmy ale na szczęście nie mamy wielkiego parcia na szybka budowę - mamy gdzie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 05.08.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Jak chcecie b. dobrego elektryka albo potrzebujecie b. dobre okna za dobre pieniądze to dajcie znać wyślę namiary na priv Pozdrawiam a gdzie te okna za b. dobre pieniądze jesli moge zapytać , moze bede miała szczęście i bedą blisko mnie M-chód . pozdrowienia dla sasiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riczus 08.08.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam Poszukuję ekipy na stan surowy - z dachem lub bez Jak na razie oferty mam chyba wysokie - dom kolo 240m2 pow. łącznej Fundamenty, Sciany (silikaty), Strop monolityczny = 55-60 tys + dach konstrukcja kolo 13 tys i pokrycie podobnie jak konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 09.08.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam!Proszę napisać gdzie w Gorzowie można kupić podbitkę z pcv,byliśmy w Castoramie ale tam nie ma wyboru,tylko dwa kolory Proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 09.08.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Poszukuję ekipy do ocieplenia domu,z Gorzowa lub okolic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 10.08.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam! Proszę napisać gdzie w Gorzowie można kupić podbitkę z pcv,byliśmy w Castoramie ale tam nie ma wyboru,tylko dwa kolory Proszę o namiary Hej, hej My kupowaliśmy podbitke pcv w kolorze ciemny dąb podaję namiar: za cmentarzem, po lewej stronie, obok hurtowni elektrycznej, na zewnatrz jest ekspozycja z dachówkami(nie pamiętam nazwy sklepu ) Nigdzie nie znaleźliśmy kolorowej podbitki, tylko tam. Są różne kolory, a z drewnopodobnej: złoty dąb, ciemny dąb i mahoń. jesteśmy b. zadowoleni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 10.08.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Poszukuję ekipy do ocieplenia domu,z Gorzowa lub okolic Pozdrawiam Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts