Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja przesiaduje na oknach:) bo tym żyje i już jest to zboczeniem zawodowym.jedziesz na wakacje a w hotelu sprawdzasz jakie okna itd haha:)

Tez tak mam, jak gdzies wpadam, to pierwsze co - lustracja systemów bezpieczeństwa. Jakie systemy, czy prawidlowo zainstalowane i takie tam... Wspomniane wyzej hotele niestety słabo sie pod tym względem prezentują.

Na targach byłem :) zlatałem je ze 3 razy. Pogadałem, odwiedziłem kogo trzeba. Papierów do domu nawiozłem. Mi sie podobało, ze zwiedzajacy słabo dopisali, bo tłoku nie było. Wystawcy pewnie maja inne zdanie ;)

Generalnie jestem zadowolony.

A dzien wczesniej byłem na Gardenii w Poznaniu. I troche wracałem zawiedziony. Targi byly o polowe mniejsze niż w zeszlym roku. Powiedziałbym nawet, ze było tak sobie. Ale najlepszy był powrót z Poznania. Prędkośc przejazdu pomiędzy 30-50km/h. Srednie spalanie - 3,6 l/100km ON :) Jak na autko dostawcze ze 110 konnym motorkiem wynik całkiem niezły :)

szkoda tylko że nie byłeś w piątek :) %% a tak to nawet zbytnio nie miałem czasu bo co chwile coś a jak to mówią klient nasz pannnn:)

z tym spalaniem to 3mam kciuki za swoje berlingo bo jutro jadę właśnie również trasę poznań zg

ale coś wątpię haha

targi jak dla mnie udane ,kto miał przybyć przybył a cytując klasyka "największym zainteresowaniem cieszyły się hostessy " haha

• 2 weeks później...
no i pogoda się posypała

teraz odczuwam za szybką zmianę na wiosenne ubrania;/

Ja też :( chyba czeka mnie weekend w chacie, papucie i cos na rozgrzanie.

U mnie na razie bez wiekszych ruchów. Ogarniam w srodku blaszaka. I czekam na djecezje banku.

Zszokowany jestem kosztami bankowymi, to wiecej kosztuje jak cala papierologia z uzyskaniem pozwolenia na budowe, projektami, mapkami itp.

Jak wszsytko podlicze, to wydane juz z 4 dychy + działka a łopata nawet nie wbita. Jakby mi to ktos powiedzial z rok temu, to kazałbym mu sie .... w głowę.

Czy ktos robił porównanie hurtowni materiałów na naszym lokalnym rynku? Gdzie warto isc, albo gdzie na pewno nie warto? Tyle tego, ze szok.

ja na swoją adaptację poddasza wydałem już prawie 100k a jeszcze z 50 trzeba włożyć a ostatnio byłem u klienta który sie buduje i chce sprzedać swój stary dom

mała działeczka garaż miejsce na grilla domek w b.dobrym stanie i chce tylko 220tys a ja sobie 4 piętro wymyśliłem

jeśli chodzi o rzeczy do wykończenia wszystko brałem w leroy merlyn a to dlatego że jest rabat 10% jak uzbierasz punkty, więc jak ceny wychodzą podobnie to przy dodatkowym rabcie już jest dużo lepiej;)

ja na swoją adaptację poddasza wydałem już prawie 100k a jeszcze z 50 trzeba włożyć a ostatnio byłem u klienta który sie buduje i chce sprzedać swój stary dom

mała działeczka garaż miejsce na grilla domek w b.dobrym stanie i chce tylko 220tys a ja sobie 4 piętro wymyśliłem

jeśli chodzi o rzeczy do wykończenia wszystko brałem w leroy merlyn a to dlatego że jest rabat 10% jak uzbierasz punkty, więc jak ceny wychodzą podobnie to przy dodatkowym rabcie już jest dużo lepiej;)

to szybko poddasze opylić i brac domek :)

Nie wiem, jak w leroyu, ale w casto podoba mi sie to, ze mozna oddac nadwyżki. Kupujesz plytki, zostało ci 10 sztuk. Jak masz czas i ochote, to jedziesz i zwracasz.

Ale kupowanie bloczków, suporeksu i innych mat. konstrukcyjnych w marketach to nie jest dobre rozwiązanie.

A niech tam.... napisze jeszcze cos. Bo to mój setny post na forum. Trzeba jakiego torta i swieczke odpalić z tej okazji :)

A jutro mam wizyte rzeczoznawcy do wyceny nieruchomości. Jak mi cos zaniży, to jeszcze kredytu nam nie dadzą :( To dopiero będzie. Na razie wszystko idzie dobrze, wiec chyba będzie OK.

my zaopatrujemy się w BCD -bloczki, Kleksie-styropian , Vox-wata , strop braliśmy u Irka a dach w hurtowni na Energetyków Dobre Dachy czy cóś takiego:)

nam operat szykował p.Wasilewski - nie było żadnego problemu w banku z przygotowaną przez niego dokumentacją:)

to czekamy na torta przy okazji setnego wpisu:yes:

• 2 weeks później...
a ja chciałem mówić o tobie :)

A dziękuję za pamięć. Niestety ja nie mam czasu na fuszki. Przyjechac, pokazac czy cos tam wytłumaczyc lub konsultować mogę. Ale niestety czasu na grzebanie w kabelkach nie mam. Przez 4 dni w tygodniu wracam do domu kolo g.19. Zostaje mi piatek i weekend. A trzeba zajac sie własną budową.

APINIU

Ja dopiero zaczynam budowę, nie mam kontaktów do tynkarzy. Ale jak już otynkujesz się i ocieplisz, to koniecznie napisz opinie o nich.