Funia 11.08.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Czy stosowal ktos system kominowy IBF?? Jezeli tak i pozostal po wykonaniu komina jeden pustak 40x40 do rury fi 200, to chetnie przyjmę. Operator dzwigu zaczepil hakiem jedną sztuke i niestety potrzaskal. Sprawa jest dosc pilna!! Pozdrawiam ja nie pomogę - u nas murowane z cegieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 11.08.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 ja nie pomogę - u nas murowane z cegieł Nic to, dzieki za odzew Pozdrawiam!! Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.08.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 TFK, czy mozesz podac jakie dokladnie kominy stosowaleś IBF-rodzaj, jaka byla cena za kompletny system. bede miala kominy systemowe tylko dopiero sie rozgladam i analizuję. Czy były proste w montarzu, czy murarze nie narzekali?jaka jakość itp. wszystko co mozesz z praktyki powiedzieć, gdzie je kupiłeś. mieszkam w Świebodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.08.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 http://foto.onet.pl/upload/0/70/_516864_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/5/50/_516863_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.08.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Chcialam sie pochwalic udalo mi sie wkleić zdjecia.HURA!!!!!!A tyle cwiczylam.Dzialka to faktycznie moja ale z bardzo kiepskiej strony, zach-pólnocnej. w domu na kompie mam reszte zdjęć to sie pochwalę, a ta dziewczynka to moja Natalia tu ma 2 lata a teraz ma niecale 4 Ale sie nawklejałam.W tej chwili forum nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.08.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Czy wy też mieliście problemy dziś z serwerem, mnie wylogowało z forum muratora bez mojego udziału, poza tym strona www muratora nie otwiera się , murator otwieram dzieki opcji ulubione a miałam ja opcjonalnie ustawiona na otwarcie zawsze jak otwieram Internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 15.08.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 http://foto.onet.pl/upload/0/70/_516864_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/5/50/_516863_n.jpg Acca a tak z lotu ptaka jakies zdjecie bo mimo wszystko nie kojarze. Karol N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 15.08.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 na lewo poza zdjeciem powinny byc ogrodki. prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 16.08.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 TFK, czy mozesz podac jakie dokladnie kominy stosowaleś IBF-rodzaj, jaka byla cena za kompletny system. bede miala kominy systemowe tylko dopiero sie rozgladam i analizuję. Czy były proste w montarzu, czy murarze nie narzekali?jaka jakość itp. wszystko co mozesz z praktyki powiedzieć, gdzie je kupiłeś. mieszkam w Świebodzinie. Kominy mam takie: Komin jednociągowy z wentylacją IBF classic fi 200 8mbx3kpl. cena 6115,16 brutto, komin jednociągowy bez wentylacji IBF uniwersal fi200 8mb. cena 2478,00 brutto, 16mb pustak wentylacyjny20x25cm cena 433,11brutto. Firma Instalko z Międzyrzecza. murarze nie narzekali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.08.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 TFK: DziekujęDo Karola: tak, jutro postaram sie wstawic wiecej zdjęć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 16.08.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 TFK: Dziekuję Do Karola: tak, jutro postaram sie wstawic wiecej zdjęć, Acca rob wszystko aby uratowac te sosenki, sa piekne. Pilnuj szczegolnie robotnikow, oni potrafia wszystko zniszczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 17.08.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Kłaniam się. Po pierwsze: kiedy następne spotkanie forum??? Tak żałuję, że nie mogłam się z wami spotkać. Myślami byłam z wami. Mam nadzieję, że w niedługim czasie będzie kolejne. Aniu, widzę, że budowa ruszyła. Super Ja całe dnie spędzam na budowi (cały tegoroczny urlop ). Mąż z teściem położyli instalacje elektryczną. Teraz fachowcy kładą tynki. Po nich wchodzą panowie od pozostałych instalacji. Szukam dobrych i niedrogich fachowców od ocieplenia i posadzkarzy. Moze mozecie kogoś polecić. Bedę wdzięczna. Potrzebni będą od początku września. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 17.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Szukam dobrych i niedrogich fachowców od ocieplenia i posadzkarzy. Moze mozecie kogoś polecić. Bedę wdzięczna. Potrzebni będą od początku września. Pozdrawiam Ja mogę polecic fachowców od ocieplenia i tynków zew. My jestesmy bardzo zadowoleni Efekty można u nas zobaczyć. Goscie nie są drodzy i są dokładni. Jeśli chcesz - namiary pójdą na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.08.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Wklejam pozostałe zdjęcia:http://foto.onet.pl/upload/46/14/_516950_n.jpg widoczek na południe-z tej strony mam dojazd http://foto.onet.pl/upload/35/79/_516947_n.jpg widok na północ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 17.08.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Funia będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 18.08.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Hej Budowa ruszyła Jak narazie wszystko idzie zgodnie z planem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes0204 18.08.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 U mnie pierwsze rozmowy z instalatorami. Zdecydowalam sie na ogrzewanie gazowe i już podpisałam umowę z gaspolem i tu zaczynają się schody, bo zupełnie nie wiem czym się kierować przy wyborze kotła. Czy ktoś z was ma też takie ogrzewanie? Na razie dostałam propozycję z Viessmana i Saunier Duval czy jakos tak i ta druga firma jest oczywiście o połowe tańsza tylko rozwiązanie pieca jakoś takie przestarzałe. Serdecznie dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 18.08.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ja tez jestem zainteresowana piecami do ogrzewania gazowego, jestem tu kompletnym laikiem, ogrzewanie z butli -gaz płynny. Co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 18.08.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Funia będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam poszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 19.08.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Czy ktoś z was ma też takie ogrzewanie? Na razie dostałam propozycję z Viessmana i Saunier Duval czy jakos tak i ta druga firma jest oczywiście o połowe tańsza tylko rozwiązanie pieca jakoś takie przestarzałe. Serdecznie dziekuje za odpowiedz. My też będziemy mieć ogrzewanie gazowe (z gazowni). Kupiliśmy kocioł valliat'a kondensat jednofunkcyjny-niestety dość drogi,ale ponoć przynosi oszczędności (a ja lubię ciepełko, więc pewnie szybko się zwróci nadpłacona kwota) i sprawdza się przy ogrzewaniu podłogowym. Na kondensat namawiało nas kilka osób, które mają ten kocioł u siebie. Czy wybór okazał się dobry dowiemy się w zimie 2006/2007 (to będzie nasz pierwszy sezon grzewczy, gaz podłączą nam dopiero wiosną 2006, kiedy prawie skończy sie sezon grzewczy). Poza tym interesowaliśmy się jak działa serwis - czy jest w Gorzowie , jak szybko usuną ewentualną usterkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts