Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

Mam tez do Was inne pytanie, nieco z innej bajki.

Szukam firmy, która potrafi wycinać elementy z blachy ocynkowanej 0,5 lub 0,7mm. Chodzi o wycinanie elementów o nieregularnych kształtach + otwory.

Ponoć to się robi na prasach numerycznych, ale nie wiem jakich i jak.

Sam wymyslilem, ze można ciąc wodą, chyba tez sie da. Nie wiem, co lepsze i tańsze ;)

Oczywiście najlepiej Zielona Góra lub maks do 100km od ZG.

A co chcesz ciąć?

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmm... zastanawiam się jak opisać, że by oddać istotę rzeczy.

Chyba najbliżej będzie to obudów, osłon jakie stosuje się w elektronice. Na przykład elementy wewnętrznych obudów telewizorów czy monitorów - te znajdujące się pod plastikowymi obudowami. Blachy prostokątne lub prostokątne z zakładkami do zagięcia i do tego otwory technologiczne np. przepusty kablowe, gniazdka itp. I wszystko będzie nitowane, zgrzewane lub skręcane.

Coś jak na zdjęciach:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.ekad.pl/image/box.jpg&imgrefurl=http://www.ekad.pl/&h=330&w=300&tbnid=Av4GBWbSSg0pJM:&zoom=1&docid=wltdLA9V0hZDNM&ei=BqG8VO7lGISuUfnug-AE&tbm=isch&ved=0CCAQMygAMAA

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.beam.waw.pl/zawartosc/ciecie/obrazy/obudowy.gif&imgrefurl=http://www.beam.waw.pl/index.php?id%3D10&h=120&w=120&tbnid=0quhkzKfH4pfLM:&zoom=1&docid=9wxZWZr8DGs5wM&ei=BqG8VO7lGISuUfnug-AE&tbm=isch&ved=0CCgQMygIMAg

Tylko z mniejszą ilością otworów ;) no i najlepiej lokalnie, gdzieś w naszych okolicach.

Witam w Nowym Roku ,zycze Wam radosci, zdrowia i bezproblemowej dalszej budwy , a co niektorym co juz ukanczaja ,szybkiej przeprowadzki i radosci z zamieszkania w nowym , wymarzonym domku.

U mnie zimowy przestoj, oj nie obylo sie bez wpadek przez co przewlekla sie budowa i nie moglismy polozyc stropu.Stara ekipa budowlancow popelnila wiele bledow , ktore ciagna sie i probujemy jakos rozsadnie z nich wybrnac ,studnie wykopai nam na posesji sasiada:eek:tlumaczac sie ,ze ktos im paliki poprzestawial , srodkowa czesc domu powinna miec 30 cm obnizenia , a ma 15 ,wiec aby nog nie polamac musimy pruc beton i poglebiac salon, aby zmiescic 2 stopnie i nie skakac z wysokosci na taras. Tych bledow jest jeszcze wiecej , ale nie chce juz sie rozpisywac. Dotychczasowy kierownik budowy podwinal ogon i zwinal sie w szybkim tempie , zglosil w urzedzie rezygnacje ,po czym dopiero po kilku dniach zechcial nas poinformowac, ze juz nim nie jest..Na nasze szczescie.Nieswiadome jednak prowadzilismy przez kilka dni samowole budowlana:cool:. Juz jest znacznie lepiej ,bo udalo sie znalezc kompetentnego z uprawnieniami zrzeszonego architekta i zarazem kier. bud. oraz nowych wykonawcow , mozemy wiec od marca startowac ze stropem .

Pozdr.

Tych bledow jest jeszcze wiecej , ale nie chce juz sie rozpisywac.

Witam,

A ja naiwny czytając forum myślałem, ze tylko ja mam takie parchete szczęście do popeliniarzy.

normalnie jakbym czytał opowieści o byłym "moim" Panu Stasiu ;)

Jak mawiają starzy górale, nie z takiego [...ciach...] się wychodziło.

Powodzenia życzę.

Witam,

A ja naiwny czytając forum myślałem, ze tylko ja mam takie parchete szczęście do popeliniarzy.

normalnie jakbym czytał opowieści o byłym "moim" Panu Stasiu ;)

Jak mawiają starzy górale, nie z takiego [...ciach...] się wychodziło.

Powodzenia życzę.

Mnie juz nic nie zdziwi.Dzialka duza , a oni studnie u sasiada mi wykopali ,dopiero sie dowiedzialam po zmianie kierownika budowy ,bo poprzedni stwierdzil ,ze woda go nieinteresuje .Dobrze ze nie zdazyl wcielic w czyny uzgodnien z fabryka stropow,bo to juz by katastrofa byla,budowlana i finansowa.

hahaha jak by ropę znaleźli to by sąsiad się cieszył:)

ostatnio spotkałem takiego kierownika budowy z prawdziwego zdarzenia ...

na pomiarach był

przy wyborze był

przy podpisaniu umowy był

przy montażu był i jeszcze przy podpisaniu protokołu odbioru był i sam się podpisał

widać się interesował a nie tylko przyjść skasować i uciekać

hahaha jak by ropę znaleźli to by sąsiad się cieszył:)

ostatnio spotkałem takiego kierownika budowy z prawdziwego zdarzenia ...

na pomiarach był

przy wyborze był

przy podpisaniu umowy był

przy montażu był i jeszcze przy podpisaniu protokołu odbioru był i sam się podpisał

widać się interesował a nie tylko przyjść skasować i uciekać

Moj poprzedni wrecz odwrotnie,niezaineresowany.Na sile wyciagalam od niego stan budowy,raz dzwoniac do niego z pytaniem czy zachowane sa roznice poziomow ,obruszyl sie i mowi ,ze nie ma projektu przy sobie ,abym pozniej zadzwonila bo on nie tylko moja budowe obsluguje , jeszcze 40 innych musi obskoczyc:rolleyes: Poczulam atmosfere lat 70-tych ,typowe Alernatywy 4.

Witam wszystkich serdecznie

posty z forum sobie poczytuję od jakiegoś czasu więc czas się przedstawić.

Jesteśmy na samym początku czyli na etapie papierologii i wybierania wykonawcy. Jeżeli ktoś ma namiar na ekipę z okolic Zielonej Góry z której był zadowolony i którą może mi polecić bardzo proszę o informacje.

Pozdrawiam

Magda

Witam wszystkich serdecznie

posty z forum sobie poczytuję od jakiegoś czasu więc czas się przedstawić.

Jesteśmy na samym początku czyli na etapie papierologii i wybierania wykonawcy. Jeżeli ktoś ma namiar na ekipę z okolic Zielonej Góry z której był zadowolony i którą może mi polecić bardzo proszę o informacje.

Pozdrawiam

Magda

posłałem na priv...

A gdzie sie budujecie ??

hahaha

bloki z wielkiej płyty gdzie nie było tolerancji dla pionu w ścianie a teraz się ludzie czepiają :D

na dzień dzisiejszy znam więcej złych budowlańców niż dobrych:)

popytam jak juz mówiłem wśród klientów ...

W Łężycy biedronka już jest więc można się budować :)