Pilka 18.01.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Witam. W tym roku powoli przymierzamy się do budowy. Nasz projekt to: http://projekty.lipinscy-projekty.pl/Lucia/odbicie_lustrzane.html W tym roku chcemy postawić fundamenty, jeśli się uda sso. Jak na razie jesteśmy na etapie poszukiwania firmy do fundamentów. Jeśli ktoś mógłby nam kogoś polecić byłabym wdzięczna. Budujemy w Droszkowie, pozdrawiam więc wszystkich przyszłych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 18.01.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 witek z fotkami to się trochę ociągam i mam lekkie zaległości dobrze zrobione ocieplenie to podstawa my mamy ocieplone boki i tył domu tak do wysokości piętra i już odczuwa się różnicę na ogrzewaniu a dzisiaj wykorzystaliśmy piękną pogodę i wstawiliśmy ostatnie okno dachowe, powoli zaczynamy robić sufity materiał cały zjechał już na budowę tylko zakasać rękawy i wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinkdot 18.01.2014 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Pilka- my tez w Droszkowie budujemy, pozdrawiam sasiadow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 21.01.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Pilka- my tez w Droszkowie budujemy, pozdrawiam sasiadow! Ja również pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 21.01.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 WitamBudował ktoś dom z zastosowaniem bloczków Isomur na fundamenty? Możecie polecić jakiegoś dobrego i taniego sprzedawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.01.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 wczoraj byłem w białymstoku i powiem wam u nas to wiosna:)w tamtym tygodniu byłem u klienta aby ostatecznie pomierzyć okna do zamówienia i muszę powiedzieć że miał jeden z lepiej budowanych domów jaki widziałem czysto, równiutko itd aż będę musiał zapytać o firmę która mu robi i jak wygląda współpraca.Widzę Droszków rośnie w oczach:) połączą z Zieloną niedługo:)przyszła zima więc prace stop, ale i tak ten rok bardzo fajny pod względem temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 23.01.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 nie ma to jak porządek na budowie ja na naszej dzień zaczynam od posprzątania, zamieść całą podłogę (za min się wprowadzimy będę miała dość tego sprzątania), posortować śmieci (mamy worki do selekcjonowania odpadów) wszystkie kartony wędrują do odpowiednich worków, tak samo folie a pozostałe śmieci pakujemy w worki po klejach itp. przy tym naszym sposobie dużo mniej mamy odpadów. Raz na dwa tygodnie ZGKiM odbiera nam posegregowane odpady i śmieci jest dużo mniej. Tak zawsze słyszę od męża chcesz pomagać to najpierw trzeba posprzątać u nie go niem ,że boli wszystko musi być na swoim miejscu narzędzia pomyte , poukładane tak aby nie trzeba było później szukać. Zima przyszła nie udało mam się skończyć ocieplenia ale zaczęły się prace w środku, przykręcamy sufity na razie zaczęliśmy robić górę ma nadzieję ,że niedługo prace nabiorą rozpędu, mąż zakończyła swoje tematy i może zająć się budową ostateczny termin przeprowadzki ( mam taką nadzieję ) to koniec kwietnia tak aby na komunię córki (4 maja) było gdzie gości przenocować. Teraz będę miała trochę czasu to postaram się uzupełnić galerię. pozdrawiam wszystkich dalej budujących mimo aury zimowej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.01.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 haha tak jak był słyszał swojego tatę sprzed kilku lat ... można zawsze złapać miotłę i pozamiatać ale całkiem inaczej się pracuje jak jest czysto to fakt aż chyba zaraz podłogę w lokalu jeszcze raz przelecę mopem i umyje okna haha mam nadzieje że zima szybko minie i na komunie córki będzie już finish a planowana przeprowadzka będzie z tyg wyprzedzeniem my dalej czekamy na listwy przypodłogowe i jedne drzwi to już chyba 2 miesiąc w sypialni jeszcze brakuje szafy wnękowej a już żona wymyśliła że może damy na ścianę za łóżkiem beton...masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 23.01.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 z tym betonem na ścianę to chyba popieram Twoją żonę ja się też zakochałam w tym materiale i najchętniej cały dom zostawiłabym niewykończony ale rodzina mnie wyśmiała i idąc na kompromis to mąż mi zrobi jedną ścianę na tym etapie rozważamy ścianę z szafkami wiszącymi a co do drzwi to trochę długo czekacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 26.01.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 a szkoda gadać ale kuzyn wprowadził się po sąsiedzku i mnie motywuje do dokończenia paru rzeczy i wprowadzenia. a poza tym mam już tv podłączony do upc i 2 miesiące płace więc chyba czas się przeprowadzić z tym betonem na ścianie to intensywnie myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 28.01.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Gdzie w Zielonce mogę sobie pooglądać i wybrać gniazda, ramki, przyciski i spojrzeć na oświetlenie.Musimy powoli wybrać jakąś serię, a że jutro tam będziemy to fajnie by było coś podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 29.01.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 w Castoramie, Leroy Merlin, Blech a oświetlenie dodatkowo w Gea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.01.2014 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Zdecydowanie odradzam zakup w sklepie internetowym PRO-M http://www.prommeble.sklep.meble.pl/ strona Allegro http://allegro.pl/meble-lazienkowe-basic-ii-zmontowane-lakierowane-i3922072994.html W pazdzierniku 2013 roku zamowilam 2 zestawy mebli do lazienek BASIC II ( firma pro- m wystawiala je na Allegro ) na poczatku grudnia meble zostaly dostarczone , do jednego z zestawow zamowilam fronty szuflad w kolorze cappucino ... wszystko byloby fajnie gdyby nie fakt , ze cappucino okazalo sie byc oliwka !!!!! . Zadzwonilam do sklepu z reklamacja , mila Pani stwierdzila , ze taki kolor czasem wychodzi w malowaniu , kazala odeslac fronty powiedziala , ze w ciagu 7-miu dni otrzymam zwrot frontow we wlasciwym kolorze .... Obawialam sie jednak " powtorki z rozrywki " , a poniewaz druga lazienke planuje zrobic grafitowo - szara ... to moze fronty niech beda grafitowe , ale zeby byly one GRAFITOWE !!!! ... Pani nie mogla mi dac 100% gwarancji i stwierdzila , ze grafitowe moga okazac sie NIEBIESKIE !!!! . Wybralam wiec neutralny szary kolor odeslalam fronty ( 6 grudnia 2013 ) i cierpliwie czekalam .... NADAL CZEKAM :mad:. Koniec stycznia 2014 frontow jak nie bylo tak nie ma wykonalismy juz kilkanascie telefonow , wyslalam kilka maili , podobno JUZ 3 tyg. temu zostaly wyslane ............ Kompletny brak profesjonalizmu , sprzedawca stwierdzil , ze skoro mi sie kolorek nie podobal i zmienialam swoj wybor 3 razy to nie ma sie co dziwic .... ..... stek bzdur i klamstw . ZDECYDOWANIE ODRADZAM wspolprace z ta firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freearrow 04.02.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 czy ktoś zamawiał okna w PHU Woka pod niszami w Gorzowie ? Macie jakieś doświadczenia z tą firmą ? Odradzam, wszystko dobrze jak wpłacisz kasę. Później bywa różnie. Brak kontaktu i chamstwo pełną parą w przypadku reklamacji i gwarancji.:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 04.02.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Hej. Zbieramy się z zamiarem wykonania fundamentów na wiosnę. Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje od Was gdzie warto kupić materiały potrzebne do budowy fundamentów. Co polecacie a czego powinnam unikać. Jako że kobieta jestem nie do końca orientuję się w sprawach budowlanych Z góry bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 04.02.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 a gdzie będziecie się budować? Generalnie dobrze jest zamawiać towar u jednego dostawcy wtedy mamy szansę na większe rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 04.02.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Mamy działkę w Droszkowie. Jak na razie przeglądam kosztorys ślepy i próbuję to wszystko ogarnąć ... Na początek szukam taniego koparkowego bo mam do usunięcia kilkanaście korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 04.02.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Hej. Zbieramy się z zamiarem wykonania fundamentów na wiosnę. Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje od Was gdzie warto kupić materiały potrzebne do budowy fundamentów. Co polecacie a czego powinnam unikać. Jako że kobieta jestem nie do końca orientuję się w sprawach budowlanych Z góry bardzo dziękuję za pomoc Po swoich doświadczeniach mogę powiedzieć tyle: - rozważcie zakup materiałów przez wykonawcę, ale w umowie musicie zawrzeć dokładnie czego oczekujecie - i wymienic materiały, typy, prducentów itp. Samodzielne kupowanie wcale nie musi kosztowac mniej. Ja sam kupowąłem i sporo gotówki poszlo w koszty transportu, bo panowie tak liczyli, ze ciągle coś dowoziłem, a kazdy kurs, to 80 albo 250 PLN A jak wykonawca sie machnie, to jego problem. Odpowiednia umowa to podstawa. Jeśli chodzi o moje materiąły, to kupowąłem: - bloczki fundamentowe w ROMAXie w Przylepie (i moge polecic, czego nie powiem o bloczkach od IREK) - YTONGa głownie w PAMO na batorego - W kajdarze jakis kosmos, ten sam bloczek o ponad 1pln drożej. - beton głownie z Nowogrodu (chyba BE BETON albo EM BETON, czy jakos tak). - drewno w tartaku w Klępinie (cena niższa jak w Janach i zrobili najszybciej), tam też brałem deski na podbitkę. - dachówkę, rynny, membrana - GAJA - dali najlepsza cene. - Styropian kupiłem na allegro, ale bralem go chyba z 30 metrów sześciennych, wiec kupielem na slasku a przywiezli z fabryki. - stal - to roznie, ceny sa dosc wachliwe na rynku. - mazidlo do fundamentów - deitermann na dzialkowej. i to chyba na tyle, teraz szukam okien, rolet, i za chwile materiałów na ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 04.02.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Mamy działkę w Droszkowie. Jak na razie przeglądam kosztorys ślepy i próbuję to wszystko ogarnąć ... Na początek szukam taniego koparkowego bo mam do usunięcia kilkanaście korzeni. Jest co analizowac. Ja w moim kosztorysie znalalzlem kilka dosc powaznych będów. Trzeba sie w to wgryść. Dzis dałbym kostorys i projekt wykonawcy i prosil o wycenę calosci Troche grzebię w kosztorysach zawodowo, gdyby byly jakies pytania, to pytajcie. Jka juz policzycie ile co kosztuje w kosztorysie, to trzeba doliczyc z 15-20% na niespodzianki. Nie da sie tego uniknąć, zwlaszcza jak jak nie jest się fachowcem budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 04.02.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 A gdzie sie Witek86 podziewa, że go nie ma? Ferie sobie zrobil ? Pilnie mnie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts