Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

Funiu bardzo współczuję, my właśnie dlatego nie montujemy jeszcze okien, bo z tego co wiemy to w naszej okolicy nie jednemu okna wyciągnęli razem z suporeksem. Na razie zbieramy pieniądze, żeby wszystko wykończyć za jednym zamachem i od razu się wprowadzać. Mam nadzieję, że koniec roku zastaniemy we własnym domku.

Przy okazji mam pytanie do wszystkich zadłużonych, bo sami myślimy o kredycie na wykończenie. Czy możecie mi polecić bank z dobrą ofertą i minimalną ilością formalności przy zaciąganiu kredytu. Z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej :D

acca5 jeżeli chodzi o blaszak to

- jeżeli Funia wyrobi sie do sierpnia i będzie chciała nam go "odstąpić", to bedzie nam potrzebny tylko do momentu wybudowania piwnicy i przykrycia jej stropem

Funia przesłała mi namiary na beton na priva, a ja wysyłam je Tobie

Gwiazdeczko dzięki :D

Na działce byliśmy w sobot.ę, ale dość póżno i Was już nie było :cry:

Jednak będziemy próbować dalej :wink:

pozdrowienia :D

Funiu czy mogę cię prosić o te namiary na siatkę, co prawda w mojej wiosce też takie produkują, ale jakoś nie moge trafić na tego pana. U mnie prawa strona ogrodzenia wylana zostało nam jakieś 120 metrów, ale mąż zawzięty. Tylko pomocnicy dostają na głowę, bo wciąż lata z poziomicą, a oni jak zwykle robiliby na oko.

Cześc wam , ile płaciliscie kierownikowi budowy, moja kolezanka płaciła aż 5000tys za całą budowę, czy to nie za dużo, dodam,że bywał prawie codziennie.

Jeszcze raz ponawiam pytanie o namiary na porządna ekipe budowlańców.taką,korawam cos robiła i byliście zadowoleni, bo niewiele trzeba było poprawiac?

FUNIA chyba nic innego nie pozostaje jak zamieszkać na budowie. Mój mąż spał na budowie od lipca 2004 do końca budowy. Najpierw w przyczepie campingowej, później w niewykończonym domu. Myślałam jednak że to u nas tak trzeba bo nie ma sąsiadów a u Ciebie nawet sąsiedzi nie pomogli a wręcz stanowią problem. :evil: Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że należy budować na odludziu, zdala od wszelkich sąsiadów. :(

FUNIA chyba nic innego nie pozostaje jak zamieszkać na budowie. Mój mąż spał na budowie od lipca 2004 do końca budowy. Najpierw w przyczepie campingowej, później w niewykończonym domu. Myślałam jednak że to u nas tak trzeba bo nie ma sąsiadów a u Ciebie nawet sąsiedzi nie pomogli a wręcz stanowią problem. :evil: Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że należy budować na odludziu, zdala od wszelkich sąsiadów. :(

Zgadzam się.

Co do zamieszkania - to zamierzamy to zrobić już za 2 tygodnie.

Jak tylko przyjadą okna.

Do tego czasu już będzie ogrodzenie, na razie z 3 stron docelowa siatka, a z przodu jeszcze jakaś prowizorka - ale przynajmniej przestaną łazić jak po swoim.

Funiu dzieki. O rany to w stosunku do mojej kolezanki zdecydowanie tanio i więc mam problem.

Mycha- może dasz mi namiary na cieslę tego fachowca, murarzy chyba nie bo oni nic nie wiedzieli o ocieplaniu fundamentów a to podstawowy błąd.

Karol kto ci wylewał posadzki z miksokreta?

Boze jak ja wam zazdroszczę, ja dopiero mam mieć prąd o ile wszystko dobrze pójdzie, pomyslec ,że w rejonie miasta Świebodzina jest problem z pradem, tj. normalnym przyłączem, na forum jest watek o gościu, ktory juz mieszka w domu i cały czas korzysta z agregatu bo nie ma widoku na prąd. Kpina.i Tragedia zarazem.jestem dziś w pracy az do 24.00 i mam goraczkę 38 i chyba anginę a raczej na pewno i do tego ten ukrop na dworze, tylko płakać. prosze nie zapomnijcie o moich prośbach.

Funiu dzieki. O rany to w stosunku do mojej kolezanki zdecydowanie tanio i więc mam problem.

Mycha- może dasz mi namiary na cieslę tego fachowca, murarzy chyba nie bo oni nic nie wiedzieli o ocieplaniu fundamentów a to podstawowy błąd.

Karol kto ci wylewał posadzki z miksokreta?

Boze jak ja wam zazdroszczę, ja dopiero mam mieć prąd o ile wszystko dobrze pójdzie, pomyslec ,że w rejonie miasta Świebodzina jest problem z pradem, tj. normalnym przyłączem, na forum jest watek o gościu, ktory juz mieszka w domu i cały czas korzysta z agregatu bo nie ma widoku na prąd. Kpina.i Tragedia zarazem.jestem dziś w pracy az do 24.00 i mam goraczkę 38 i chyba anginę a raczej na pewno i do tego ten ukrop na dworze, tylko płakać. prosze nie zapomnijcie o moich prośbach.

Dane wyslalem na priv