Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

był znak na pękniętej szybie w HSie :)

podsumowując targi jednym słowem - dramatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!

ale tak jest jak wystawców mało to się na rozreklamowanie przyoszczędziło a co za tym idzie ludzi tyle co nic!

za rok jak tak będzie to pije 3 dni:P i wstawiam manekina

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy moze mi ktos poleic wykonawcow okien plastikowych , zalezy mi na cienkich ramach bo mam sporo wysokich a waskich okien, chce waskie ramy które dają poczucie lekkości , nie chcialabym aby one przeslanialy wieksza czesc moich szyb .Budujemy sie w okolicach Slawy we wsi Spokojna .Czas juz zrobic kilka wycen .

ostatnio miałem problem z wrzuceniem fotek a co dopiero projekt w pdf:D

a co to będzie kuchnia? narysuj w paincie hahahah

co do okien to ramy i ich szerokość jak i wysokość są ogólnie u wszystkich producentów do siebie zbliżone i nie powinno być to głównym kryterium przy wyborze

tym bardziej jeśli jest tak jak mówisz czyli okna są wąskie a wysokie to aby nie było problemu z ich wyginaniem trzeba poszukać dobrych profili

co do okien to ramy i ich szerokość jak i wysokość są ogólnie u wszystkich producentów do siebie zbliżone i nie powinno być to głównym kryterium przy wyborze

tym bardziej jeśli jest tak jak mówisz czyli okna są wąskie a wysokie to aby nie było problemu z ich wyginaniem trzeba poszukać dobrych profili

Witaj Witku

Prosze doradz mi w jakiej firmie sie rozgladac i jakie profile szukac ,mam o tyle utrudnione zadanie ze wszystkie sprawy moge zalatwic telefonicznie badz komputerowo ,a o oknach i ich producentach ,lokalizacji nie mam pojecia .Z wielkim zalem musze sie przyznac ze od 15 lat nie ma mnie w Polsce,od tego czasu wieele sie zmienilo ,tym bardziej ze pochodze z Walbrzycha a rozpoczelam budowe w zupelnie nieznanej mi osobiscie miejscowosci.

Mielismy kiedys dzialecze 5 arowa w Kuznicy Gl. i uwielbialismy spedzac na niej kazda mozliwie wolna od pracy chwile,i tak to sie zaczla rodzic milosc do tego miejsca i okoliczych terenow ,do tego stopnia ze postanowilismy poszukac wiekszej dzialki i wybudowac dom .Mamy juz piekna dzialke,ktora widzimy jedynie na zdjeciach ,fundamenty sa juz gotowe a od poniedzialku ruszaja sciany.

Za kazda informacje i rade bede Ci bardzo wdzieczna .Pozdrawiam Ewa

Witaj Witku

Prosze doradz mi w jakiej firmie sie rozgladac i jakie profile szukac ,mam o tyle utrudnione zadanie ze wszystkie sprawy moge zalatwic telefonicznie badz komputerowo ,a o oknach i ich producentach ,lokalizacji nie mam pojecia .Z wielkim zalem musze sie przyznac ze od 15 lat nie ma mnie w Polsce,od tego czasu wieele sie zmienilo ,tym bardziej ze pochodze z Walbrzycha a rozpoczelam budowe w zupelnie nieznanej mi osobiscie miejscowosci.

Mielismy kiedys dzialecze 5 arowa w Kuznicy Gl. i uwielbialismy spedzac na niej kazda mozliwie wolna od pracy chwile,i tak to sie zaczla rodzic milosc do tego miejsca i okoliczych terenow ,do tego stopnia ze postanowilismy poszukac wiekszej dzialki i wybudowac dom .Mamy juz piekna dzialke,ktora widzimy jedynie na zdjeciach ,fundamenty sa juz gotowe a od poniedzialku ruszaja sciany.

Za kazda informacje i rade bede Ci bardzo wdzieczna .Pozdrawiam Ewa

nie będę obiektywny bo sprzedaje okna na profilach schuco niemieckiej firmy hekaplast więc pogląd na inne profile jest wypaczony :)

ale jeśli chodzi o producentów (może bardziej firmy lub partnerów) z okolicy to jest kilka firm gdzie można porównać oferty

jest vetrex -okna na profilach veki okucia roto mocno inwestują w reklamę wiec o nich słychać -przedstawiciel w Zg

j

est lub będzie za niedługo przedstawiciel internormu (austriacki producent b.dobre okna)

j

est oknoplast (w brew opinii konkurenci dobry producent choć ma trochę kompleks większości ale okna robią ok tylko ciepła ramka oszukana )

porównać można

hmm kto tu jeszcze MS ma przedstawiciela -również solidna firma

chyba wystarczy bo później zasypiesz się wycenami i nie będziesz wiedziała już wcale co i jak

Dzieki Witku

Porozsylam oferty i bedziemy czekac ,mam jeszcze sporo czasu do okien.U nas wszystko znacznie odbiega od stereotypow ,poczawszy od dzialki poprzez projekt domu ,jego wielkosc a przede wszystkim rozklad pomieszczen ,to i okna moga byc nawet z firmy jednoosobowej ,wciaz eksperymentujemy

Mam jeszcze prosbe,zakres firm okreslony ,ale jakie parametry ram i szyb mam przyjac biorac pod uwage ze dom stawiany jest z ..Ściany zewnętrzne nośne z pustaków ceramicznych typu MAX gr. 25 cm na zaprawie cem.-wap.

3MPa. Ocieplane styropianem gr. 14 cm. , prosze o podpowiedzi

Mam jeszcze prosbe,zakres firm okreslony ,ale jakie parametry ram i szyb mam przyjac biorac pod uwage ze dom stawiany jest z ..Ściany zewnętrzne nośne z pustaków ceramicznych typu MAX gr. 25 cm na zaprawie cem.-wap.

3MPa. Ocieplane styropianem gr. 14 cm. , prosze o podpowiedzi

w meilach po firmach zaznacz że profil przygotowany pod 3 szyby (nie profile o szerokości skrzydła 70mm tylko więcej )

wtedy spokojnie można zapiąć pakiety szybowe o najlepszych parametrach cieplnych im niższe U tym lepiej

najlepiej wybrać okna z szyba k=0,5

ciepła ramka (nie jakaś aluminiowa imitacja)

dobre okucia (ogólnie firmy produkujące będą podobne ) im więcej zaczepów tym lepiej jak mają antywyważeniowe to już super

poproś by każde okno miało podany współczynnik przenikania ciepła Uw - okna o różnych wymiarach będą miały różny współczynnik !

poniżej jeden powinno Cię interesować

jak na razie chyba wszystko

w razie co pisz:)

My okna zamawialiśmy w Poznaniu są plastikowe Schuco z zewnątrz kolor indian od środka biały. Okna dachowe mamy drewniane Fakro z nawiewnikiem kupione chyba w CeMBe. Co do zadowolenia w użytkowaniu to jeszcze nie wiem bo nie mieszkamy , jedno jest pewne już się przyzwyczaiłam do koloru bo na początku miał być kolor antracytowy jednak ocieplenie budynku na zewnątrz kolorem okien jest ok:)

dla mnie schuco nr1 do tego dobry producent który z tego profilu zrobi dobre okno !

a nie jakieś "okno" które ma obronić się tym że profil będzie schuco a reszta już mniej ważna

co do ceny na dachowe to najlepsze mają firmy gdzie kupujesz dachówkę albo ta co będzie kłaść dach bo mają najlepsze rabaty