Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tadku

jeśli kredyt jest hipoteczny i w treści umowy wskazane jest, że na cele budowlane to nie ma wpisu sądowego (na szczęście - bo byłby to drogi gips).

Jeśli bierzesz "własny kąt" w PKO to czeka cię tylko podatek od czynności cywilnoprawnych.

U nas przy 150 000 wyszło 19 zł.

Malinko , nic nie pokręciłaś tylko ten pan (wysoki szczupły ciemne włosy przed 30 - tką?) na pewno nie wziął pod uwage że ten kredyt to na "zaspokajanie potrzeb mieszkaniowych". A taki jest wolny od wpisu.

Bo co do zasady za wpisanie hipoteki jest wpis i to całkim spory.

I trzeb go wpłacić np. przy kredycie konsolidacyjnym, którego zabezpeczeniem będzie hipoteka.

Tadku, jeszcze mi się przypomniało, że PKO troszkę robi w konia co do czasu poboru prowizji.

Nie uprzedzają, ze trzeba ją pokryc od razu w chwili podpisywania umowy, a nie wypłaty I transzy. No przynajmniej z nami tak było i TROSZKE się zdziwilismy, jak pani zawołała całą moją wypłatę od ręki.

Tadku, jeszcze mi się przypomniało, że PKO troszkę robi w konia co do czasu poboru prowizji.

Nie uprzedzają, ze trzeba ją pokryc od razu w chwili podpisywania umowy, a nie wypłaty I transzy. No przynajmniej z nami tak było i TROSZKE się zdziwilismy, jak pani zawołała całą moją wypłatę od ręki.

Witam wszystkich serdecznie!!

Zycze szybkiego nadejscia wiosny!!

A jezeli chodzi o prowizje w PKO BP SA, to mozna sie z nimi dogadac, zeby potracili z pierwszej transzy, przynajmniej tak jest w moim przypadku (umowa podpisana w grudniu 2004)

Pozdrawiam!!

Hura, hura, lub ojej zaczęło się, dzisiaj wreszcie otrzymałam pozwolenie, będzie prawomocne 22.03, jutro bank, potem kierownik, nadzór i do dzieła. Mam nadzieję, że zima wreszcie odejdzie.

Malinka, mam telefon do Pani, która robi projekty , to kontakt od forumowicza, a ty potem według projektu sama realizujesz, jeśli to Cię urządza mogę przesłać na priv. Ponadto wiem, że dobrze , ale nie tani wykonuje firma Ogród - p. Roguś z Gorzowa Wlkp.

tfk wrote:

Troche informacji:

Plec: M

stan cywilny: zonaty

Dzieci 1 (syn lat 3)

.....

cos jeszcze Was interesuje??

No nie - absoluntnie nie to:

Interesujące wiadomosci to:

w jakiej części Gorzowa budujesz

jaki typ domu (parterówka, z poddaszem)

ile metrów, itp.