Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

Witam,

Gdzie w zielonej górze kupię silikon barwiony do granitu/kamienia ??

Oblazłem markety i nic, ani jednej sztuki :((

Gdzie to można kupic? Nie chce kupowac przez internet, bo jak barwa będzie nieodpowiednia, to będzie problem.

I może jeszcze jednio pytanie, gdzie sa dobre ceny na wełnę rockwoola ?

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

dziś zauważyłem zaciek malutki przy oknie dachowym ;/ dramat nie wiem czy to okno było uchylone czy gdzieś pod jest przeciek ehh idzie się załamać :D

na dodatek doszła zmiana przeznaczenia jednego pokoju na pokój dla córeczki (1.1.2015 ma się wprowadzać ) i znów szaleństwo ehhh haha

• 3 weeks później...

Jakoś tak zamarło życie na grupie, wszyscy chyba naginają, żeby jak najwięcej przed zimą zrobić.

A ja się zastanawiam, czy lać posadzki, czy czekać do wiosny.

Z jednej strony nie chce czekać, bo i tak za wiele czasu zostało zmarnowane, z drugiej boję się ewentualnych mrozów. Ogrzewania nie ma, i jakby zaczęło mrozić, mogłoby zaszkodzić wylewce :( Trudny wybór.

dziś zauważyłem zaciek malutki przy oknie dachowym ;/ dramat nie wiem czy to okno było uchylone czy gdzieś pod jest przeciek ehh idzie się załamać :D

na dodatek doszła zmiana przeznaczenia jednego pokoju na pokój dla córeczki (1.1.2015 ma się wprowadzać ) i znów szaleństwo ehhh haha

Zacieki to ciężka sprawa. Nie wiadomo jak do tego podejść, żeby załatwić i szkód nie narobić za wiele.

A gratuluję nowego mieszkańca domu ;) Co za celność z datą wprowadzki :D :D :D

Nie pamiętam, czy Was pytałem, wiec zapytam.

Mam sporo odpadów ze styropianu, jakiś 4-5 metrów sześciennych. I nie wiem, co z tym zrobić?

Opcja "spalić" nie wchodzi w rachubę. Nie i koniec.

Spalic to mogę spadzie desek, palet i ew.papier. Nic więcej...

Styropian fajna rzecz, ale czy ścinki można jakoś wykorzystać? A może ktoś potrzebuje takiego pociętego styropianu? Jest tego sporo, grafitowy, pierwyj sort ;)

Oddam za darmo :)

Witam

U nas instalacje skończyli i też się zastanawialiśmy co dalej. Wykonawcy żeby robić, kierownik by się wstrzymać.. Po sąsiedzku część dalej robi by wykorzystać ładną pogodę, część zakończyła etapy. Generalnie mieliśmy również robić wylewkę..ale doszliśmy do wniosku że nie ma co ryzykować. Kilka miesięcy wcześniej czy później nie zrobi różnicy jak się ma mieszkać gdzieś całe lata..Czekamy do wiosny. Teraz jeszcze ogrodzenie, ogródek i takie tam.

Witek86 dołączam się do gratulacji z powodu narodzin córeczki. :)...Jak to się mówi, rodzina mości sobie gniazdko kiedy ma się powiększyć.. Pozdrawiam :))

Dziękować :)

no teraz to i w pracy zapierdziel i jeszcze w domu (jak by miał mój głos znaczenie co kupimy:) )

ale dziś montują szafę w środę kolejną więc już powoli bliżej jak dalej

co do wylewania posadzek to ciężko przewidzieć czy nie przyjdzie zaraz zima choć podobno ma być w następnym tyg po +10 stopni :)

dla mnie pogoda rewelacja

mam znajomego od elewacji , spytam co on robi z końcówkami styropianu to dam znać

Witam

U nas prace na ten rok dobiegają końca. Podpisaliśmy umowę na rekuperator a dziś zaczyna się rycie działki pod instalacje zewnętrzne. Wykorzystam Pana koperkowego coby mi zrobił rowy wzdłuż ogrodzenia na żywopłot :). Do grudnia mamy mieć płot frontowy, no i tyle. Teraz czas zacząć poszukiwania gliny i czarnoziemu. No i wykorzystać jesienne wyprzedaże roślin. Przezimują w domku nieogrzewanym a wiosną zacznę robić ogródek frontowy :)

• 2 weeks później...
Witam

U nas prace na ten rok dobiegają końca. Podpisaliśmy umowę na rekuperator a dziś zaczyna się rycie działki pod instalacje zewnętrzne. Wykorzystam Pana koperkowego coby mi zrobił rowy wzdłuż ogrodzenia na żywopłot :). Do grudnia mamy mieć płot frontowy, no i tyle. Teraz czas zacząć poszukiwania gliny i czarnoziemu. No i wykorzystać jesienne wyprzedaże roślin. Przezimują w domku nieogrzewanym a wiosną zacznę robić ogródek frontowy :)

dajcie znac, gdzie znaleźliście czarnoziem.... tez bede potrzebowal.

dzień dobry :)

z takich ciekawszych rzeczy to mieliśmy mały pożar w domu

całe szczęście nic się nie spaliło oprócz patelni ale okopcony został cały sufit i ściany w salonie i kuchni więc przed świętami jeszcze będę "odświeżał" mieszkanie :)

pozdrawiam

ops... zostawiłes jajecznicę i poleciałeś do pracy ?

nam sie raz zapalił olej na patelni. Były plomienie na okolo metr, ale praktycznie bez dymu.

A strach był, jak to zgasic zeby sie nie poparzyc. Przykryłem kocem. Koc poszedl do kosza, mieszkanie ocalone. :)

• 2 weeks później...

u nas też własnie olej bo żona zapomniała kotletów wrzucić :)

płomień na 1,5 metra , wiedziałem że wodą nie ma co zalewać więc poszła wycieraczka ale okopciło strasznie

w niedziele doprowadzałem do stanu sprzed pożaru:)

plus taki że sprawdziliśmy ubezpieczyciela i obyło się bezproblemowo

zdrowych i wesołych wszystkim życzę

• 2 weeks później...

Wszystkiego najlepszego w nowym 2015 roku dla wszystkich.

Wyprowadziłam się na wieś a od 3 dni znowu mieszkam w mieście czyli pozdrawiam z Nowej Zielonej Góry. Pierwsze Święta w nowym domu za nami. Przyjemność z mieszkania w domku jest super cisza spokój i piękny widok za oknem. Jednak cały czas jeszcze dużo pracy przed nami w domu jak i na zewnątrz.:bye:

Aksuda zazdroszczę :)...my czekamy wiosny w małym wynajętym mieszkanku na walizkach. Z wiosną ruszamy z dalszą robotą i mam nadzieję, że pójdzie szybko. Moim marzeniem jest wyprowadzić się w czerwcu, mój małżonek głęboko wątpi...ale zobaczymy.

Pozdrawiam wszystkich budujących i wybudowanych w Nowym Roku i zdrówka życzę..to najważniejsze :)

Mam tez do Was inne pytanie, nieco z innej bajki.

Szukam firmy, która potrafi wycinać elementy z blachy ocynkowanej 0,5 lub 0,7mm. Chodzi o wycinanie elementów o nieregularnych kształtach + otwory.

Ponoć to się robi na prasach numerycznych, ale nie wiem jakich i jak.

Sam wymyslilem, ze można ciąc wodą, chyba tez sie da. Nie wiem, co lepsze i tańsze ;)

Oczywiście najlepiej Zielona Góra lub maks do 100km od ZG.