Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam co do podbitki to tez polecam na żwirowej mają wystawione dachówki na zewnatrz wiec łatwo ich znaleźć oni dali mi namiar na człowieka który nam bardzo tanio położył tą podbitkę, a poza tym to muszę sie pochwalić że już mamy odbiór. I nawet jestesmy juz zameldowani super sie mieszka a lato było boskie z samego ranka z kawką na taras i na leżaczek to jest cos co uwielbiam pozdrawiam wszystkich

• 3 weeks później...

Witam Wszystkich serdecznie :) Jest to mój pierwszy post (typowy nowicjusz) na tym forum, ale zapewne - nie ostatni.

My również planujemy budowę domu na wiosnę 2010. Budowę będziemy robili etapami przez ok. 2-3 lata. Mieszkamy w Słubicach. W tej chwili jesteśmy na I etapie - papierologii oraz zbieraniu opinii o regionalnych wykonawcach :) Dlatego cieszy mnie niezmiernie fakt, iż znalazłam grupę wsparcia z Lubuskiego ;)

Pozdrawiam, demeterka

• 1 month później...

Czesc,

Kilka stron wczesniej wiesiek 2, polecal jako osobe robiaca adptacje projektow Pania Drewnowska skorzystlem z jego podpowiedzi i dzisiaj podbijam ten temat bo wlasnie odebralismy pozwolenie na budowe. Mysle, ze warto poswiecic troche wlasnego czasu aby dobrych fachowcow polecic innym. Bardzo mila osoba jesli ktos chce mies szybko i fachowo zalotwiona sprawe a przy okazji popytac i dostac pare cennych rad co do przyszlej budowy to polecam tego architekta.

Pozdrawiam

Ja skonczylem parter - teraz strop monolit. do zrobienia i jak nie bedzie tragedii z pogoda to bym jeszcze chciał caly dach zrobic

...ambitny plan,chociaż biorąc pod uwagę zeszłoroczną zimę to jak najbardziej realny, a jak duży masz dach!? Moj domek jest na etapie ostatniego wieńca i teraz czas na więźbę dachowa, u mnie dachu jest sporo bo 265m2 i 100m2 ale mam nadzieje ze zdążę przed największymi śniegami :)

Czesc,

Kilka stron wczesniej wiesiek 2, polecal jako osobe robiaca adptacje projektow Pania Drewnowska skorzystlem z jego podpowiedzi i dzisiaj podbijam ten temat bo wlasnie odebralismy pozwolenie na budowe. Mysle, ze warto poswiecic troche wlasnego czasu aby dobrych fachowcow polecic innym. Bardzo mila osoba jesli ktos chce mies szybko i fachowo zalotwiona sprawe a przy okazji popytac i dostac pare cennych rad co do przyszlej budowy to polecam tego architekta.

Pozdrawiam

Jak ktoś chce to mogę podać namiary na bardzo dobre tanie okna z firmy KOPPI (producent alu plast- wielu forumowiczów z tego forum zamówiło je ), na elektryka (super ), oraz godnych polecenia posadzkarza Pokorę i cieślę Tkaczyka

Mam też pytanie -Gdzie można zlecić zrobienie stopnic na schody betonowe?

• 2 weeks później...
przyznaje sie bez bicia podczytuję Was po kryjomu ;) skorzystałam z namiaru na posadzki i również potwierdzam p. Pokara godny polecenia mucha nie siada , teraz przydałby mi sie ktoś tani do kafelek ale chyba niżej 40zł.za m/2 nie znajde nie? , co do schodów stolarz chce 500 zł. za stopień ,wydaje mi się że to dużo ? patrzyłam ostatnio w Leroy 129 zł stopień , 90 zł podstopień , no ale zależy też jakie drzewo .

Witam :D

Więżbe kupowaliśmy w Łośnie- zero problemów.Nasz ciesla nam polecił,nie martwiłam sie o nic, a na przywiezienie więżby umówili sie z cieślą-zaskoczyli nas, bo transport miał być póżniej a przywieżli wcześniej (jeżdziłam z właścicielem firmy po kasę, bo nawet nie zdążyłam przygotować 8) :D ).

Pozdrawiam :D :D :D

...znalazłem tartak w Lośnie:

http://katalog.pf.pl/%C5%81o%C5%9Bno/Tartaki-W4G17B9330P0R10C-m14.html

...czy mógłbym dostać jakieś namiary do cieśli, skoro dobry i sprawdzony... :lol

My też braliśmy z Łośna - potwierdzam, bez zarzutów.

Witajcie!

Właśnie zaczynamy wykończeniówkę i mam prośbę- gdzie robiliście schody? Dość mało jest w tym temacie, a interes kosztowny... Jestem po jednej wycenie i ... cena kosmos- schody samonośne zabiegowe na konstrukcji metalowej+ obłożenie drewnem schodów do piwnicy+ poręcze= 33000 tys... netto :(.

Szukam dalej... pomocy!

I drugi temat- kominek z płaszczem wodnym- może ma ktoś doświadczenie z arysto? Jeżeli inny- jaki?

Pozdrawiam!

nie wiem czy moge polecić bo facet w sumie u mnie jeszcze nie robił schodów , ale wycenił moje na 4.000 zł (16 stopni, podest ) facet jest z Poznania co prawda ale bierze zlecenia poza , tylko z terminami u niego kiepsko takimi na już znaczy podam meila [email protected] mam tez tel. ale pewnie poda w mejlu . Robi różne i samonośne i na beton .

• 3 weeks później...