tadek56 08.03.2005 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam Je zeli pozwolisz to do twoich życzen DLA PAŃ Z GRUPY LUBUSKIEJ ARi dodam " ORAZ WIOSNY" , która jest juz za oknami bo +1 z rana to wiosna Tadek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek56 08.03.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam mam pytanie czy za wpis w sądzie na hipoteke przy kredycie istnieje jakas odplatnośc (zapomnialem sie o to spytać w PKO)Tadek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 08.03.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Tak, jest opłata. Jaka dokładnie to nie pamiętam ale czekasz aż sąd sam przyśle Ci wezwanie do zapłaty. Oni naliczają i wzywają do zapłaty. Skoro nie pamiętam ile to było tzn. że nie mogło być dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 08.03.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Tadku jeśli kredyt jest hipoteczny i w treści umowy wskazane jest, że na cele budowlane to nie ma wpisu sądowego (na szczęście - bo byłby to drogi gips). Jeśli bierzesz "własny kąt" w PKO to czeka cię tylko podatek od czynności cywilnoprawnych.U nas przy 150 000 wyszło 19 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 08.03.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Kurcze czyżbym coś pokręciła Byłam dzisiaj w księgach wieczystych i wręczyłam panu papierki z banku a pan mnie poinformował że sąd przyśle wezwanie do uiszczenia opłaty. No cóż może coś pokręciłam. Tadek słuchaj Funi - Ona jest bardziej wiarygodna w tych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 08.03.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Malinko , nic nie pokręciłaś tylko ten pan (wysoki szczupły ciemne włosy przed 30 - tką?) na pewno nie wziął pod uwage że ten kredyt to na "zaspokajanie potrzeb mieszkaniowych". A taki jest wolny od wpisu. Bo co do zasady za wpisanie hipoteki jest wpis i to całkim spory.I trzeb go wpłacić np. przy kredycie konsolidacyjnym, którego zabezpeczeniem będzie hipoteka. Tadku, jeszcze mi się przypomniało, że PKO troszkę robi w konia co do czasu poboru prowizji.Nie uprzedzają, ze trzeba ją pokryc od razu w chwili podpisywania umowy, a nie wypłaty I transzy. No przynajmniej z nami tak było i TROSZKE się zdziwilismy, jak pani zawołała całą moją wypłatę od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 09.03.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Tadku, jeszcze mi się przypomniało, że PKO troszkę robi w konia co do czasu poboru prowizji. Nie uprzedzają, ze trzeba ją pokryc od razu w chwili podpisywania umowy, a nie wypłaty I transzy. No przynajmniej z nami tak było i TROSZKE się zdziwilismy, jak pani zawołała całą moją wypłatę od ręki. Witam wszystkich serdecznie!! Zycze szybkiego nadejscia wiosny!! A jezeli chodzi o prowizje w PKO BP SA, to mozna sie z nimi dogadac, zeby potracili z pierwszej transzy, przynajmniej tak jest w moim przypadku (umowa podpisana w grudniu 2004) Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.03.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 tfk Witamy nowego forumowicza. TYlko prosimy o troche informacji o sobie. Ps. po co ten sniego znowu sypie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 09.03.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Witaj tfk Przyłączam się do prośby FUNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 09.03.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 tfk Witamy nowego forumowicza. TYlko prosimy o troche informacji o sobie. Troche informacji: Wiek: 34 Plec: M stan cywilny: zonaty Dzieci 1 (syn lat 3) cdn... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 09.03.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 cdn... Dzialka o pow 0,42ha Projekt autorski pozwolenie na budowe z grudnia 2004 cos jeszcze Was interesuje?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 09.03.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Mam pytanie - Czy ktoś z forumowiczów zna kogoś kto na naszym terenie projektuje ogrody. No i oczywiście robi to dobrze i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka czaczkowska 09.03.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Hura, hura, lub ojej zaczęło się, dzisiaj wreszcie otrzymałam pozwolenie, będzie prawomocne 22.03, jutro bank, potem kierownik, nadzór i do dzieła. Mam nadzieję, że zima wreszcie odejdzie.Malinka, mam telefon do Pani, która robi projekty , to kontakt od forumowicza, a ty potem według projektu sama realizujesz, jeśli to Cię urządza mogę przesłać na priv. Ponadto wiem, że dobrze , ale nie tani wykonuje firma Ogród - p. Roguś z Gorzowa Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.03.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 tfk wrote: Troche informacji: Wiek: 34 Plec: M stan cywilny: zonaty Dzieci 1 (syn lat 3) ..... cos jeszcze Was interesuje?? No nie - absoluntnie nie to: Interesujące wiadomosci to: w jakiej części Gorzowa budujesz jaki typ domu (parterówka, z poddaszem) ile metrów, itp. A Ty nas biedne kobitki o niecne zamiary podejrzewasz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 09.03.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Oj FUNIA tfk to raczej w Sulęcinie buduje tego chyba nie da się podciągnąć pod część Gorzowa Agnieszka działaj, działaj - jak się postarasz to święta w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.03.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 uuups, no fakt forum LUBUSKIE a nie gorzowskie A Malinka znowu zaczęła stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 10.03.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Malinkafirma od ogrodów moze byc z Nowej Soli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek56 10.03.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Witam noweg klubowicza tfksprawy papierkowe dotyczące kredytu zalatwione czyli moge napisać smialo MAM KREDYT Taddek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 10.03.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 mam rozpocząć budowe na wiosne w miejscowosci Rudna (12km od Sulęcina)dom o pow. uż. ok 200m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 10.03.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Właśnie zrobiliśmy objazd po hurtowniach.Gdzie proponowali Wam największe rabaty? Skąd nalepiej brać materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts