Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

czyli cały czas do przodu faktycznie pora zimowa nie zachęca do wzmożonych prac nam tez idzie to bardzo powoli , patent z zabudową pieca bardzo fajny , trzeba wykorzystać każdą powierzchnię:D

co do mebli to chyba będzie tak ,że jak znajdziemy to co nas interesuje w sklepie to sprawdzimy na wszystkie możliwe sposoby a zamówimy przez internet co do obicia to u nas znowu odwrotnie do tej pory mieliśmy w tkaninie i raczej z kiepskim efektem mimo zapewnień ,że tkanina z wyższej półki dlatego teraz zastanawiamy się nad skórą chociaż jeden narożnik który mi się spodobał jest produkowany w tkaninie więc kto wie

jeżeli masz ciekawe strony z meblami to podziel się informacją może z czegoś skorzystam , musimy wyposażyć cały dom z obecnego mieszkania nie mam za bardo co przenieść , bo ilość mebli jaką mam obecnie zginęła by w nowych metrach

co do lamp to znalazłam fajną stronę z lampami designerskim naprawdę ciekawe propozycję ale ceny tych co mi odpowiadających zaczynają się od 2 tys. w górę więc to troszeczkę za drogo, jak dla mnie ale już chyba wiem w którym kierunku chcę iść z tą lampą do salony, będę szukać dalej

udanej imprezy :stereo:

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja na tą chwilę użeram się z parapetami zewnętrznymi. Pytanie mam głównie do witka86bo to on w tej tematyce jest the beściak, ale wszystkich innych, znających się na rzeczy również proszę o uwagi. Proszę o opinię i wytknięcie błędów montażowych parapetów. Najbardziej kuje mnie to, że nie są "doklejone" do dolnej granicy prowadnicy rolet. Co to za szpara? Dla mnie dramat, ale może sie mylę.

http://imageshack.us/scaled/large/36/jjji.JPG

http://imageshack.us/scaled/large/844/srsz.jpg

nie wiem czy w tej samej firmie zamawiałeś okna i parapety ale przerwa pomiędzy jest spowodowana tym że ktoś nie dowiedział się jakie parapety planujesz zamontować i prowadnice są ucięte na równo z oknem .

co za tym idzie przy parapetach typu stal, aluminium , płytka antyczna itp (chodzi głównie o sposób montowania i spadek takiego parapetu)wychodzi właśnie taka przerwa(szpara)

jeśli nie wiemy jakie będą parapety to warto wziąć 2 cm dłuższe lub poinformować klienta o tej sytuacji

by wtedy było wiadomo co i jak .

jeśli mam prowadnice dłuższa to po prostu docinamy ją na tyle by uzyskać wystarczający spadek na parapecie.

przy granitowych parapetach tego problemu nie ma bo tam spadek jest ok 5 mm.

ważne też by te zaślepki boczne na parapecie nie zachodziły za mocno w mur. powinny wchodzić do połowy w ocieplenie.

• 3 weeks później...

ooooo... już mogę pisać na wątku. Od jakiegoś czasu byłem zablokowany i nic napisać nie mogłem.

Ja mam taka górę śmieci, że nie wiem, czy kontener starczy. Ale postanowiłem, że śmieci palić nie będę. U mnie powoli dach się robi. Konstrukcja już gotowa. Od jutra nadbitka, membrana i takie tam.

rzeczywiście jest tego dużo ale jakoś ogarniamy temat jednym ze sposobów to segregowanie odpadów chodzi mi o plastiki których jest bardzo dużo na budowie , wszystko pakuję w worki i wystawiam przed dom , ZGKiM ładnie mi je zabiera i zostawia nowe ale zanim doszliśmy do tego etapu to dwie przyczepy gruzu przerzuciliśmy teraz jest już z górki

właśnie kończymy powoli zamawianie wszystkiego co można odliczyć masakara:bash: ale cóż tak to jest jak się czeka do ostatniej chwili i przez ten pośpiech pewnie i tak nie uda mi się wszystko załatwić pozdrawiam Ada:wave:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

no i zima:)

Pinkdot macie okna tak jak w projekcie czy coś zmienialiście ?

aksuda a ty gdzieś fotki domku masz? bo chyba nie pamiętam

a muszę się pochwalić że ocieplenie poddasza wyszło na plus i płacimy za ogrzewanie tak mało że chyba będzie trzeba sąsiadów zapraszać do kąpania:P

Okna jak w projekcie, oprocz jednego - w salonie od polnocnej strony zrezygnowalismy z jednego duzego okna, poniewaz musze miec przestrzen scienna na obszerna biblioteke i pianino:). Okien tu bylo tyle, ze praktycznie nie bylo miejsca na meble...Tych jadalnianych zdecydowalismy sie nie ruszac, bo mojm zdaniem stanowia o uroku tego domu, mamy zreszta widok na las, wiec grzechem byloby je zmniejszac.