witek86 19.09.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 no proszę się nam rozkręcili:) tak na szybko to vetrex lepszy do dako krispol lepszy od portosa wszystko oczywiście o producentach nie o ich produktach bo można porównywać różnie i będzie wtedy inaczej co do dobroplastu to się uśmiałem drutex też ma .... płacisz masz Pilka okno 340 jako PSK to gratuluje czy nikt w salonie vetrexu i dako nie zaproponował HS?!! przy takiej szerokości to mimo automatu w klamce użytkowanie okna będzie trudne rolety nadstawne na suwanke też ? oj chyba by się troszkę kwiatków znalazło ale moja wina nie dopilnowałem zerkania vze tylko nie mów że będą dwie szyby i 70 mm profil nie chcę nic mówić ale to już z automatu wyklucza montowanie okien bo ciężko będzie utrzymać współczynnik Uw -1,2 a tak jest w prawie budowlanym ale mniejsza prawo ważniejsze jest twoje oszczędzania ale ok może ja się nie znam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.09.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 witam, Jeśli biorę do ręki dwie wyceny okien. Te same profile, te same okucia, nawet szyby z tej samej fabryki. A różnica w cenie ponad 30%. I ja zapytam, które lepsze?? oj tu się nie zgodzę ! (chyba już wiem jakie okna kupiłeś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 20.09.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Witek86 - toś mnie teraz zmartwił. Okna już zamówione. Proponowali HS ale termin oczekiwania 6 tygodni to dla nas za długo. Okna mają być do 21 dni. Chcemy jak najwięcej podgonić w tym roku. A i ponoć w HS jest zimny próg. Nasze okno tarasowe będzie otwierane na 150 cm. Mam nadzieję, że będzie ok. Powiem jak dostaniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.09.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 czyli nie jest podzielony w połowie?HS ma zimny próg ? kto ci tak powiedział?daj znać ile czekałaś od zamówienia bo 21 dni to bardzo szybko a z tego co wiem to 4 tyg to minimum w firmach a jeszcze montaż ? jaką masz roletę na PSK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 21.09.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Skrzydło otwieralne ma 150 cm. Mam rolety nadstawne termolux pancerz, też dzielone na dwa skrzydła. Z napędem Portos. Takie same mam na resztę okien ale otwierane ręcznie. Jeśli chodzi o zimny próg to w samych firmach od okien mi o tym wspominali i czytałam na forum. Tak naprawdę wolałabym HS. Jednak i czas oczekiwania i dodatkowe koszty mnie przekonały do PSK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 21.09.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witam, WITEK, nie napisałem, ze kupiłem okna z przytaczanych ofert Ale wiesz w co celowałem, to pewnie i zgadniesz producenta Czy ktoś może polecić swojego stolarza, który robił schody? Zastanawiam się, czy robić drewniane czy betonowe+drewno. Myśleliśmy o dywanowych, ale cena, która dostaliśmy nieco nas ostudziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 22.09.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 WitamMam pytanie odnośnie drzwi wejściowych. Jakie kupujecie? Gdzie? czy już docelowe montowaliście razem z oknami czy tymczasowe? Jeśli tymczasowe to skąd mieliście? Jestem zielona w temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.09.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Skrzydło otwieralne ma 150 cm. Mam rolety nadstawne termolux pancerz, też dzielone na dwa skrzydła. Z napędem Portos. Takie same mam na resztę okien ale otwierane ręcznie. Jeśli chodzi o zimny próg to w samych firmach od okien mi o tym wspominali i czytałam na forum. Tak naprawdę wolałabym HS. Jednak i czas oczekiwania i dodatkowe koszty mnie przekonały do PSK. zapytaj czy skrzynka na PSK ma konsole i ile? Ci co powiedzieli że HS ma zimny próg to powinni zająć się czymś innym jak sprzedawaniem okien ,niski próg w balkonie tarasie i suwance będzie zimy za HS płaci się tyle bo właśnie to jedyny system z niskim progiem gdzie jest to tak zrobione by było ciepło:) ehh Zazwyczaj jak słyszę takie coś to albo ktoś nie ma w ofercie albo boi się montować -ale suwanka powyżej 300 cm traci swój urok jak przychodzi ją otwierać i zamykać ... a przy 3 szybach gdzie będą 6 mm trochę to waży ale już nie roztrząsam bo i tak już po:) teraz pozostaje dobrze zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.09.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 drzwi wejściowe montuj jak najpóźniej się da zawsze zmniejsza to ryzyko ich uszkodzenia na czas tynków itd zamontuj drzwi tymczasowe -my takie montujemy klientom jak wstawiamy okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 24.09.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Piłka my drzwi właściwe wstawiliśmy na samym końcu, przez całą budowę mieliśmy zwykłe pożyczone z innej budowy od znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 25.09.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 To mnie trochę Witku zmartwiłeś tym oknem. Mam nadzieję, że nie będą tak ciężko się przesuwać. Na szczęście mamy jeszcze jedno wyjście na taras od strony kuchni to pewnie częściej będziemy korzystać. . Dzięki Wam za info o drzwiach. Zawsze to więcej czasu do namysłu. Poszukam jakiś tanich na tymczas, a się je później przeniesie do domku narzędziowego. Dziś montują nam szambo. Chciałabym już teren ogrodzić i zająć się powoli przedogródkiem ...na ile się da. Ogród od strony tarasu już rośnie powolutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.09.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 no to już powinnaś jakieś fotki wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 25.09.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Wstawiłam w dzienniku budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 26.09.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 b.fajny domeczek pamiętasz wysokość puszek na oknach jakie masz? pewnie nie bo tylko ja mam taki fetysz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 26.09.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Witam Mam pytanie odnośnie drzwi wejściowych. Jakie kupujecie? Gdzie? czy już docelowe montowaliście razem z oknami czy tymczasowe? Jeśli tymczasowe to skąd mieliście? Jestem zielona w temacie.. Za kupilem płyte OSB 22mm, 3 zawiasy , kłodkę, garść śrubek ... i tak mam do dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 27.09.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Poszukuje wykonawcy schodów betonowych do wykonania na budowie. Sprawdzonego i solidnego.Sprawa raczej pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 03.10.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Mniejsza o okna, daleko mi do nich .Szukam na gwalt murarzy do przygotowania budyku pod strop smart ,czyli podciagow okolo 60m,pociagniecie kominow ,polozenia jednej warstwy cegiel na calym obwodzie ect..Sciany nosne i dzialowe sa wyprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.10.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 no i weekend b.pracowity tydzień a następny nie zapowiada się inaczej ,ale jak się robi co się lubi to jest ok:) miłego wszystkim i pamiętajcie gorzej mają i się nie smucą a jak jakiś grill forumowy to proszę pisać ja nie odmawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 08.10.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Asterixx znalazłeś może dobrego elektryka? możesz polecić? Czy ktoś z Was ma namiary na kogoś dobrego? tak przy okazji jakie są stawki za inst. w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 09.10.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Asterixx znalazłeś może dobrego elektryka? możesz polecić? Czy ktoś z Was ma namiary na kogoś dobrego? tak przy okazji jakie są stawki za inst. w domu? Sam jestem elektrykiem, ale nie robilem instalacji u siebie. U innych tez nie robię. Nie mam na to czasu. Mam czlowieka, ktory mi robi instalacje. Szczerze pisząc jestem mega zadowolony. Ale musze tutaj dac kilka słów wyjasnienia. Czlowiek ten jest bardzo dokładny a przy tym bardzo powolny. Moj dom robi 8 albo i 9 tygodni. Fakt, mam naprawde bardzo duzo kabli. Szacuje, ze okolo 2,5 do 3 kilometrów. Pracuje sam, co tez powoduje, ze pewne rzeczy idą wolno. Ale zaangazowania i precyzyjności mu odmówić nie mogę jeszcze nie widzialem tak precyzyjnie wykonanej instalacji. A widzialem setki budow Pan ten jednakże nie jest elektrykiem, wiec musi miec jasne i precyzyjne wytyczne i dane co ma byc zrobione, rysunki,schematy itp. Moja instalacja jest specyficzna, bo jest przygotowana pod rozwiązania (tfu, nie lubie tego sformułownaia) inteligetne. I wiedzialem co i jak ma robic, co mu przekazywałem. Dawałem rysunki z tym co i gdzie ma doprowadzić, jakie przewody układać, itp. Tak więc ostatecznie .... ja jestem bardzo zadowolony pomimo bardzo długiego czasu realizacji. Ale inwestor, ktory wie tylko gdzie ma byc światełko i gdzie włączniki, to może byc dla tego fachmana za mało. Choc uczy sie szybko, wiec pewnie dałby radę. Stawek na rynku nie znam, ale sadze, ze wachaja sie od 30 do 60 pln/punkt w zależności od zakresu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts