Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

Wow,,Witek to cos z nia nie tak ,musisz dojsc sedna bo wiecznie Cie bedzie wk...c. U nas zalewaja fundamenty 3,5 gruszki betonu zamowione, na to dzialowki i przerwa na regeneracje sil przed stropem

Przy okazji ile placiliscie za beton?Zapomnialam spytac ile ta grucha ma pojemnosci ,wiem tylko ze za jedna placimy 2300

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Was,

pytanie mam o kierownika budowy, Macie może jakiegoś?

Przeryłem forum kilka (od roku chyba) i tyle co można błędów popełnić przy budowie domu to aż strach!

tym bardziej że większość z nas buduje ten jedyny wymarzony z którego nie zamierzamy się ruszać aż po... (no wiadomo o co chodzi hehe)

Jesteśmy z żonką na etapie kopania ale w dokumentach:bash:

Ale na pewno kiedyś przez to przejdziemy:yes:

Pozdrawiam :)

Witam Was,

Witam,

ja mam kierownika z polecenia (z tego wątku) :) Młody człowiek z Zielonej Góry. Sporo budów zrobił i wie co w trawie piszczy ;) W sumie domki, to jego zajęcie dodatkowe, bo robi tez inne rzeczy budowlane.

Ja generalnie jestem zadowolony. Jest praktycznie na każdy telefon (ale ja staram się zawsze wcześniej dzwonić, ze będzie potrzebny), jak trzeba to potrafi op....ić jak coś źle fachowcy robią albo syf zostawiają.

Więc swojego mogę polecić :)

Trzeba tylko zdawać sobie sprawę z tego jaką funkcję pełni kierbud na budowie.

Po roku doświadczeń osobiście podszedłbym inaczej do budowania. I zatrudniłbym inspektora nadzoru, a kierownika pozostawił w gestii wykonawcy.

super ten Wasz projekt , będę z niecierpliwością czekać na kolejne etapy :wave:

Bardzo sie ciesze ze Ci sie podoba ,wielki jest . Po smierci taty probowalismy go zmniejszyc ale pomieszczenia tracily funkcjonalnosc ,wiec zostawilismy bez przerobek ,tym bardziej ze Pan Marcin bardzo sie staral aby wyeliminowac slupy podpierajace strop.Przy tak duzym domu i bardzo przestrzennym jest to nie lada wyzwanie . Wszystkie slupy mam ukryte w scianach zewnetrznych .Nie posiadam wiatrolapu ,jest natomiast hol wejsciowy ze schodami ktory laczy sie z salonem i jadalia na jednej otwartej przestrzeni , podzial funkcji tworzy obnizenie salonu ,ktory to bedzie na poziomie tarasow . Jedynie troche w oknach namieszalam to poziome okno z prawej strony tarasowego zamienilam na identyczne jak z lewej .Wrzuce rzuty to lepiej zobrazuje

http://images62.fotosik.pl/871/189db4dd4d42fa3amed.jpg

http://images61.fotosik.pl/869/bf5cf380a23eab33med.jpg

Witam Was,

Spawaczsam milo Cie goscic na naszej grupie ,zagladaj czesciej ,pytaj i chwal sie postepami:D

Mamy kierownika, bo musi byc ,ale cala funkcje nadzoru lacznie z wyszukiwaniem dobrych cen materialow ,wynajmu sprzetu czyli prowadzeniem calej budowy przejal Pan , ktory nam buduje dom ,czyli wykonawca i inspektor nadzoru jednoczesnie. Gdy wystepuja jakiekolwiek problemy czy watpliwosci kontaktujemy sie bezposrednio z naszym Architektem ktory to jest nam bardzo pomocny , sumienny ,rzetelny i rzeczowy czlowiek.

Gdzie bedziecie sie budowac?

Witam Was,

Przeryłem forum kilka (od roku chyba) i tyle co można błędów popełnić przy budowie domu to aż strach!

tym bardziej że większość z nas buduje ten jedyny wymarzony z którego nie zamierzamy się ruszać aż po... (no wiadomo o co chodzi hehe)

Jesteśmy z żonką na etapie kopania ale w dokumentach:bash:

Ale na pewno kiedyś przez to przejdziemy:yes:

Pozdrawiam :)

Są kraje, gdzie odpowiedzialni za budowę domu są trzy osoby:

- kierownik budowy lub inspektor nadzoru

- koordynator robót

- planista energooszczędności

W Polsce najczęściej jest tylko Kierbud i wychodzi jak wychodzi....