Renia33 05.06.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 U nas właśnie po imperezie oblewajacej więźbę. Na pewno się nie zawali U nas dachówka też w następnym tygodniu. Czy ktoś z Was wybrał może Euronit, wybraliśmy ich dachówkę, a nie wiemy czy dobrze. Gratuluję Czym sie sugerowaliście przy wyborze dachówki?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.06.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Niestety - jednym z głownych kryteriów była cena. Euronit jest jedną z tańszych. Wprawdzie droższa od IBF, ale tańsza od BRAASA. Poza tym wygląd (wzory i kolory), dobra opinia sprzedawcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 05.06.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Funia a jaki kolorek będzie miał Wasz dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 05.06.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Niestety - jednym z głownych kryteriów była cena. Euronit jest jedną z tańszych. Wprawdzie droższa od IBF, ale tańsza od BRAASA. Poza tym wygląd (wzory i kolory), dobra opinia sprzedawcy . Droga Funiu! Czy możeszesz powiedziec gdzie kupowaliście dachówkę. mam na myśli okolice Gorzowa. Oczywiście interesuje mnie również kolor. Ps. Widziałam dzisiaj twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 05.06.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Renia33 odpowiem za Funię Funia kupowała dachówkę w CMB pozdrawiam Ps mam nadzieje, że przemiła Funia nie obrazi sie na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 05.06.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Renia33 odpowiem za Funię Funia kupowała dachówkę w CMB pozdrawiam Ps mam nadzieje, że przemiła Funia nie obrazi sie na mnie Dziękuję Aniu! Rzeczywiście pisała o tym wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 06.06.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Renia33 odpowiem za Funię Funia kupowała dachówkę w CMB pozdrawiam Ps mam nadzieje, że przemiła Funia nie obrazi sie na mnie Świeta prawda - w CMB, Oczywiście, ze się nie obrażam, bo na Aneczkę nie wolno. Co do koloru - to antracyt (tacza odmiana grafitu, czerni?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 06.06.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Funia Jak ja bardzo chciałam grafit Ale w naszym PZP napisali: dach czerwony lub brązowy No to przynajmniej Funia bedzie miała taki dach jaki mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 06.06.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Funia Jak ja bardzo chciałam grafit Ale w naszym PZP napisali: dach czerwony lub brązowy No to przynajmniej Funia bedzie miała taki dach jaki mi się podoba Oni tak pisza ale czy faktycznie tak musi byc? Przeciez to nie baraki wojskowe i nie musza byc wszystkie jednakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 06.06.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Oni tak pisza ale czy faktycznie tak musi byc? Przeciez to nie baraki wojskowe i nie musza byc wszystkie jednakowe. Karolku - nie jestem tego taka pewna. Jeśli w planie jest zastrzeżony kolor, a zrobi się inny, to można mieć problem z odbiorem budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.06.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 cześc ja z takim zapytaniem po ile kupowaliście stal, u mnie spiewaja po 3 zł/kg, pytanie to kieruje głównie do reni33, ale jeśli macie aktualne dane to porosze o cynk, podobno cena stali spada a u nas rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 06.06.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 cześc ja z takim zapytaniem po ile kupowaliście stal, u mnie spiewaja po 3 zł/kg, pytanie to kieruje głównie do reni33, ale jeśli macie aktualne dane to porosze o cynk, podobno cena stali spada a u nas rośnie? Hej! Jeśli chodzi o stal, to zapłaciłam tez ok. 3 zł za za 1 kg. Cena jest zrównicowana w zależności od rodzaju. Np, walcówka gładka ok. 3 zł brutto, pręt żebro 2,20 zł, drut żażony 4,30 brutto oczywicie w kg. Kupujemy to wszystko w tym samym miejscu gdzie inne materiały budowlany. Przede wszystkim nie płacimy za transport i mamy wszystko na czas. Jestesmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 06.06.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 My właśnie robimy inwentaryzację wydatków. Na fakturach z HMB mam, ze za stal walcówkę płaciliśmy 3,22, a za dryt wiązałkowy 5,20 brutto. Faktura z 12 maja. A na fakturze z 6 maja stal walcówkę mamy za 2,69 A teraz pytanko: SKĄD TANIE I ŁADNE SCHODY DREWNIANE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 06.06.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 My właśnie robimy inwentaryzację wydatków. Na fakturach z HMB mam, ze za stal walcówkę płaciliśmy 3,22, a za dryt wiązałkowy 5,20 brutto. Faktura z 12 maja. A na fakturze z 6 maja stal walcówkę mamy za 2,69 A teraz pytanko: SKĄD TANIE I ŁADNE SCHODY DREWNIANE? Jakie schody bedziesz robić. Azurowe czy zabudowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 06.06.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Oni tak pisza ale czy faktycznie tak musi byc? Przeciez to nie baraki wojskowe i nie musza byc wszystkie jednakowe. Karolku - nie jestem tego taka pewna. Jeśli w planie jest zastrzeżony kolor, a zrobi się inny, to można mieć problem z odbiorem budynku. Ale pochodzic kolo tego warto bo jak mowi moja zona " dachowka na dachu to tak jak wlosy u kobiety". Chcialbym widziec co by sie dzialo gdyby kobiety nosily tylko dwa kolory wlosow. To bylaby katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 06.06.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Jakie schody bedziesz robić. Azurowe czy zabudowane? Ażurowe, jednobiegowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 06.06.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A teraz pytanko: SKĄD TANIE I ŁADNE SCHODY DREWNIANE? My schodów nie mamy ale znam dobrego stolarza. Robił schody u moich teściów i wyszły bardzo efektownie. Nam robił drzwi wewnętrzne i jesteśmy bardzo zadowoleni. Facet zrobi praktycznie wszystko co mu pokażesz na zdjęciu. Warto poprosić o wycenę by mieć porównanie z innymi. Jak będziesz zainteresowana podam namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 06.06.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Jak będziesz zainteresowana podam namiary na priv. Malinko oczywiście - jestem zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 06.06.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A teraz pytanko: SKĄD TANIE I ŁADNE SCHODY DREWNIANE? My schodów nie mamy ale znam dobrego stolarza. Robił schody u moich teściów i wyszły bardzo efektownie. Nam robił drzwi wewnętrzne i jesteśmy bardzo zadowoleni. Facet zrobi praktycznie wszystko co mu pokażesz na zdjęciu. Warto poprosić o wycenę by mieć porównanie z innymi. Jak będziesz zainteresowana podam namiary na priv. Moja kolezanka ma w domu bardzo ładnie zrobione schody ażurowe. Zrobione sa dokładnie i niedrogo. Poprosze o namiary do fachowca. Malinko - ja równiez skorzystam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka czaczkowska 07.06.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 u mnie obecnie kończą więźbę, dachówkę wybraliśmy cementową grafitową z Jordanowa. Lamark- jak tam polecona ekipa?Malinko dzięki, za chęci przekazania namiarów na ekipę wykończeniową, ale dogadałam się z moimi i będą kończyć ci sami, myślę, że to dobry pomysł, bo odpowiadają za całość. W międzyczasie zmieniłam kierownika budowy, coś niesamowitego jak kierownik może utrudnić życie!!!Funia ja też szukam zbiornika na tymczasowe szambo, bo kanaliza się opóźni.Ja buduję parterówkę, więc schodów wam nie polecę.Z Deszczna blisko do Skwierzyny, więc zapraszam w skromne progi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts