kerado28 18.01.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Mam tez do Was inne pytanie, nieco z innej bajki. Szukam firmy, która potrafi wycinać elementy z blachy ocynkowanej 0,5 lub 0,7mm. Chodzi o wycinanie elementów o nieregularnych kształtach + otwory. Ponoć to się robi na prasach numerycznych, ale nie wiem jakich i jak. Sam wymyslilem, ze można ciąc wodą, chyba tez sie da. Nie wiem, co lepsze i tańsze Oczywiście najlepiej Zielona Góra lub maks do 100km od ZG. A co chcesz ciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 19.01.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 hmm... zastanawiam się jak opisać, że by oddać istotę rzeczy. Chyba najbliżej będzie to obudów, osłon jakie stosuje się w elektronice. Na przykład elementy wewnętrznych obudów telewizorów czy monitorów - te znajdujące się pod plastikowymi obudowami. Blachy prostokątne lub prostokątne z zakładkami do zagięcia i do tego otwory technologiczne np. przepusty kablowe, gniazdka itp. I wszystko będzie nitowane, zgrzewane lub skręcane. Coś jak na zdjęciach: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.ekad.pl/image/box.jpg&imgrefurl=http://www.ekad.pl/&h=330&w=300&tbnid=Av4GBWbSSg0pJM:&zoom=1&docid=wltdLA9V0hZDNM&ei=BqG8VO7lGISuUfnug-AE&tbm=isch&ved=0CCAQMygAMAA http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.beam.waw.pl/zawartosc/ciecie/obrazy/obudowy.gif&imgrefurl=http://www.beam.waw.pl/index.php?id%3D10&h=120&w=120&tbnid=0quhkzKfH4pfLM:&zoom=1&docid=9wxZWZr8DGs5wM&ei=BqG8VO7lGISuUfnug-AE&tbm=isch&ved=0CCgQMygIMAg Tylko z mniejszą ilością otworów no i najlepiej lokalnie, gdzieś w naszych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 19.01.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ratunku,potrzebuję fachowca, który zrobi wstawkę w komin ceramiczny firmy LZMO. Podobno to nie jest proste, bo to bardzo twardy materiał.Producent się wypina, nie mają nikogo.Firma z Osadniczej tez nie robi tego. Może ktoś z Was robił coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilka 22.01.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witam, poszukuje instalatorów systemu wentylacji Możecie kogoś kompetentnego polecić? My kupiliśmy rekuperator AERIS 350VV Standard ze sterownikiem za 17.000zł w firmie Roha Group z Wrocławia Szybko i sprawnie nam założyli. Na wiosnę montujemy rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 25.01.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam w Nowym Roku ,zycze Wam radosci, zdrowia i bezproblemowej dalszej budwy , a co niektorym co juz ukanczaja ,szybkiej przeprowadzki i radosci z zamieszkania w nowym , wymarzonym domku.U mnie zimowy przestoj, oj nie obylo sie bez wpadek przez co przewlekla sie budowa i nie moglismy polozyc stropu.Stara ekipa budowlancow popelnila wiele bledow , ktore ciagna sie i probujemy jakos rozsadnie z nich wybrnac ,studnie wykopai nam na posesji sasiada:eek:tlumaczac sie ,ze ktos im paliki poprzestawial , srodkowa czesc domu powinna miec 30 cm obnizenia , a ma 15 ,wiec aby nog nie polamac musimy pruc beton i poglebiac salon, aby zmiescic 2 stopnie i nie skakac z wysokosci na taras. Tych bledow jest jeszcze wiecej , ale nie chce juz sie rozpisywac. Dotychczasowy kierownik budowy podwinal ogon i zwinal sie w szybkim tempie , zglosil w urzedzie rezygnacje ,po czym dopiero po kilku dniach zechcial nas poinformowac, ze juz nim nie jest..Na nasze szczescie.Nieswiadome jednak prowadzilismy przez kilka dni samowole budowlana:cool:. Juz jest znacznie lepiej ,bo udalo sie znalezc kompetentnego z uprawnieniami zrzeszonego architekta i zarazem kier. bud. oraz nowych wykonawcow , mozemy wiec od marca startowac ze stropem .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 26.01.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Tych bledow jest jeszcze wiecej , ale nie chce juz sie rozpisywac. Witam, A ja naiwny czytając forum myślałem, ze tylko ja mam takie parchete szczęście do popeliniarzy. normalnie jakbym czytał opowieści o byłym "moim" Panu Stasiu Jak mawiają starzy górale, nie z takiego [...ciach...] się wychodziło. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 26.01.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam, A ja naiwny czytając forum myślałem, ze tylko ja mam takie parchete szczęście do popeliniarzy. normalnie jakbym czytał opowieści o byłym "moim" Panu Stasiu Jak mawiają starzy górale, nie z takiego [...ciach...] się wychodziło. Powodzenia życzę. Mnie juz nic nie zdziwi.Dzialka duza , a oni studnie u sasiada mi wykopali ,dopiero sie dowiedzialam po zmianie kierownika budowy ,bo poprzedni stwierdzil ,ze woda go nieinteresuje .Dobrze ze nie zdazyl wcielic w czyny uzgodnien z fabryka stropow,bo to juz by katastrofa byla,budowlana i finansowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 26.01.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 hahaha jak by ropę znaleźli to by sąsiad się cieszył ostatnio spotkałem takiego kierownika budowy z prawdziwego zdarzenia ... na pomiarach był przy wyborze był przy podpisaniu umowy był przy montażu był i jeszcze przy podpisaniu protokołu odbioru był i sam się podpisał widać się interesował a nie tylko przyjść skasować i uciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 29.01.2015 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 hahaha jak by ropę znaleźli to by sąsiad się cieszył ostatnio spotkałem takiego kierownika budowy z prawdziwego zdarzenia ... na pomiarach był przy wyborze był przy podpisaniu umowy był przy montażu był i jeszcze przy podpisaniu protokołu odbioru był i sam się podpisał widać się interesował a nie tylko przyjść skasować i uciekać Moj poprzedni wrecz odwrotnie,niezaineresowany.Na sile wyciagalam od niego stan budowy,raz dzwoniac do niego z pytaniem czy zachowane sa roznice poziomow ,obruszyl sie i mowi ,ze nie ma projektu przy sobie ,abym pozniej zadzwonila bo on nie tylko moja budowe obsluguje , jeszcze 40 innych musi obskoczyc:rolleyes: Poczulam atmosfere lat 70-tych ,typowe Alernatywy 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajacek 01.02.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Witam wszystkich serdecznieposty z forum sobie poczytuję od jakiegoś czasu więc czas się przedstawić. Jesteśmy na samym początku czyli na etapie papierologii i wybierania wykonawcy. Jeżeli ktoś ma namiar na ekipę z okolic Zielonej Góry z której był zadowolony i którą może mi polecić bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 02.02.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Witam wszystkich serdecznie posty z forum sobie poczytuję od jakiegoś czasu więc czas się przedstawić. Jesteśmy na samym początku czyli na etapie papierologii i wybierania wykonawcy. Jeżeli ktoś ma namiar na ekipę z okolic Zielonej Góry z której był zadowolony i którą może mi polecić bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam Magda posłałem na priv... A gdzie sie budujecie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajacek 03.02.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Dziękuję. Budujemy się w Łężycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.02.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 hahaha bloki z wielkiej płyty gdzie nie było tolerancji dla pionu w ścianie a teraz się ludzie czepiają na dzień dzisiejszy znam więcej złych budowlańców niż dobrych:) popytam jak juz mówiłem wśród klientów ... W Łężycy biedronka już jest więc można się budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.02.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 a tu domek może przyszłego sąsiada https://www.facebook.com/oknahajzler/photos/pb.225387641001541.-2207520000.1422958101./271155996424705/?type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.02.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 a i najważniejsze , zapraszam na targi budowlane do drzonkowo za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajacek 03.02.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 a i najważniejsze , zapraszam na targi budowlane do drzonkowo za tydzień na targi wybieram się obowiązkowo a tu domek może przyszłego sąsiada https://www.facebook.com/oknahajzler...type=3&theater:) niestety, on jest w innej części Łężyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.02.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 https://www.facebook.com/oknahajzler/photos/a.325317877675183.1073741833.225387641001541/325317924341845/?type=3&theaterz tej strony też coś mamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.02.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 na targi wybieram się obowiązkowo niestety, on jest w innej części Łężyc coraz słabiej organizatorzy targów się starają o nich poinformować ludzi , chyba że tylko ja mam takie zdanie:) to do zobaczenia na targach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajacek 03.02.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 coraz słabiej organizatorzy targów się starają o nich poinformować ludzi , chyba że tylko ja mam takie zdanie:) to do zobaczenia na targach Ja akurat jestem co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 04.02.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Ja akurat jestem co roku. no to pewnie widziałaś różnicę pomiędzy ilością zwiedzających rok temu a lata wcześniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts