aksuda 21.11.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 czyli cały czas do przodu faktycznie pora zimowa nie zachęca do wzmożonych prac nam tez idzie to bardzo powoli , patent z zabudową pieca bardzo fajny , trzeba wykorzystać każdą powierzchnię co do mebli to chyba będzie tak ,że jak znajdziemy to co nas interesuje w sklepie to sprawdzimy na wszystkie możliwe sposoby a zamówimy przez internet co do obicia to u nas znowu odwrotnie do tej pory mieliśmy w tkaninie i raczej z kiepskim efektem mimo zapewnień ,że tkanina z wyższej półki dlatego teraz zastanawiamy się nad skórą chociaż jeden narożnik który mi się spodobał jest produkowany w tkaninie więc kto wie jeżeli masz ciekawe strony z meblami to podziel się informacją może z czegoś skorzystam , musimy wyposażyć cały dom z obecnego mieszkania nie mam za bardo co przenieść , bo ilość mebli jaką mam obecnie zginęła by w nowych metrach co do lamp to znalazłam fajną stronę z lampami designerskim naprawdę ciekawe propozycję ale ceny tych co mi odpowiadających zaczynają się od 2 tys. w górę więc to troszeczkę za drogo, jak dla mnie ale już chyba wiem w którym kierunku chcę iść z tą lampą do salony, będę szukać dalej udanej imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 29.11.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ja na tą chwilę użeram się z parapetami zewnętrznymi. Pytanie mam głównie do witka86bo to on w tej tematyce jest the beściak, ale wszystkich innych, znających się na rzeczy również proszę o uwagi. Proszę o opinię i wytknięcie błędów montażowych parapetów. Najbardziej kuje mnie to, że nie są "doklejone" do dolnej granicy prowadnicy rolet. Co to za szpara? Dla mnie dramat, ale może sie mylę. http://imageshack.us/scaled/large/36/jjji.JPG http://imageshack.us/scaled/large/844/srsz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 29.11.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 nie wiem czy w tej samej firmie zamawiałeś okna i parapety ale przerwa pomiędzy jest spowodowana tym że ktoś nie dowiedział się jakie parapety planujesz zamontować i prowadnice są ucięte na równo z oknem .co za tym idzie przy parapetach typu stal, aluminium , płytka antyczna itp (chodzi głównie o sposób montowania i spadek takiego parapetu)wychodzi właśnie taka przerwa(szpara)jeśli nie wiemy jakie będą parapety to warto wziąć 2 cm dłuższe lub poinformować klienta o tej sytuacji by wtedy było wiadomo co i jak .jeśli mam prowadnice dłuższa to po prostu docinamy ją na tyle by uzyskać wystarczający spadek na parapecie.przy granitowych parapetach tego problemu nie ma bo tam spadek jest ok 5 mm. ważne też by te zaślepki boczne na parapecie nie zachodziły za mocno w mur. powinny wchodzić do połowy w ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 29.11.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 witek86 ale czy tutaj jest jakaś moja wina? Parapety zamawiałem w tej samej firmie co okna. Co mogę teraz zrobić? Jakie jest z tego wyjście? Wygląda to tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.12.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 zadzwoń do przedstawiciela tej firmy i mu to pokaż ,zapytaj dlaczego parapety nie są docięte pod katem spadku parapetu i niech ci nie wmówi że to twoja wina bo to oni powinni zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.12.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 takie pytanie o kontenery na odpady. Gdzie je można zamówić w Gminie Zielona Góra? Potrzebuje duzy kontener na śmieci budowlane i nie wiem, gdzie sie to zamawia i ile kosztuje.z góry dziękuje za odpowidzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 16.12.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 nie wiem jaki to koszt ale my do firmy zamawialiśmy taki kontener w ZGKiM w Zielonej Górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 16.12.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 ooooo... już mogę pisać na wątku. Od jakiegoś czasu byłem zablokowany i nic napisać nie mogłem.Ja mam taka górę śmieci, że nie wiem, czy kontener starczy. Ale postanowiłem, że śmieci palić nie będę. U mnie powoli dach się robi. Konstrukcja już gotowa. Od jutra nadbitka, membrana i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 16.12.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 my wykorzystujemy worki po zaprawach , tynkach itp. później jak się trochę nazbiera mąż wywozi na wysypisko do tony w roku każdy mieszkaniec Zielonej Góry wywozi za darmo to taki nasz sposóbasterixx miło w takim razie znowu widzieć Ciebie na forum:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 16.12.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Miałem podobny plan, zeby to transportowac na wysypisko, ale ilośc odpadów mnie przygniotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 18.12.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 rzeczywiście jest tego dużo ale jakoś ogarniamy temat jednym ze sposobów to segregowanie odpadów chodzi mi o plastiki których jest bardzo dużo na budowie , wszystko pakuję w worki i wystawiam przed dom , ZGKiM ładnie mi je zabiera i zostawia nowe ale zanim doszliśmy do tego etapu to dwie przyczepy gruzu przerzuciliśmy teraz jest już z górkiwłaśnie kończymy powoli zamawianie wszystkiego co można odliczyć masakara:bash: ale cóż tak to jest jak się czeka do ostatniej chwili i przez ten pośpiech pewnie i tak nie uda mi się wszystko załatwić pozdrawiam Ada:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kik80 27.12.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Hej Lubuszanie:)Może ktoś buduje DOM W JABŁONKACH G2 z pracowni ARCHON w okolicach Z-G ????Pozdrawiam i życzę powodzenia w 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 29.12.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 witam myślę ,że szybciej będzie poszukać na stronie gdzie są wpisy o budowaniu danego projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.01.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 najlepszego w nowym roku:) ehh jebło jak hanka w kartony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 11.01.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 ale mam nadzieję ,że skończyło się inaczej niż u Hanki pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinkdot 12.01.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam,Podczytuje sobie co tu piszecie i widze, ze to miejsce to kopalnia cennych wiadomosci:). My budujemy w Droszkowie dom Szum Morza, na razie dom jest w stanie surowym, choc chcemy wstawic drzwi i okna zanim zima uderzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 12.01.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 witamy w takim razie na forum:bye:trzymam kciuki aby Wam się udało przed mrozami zrobić stan zamknięty ja cały czas mam nadzieję ,że na uda się skończyć ocieplenie zewnętrzne za mim przyjdzie zima:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinkdot 12.01.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Jak na razie natura jest dla nas łaskawa:). Swoja droga, nie sadzilam, ze uda sie w grudniu tyle zrobic...no, ale na zewnatrz wiosne mielismy:). Trzymam kciuki zatem za ocieplenie zanim zrobi sie zimno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 15.01.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 no i zima:) Pinkdot macie okna tak jak w projekcie czy coś zmienialiście ?aksuda a ty gdzieś fotki domku masz? bo chyba nie pamiętam a muszę się pochwalić że ocieplenie poddasza wyszło na plus i płacimy za ogrzewanie tak mało że chyba będzie trzeba sąsiadów zapraszać do kąpania:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinkdot 16.01.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Okna jak w projekcie, oprocz jednego - w salonie od polnocnej strony zrezygnowalismy z jednego duzego okna, poniewaz musze miec przestrzen scienna na obszerna biblioteke i pianino:). Okien tu bylo tyle, ze praktycznie nie bylo miejsca na meble...Tych jadalnianych zdecydowalismy sie nie ruszac, bo mojm zdaniem stanowia o uroku tego domu, mamy zreszta widok na las, wiec grzechem byloby je zmniejszac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts