agnes0204 07.06.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 ja tak tylko na sekundkę, bo mi się obiad pali, jeżeli można to ja też poproszę o te namiary na drewniane schody. z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 07.06.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Funia ja też szukam zbiornika na tymczasowe szambo, bo kanaliza się opóźni. My chyba jednak weźmiemy szambo z Prefadomu, z tego co wiem 5,8 kubika kosztuje u nich 1,900 zł (ale jesli ktoś potrzebuje większe to można je łączyć) Po prostu weźmiemy jedno - licząc na to, że za rok naprawdę będzie u nas kanaliza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 07.06.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Funia ja też szukam zbiornika na tymczasowe szambo, bo kanaliza się opóźni. My chyba jednak weźmiemy szambo z Prefadomu, z tego co wiem 5,8 kubika kosztuje u nich 1,900 zł (ale jesli ktoś potrzebuje większe to można je łączyć) Po prostu weźmiemy jedno - licząc na to, że za rok naprawdę będzie u nas kanaliza. My tez mamy szambo tymczasowe i wyczekujemy na kanalizacje. Ja robilem z kregow 4,5 m3 i tak kombinowalem aby to szambo spelnialo role pozniej studzienki rewizyjnej. Czyli od tej studzienki bede sie musial podlaczyc ko kanalizacji miejskiej. Takie male szambo ma ta niedogodnosc, ze trzeba je czesto oprozniac i oprocz tego jest trudno znalezc taki maly beczkowoz. Najczesciej beczkowozy maja cos kolo 10 m3 i firmy wywozace licza sabie najchetniej za kurs i niewazne czy jest on pelny czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 07.06.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Hurra Miś załatwił ziemię - musimy nawieść kilkadziesiąt ciężarówek - już myślałam, ze poooociągnie nas to po kieszeni - a tu proszę mój sprytny mąż załatwił po gratisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 08.06.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Hej miłego dnia Trzeba włączyć dźwięk http://www.g-ce.pl/kici/ FUNIA gdybyś miała za dużo tej ziemi gratisowej to ja z chęcia odciąże Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 08.06.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 FUNIA gdybyś miała za dużo tej ziemi gratisowej to ja z chęcia odciąże Ciebie Jak się da to na pewno załatwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 08.06.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witam po dłuzszej przerwie, pozdrawiam nowicjuszy U mnie na poziomie stropów - mam nadzieje że w przyszłym tygodniu bedą juz gotowe. Pod koniec czerwca ma wejść cieśla. Tak wiec w lipcu wiecha!!!!!!!! Aniu czytałam twój post odnośnie koloru dachówki jaką narzucają nam warunki zabudowy. Mamy chyba takie same? W moich warunkach jest czarwień i grafit! Twój grafit!!!! Poza tym ważniejsze jest to co jest w pozwoleniu na budowę. U nas architekt nie napisał żadnego koloru, więc mozemy zrobić sobie nawet zieloną ( ). Temat dokładnie przerobiony bo chcieliśmy kasztanową i mamy kasztanową! POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 08.06.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Hej Gwiazdko! Nareszcie sie odezwałaś Dwa tygodnie nie byłam w J. a tu takie wieści- macie poziom stropu W sobotę pojade , to obadam wszystkie zmiany ( Zobaczę jak tam moje roślinki, kwiatki i warzywka Czy macie warunki zabudowy, bo my mamy plan zagosp. przestrz. W naszym planie na bank jest określony kolor dachu- czerwony lub brązowy, a to ci numer Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 08.06.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Ania faktycznie ta uchwała gminy tak sie nazywa, ale to co nam gmina dała to są ponoć warunki zabudowy (plan zagospodarowania ponoć jest nieaktualny). Ale nie w tym rzecz. To jest jakiś totalny absurd - ten sam teren a inne ustalenia. Ale jedno jest pewne - najważniejsze jest to co jest napisane w pozwoleniu na budowę. Może zrobić małe "przoczenie"- moze przejdzie w starostwie. Nasze przeszło bez określonego koloru. Zapraszam do siebie, zapewne w sobotę będziemy. Samochód niebieski lub srebrny to znak że jesteśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 08.06.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Jak ja sie pytałam o warunki zabudowy w gminie, to mi powiedzieli, że nie ma WZ tylko jest plan zagos. przest. Ja też jestem zdziwiona, ale...no zobaczymy Za zaproszenie dzięki bardzo Myślę, że już pora poznać sąsiadów My też zapraszamy- mamy już stolik i ławeczkę i krzeseka- mam nadzieję Samochod czerwony- nissan to MY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 08.06.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Byłam dzisiaj w J. i twój stoliczek jeszcze był!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.06.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Byłam dzisiaj w J. i twój stoliczek jeszcze był!!!!! No to jest przy czym przyjmować gości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.06.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Byłam dzisiaj w J. i twój stoliczek jeszcze był!!!!! No to jest przy czym przyjmować gości pozdrawiam czy ja dobrze słyszałam, ktoś chce przyjmowac gości??? nie chcę sie wpraszac, ale... A tak serio - u nas albo zielony golf, albo bordowy citroen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.06.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Funia Czy KTOS tu mówi o wpraszaniu??? Zawsze jesteś mile widziana wraz z rodzinką ma sie rozumieć Ps Dobrze,że mamy samochody, bo jak byśmy sie rozpoznali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 09.06.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam, w poniedziałek odbieram płyty, wiec już bedzie dach nad głową. Ale super. To zaczyna przypominać dom! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.06.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam, w poniedziałek odbieram płyty, wiec już bedzie dach nad głową. Ale super. To zaczyna przypominać dom! pozdrawiam Superrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 09.06.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam, w poniedziałek odbieram płyty, wiec już bedzie dach nad głową. Ale super. To zaczyna przypominać dom! pozdrawiam Hej Gwiazdka! U mnie tez miały byc płyty, ale jednak połozyliśmy terivę. Muszę przyznać, że bardzo szybko im to poszło. Bardzo szybko sie uwinęli. Jedynym problemem okazały sie stemple. W środku wyglądało to jak w lesie.Ale teraz mamy za to dużooo stempli. Jeśli będziesz potrzebować, to odezwij się. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 09.06.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Dzięki Renia, stęple już kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.06.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Gwiazdko A kiedy macie zamiar zamieszkać w J.? Tempo macie dobre Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 09.06.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Ania, widząc jak budowa dość sprawnie idzie zaczęliśmy nawet myśleć o Bożym Narodzeniu. Niestety wizyta w gazowni rozwiała wszystkie plany. Gaz podłącza nam w okolicach Wielkanocy. Tak wiec chyba przeprowadzka będzie wiosną. Oczywiście jest na to sposób - kominek, jakiś bojler ale chyba spokojnie bedziemy kończyć do wiosny. Ale mam dla ciebie inną informację. Ruszyły prace projektowe kanalizacji w J. Dzisiaj na naszych działkach geodeci robili pomiary. Ciekawe kiedy bedzie realizacja? Ja niestety chyba bedę musiała i tak budować szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts