ARi. 12.01.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Ania !!! napisze tak w projekcie miałem piwnice pod całym domem. Posłuchaliśmy głównie jednej osoby która miała pojecie o budowaniu i doradziła nam abyśmy jak już chcemy piwnice bardzo to ją o połowe zmiejszyć koszta sie zmiejszą bo napoczatek niemieliśmy pojecia o budowaniu (pewnie nadal niemam pojecia o budowaniu) noi gościa posłuchaliśmy nawet polecił swojego znajomego przeprojektował piwnice nawet zakupiliśmy projekt szmba od tego projektanta ale to już nie ważne . Piwnica zostałą wybudowana zgodnie z nowym projektem po wykonaniu ŁAW i powymurowniu ścian piwnicznych chwyciliśmy sie zdgłowe co my zrobiliśmy mało co oszczedziliśmy bo fundamenty trzeba było lać Kaskadami czy jak to sie zwie ale i tak prawie bloczki trzeba bylo kłaść od samego dołu tak jak piwnica. Jak przyszło do zasypywania to było nam żal straconych m2 trzeba było pare bloczków dać wiecej płyty na strop i piwnica była by, kasy sie tylko troche zaoszczedziło, jesli Ty masz murować też sciany a potem zasypywać to niewiem żal mi było TERAZ MI BRAKUJE TYCH POMIESZCZEŃ CO mogły by być w tej piwnicy. Napewno za pare lat bedzie trzeba wymurować jakieś pomnieszczenie gospodarcze na wszystkie narzedzia warzywa i te inne bajery a jak bym miał ta piwnice to nie trzeba było. Teraz to ja mam takie pomieszczenia w piwnicy Kotłownia, kuchnialetnia-pralnia, pokoik 9m2 chyba, pod schodami schowek na narzedzia, i małe pomieszczenie na słoiki chyba 4 m2 noi korytaż. Okna w kuchni i w pokoju są prawie wymiarowe czyli luz tak jak by było U ciebie. Piwnica super sprawa a zwłaśzcza jak sie mieszka na wsi a pozatym gdzie auto bedziesz chowała noi zawsze jest mało miejsca w domu a piwnice to juz możesz wdług swojego widzi misie zaprojektowac oczywiście ściany nośne muszą sie zgadać z góra wiec jak co możesz dać namiary na projekt swój to zobacze jak masz rozplanowany parter z ciekawości Jesli czujesz że dasz rade etapami ale dasz rade finansowo to ja jestem za Piwnicą nie wszyscy moga mieć piwnice bo to poziom wody jest wysoki a uciebie aż sie chyba prosi co ? A koszta możesz troche sama zmiejszyć tzn z pomoca męża jesli ma tylko ochote a umnie było tak TYNKI w piwnicy zrobił pewien Pan z wiostki zufany tynkaz tynkował pod jednym warunkiem że musiałem mu pomagać bo wsumie już nie pracuje w tym fachu, Podłogi wszystkie w piwnicy Ja i moja rodzinka wykonała w garażu też nie jest to trudne trzeba mieć rurki betoniarke i checi a materiały sie zwrucą czyli styropian cement i zbrojenie no do murowania to nie na mawiam bo bym sie tego nie podjoł może płytki też sam położe a co tam nie muszą byc super a pozatym w kotłowni juz sam położyłem lastryko i jest OK tylko jeszcze nie zafugowałem ale tak umnie jest zrobie coś ale nie dokońca odrazu dobra sie rozpisałem jak zanudziłem to SORYY wrazie czego to zadawaj pytanai aha z piwnicy mam wyjście na zwenatrz przydaje sie bardzo nie trzeba wchodzić przez dom uciebie by sie pewnie wchodziło przez garaż do góry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 12.01.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 orany nawet nie wiedziałem że nowa strona powstała Chyba Ciebei Gwiazdko bardzo dawno nie było oj bardzo bo myslałem że jesteś nowa nowiusienka w klubie musisz sie poprawić !!! Pozdrawiam ARi Ps Malinka co jest grane strony nie zaczełaś ??? ejjj zaczynam sie martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 12.01.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Hej! hej! Trzy dni nie miałam komputera- modernizował się.Wyjaśniła się sprawa z budową w drodze nitki gazu- o której pisałam wcześniej.Parę osób złożyło już wnioski i gazowni opłaca się budować nitkę! Koszt przyłącza do budynku dla wszystkich ( tych którzy będą budować się w najbliższym czasie lub póżniej) wyniesie 960,00.Do tych pór wszystko układa się ok. (oby nie zapeszyć) FUNIA domek superek, b. funkcjonalny! też bym chciała taki, ale z wiadomych względów musi być mniejszy http://www.ciepledomy.pl/12866.xml?page=1 lub http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=09_W-7.12a(już z piwnicą, zamiana kuchni z pokojem) to moi faworyci.POZDRAWIAM ARi dzięki za odpowiedz! nie zanudziłeś, wręcz przeciwnie.O wykończenie się nie martwię.Mój mąż wszystko umie zrobić sam ,gdyby nie praca sam zapewnie wybudowałby ten dom.Projekt, o ktorym myślimy to ten od lipinskich LMB 27(link jest wyżej).My tez chcemy zrobic dodatkowe wyjście z piwnicy.Przeraziły mnie koszty-bo 50.000 to chyba przesada(chodzi mi o stan surowy)!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.01.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Karol N.67 lat to miałam pól wieku temu- pochodzę z rodziny wampirów tak na serio, to dzięki za odpowiedż na moje wątpliwosci.Bardzo mi pomogliscie! Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.01.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Oj, oj. wpadła extra kaska !!!! (nie dużo, ale zawsze cosik , no i przecież PKO będzie łaskawe, nie?) Budowo, here we come!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.01.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Oj FUNA, FUNIA -ty to masz farta Gdzie można się ustawić po taką kaskę- też przydałoby mi się -chociaż maluteńko no, ale cieszę się,że Tobie się udało Pozdrowioneczka dla Ciebie i wszystkich Lubusiaczków!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.01.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 no Aneczko ale to kasa za prace w Sylwestra w Szczecinie do trzeciej, więc chyba zasłuzona Buziaczki kochani budowlańcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.01.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Jak najbardziej FUNIA, jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 14.01.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Funia Wielkie Gratulacje - przeczytałam w innym dziale radosna nowinę. ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.01.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.01.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 FUNIA ty szczęsciaro!!! Ja też dołączam się do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.01.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Na razie mówię o tym cichutko (a rodzince i znajomym to nie mówię wcale) i za gratulki nie dziękuje, bo pani doktor kazała leżeć i uważać, ale oboje z Misiem wierzymy, że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.01.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 To ja po cichutku mówię, że będzie dobrze-dlaczego ma być inaczej.Słuchaj tylko pani doktor i dbaj o siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 14.01.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Funia przy mojej pierwszej tez miałam podobne problemy ( w 7 tygodniu pojawiło się krawienie i lezałam około miesiąca w szpotalu) ale wszytsko dobrze się skończyło i urodziła pięknego i dorodnego synka. A teraz musze się tez pochwalić , że za dwa miesiące spodziewam sie urodzić trzecie dziecko. Mam nadzieję, że będzie panna bo mamy dwóch chłopaków (chociaż oni prosza o braciszka, bo z dziewczyna to ponoć nie mozna grac w piłkę ) Pozdrawiam wszytskie kobiety budujące a w szczególności w ciąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 14.01.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Na razie mówię o tym cichutko (a rodzince i znajomym to nie mówię wcale) i za gratulki nie dziękuje, bo pani doktor kazała leżeć i uważać, ale oboje z Misiem wierzymy, że będzie dobrze No nie, to moze zmana projekciku i dolozyc jeden pokoik. Gratuluje. Pozdr Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 14.01.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Funia przy mojej pierwszej tez miałam podobne problemy ( w 7 tygodniu pojawiło się krawienie i lezałam około miesiąca w szpotalu) ale wszytsko dobrze się skończyło i urodziła pięknego i dorodnego synka. A teraz musze się tez pochwalić , że za dwa miesiące spodziewam sie urodzić trzecie dziecko. Mam nadzieję, że będzie panna bo mamy dwóch chłopaków (chociaż oni prosza o braciszka, bo z dziewczyna to ponoć nie mozna grac w piłkę ) Pozdrawiam wszytskie kobiety budujące a w szczególności w ciąży. Rowniez gratulacje. Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 14.01.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Gratulacje wszystkim spodziewajacym się potomstwa!!!! Ari poprawie się. Przynajmniej spróbuję, bo ostatnio z czasem krucho. A bedzie go jeszcze mniej jak ruszymy z budowa. Niestety część obowiąków "budowlanych spadnie też na mnie. Kochani mam pytanie - czy ktoś z Was zna firme która robi w Gorzowie lub w okolicy płyty żeranskie na strop (o Prefadomie juz wiem i znam cene). Chciałabym porównać ceny. Myśle i myśle...... czy to tak wiekszość (z tej radości budowania ) NOWY DOM, KOLEJNE DZIECKO?.....bo mój mąż też coś jęczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 14.01.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Karol N. - dzięki Gwiazdko w Międzyrzeczu następująca firma produkuje stropy - mam nadzieję, że nie za daleko od Gorzowa Przedsiębiorstwo Produkcji Betonów "PUBR"66-300 Międzyrzecz, ul. Reymonta 5tel.: (095) 741 18 81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 14.01.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Dzięki Kasiu,i zdrowego bobasa życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.01.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 KASIU -gratulacje GWIAZDKO dobrze,że pytasz o strop, bo mnie też interesuje ten temat.Mam do Ciebie prośbę. Czy możesz mi napisać, gdzie robiłaś adaptację projektu ? i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts