Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

dziękuję :)

my stół mamy z voxa ,brat ma taki i nam się spodobał bo rozkłada się na (i tu powinna paść liczba ale nie pamiętam ,ale dochodzi 5 elementów) nie trzeba dokręcać nóg itd a zawsze jest możliwość do pasować do liczby gości

u nas wszystkie ledowe ale to jak już teraz się kupuje to chyba nawet nie ma co się zastanawiać

dobrze że nie zostaliśmy przy zimnym świetle w kuchni tylko wymieniliśmy na ciepłe bo by było jak w laboratorium

askuda co się odwlecze ...... :)

tak jak miałem ciśnienie na przeprowadzkę tak teraz już mi przeszło może dlatego że sporo pracy i nie mam czasu o tym myśleć

dobrze że wysyłam żonę do Anglii do siostry to troszkę odpocznę haha

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

wcale się Tobie nie dziwie na targach nie byliśmy ale trochę czytaliśmy i oglądaliśmy właściwie mąż a mi tylko najważniejsze pokazywał naprawdę wszystko można zrobić , na mnie duże wrażenia robi piec połączony z telefonem gdzie zdalnie możesz ustawiać temperatury czy odbierać informację o usterce ale takich przykładów w inteligentnym domu można mnożyć :)

Cała sztuka "inteligentnych domów" to nie sa roziązania tj. piec z programem na smartfona czy żaluzji sterowanych ta sama drogą. Fajny bajer marketingowy do pokazania na targach. Ale nie o to w tym chodzi. Bajer polega na tym, zeby nie mieć 15 aplikacji - kazda od czegos innego. Ale aby miec jedną aplikacje i móc z niej sterowac calym domem :) I piecem, oświetleeniem, alarmem, wentylacją, czy nawet pralką, piekarnikiem, czy czajnikiem. A to zadanie ani proste, ani tanie. Inna sprawa, ze wiele z oferowanych systemów sterowania instalacjami w domach ma niestety dosc istotne oganiczenia, o czym oczywiscie w folderach sie nie wspomina. Wydaje sie, że jest tanio, a potem wychodzi dlaczego. Nie zmienia to faktu, ze warto sobie ułatwiac zycie i korzystać z elektroniki. Z drugiej strony - znam przypadek, gdzie wlasciciel inteligentnego domu wraca do niego z urlopu. Jest 3 w nocy, a on nie moze wejsc do wlasnego domu. Elektronika siadła i nie działały drzwi, ktore także byly sterowane.

w dzienniku możesz zobaczyć nasz dach jeżeli będziesz zainteresowany to podam numer na priva a co do ocieplenia to na kiedy?

Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie :) Bardziej istotne dla mnie jest to, czy Wy jestescie zadowoleni z ich pracy, jakości i terminowości??

Jesli tak, to poprosze o kontakt.

I dachówke macie taka jak ja chciałem mieć, ale zona chce inną.

Jaka farbą molowaliście krokwie ?? Widze, że biała. Tez tak chcemy pomalować, ale nie mam pojęcia jakie farby do tego brać:(

Z tym ociepleniem, to chyba juz na wiosnę. Bo dach będzie w połowie grudnia, wiec okna i ocieplenie pewnie dopiero na wiosnę, przed zimą chyba nie damy rady.

Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie :) Bardziej istotne dla mnie jest to, czy Wy jestescie zadowoleni z ich pracy, jakości i terminowości??

Jesli tak, to poprosze o kontakt.

I dachówke macie taka jak ja chciałem mieć, ale zona chce inną.

Jaka farbą molowaliście krokwie ?? Widze, że biała. Tez tak chcemy pomalować, ale nie mam pojęcia jakie farby do tego brać:(

Z tym ociepleniem, to chyba juz na wiosnę. Bo dach będzie w połowie grudnia, wiec okna i ocieplenie pewnie dopiero na wiosnę, przed zimą chyba nie damy rady.

My jesteśmy zadowoleni . Ekipa przyszła zrobiła co miała zrobić ,bez żadnego ściemniania i kombinowania z innymi budowami. Szef ekipy dekarskiej to mistrz ciesielski , więc zna się na rzeczy . Telefon prześlę na priva

Tez mi się marzą takie instalacje. Zwłaszcza, ze to u mnie sprawa wręcz zawodowa. Ale jak widzę ceny osprzętu, to nóż w kieszeni się otwiera.

no tak to twój "konik" .

ja oglądałem jakiś system fibari lub coś podobnego i wiem że wszystko ładne jest na targach itd

ale sam już mówiłem inteligentnego domu nie będzie będą mieszkać inteligentne osoby:)

askuda

a kiedy parapetów dla znajomych z forum:)

jeśli nie ma ciśnienia to dobrze wykończyć wszystko i się wprowadzić niż wprowadzić się i robić bo brud ciągły może doprowadzić do frustracji:D

coś w tym stylu zwłaszcza ,że teraz czekam na wycenę mebli aż boję się myśleć co otrzymam masakra :bash: a jeszcze przed nami wybór oświetlenia pozostałe rzeczy mniej więcej są już zamówione albo przynajmniej wiemy co chcemy i jest tylko kwestią złożenia zamówienia . Przy tym oświetleniu to jakiś koszmar ja nie umiem kupować w "internecie" chodzi o to ,że muszę to najpierw zobaczyć , więc z lampami mam problem , bo albo nie ma takich co mi się podobają albo jak już są to cena zwala z nóg.:mad:

teoretycznie u nas też ale do salonu chcieliśmy jakąś ładną dużą i nowoczesną lampę tak aby rozświetliła pokój innym ciepłym światłem w obecnym mieszkaniu mamy trochę halogenów więc chce mi się takiej dużej lampy nad stołem w salonie tylko szkoda mi kasy na te które najbardziej nam się podobają ale cóż jak to ktoś napisał od czego jest wujek Google może z jego pomocą coś znajdę i z konkretnym modelem pójdę salonu oglądać bo inaczej dostaję lampowego zawrotu głowy:confused:

a z innej beczki dostałam ofertę na narożniki masakra człowiek nagada się na tłumaczy co i jak a pani i tak na końcu robi po swojemu ( interesowała mnie wycena w skórze a panienka przedstawia mi ofertę w najtańszej tkaninie - porażka ):mad:

bo w Polsce jest tak że cena czyni cuda więc robią ci wycenę na tym co najtaniej wyjdzie by cię zachęcić

a później człowiekowi albo powiedzą że jest lipna tkanina albo nie :)

tak jak mam z oknami:)

my zamówiliśmy z internetu choć zawsze wole dotknąć ,usiąść itd ale o dziwo jesteśmy bardzo zadowoleni z ceny i jakości materiał alkantara

skórę mamy w obecnym mieszkaniu i już nie chcielismy bo może fajnie wygląda ale do użytkowania lipa

wczoraj zabudowali nam piec gazowy w przedpokoju taką zmyślną szafką która robi też za miejsce na buty :)

dziś zamontuje po pracy ostatnie drzwi wewnętrzne do sypialni ,przychodzi też instalator od telewizji więc jak już będzie okno na świat to coraz lepiej

do świąt mają dojść krzesła ,listwy przypodłogowe

takie pierdołki ale nie ma kiedy zrobić a jeszcze jak noc o 16 się robi to już całkiem

a w sobotę kolejna z cyklu impreza przed parapetówko-wa