vze 01.05.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 w tej chwili mam przygotowania do komunii wiec nie ma mnie na budowie ale obiecuje ze jak tylko bede miala zdjecia wrzuce sorki za brak polskich znakow pisze z komorki:rotfl: No to udanej imprezy Ci zycze , zdrowia i duuzo radosci dla dzieciaczka. U mnie brak polskich znakow to standard:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 01.05.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam, chciałabym się dowiedzieć czy jest ktoś z Lubuskiego kto mieszka w kanadyjce lub innym szkieletowcu? Jestem zainteresowana takim domem ale ciekawa jestem waszych opinii na temat samego domu jak i firm, które takie domy stawiały. Pozdrawiam:) Proponuje przeleciec cale forum , nie skupiac sie na danym regionie . Wiem ,ze sa takie osoby , ktore budowaly np. Nelli Sza, ktorej to dom splonal,dzisiaj buduje juz drugi ,lecz tradycyjnie murowany .Fajna babka , jesli masz pytania na pewno Ci pomoze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 02.05.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 yyyyyyyyyyyyy no no niech się mury pną do góry brak polskich znaków:D jest różnica czy robisz komuś laske czy łaskę hahahahahaha jeden remont skończony to wymyśliłem sobie drugi w lokalu. miały być tylko panele wymieniane a jak się już zaczęło to poszło .... ale mam nadzieję że będzie ładniej i bardziej komfortowo bo jak miejsce pracy jest ładne to i pracuje się dużo lepiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 04.05.2014 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 yyyyyyyyyyyyy no no niech się mury pną do góry brak polskich znaków:D jest różnica czy robisz komuś laske czy łaskę hahahahahaha jeden remont skończony to wymyśliłem sobie drugi w lokalu. miały być tylko panele wymieniane a jak się już zaczęło to poszło .... ale mam nadzieję że będzie ładniej i bardziej komfortowo bo jak miejsce pracy jest ładne to i pracuje się dużo lepiej pozdrawiam Witaj zgubo ''zarobiony '' to i usprawiedliwiony:D Ciekawa jestem co wymyslisz jak juz wyremontujesz swoje gniazdko w pracy, radze zacznij rozgladac sie za dzialka , to juz uzaleznienie;) łaski w zyciu jeszcze nikomu nie zrobilam , a o robieniu laski nigdy na forum nie pisze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.05.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 hahaha:D oj remont rozkręcił się na grubo miała być mała zmiana ale tak to jest jak się już coś ruszy. No ale zaczyna mi się podobać wizja jest ok więc się ciesze. tylko ten wieczny kurz milion razy przecierasz a i tak jest. jak już będzie finisz to wstawię fotki przed i po to się wypowiecie czy się opłacało ... a tym czasem ....... idę zrobić kurze haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 08.05.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 WitamRozpoczeliśmy budowę. Mamy podpisaną umowę z wykonawcą na sso (jego robocizna i materiały - zgodne z projektem budowlanym). Muszę kontrolować jakość materiałów, a nie do końca się na tym znam. Mam więc pytanie. Dziś przywieziono bloczki fundamentowe. Dość sporo jest wykruszonych na końcach. Można takie murować czy należy reklamować? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 09.05.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 ale mocno wykruszone ? zero lecisz na zaprawę więc ubytki mogą załatać . ogólnie "zerówki" są bardzo twarde więc nie powinno być takiej sytuacji . jak ci materiał do ścian taki przywiozą to nie odbieraj i reklamuj bo równe i ładnie wykonane ściany to później mniejsze koszta przy tynkach i elewacji. a no i najważniejsze Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 09.05.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Dzięki Witek86 za odpowiedź. Nie są mocno wykruszone...Na rogach. Tylko, że się nie znam, dlatego wolę dopytać.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 09.05.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 jeśli wykonawca nic nie mówił to pewnie jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 13.05.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 WitamWykonawcy rozpoczęli u mnie kładzenie bloczków fundamentowych. Jako, że forumowicze stanowią dużą bazę fachowej wiedzy zwracam się do Was z prośbą o zaopiniowanie moich fotek.Mam kilka pytań:- na ławie fundamentowej położono jedną wastwę papy a nie dwie(wykonawca mówi, że to lepsza i wystarczy jedna warstwa-jutro się dowiem jej nazwę).- papa w niektórych miejscach wystaje około 5 cm. szerzej niż bloczki ( czytałam że powinno być ok. 15-20 cm. czy to prawda czy tak może zostać? )- niektóre bloczki są wykruszone (mogą zostać czy kazać je wymienić?)- w niektórych miejscach papa jest niedoklejona, czy tak może zostać? https://lh6.googleusercontent.com/-QxG1B6ouwqU/U3J8Z27pSxI/AAAAAAAAANQ/tFXPjZ8mPeM/w913-h685-no/IMG-20140513-00472.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/-Gvv3OxrSkf0/U3J8a7EB7MI/AAAAAAAAANY/KDcol2J1-8U/w913-h685-no/IMG-20140513-00478+%25281%2529.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/--DC7g3qLZ1o/U3J8cTOPxLI/AAAAAAAAANo/gD0xR5_XV-o/w913-h685-no/IMG-20140513-00479.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-GwoOm0BucvA/U3J8dHVUwxI/AAAAAAAAANw/UzNGwdz0fiE/w913-h685-no/IMG-20140513-00484.jpg Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam P.S. Jak zrobić, żeby fotki były widoczne w poście i nie trzeba było włączać przekierowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 14.05.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 mam takie pytanie , masz kierownika budowy? on bierze za to byś ty mogła spać spokojnie pieniądze pytaj go o wszystkie wątpliwości i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 14.05.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Mam kierownika budowy i to poleconego na tym forum. Jednak mam wrażenie, że robi wszystko na odczepnego. Zresztą z reguły jest tak, że lepiej samemu wszystkiego dopilnować niż się zdawać na innych bo mogą sobie olewać, jak tylko zobaczą, że im się odpuszcza. Dowodem tego jest to forum. Inaczej każdy zdawałby się na wykonawcę i kierownika i nie wnikałby co i jak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 15.05.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 tak to właśnie jest:) nie wiem jakiego masz i nie wnikam ja znam takiego co się czepia wykonawców jak coś jest nie tak. Już tak mamy że lepiej dmuchać na zimne i samemu dowiedzieć się choć troszkę bo papudroków nie brakuje. Wszyscy specjaliści itd a jak przyjdzie co do czego to tłumaczenie jedno " ja już tyle lat robię " Mam nadzieje że nie powie ci kierownik że za mało ma zapłacone by budowy pilnować bo takie historie również słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 25.05.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 decyzja z dnia na dzień od dzisiaj mieszkamy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 27.05.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 G R A T U L U J E M Y !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no to parapetówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 27.05.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 jeszcze chwilkę trzeb poczekać muszę się w całości przeprowadzić teraz mieszkamy na dwa domu a i wokół domu jeszcze brak miejsca jeszcze cały czas budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 29.05.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 dobra ten weekend damy Ci spokój ale następny haha:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 31.05.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Poszukuję drzwi wewnętrznych. Może ktoś polecić jakąś dobrą firmę? Mieszkam w Iłowej, ale może dla kogoś z Zielonej to nie będzie problem przyjechać. Zależy mi na dobrym solidnym montażyście, żeby nie było kwiatków. Drzwi pewnie będą wybrane jakieś z katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 07.06.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Myślę ,że najlepiej porozmawiać w firmie w której będziesz zamawiał drzwi, pewnie mają swoich montarzystów:bye: U nas dzisiaj właściwa przeprowadzka, skąd nazbierałam tyle żeczy:jawdrop: teraz czeka mnie najgorsze przesortowanie tego wszystkiego, nie mogłam tego zrobić na starym mieszkaniu. W prowadziliśmy się w nie pełne wykończenie więc cały czas prace idą do przodu, powoli każde pomieszczenie zostanie dopieszczone chociaż całkowite udomowienie potrwa dość długi czas. Teraz szukam czarnych kontaktów które będą nam najbardziej kształtem pasować do wszystkich pozostałych. Seria którą wybraliśmy nie posiada czarnych więc trzeba pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.06.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 ale upał no loda do domu nie doniesiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts