MALINKA 31.03.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 FUNIA szczerze powiem ze jestem naprawdę zaskoczona okolicą. Mimo że mieszkałam wcześniej w Deszcznie to w Ulimiu nigdy nie byłam. Jakoś kojarzyło mi się to z jakąś małą dziurą A tu piekna okolica pod lasem, czyściutko i tyle nowych domków. Wogóle jak tam pojechałam to miałam wrażenie że jest tam wyjątkowy porządek. Gratuluje wyboru i zyczę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 31.03.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Baaardzo dziękuję Malinko, ciesze się, ze się podoba. A tak poza tym: Wszystko suuper, wiosna i w ogóle. Niby sie zaczęło, ale coś się guzdrzą Ci nasi fahcowcy. Nie pali im się ta robota w rękach. Miś mnie pociesza, że to dlatego, ze jeszcze coś kończą ocieplać za nowym szpitalem i że w ogóle to ja się czepam, ale ja bym chciała wszytsko już szybko i sprawnie. Zwłaszcza, ze mam porównanie do tych co robili nam fundamenty - Ci to szli jak ogień. Dobra, pomarudziłam sobie, dalsze relacje później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 31.03.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Funia czepiaj się czepiaj. Niech się konkretnie określą kiedy zaczną porządnie pracować. Bo taka robota na dwa fronty to nie robota. Wiem bo u mnie tak było. Pracowali do 14 i słońce wysoko w górze a oni schodzą z budowy I też cały czas cos tam jeszcze kończyli a potem okazało się że robią dwa domy naraz. Tu się guzdrali, tam sę guzdrali ale roboty nikt juz im nie odebrał. A juz nic nie będę gadać bo taka jestem wściekła na tych moich pierwszych fachowców że aż Ale na szczęście teraz mam fachowców którzy pracują od 8 do 20. Szkoda chłopaków ale sami tak chcą bo mają inne roboty w kolejce. I robią dokładnie Mam już dwie łazienki zrobione a w kuchni, salonie i korytarzu leży gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 01.04.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Witam Ładna pogoda nastałą chyba nawet troche sie opaliłem przebywając na dworze na budowie. Aż chce sie robić w dzień bo z rana to gożej bo zimno , teraz wiziełem sie za zagrode dla psa narazie zrobie prowizorke aż sie nie usunie szopki bo planowo tam bedzie zagroda. Ale żeby zrobić prowizorke to musiałęm troche posprzatać poskłądać na jedno miejsce stare okna palety i stare drzewo pociąć które jeszcze pamieta czasy budowania parteru bo te belki były wykorzystane do potrzymania stropu gdzieniegdzie roboty jest sporo, ale już słupki wbetonowałem czyli postepy są widoczne. Prowizorka bedzie polegała natym że pies nie bedzie miał wylanego podłoża a tak pozatym wszysto jest OK niby to tylko tymczasowo ale pewnie jakiś czas kojec bedzie tam stał, Jeszcze bude trzeba bedzie zrobić hmm MALINKA patrzyłaś na karnisze w Castoramie Fajne sa już gdzieniegdzie je mam w domu i firanki wiszą Funia te słupki to jakie masz ?? co Malinka klikała z odzysku ?? czy kupne bo jak z odzysku to czasami można fajne kapturki założyć na te słupki takie zielone plastikowe ja to przedszedłem nie raz chyba że już tak zrobiłaś albo Misiu pospawał kapturki a jak nie to czasami można dopasować kapturki z orginalnych słupków co sie kupuje na sztuki kapturki i sie zakłada ja mam dwa raodaje rur w ogrodzeniu przy jednej średnicy miałęm kłopot juz myslałem że kapturków nie dopasuje wyczaiłem w Berlinie w sklepie takie kapturki ale cena była spora i szukałem na internecie i takie kaptutki co mi podpasiły produkowałą firma Becker noi sie dogadałem że w Castoramie mi sprowadzą kapturki ale musiałęm ich kupić hurtowo średnicy nie pamietam już ale nie namawiam Ciebie abyś kupowała w Castoramie bo tam były drogie ale w innych firmach. Jak chcesz i niemasz kapturków to mi napisz średnice rurek po zewnetrznej obwodzie i moze sprawdze czy jakieś kapturki bedą pasowały bo niedługo sie wybieram tam gdzie protukuja siatke i tam jest taniej Pozdrawiam to narazie tyle UDANEGO DNIA ŻYCZE dziś mam wolne od budowy To byłem ja ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 02.04.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Aniu zapraszam na kawkę. Malinka dachówkę już widzieliśmy-moja koleżanka ma właśnie kasztanową. U niej lezy na dachu cztery lata i nadal jest bardzo ładna. To nas utwierdziło w wyborze i w czwartek już kupiliśmy. Ale obiecuje że wpadniemy np. zobaczyć gres. Widze ze wszyscy ruszyli z robotą. U mnie wykopane fundamenty, dzisiaj leją chudziaczek a po niedzieli ławy. Poza tym mam już wodę więc działka już się "uzbroiła" , ogrodzenie jeszcze w trakcie realizacji ale dwie strony już stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 02.04.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 U mnie prac przy kanale ciąg dalszy. Panowie zapowiedzieli, ze dziś skończą. W poniedziałek wylewka a kanalizacja we wtorek. W związku z tym pytanko - jestem w szoku, że rury kanalizzacyjne takie drogie - gdzie kupowaliście? No i tak sie cały czas martwię - bo nie mamy na działce kibelka dla naszych fachowców . Ich szef mówi, ze spoko - że nie potrzebują, ale mi strasznie głupio. Jak wy rozwiazaliście ten problem? Czy wypożyczaliście TOI- TOI'a? Jesli tak to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 02.04.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 WIELKI CZŁOWIEK i WIELKI POLAK a teraz walczy i odchodzi odnas http://dziennik.pap.com.pl/zdj/15771063_501121614352874_max.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 02.04.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Odszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek56 03.04.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Witam Mam male pytanie majster wymienil cyfry za robocizne sciany nośne 24 zl za metr kw bruttościany dzialowe 17 zl za metr kwlawa z uzbroieniem 100 zl za m3 prosze o opinie ponieważ mam udzielic odpowiedzi do jutraTadek56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek i kasia 03.04.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Witaj my ustalilismy cene za caly stan surowy dom 190m2 ( fundamenty - mury - strop drewniany - polozenie wiezby i dachowki - bez wylewki w srodku i scian dzialowych ) majster wycenil robocizne na 20 tys. zl , zaczeli budowac 21 marca a juz mamy wszystko gotowe pod wylanie wienca, ekipa 10 osob i pracuja codziennie od 8-18, kirownik budowy caly czas doglada ale mowi ze ekipa dokadna i nie ma co kontrolowac, naprawde godni polecenia - mowia ze szlo by jeszcze szybciej ale musielimy nawozic duzo ziemi poniewaz 0 budynku mamy 60 cm nad gruntem dzialki i nawozenie ziemi troche zajelo. Ponizej aktualna fotka naszej budowyhttp://www.katamac.neostrada.pl/zdjecie4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 04.04.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 tadek56 trudno porównać bo raczej wymieniają kwoty za całość - lepiej przelicz ściany według projektu bo potem może się okazać że wyszły wysokie stawki. krzysiek i kasia jestem pod wrażeniem tempa Rozumiem że tego 21 marca to fundamanty już były a tylko sciany postawili?? Tzn nie tylko bo to i tak super tempo, gdyby moi tak budowali tobym juz mieszkała trzymam kciuki - oby tak dalej gwiazdko witaj w klubie kasztanowców gres już leży nawet zafugowany - mozna oglądać choć jeszcze nie świeci się jak u Kasiorka ze względu na pył budowlany ale i tak wygląda ładnie Ari do firanek mi jeszcze daleko i na ten dział na razie nie zaglądam a i tak spędzam w castoramie długie godziny Z placu boju: podłogi są już prawie wszędzie - pozostało pom.gosp. i biuro. Nadal nie wybrałam tapet, ale zamówiłam drzwi - piękne, drewniane w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek i kasia 05.04.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Malinko 21 marca wczesnie rano bylo puste pole , a do dzis mamy juz caly dom z wiencem jutro zaczynaja wiezbe , kiedy mielismy 2 dni opoznienia bo nie dostarczyli suporeksu to wykopali uzbroili i zalali 100 m ogrodzenia i wykopali szambo, jedyny minus tej ekipy to to ze nie nadążają nam dowozic materialow, w hurtowni myślą ze my je dalej odsprzedajemy Kierownik juz mowi zeby na koniec przyszlego tygodnia wstawiali okna bo nie chce mieć przestojów i rusza ze środkiem. Ogromny minus to koszta to co byśmy rozłożyli na 3-4 miesiące idzie w tydzień W tym tempie budowy powoli juz wybieramy sprzęt i kafelki do łazienki i kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 05.04.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 07.04.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Malinko 21 marca wczesnie rano bylo puste pole , a do dzis mamy juz caly dom ... A ławy nie powinny troszeczke odstac?? Z tego co czytalem, to czas calkowitego wiązania wynosi 28 dni, ale mowia, ze po 2 tygodniach mozna stawiac sciany. Ja w poniedzialek sobie wytyczylem, we wtorek ponabijalem lawy, sroda poczatek wykopu. Ciekwe ile potrwa reczne kopanie 100mb fyndamentow na głębokosc ok. 1m?? Jestem dobrej mysli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek i kasia 09.04.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Nam recznie kopali jeden dzien pod prawie 200 m, zastanawialiśmy sie nad odczekaniem ale na ten temat kazdy ma inna teoria wiec teraz my mamy swoja , kupilismy beton b20 - odczekalismy 3 dni i bloczki cementowe poszly w ruch , a obecnie jestesmy na etapie wieźby dachowej , Nie nadążamy robic zdjec Wszystko bylo by super gdyby nie bledy w projekcie , jak przegladam nasz projekt to jestem zalamany, w zestawieniu stolarki ktos w muratorze dorzucil 2 okna wiecej cale szczescie ze pore to zauwazylem bo gosc od okien juz je zamawial. Brama w zestawieniu ma wysokosc 225cm a projekcie 205 , rece opadaja . A gdyby zamawiac drewno na wiezbe wedlug zestawienia mielibysmy na rok do palenia w kominku - sa 4 kubiki za duzo - szok . Zastanawiam sie czy murator wogole kontroluje co sprzedaje, dzwonilem do nich ale z inwestorami nie rozmawiaja na temat projektow . My tylko musimy przerabiac podciag nad brama garazową resztę w pore wychwycilismy, jak myslicie kto jest odpowiedzialny za bledy Murator czy biuro które wykonuje adaptecję projektu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 10.04.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Kasiu i Krzysku Rzeczywiście idziecie jak burza. U nas też postępy ale duuuzo wolniej.Na razie wykonana wylewka i położona kanaliza.Od poniedziałku mury. Aniu67 zgodnie z obietnicą - na priva wysyłam namiary na naszego wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 12.04.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Cosik cicho na naszym forum Nikt? nic? Kasiu i Krzysku - a u Was? Malinko? Aniu? Gwiazdko? Ari? Tadku? - NO CO WY????????? U nas powolutku, ale do przodu . Mam tylko pytanko? Skąd więźba? - czyli gdzie kupimy tanio i dobrej jakosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 12.04.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Hej U mnie narazie cisza Posadziłoby się jakieś drzewko na działce, ale nie ma jak umieścić łopaty w samochodzie W zwiazku z tym próbujemy sprzedać samochód FUNIA mam nadzieje, że moje dzięki doszły do Ciebie. Jezeli chodzi o więżbę, to nasza MALINKA pisała wcześniej na forum.Więżba mieści się w Łśnie k/Kłodawy- AGRODREW Springer i Wroński- trzeba zamawiać wcześniej 1.5 miesiąca. Podobno jest dobra- tak pisała MALINKA- STR 7 naszego forum- na samym dole strony!.Ja znalazłam nr do nich. Piszą, żę transport mają gratis.Przesyłam na priv Piszcie, piszcie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 12.04.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Byłam w Łośnie - cena więźby przyzwoita 620 zł netto z impregnacją i transportem. Jak macie inne namiary - to będę wdzięczna - pozdrawiam. Ps. a mury rosną, rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 12.04.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Jeżeli chodzi o więźbę to zdecydowanie polecam AGRODREW. Firma solidna, jakość drewna odbiega w górę od innych. Bynajmniej u mnie tak było. Jak na razie nic się nie wygina (słyszałam że jak drewno złej jakości to się wykręca) POLECAM. Rzeczywiście trzeba zamawiać dużo wcześniej. Z placu boju: mam już obudowany kominek i zaczęło się tapetowanie Przeraża mnie teren dookoła domu bo wydaje mi się nie do okiełznania. Na razie wielki bałagan, górki i pagórki. Przydałby mi się dobry architekt ogrodów. Może znacie jakiegoś kto jest dobry a w miarę tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts