Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

witam wszytskich mam pytanko czy znacie moze jakas firme , ktora produkuje ogrodzenia betonowe w lubuskim albo w okolicy gorzowa?? oraz jaka polecacie firme z oknami w gorzowie? Czy slyszeliscie moze o oknach z nadbrzeznej -sklep pod niszami?

Ogrodzenia betonowe są u Paluszaka w Jeninie.

Okna najtańsze w Konsorcjum ADW

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Jeśli chodzi o firmę budowlaną to polecam firmę "Twins". Budują od podstaw pod klucz. Jesteśmy osobiście bardzo zadowoleni z efektów ich pracy. (nr tel. do Pana Pawła 505-511-440. POLECAM!!!!

Witam! jestem tu nowa.

Z mężem planujemy budowe od maja, jesteśmy na etapie projektu domu!

Szymku powiedz mi ile wyniósł Cię dach (jaka jest jego powierzchnia?), bo też zastanawiamy sie nad takim tylko przerażają nas koszty jego wykonania.

pozdrawiam

Monia

Z mężem planujemy budowe od maja, jesteśmy na etapie projektu domu!

Szymku powiedz mi ile wyniósł Cię dach (jaka jest jego powierzchnia?), bo też zastanawiamy sie nad takim tylko przerażają nas koszty jego wykonania.

Witam serdecznie. Powierzchnia dachu to 260 m2. Koszty, jakie musieliśmy ponieść to: więżba 9,5 tys. zł + 6,5 tys. zł robocizna, dachówka 23 tys. (firma creaton) + 10 tys. robocizna. Do tego trzeba dodać koszt okien połaciowych 20 tys.

Koszty robocizny są oczywiście ruchome, więc nie należy się za bardzo tym sugerować ale cieszę się, że nasz wybór dachu zyskał uznanie. Na żywo wygląda jeszcze ładniej.

Witamy w kręgu budujących.

Witam

Jestem nowa na forum :) nie buduje (narazie) domku,ale narzeczony obiecał że po słubie będziemy planować:)

Kupilismy poddasze ,a moze inaczej kupiliśmy mieszkanie na poddaszu i dokupilismy strych do adaptacji.

No i się zaczeło...

Nie sądziłam nigdy że sąsiedzi i ludzie ogólnie mogą być tacy obojętni i nie przejmować się niczym innym niż tylko swoim mieszaniem i niczym pozatym!

Jak dokupywalismy strych który chcemy zaadoptowac to wszystko wyglądało ładnie pięknie.Dach ma być robiony ma być wzięty kredyt wszyscy się zgadzają itd.

Tylko zgoda to jedno a płacenie na fundusz remontowy to drugie (1zł/m2 TYLKO)

no i tak stoi ta nasza ruinka przygotowana do remontu juz projekty porobione ale co zrobić jak dach przecieka i jest w rozsypce?:(

Przyszły mąż nie ma czasu (praca) za bardzo chodzić za tym a jak juz idzie to tylko się na złości i chce to sprzedać!

ehh i ahh czasami to myśle że by mogła przyjść taka zawierucha i zabrałą dach to może by ktoś wkońcu zrobił coś z tym wszystkim!

No ale od nowego roku zmienił się zarząd w spółdzielni i zaczeli coś działać bo powiedziałam panu prezesowi że zadzwonie do gazety i niech opiszą życie ludzi na poddaszu przy ulicy ... w nowej soli:) No i chyba podziałało bo zwołane zostało zebranie poinformowano ludzi o nakazie wyremontowania dachu i uregulowaniu naleznosci aby móc wziąść kredyt. Tak że prosze was kochani trzymajcie kciuki :) pozdrawiam i miłego budowania wszystkim

Szymku dziekuje Ci bardzo!

i dziękuje za powitanie w kręgu budujących, chociaż może bardziej zamierzających się budować :)!

co do dachu, to nie są to małe pieniądze, ale biorąc pod uwagę jego powierzchnie, to trzeba sie z tym liczyć.

pozdrawiam

do moni_ns

witaj Moniu!

jeżeli po ślubie będziecie planować budowe swojego własnego domku, to tak się zastanawiam czy jest sens ładować sie w niemałe koszta,remontować poddasze i jeszcze urzerać się z sąsiadami. Może lepiej od razu pomyślcie o budowie :)

pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego

No raczej to budowanie to nie bedzie też tak zaraz po ślubie a napewno też postawienie domu troche trwa.

Z mieszkaniem na tym poddaszu mamy już praktycznie wszystko załatwione tylko czekamy az zostanie wymieniony den dach.Wtedy wchodzą firmy robią wszystko i mamy swój koncik! Jak by się tak to nie przeciągało to dziś pewnie byśmy już sobie mieszkali:(

Narzeczony widział u jakiegoś klienta jak sobie robił poddasze i postanowił tez takie mieć! a że była okazja to kupiliśmy.

Plan był taki że zrobimy to mieszkanie i później porozglądamy się za działką ...kupimy... wybierzemy projekt...kupimy itd

No ale życie zweryfikowało,mam nadzieje że wkońcu przyjdzie ta wiadomość że remont dachu potwierdzony i zaklepany!

Pozdrawiam

No raczej to budowanie to nie bedzie też tak zaraz po ślubie a napewno też postawienie domu troche trwa.

Z mieszkaniem na tym poddaszu mamy już praktycznie wszystko załatwione tylko czekamy az zostanie wymieniony den dach.Wtedy wchodzą firmy robią wszystko i mamy swój koncik! Jak by się tak to nie przeciągało to dziś pewnie byśmy już sobie mieszkali:(

Narzeczony widział u jakiegoś klienta jak sobie robił poddasze i postanowił tez takie mieć! a że była okazja to kupiliśmy.

Plan był taki że zrobimy to mieszkanie i później porozglądamy się za działką ...kupimy... wybierzemy projekt...kupimy itd

No ale życie zweryfikowało,mam nadzieje że wkońcu przyjdzie ta wiadomość że remont dachu potwierdzony i zaklepany!

Pozdrawiam

w takim razie życzę powodzenia:bye:

mam pytanie do KERADO

JAKIŚ CZAS TEMU OGŁASZALIŚCIE SIĘ: "A my możemy zamontować wentylacje mechaniczną, kolektory słoneczne, odkurzacze centralne, pompy ciepła"

JESTEŚMY NA ETAPIE PAPIEROLOGII I PLANUJEMY ZAMONTOWAĆ WENTYLACJĘ MECHANICZNĄ, CZY Z TWOJEJ STRONY TO JESZCZE AKTUALNE?

POZDRAWIAM