tadek56 03.02.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 WitamFunia jestem na tym etapie co ty w srode lub piątek wybieram śię do PKOKierownik budowy w tejchwili opracowuje kosztorys ( chyba że zaszkodzom jemu Pączki) Jak bedem po wizycie to udzielem wteczas więcej infirmacji Tadek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 03.02.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Tadku My do banku zastukamy 14 lutego. Więc jesteś troszkę do przodu. Jak bedziesz coś więcej wiedział, to pisz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 04.02.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Ja mam kredyt w PKO BP i jestem bardzo zadowolona, z obsługi, z sposobu załatwiania i najbardziej ze nie trzeba sie rozliczać z rachunków. A co na budowie? w lutym raczej nic sie nie bedzie działo natmoiast w marcu mamy zaplanowane montaż okien rozprowadzenie c.o. i wody no i pewnie wylewanie posadzek ech nabiera kształtów domek:) mam nadzieje ze zdązymy do wakacji z przeprowadzką pozdrawiam _MYCHA__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 04.02.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Mycha, napisz coś o kosztorysie do PKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 04.02.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Funia kosztorys mi robił moj kierownik:) Na początku musisz ustalic ile byś chciała dostać kredytu. PKO udziela tyle abyś mogła ukonczyć budowe. Np. masz juz za 70tys zł. zrobiony stan surowy niezamkniety, masz swoich srodków np. 30tys. a do konca budowy Ci brakuje 100tys. Wiec kierownik musi zrobic tak kosztorys aby zanadto nie przekroczyc tej kwoty <70+30+100= 200tys> rozumiesz? nie wiem czy obrazowo to wyjasniłam:) pozdrawiam _MYCHA__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 04.02.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Witamy Grupę Lubuską czytaliśmy czytaliśmy aż dołączyliśmy my lada dzien zaczynamy budowę w rozankach czekamy na pogodę i caly czas zastanawiamy sie nad ogrzewaniem (podlogowe a grzejniki ) i zasilanie ( gaz czy prąd i pompa ciepła) czy ktoś przerabial juz ogrzewanie z zastosowaniem pompy ciepła ???? Witam Dawno mnie tu nie było chyba omnie zapomnieliście jak tak to sie przypomne żartuje A tak serio Witam nowych KLUBOWICZÓW KASIE , KRZYŚKA, Miałka MALINKO czy mój konkurs jest zakończony czy jeszcze nie ??? wiesz oco chodzi ??? Fiu fiu fiu KArol co ty byłes na BUDMIE czy co ale teraż nam zdradziłeś takie informacje że szok nie wywala cie z Tajniaków takie kolektory słoneczne super sprawa hmmm jak sie nie mule to Niemcy mają na takie coś dotacje z powodu ochrony srodowiska czy jak to sie zwie w polsce jeszcze nie weszło to chyba że sie myle a do cen to mi sie zdaje że unas jest drożej niż na zachodzie Co za Radośc widze u Gwiazdki z powodu zaczecie nowej strony GRATULACJE Pozdrawiam udanego dnia życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 07.02.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Witamy Grupę Lubuską czytaliśmy czytaliśmy aż dołączyliśmy my lada dzien zaczynamy budowę w rozankach czekamy na pogodę i caly czas zastanawiamy sie nad ogrzewaniem (podlogowe a grzejniki ) i zasilanie ( gaz czy prąd i pompa ciepła) czy ktoś przerabial juz ogrzewanie z zastosowaniem pompy ciepła ???? Witam Dawno mnie tu nie było chyba omnie zapomnieliście jak tak to sie przypomne żartuje A tak serio Witam nowych KLUBOWICZÓW KASIE , KRZYŚKA, Miałka MALINKO czy mój konkurs jest zakończony czy jeszcze nie ??? wiesz oco chodzi ??? Fiu fiu fiu KArol co ty byłes na BUDMIE czy co ale teraż nam zdradziłeś takie informacje że szok nie wywala cie z Tajniaków takie kolektory słoneczne super sprawa hmmm jak sie nie mule to Niemcy mają na takie coś dotacje z powodu ochrony srodowiska czy jak to sie zwie w polsce jeszcze nie weszło to chyba że sie myle a do cen to mi sie zdaje że unas jest drożej niż na zachodzie Co za Radośc widze u Gwiazdki z powodu zaczecie nowej strony GRATULACJE Pozdrawiam udanego dnia życze Na BUDMIE nie bylem chociaz to moje rodzinne strony. ARi wiesz przeciez, ze my mamy swoje zrodla informacji. W Polsce chyba mozna na cos takiego dostac atrakcyjny kredyt. ARi jak sprawa komina. Jestem przewrazliwiony i co chwile ogladam komin kiedy wyjda te wstretne plamy? Dochodze do wniosku, ze chyba rura w kominie powinna byc i palic jak mi sie podoba a nie tak jak lubi komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 07.02.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Heja i reszta Jestem za, plamy sie nie powiekszaja bo pale juz drzewem suchym jeszcze troche zostalo ale jak bym wiedział to bym dał rure i kłopot z głowy teraz to sam niewiem czy sie da rade chodzi mi o przekrój zawsze to sie zmniejsza jak nie palisz mokrym drzewem bedzie OK nie martw sie Karol bo osiwiejesz wsumie ja już zaczynam siwieć w moim wieku cholipcia co to sie porobiło co nie na budowie mała zmianka na ścianie zrobiłem dwie wneki cos sie tam w przyszłości postawi jakiś obrazek czy jakąś mała rzecz narazie są dwa otwory osadzone narożniki i spód przyklejony regips wymiary 55 na 35 głebokośc gdzies 14 cm okaze jak to wyjdzie chiałem zamontowac tam pampki ale niema takich małych wszystkie są na halogen a ja chiałem na 230 V Dobra to na tyle TRZYMAJCIE SIE ciepło Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 07.02.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Hej! hej! weekend był chyba udany, bo cichutko tu było, oj cichutko.Ja z moim kochanym mężusiem byłam na imprezce karnawałowej w gronie znajomych.Było suuuuuper! P ozdrawiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek56 08.02.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witam Funia jezeli jestes zainteresowana kosztorysem to sporzadzony przez mojego KB i poprawiony (oczywiście moje pięc minut) moge przeslac na prywatna poczte . Air a umnie plamy na kominie nie występuja z przyczyn prostych poprostu brak komina. Pozdrawiam Tadek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 08.02.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Heja i reszta Jestem za, plamy sie nie powiekszaja bo pale juz drzewem suchym jeszcze troche zostalo ale jak bym wiedział to bym dał rure i kłopot z głowy teraz to sam niewiem czy sie da rade chodzi mi o przekrój zawsze to sie zmniejsza jak nie palisz mokrym drzewem bedzie OK nie martw sie Karol bo osiwiejesz wsumie ja już zaczynam siwieć w moim wieku cholipcia co to sie porobiło co nie na budowie mała zmianka na ścianie zrobiłem dwie wneki cos sie tam w przyszłości postawi jakiś obrazek czy jakąś mała rzecz narazie są dwa otwory osadzone narożniki i spód przyklejony regips wymiary 55 na 35 głebokośc gdzies 14 cm okaze jak to wyjdzie chiałem zamontowac tam pampki ale niema takich małych wszystkie są na halogen a ja chiałem na 230 V Dobra to na tyle TRZYMAJCIE SIE ciepło Pozdrawiam ARi Z tym siwieniem to mi nie grozi juz za pozno. Rure mozna wstawic . Liczy sie przekroj efektywny, czyli kolo a w moim przypadku musialby byc owal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 08.02.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Tadku przyślij PLIZZZ, PLIZZZ Ja mogę wysłać Ci taki który ja wymodziłam, jutro Mis jedzie z nim do naszego kierownika - zobaczymy co powie, ale jakby co to jest jescze czas na ew. poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 09.02.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 w moim przypadku najlepiej o przekroju prostokata byłby wkład kominowy Karol Tadek ty to jesteś gość BEZ KOMINA od podstaw bedą robic czy tylko cześć uszkodzoną wsumie niewiem czy bym sie teraz zdecydował na murowanie czy z gotowych elemetów komin stawiać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 09.02.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 w moim przypadku najlepiej o przekroju prostokata byłby wkład kominowy Karol Tadek ty to jesteś gość BEZ KOMINA od podstaw bedą robic czy tylko cześć uszkodzoną wsumie niewiem czy bym sie teraz zdecydował na murowanie czy z gotowych elemetów komin stawiać Pozdrawiam Ari chyba mnie nie zrozumiales. Ja mam kanal o przekroju cegly czyli 14x26 o ile pamietam wymiar cegly. W taki kanal mozna smialo wstawic rure o przekroju owalnym. W naroznikach kanalu spaliny ponoc nie plyna. Podaje sie wymiary prostokata bo z cegel inaczej nie idzie, chociaz kominy przemyslowe np w cegielniach byly okragle . Optymalne jest wlasnie okrag bo nie powstaja jakies tam zawirowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek56 10.02.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Funiana prv masz odpowiedz Tadek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 10.02.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Baaardzo dziękuje. A teraz pytanie za 100 pkt: czy bank wstrzymuje wypłatę transz kredytu do czasu wpisania hipoteki do księgi wieczystej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 10.02.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 tak, dopiero po wpisaniu przelewa piniądze na konto osobiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 10.02.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Aha Karolu już kumam no ja też mam o przekroju cegły a dowiadywałeś sie o koszta ? wsumie umnie to jest tak Piec ma spory wiec wtlot z niego jest spory hydraulik musiał troszeczke komin rozkuwać na boki aby wejśc z wylotem z pieca wiec mogło by byc kiepsko z dopasowaniem takiej rury bo to dlamnie jest nie realne ale pewnie jest też na to sposób co nie jak kanał wylotowy wchodzi w ścianki komina niechce mi sie wieżyć że jakieś zwieżki sie stosuje bo to bez sera Pozdrawiam ARi ten ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 10.02.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Baaardzo dziękuje. A teraz pytanie za 100 pkt: czy bank wstrzymuje wypłatę transz kredytu do czasu wpisania hipoteki do księgi wieczystej? PKO pozwala na czas wpisywania do hipoteki, ubezpieczyć kredyt. Standardowo nakazuje ubezpieczyć na 6 m-cy. Jak hipoteka zostanie ustanowiona wcześniej , to zwraca pieniądze za pozostałe miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 11.02.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Karol narzaie informacji nie musisz zdradzać jak by co to dopiero latem zabore sie zato może a może i nie ale podobno jak jest cegła narażona na takie plamy z czasem kruszeje tak gadają a masz może dojście do WAPNA POKARBIDOWEGO ? też gadają ze to działa Pozdrawiam wszystkich tych co chcą sie budować a narazie nie mogą bo jest zimno i tych co chcą sie wykańczać a już sie wykończyli ale finansowo i tych co juz sie wykończyli i mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts