Teska 03.03.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 witajcie sasiedzi tak sobie przycupnęłam na krzesełku....... Malinka jak postepy na budowie??? hmm..zupełnie nie w temacie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 03.03.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Witam Teraz wiem czemu gość na Żaków w domku nie zakłąda rynien skubaniec sprytny jest " żartuje" a tak serio tyle śniegu mam na dachy że rynny umnie nie wytrzymuja a mam plastikowe pocieszcie mnie że przy ocynkowanych jest tak samo w jednym miejscu sie rynna wygieła przerabane przecież nie bede biegał po dachu i ściągał za każdym razem śnieg a opozatym jest zmarzniety wtamtym roku tak nie było takiej opcji jak ŚNIEG nie brałem pod uwage przy wybieraniu rynien no ładnie. Dobra Pozdrawiam wszystkich udanego dnia Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 03.03.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 FUNIA bardzo mi przykro ale swoich fachowców nie moge polecić bo mam do nich wielkie ale Teska dzięki za zainteresowanie - jestem na etapie wykańczania domu i siebie Juz nie mogę się doczekać kiedy bedzie koniec. Ari moje rynny wytrzymały - tytancynk Moja łazienka zaczyna nabierać kształtów, panowie uwijają się aż miło Wanna którą kupiłam ma skazę - niewielką ale przyjechał facet z RAVAKA i dał mi 400zł upustu POZDRAWIAM MALINKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 03.03.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ARI ja mam TYTANCYNK - WYTRZYMAŁY plastik jest do kitu _MYCHA__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 04.03.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Kurcze, poszukiwań budowlańców ciąg dalszy. Nawet nie wiedziałam, że znależć ekipę jest tak trudno. A tak poza tym, to cholera -- nich wreszcie idzie wiosna!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 04.03.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 a tak poza tym, to cholera -- nich wreszcie idzie wiosna!!!!! popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 06.03.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 mam dość ! mam dość zimy potrzebuje dodatniej temperatury zeby ciągnąc dalej to co zaplanowaliśmy, a przez zime niestety stoimy a data wyprowadzki coraz blizej... _MYCHA__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 06.03.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 WIOSNY!WIOSNY! Witam uśpione forum Z lektury forum wnioskuję, że nie tylko ja marzę o wiośnie. Przez tę paskudę nie możemy zacząć budowy. Jeszcze niedawno marzyliśmy o Bożym Narodzeniu w nowym domku. Niestety chyba czas zacząć marzyć o Wielkanocy 2006! Mycha gratuluję pieknych okien. Funia nie denerwuj się, zdążycie. Witam wszystkich nowicjuszy. A co u nas? Mozemy już zapraszać na działkę gości na kawę - już "płynie" prąd!!!! Pozdrawiam, Gwiazdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 06.03.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 uuuuu, zimy ciąg dalszy - a wg. TVN Meteo to u nas przynajmniej jeszcze nastepny tydzień mroźny i śnieżny Kochani Lubuszanie czy 12 tys. za wymurowanie ścian i wylanie stropu: - dom 9x11 m - garaż 8x 6 m Bez faktury - to dużo czy mało (inne prace płatne ekstra) Podzielcie się doświadczeniami Patrzyłam na listę płac - ale tam informacji z naszego regionu raczej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 06.03.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 co to znaczy inne prace?? Musisz to dokładnie określić najlepiej w umowie. czasami może sie okazać że mieszanie betonu w betoniarce jest pracą płatna dodatkowo. Określ to dokładnie, czy np. wylewanie posadzki jest płacą ekstra, czy są w to wliczone ścianki działowe, tarasy itp. Cena jest dobra ale czasami może się okazać że dodatkowe prace podwoją tę cenę. Najlepiej umawiać się na cenę za wwzystko. Czyli prosisz o cenę za wybudowanie ścian, ścianek działowych tarasów i otworami okiennymi, wylaniem stropu. Należy określić wszystko bardzo dokładnie i dopiero wtedy ceny są porównywalne. No i bardzo ważna sprawa określ dokładnie terminy rozpoczęcia i zakończenia budowy, i kary za np. opóźnienia. Wiosna przyjdzie 21 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 06.03.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 No - haczyki z karami umownymi to moja specjalność Ale serio - racja jeśli umowa bedzie na pismie to postaram się żeby zabezpieczyła nas przed różnymi "kwiatkami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek56 07.03.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 8 Marca BEDZIE WIOSNA !!!! a poważnie żeby byla. Rozmowy z moim szpecem musze w tym tygodniu powtórzyć i spisać umowe po przykrym doświadczeniu Funi. Jutro do banku podpisac umowe - oplacalo sie negocjowac ( zima) a male ustepstwa ze strony banku zaistnialy.Dzienki jeszcze raz FUNIa za podpowiedz%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Wiosna????? u mnie na polu lezy sniegu po kolana...a tam gdzie odsniezone to po "pachi" moje krokusiki sie nie wybiją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Malinka hmm.. fakt wykonczeniówka , wykańcza.... powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek56 07.03.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 TESKA więcej radości a może jednak WIOSNA jutro!!!Tadek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 07.03.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Witam Jak dlamnie to już może sie zima skończyc wczoraj ognisko zaliczyłe kulik dwu osobowy zrobiłem nielicząć mnie jako kierowce jednak pas do spinania materiałów budowlanych ma też dobre zastosowanie jako linka ciagnąca sanki Plusem jest to że zima jeszcze jest że niema chlapy i czysto jest wokoło domu noi autem można wiechac prawie bez kłop[otu do garażu na budowie bo sie w piachu nie zakopuje a minus to bedzie jak zacznie topnieć wtedy to bedzie sie działo mam nadzieje że mnie nie zaleje tym razem w tym roku cholipcia jeszcze chyba żadnej fotki niemam z tego rocznego śniegu oj stażeje sie nie dobrze Dobra teraz z innej beczki WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KOBIET ZYCZE Z KLUBU NASZEGO Wiele radości uśmiechu , siły psychicznej i fizycznej w budowaniu waszego gniazdk , zadowolenia z fachowców i bardziej zadowolenia z meżów i dzieci, zdrowia, spełninia mażeń jesli jeszcze któraś z Was nie zaczeła budowy to zaczęcia budowy lub jej już skończenia bo naprawde dużo wysiłku trzeba włożyć aby dom wykończyć żebyście sie nie wykończyły razem z domem i na końcu zycze KASY bo bez KASY niema zabardzo efektu bo takie są czasy życzenia śle ARi http://www.kwiaty.pl/lato/img/bukiet.jpg PS. TESKA ty tez sie załapałaś na życzenia choć nie jesteś z naszego klubu ale po znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 07.03.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 oj, a już myślałam, że nawet złamanego goździka nie dostanę, a tu taaaaaki bukiet. Wielkie dzięki ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 07.03.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 o Widze że Funia czuwa non stop gratulacje i udanych plonów związanych z Kwiatami jutro napewno będą http://luke.unspl.com/images/supermenka.jpg POZDROWIENA OD PANÓW http://www.dobryhumor.pl/fun_images/3_3913.jpg Kto che kwiatki bleee a może zapisy zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 07.03.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Ari jakie śliczne kwiatki No te gerberki to pierwsza klasa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 07.03.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 ARi Za życzenia i bukiecik przepiękny stokrotne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts