witek86 24.02.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 był znak na pękniętej szybie w HSie podsumowując targi jednym słowem - dramatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!! ale tak jest jak wystawców mało to się na rozreklamowanie przyoszczędziło a co za tym idzie ludzi tyle co nic! za rok jak tak będzie to pije 3 dni:P i wstawiam manekina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 27.02.2014 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Czy moze mi ktos poleic wykonawcow okien plastikowych , zalezy mi na cienkich ramach bo mam sporo wysokich a waskich okien, chce waskie ramy które dają poczucie lekkości , nie chcialabym aby one przeslanialy wieksza czesc moich szyb .Budujemy sie w okolicach Slawy we wsi Spokojna .Czas juz zrobic kilka wycen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 28.02.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 na naszym forum Witek86 jest fachowcem od okien a tak przy okazji jak wrzucić na forum wizualizację zapisaną w pdf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.02.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 ostatnio miałem problem z wrzuceniem fotek a co dopiero projekt w pdf:D a co to będzie kuchnia? narysuj w paincie hahahah co do okien to ramy i ich szerokość jak i wysokość są ogólnie u wszystkich producentów do siebie zbliżone i nie powinno być to głównym kryterium przy wyborze tym bardziej jeśli jest tak jak mówisz czyli okna są wąskie a wysokie to aby nie było problemu z ich wyginaniem trzeba poszukać dobrych profili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 28.02.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 trochę mi się nie chce przenosić tego do painta ale chyba nie będzie innego wyjścia , chociaż zanim się za to zabiorę to może się okazać ,że prędzej zdjęcia gotowej kuchni wrzucę niż projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 01.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 sezon grillowy u nas rozpoczęty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 01.03.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 co do okien to ramy i ich szerokość jak i wysokość są ogólnie u wszystkich producentów do siebie zbliżone i nie powinno być to głównym kryterium przy wyborze tym bardziej jeśli jest tak jak mówisz czyli okna są wąskie a wysokie to aby nie było problemu z ich wyginaniem trzeba poszukać dobrych profili Witaj Witku Prosze doradz mi w jakiej firmie sie rozgladac i jakie profile szukac ,mam o tyle utrudnione zadanie ze wszystkie sprawy moge zalatwic telefonicznie badz komputerowo ,a o oknach i ich producentach ,lokalizacji nie mam pojecia .Z wielkim zalem musze sie przyznac ze od 15 lat nie ma mnie w Polsce,od tego czasu wieele sie zmienilo ,tym bardziej ze pochodze z Walbrzycha a rozpoczelam budowe w zupelnie nieznanej mi osobiscie miejscowosci.Mielismy kiedys dzialecze 5 arowa w Kuznicy Gl. i uwielbialismy spedzac na niej kazda mozliwie wolna od pracy chwile,i tak to sie zaczla rodzic milosc do tego miejsca i okoliczych terenow ,do tego stopnia ze postanowilismy poszukac wiekszej dzialki i wybudowac dom .Mamy juz piekna dzialke,ktora widzimy jedynie na zdjeciach ,fundamenty sa juz gotowe a od poniedzialku ruszaja sciany.Za kazda informacje i rade bede Ci bardzo wdzieczna .Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 02.03.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Poszukujac lokalnych producentow znalazlam firme DOMEX Mariusz Cichonski ,czy ktos moze sie wypowiedziec na temat ich oferowanych produktów i jakości montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.03.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witaj Witku Prosze doradz mi w jakiej firmie sie rozgladac i jakie profile szukac ,mam o tyle utrudnione zadanie ze wszystkie sprawy moge zalatwic telefonicznie badz komputerowo ,a o oknach i ich producentach ,lokalizacji nie mam pojecia .Z wielkim zalem musze sie przyznac ze od 15 lat nie ma mnie w Polsce,od tego czasu wieele sie zmienilo ,tym bardziej ze pochodze z Walbrzycha a rozpoczelam budowe w zupelnie nieznanej mi osobiscie miejscowosci. Mielismy kiedys dzialecze 5 arowa w Kuznicy Gl. i uwielbialismy spedzac na niej kazda mozliwie wolna od pracy chwile,i tak to sie zaczla rodzic milosc do tego miejsca i okoliczych terenow ,do tego stopnia ze postanowilismy poszukac wiekszej dzialki i wybudowac dom .Mamy juz piekna dzialke,ktora widzimy jedynie na zdjeciach ,fundamenty sa juz gotowe a od poniedzialku ruszaja sciany. Za kazda informacje i rade bede Ci bardzo wdzieczna .Pozdrawiam Ewa nie będę obiektywny bo sprzedaje okna na profilach schuco niemieckiej firmy hekaplast więc pogląd na inne profile jest wypaczony ale jeśli chodzi o producentów (może bardziej firmy lub partnerów) z okolicy to jest kilka firm gdzie można porównać oferty jest vetrex -okna na profilach veki okucia roto mocno inwestują w reklamę wiec o nich słychać -przedstawiciel w Zg j est lub będzie za niedługo przedstawiciel internormu (austriacki producent b.dobre okna) j est oknoplast (w brew opinii konkurenci dobry producent choć ma trochę kompleks większości ale okna robią ok tylko ciepła ramka oszukana ) porównać można hmm kto tu jeszcze MS ma przedstawiciela -również solidna firma chyba wystarczy bo później zasypiesz się wycenami i nie będziesz wiedziała już wcale co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 03.03.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Dzieki Witku Porozsylam oferty i bedziemy czekac ,mam jeszcze sporo czasu do okien.U nas wszystko znacznie odbiega od stereotypow ,poczawszy od dzialki poprzez projekt domu ,jego wielkosc a przede wszystkim rozklad pomieszczen ,to i okna moga byc nawet z firmy jednoosobowej ,wciaz eksperymentujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.03.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 wbrew opinią innych okna powinno się już wybrać przed stawianiem murów bo później wychodzą różne cyrki:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 03.03.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Zgadzam się z Witkiem okna mieliśmy wybrane za mim postawiliśmy ściany później obyło się bez problemów ,że np. otwór za mały. Zakup oczywiście zrobiliśmy w terminie późniejszym:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 04.03.2014 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Mam jeszcze prosbe,zakres firm okreslony ,ale jakie parametry ram i szyb mam przyjac biorac pod uwage ze dom stawiany jest z ..Ściany zewnętrzne nośne z pustaków ceramicznych typu MAX gr. 25 cm na zaprawie cem.-wap.3MPa. Ocieplane styropianem gr. 14 cm. , prosze o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 04.03.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Mam jeszcze prosbe,zakres firm okreslony ,ale jakie parametry ram i szyb mam przyjac biorac pod uwage ze dom stawiany jest z ..Ściany zewnętrzne nośne z pustaków ceramicznych typu MAX gr. 25 cm na zaprawie cem.-wap. 3MPa. Ocieplane styropianem gr. 14 cm. , prosze o podpowiedzi w meilach po firmach zaznacz że profil przygotowany pod 3 szyby (nie profile o szerokości skrzydła 70mm tylko więcej ) wtedy spokojnie można zapiąć pakiety szybowe o najlepszych parametrach cieplnych im niższe U tym lepiej najlepiej wybrać okna z szyba k=0,5 ciepła ramka (nie jakaś aluminiowa imitacja) dobre okucia (ogólnie firmy produkujące będą podobne ) im więcej zaczepów tym lepiej jak mają antywyważeniowe to już super poproś by każde okno miało podany współczynnik przenikania ciepła Uw - okna o różnych wymiarach będą miały różny współczynnik ! poniżej jeden powinno Cię interesować jak na razie chyba wszystko w razie co pisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 06.03.2014 03:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Dzieki za wszystko:) ,prosby o wyceny wyslane ,teraz tylko czekam i obgryzam paznokcie ,boje sie straszecznie ile tych zer powyskakuje:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 06.03.2014 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Tak przy okazji , okna dachowe tez posiadam w projekcie , do kogo pisac o wyceny:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 06.03.2014 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 askuda , gdzie zamawialiscie okna i okna dachowe o ile takowe posiadacie , PVC czy drewniane , biale ,w kolorze?jestes zadowolona z wyboru ?Duzo pytan ,ale ja jestem zupelnie confused Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 07.03.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 My okna zamawialiśmy w Poznaniu są plastikowe Schuco z zewnątrz kolor indian od środka biały. Okna dachowe mamy drewniane Fakro z nawiewnikiem kupione chyba w CeMBe. Co do zadowolenia w użytkowaniu to jeszcze nie wiem bo nie mieszkamy , jedno jest pewne już się przyzwyczaiłam do koloru bo na początku miał być kolor antracytowy jednak ocieplenie budynku na zewnątrz kolorem okien jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.03.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 dla mnie schuco nr1 do tego dobry producent który z tego profilu zrobi dobre okno !a nie jakieś "okno" które ma obronić się tym że profil będzie schuco a reszta już mniej ważna co do ceny na dachowe to najlepsze mają firmy gdzie kupujesz dachówkę albo ta co będzie kłaść dach bo mają najlepsze rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.03.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Dzieki za wszystko:) ,prosby o wyceny wyslane ,teraz tylko czekam i obgryzam paznokcie ,boje sie straszecznie ile tych zer powyskakuje:bash: HS zrobią cenę ale takie okno w domu to bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts