Majgeniusz 13.12.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Witam! No, jest tam TP radiowa, ale czy idzie podłączyć internet i czy będzie działać to w miarę sprawnie. Szwagier który w przyszłości będzie moim sąsiadem ma niedawno założony telefon stacjonarny, bo do tej pory jechali na komórkach, a ten zasięg jest tam opłakany- trzeba chodzić po całym domu i łapać najlepsze miejsce, co często wzbudza skrajne uczycia. Radiowa TP jest o wiele lepsza, choć przy burzach są zakłucenia. Dostałem dziś reklamę z mojej sieci komórkowej Era GSM i tam jest oferta o nazwie Blueconnect do PC-ta. Pakiet zawiera: kartę SIM, PC modem Siemens ES75 i płyta CD. Wygląda to ciekawie tylko ten zasięg Zastanawiam się czy jest taka opcja: zestaw satelitarny do TV z internetem. Tam i tak muszę coś zamontować do odbioru TV. POzdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 15.12.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Czy ktoś w lubuskiem korzysta z pieca na eko-groszek, lub pelety?? Jeżeli tak, to gdzie można nabyć ekogroszek?? Docelowo mam mieć piec Kostrzewy pelets plus i z producentami pelet nie ma problemu, ale jak szukam alternatywy (eko-groszek) to jest klopot . Pozdrawiam Tomasz P.S. dach położony i okna wstawione!!! Teraz czas na instalacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 16.12.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Witam NOWYCH I STARYCH WYJADACZY KLUBOWYCH Ale sie rozklikaliście że fiu fiu, może niedługo bo po nowym roku bedzie mnie też interesowałt sprawy internetu gdyż kompa bede musiał przetransportować na budowie a tam mam ISDN ale to spory wydatek nie to jak teraz ale cóż trzeba sie przeprowadzić i koniec z taniego internetu Ostatnio sie bawie w malarza oj roboty sporo jest przy moim pokoju jak narazie najtaniej kupiłem farbe DuluXa w Castoramie czasami tam sie opłaca kupować czy znacie jakąś hurtownie z płytami do mebli bo troche bym zrobił pułek w garderobie i spiżarni chodzi mi o okolice Świebodzina w Drewikonie byłem to mają chyba taniej niż w Castoramie za m2 ale płaci sie za ciecie i za odpady sie płaci Dobra to narazie tyle POZDRAWIAM ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 16.12.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 taki widoczek wkleje http://www.polishbookstore.com/images/choinka_03.jpg POZDRAWIAM ARi CORAZ BLIŻEJ ŚWIETA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 23.12.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 no no no, lubuskie cos nam zamarzlo Wesołych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.12.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Z okazji nadchodzacych Swiąt Bozego Narodzenia i Nowego 2006 roku, życzę "sasiadom" wszystkiego najpiękniejszego i najcieplejszego na świecie.... Zdrowia- zeby Was omijały wszystkie choróbska Miłości - zeby była taka co porywa za soba na koniec świata Przyjazni - takiej co wyciagnie do Was rekę w trudnych momentach Waszego życia Marzeń- po których nie chce sie otwierac oczu.... i jeszcze wiele , wiele wspaniałych rzeczy.... Miłych Swiat Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 23.12.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Kochani! Faktem jest, ze malo ostatnio pisze na tym forum ale faktem tez jest, ze zyczen nie zapomne Wam zlozyc z okazji zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia. Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 23.12.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Kochani! Faktem jest, ze malo ostatnio pisze na tym forum ale faktem tez jest, ze zyczen nie zapomne Wam zlozyc z okazji zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia. Karol N. DOPISUJE SIE DO Karola też tu zaczesto nie bywam ale Zyczenia składam Wam Zdrowych Wesołych ciepłych udanych Świąt aby kasy i siłybyło żebyście ukończyli lub rozpoczeli swoje budowanie własnego domu z całego serca życze ja ARi http://www.wigilia.pl/images3/23.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 23.12.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Aby nam się dobrze działo, Łatwo dom się budowało, Budowlańcy byli mili, Tanio dom nam postawili. By urzędy nam sprzyjały, Szybko sprawy załatwiały, I pieniążków było tyle, Co by dom gotów za chwilę! Przede wszystkim wytrwałości w realizacji marzeń, Dużo zdrowia i szczęścia zawsze nam starczało, Niech nasz domek łatwo powstanie lada dzień, A, w nowym domu, moi mili, by się jeszcze cosik chciało! Na 2006 rok życzy Majgeniusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.12.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Z okazji nadchodzacych Świąt Bożego Narodzenia życze wam wszystkim duzo zdrówka, wielkiego szczęscia, wiernych przyjaciół zawsze gotowych wesprzeć, tym ktorzy zaczeli budowy aby sprawnie poszła wykończeniówka, dla tych co zaczynają aby wybudowali sie w tym nowym Roku.Pozdrawiam ACCA5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 24.12.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Życzę Wam Wszystkim pięknych Świat Bożego Narodzenia Z sercem otwartym na bliskich, Pełnych serdeczności, Radości I rodzinnego ciepła... A w Nowym Roku niech spełniają się Wasze marzenia, szczególnie dotyczące Waszego wymarzonego domku. Dziękuję za Wasze życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 27.12.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Święta, świeta i po świetach Jako, ze spóźniłam sie z życzeniami swiątecznymi pozostaje mi tylko podziekować za Wasze i zyczyc pomyślności w Nowym Roku . Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 27.12.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 I na wzajem! Funia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.12.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Dalej pilnie poszukuje ziemi i gruzu drobnego na utwardzenie drogi dojazdowej, ziemi do ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 30.12.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 ...ziemi do ogrodu ziemi do ogrodu to ja też poszukuje i taniego polbruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 30.12.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 ...ziemi do ogrodu ziemi do ogrodu to ja też poszukuje i taniego polbruku A ja myslalem że w Ulimiu jest lepsza ziemia niż na mojej działce bo mam sam piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 01.01.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 ...ziemi do ogrodu ziemi do ogrodu to ja też poszukuje i taniego polbruku A ja myslalem że w Ulimiu jest lepsza ziemia niż na mojej działce bo mam sam piasek. Może i jest Ale musieliśmy podnieść grunt o 60 cm i zorbiliśmy to tym co było pod ręką, a mianowicie gliną No i teraz to Twój piasek jest zdecydowanie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 01.01.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 ...ziemi do ogrodu ziemi do ogrodu to ja też poszukuje i taniego polbruku A ja myslalem że w Ulimiu jest lepsza ziemia niż na mojej działce bo mam sam piasek. Może i jest Ale musieliśmy podnieść grunt o 60 cm i zorbiliśmy to tym co było pod ręką, a mianowicie gliną No i teraz to Twój piasek jest zdecydowanie lepszy Funia teraz wyrównaj tą glinę, nawet walcem i na to daj minimum 30 cm żyznej ziemi i masz idealne warunki glebowe! Ja musiałbym nawieźć gliny z dość daleka, ubić, na to dopiero dobra ziemia i dopiero mam to co ty! Ale mam tańszy pomysł na to - folia i dobra ziemia, ale z gliną jest o wiele lepszy pomysł, tyle, że cholernie drogi! Ja mam działkę na VI-VII kl. ziemi. Taka sama jak na żwirowniach w okolicy. W słoneczne dni, jak podlewasz i nawozisz to rośnie, jak przestaniesz podlewać - na drugi dzień wszystko więdnie - i tak na okrągło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 01.01.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 ...ale z gliną jest o wiele lepszy pomysł, tyle, że cholernie drogi! nas to kosztowało 50 zł za wywrotkę więc nie było źle. Za to teraz będzie drożej i pewnie trudniej, bo skąd wziąc taką żyzną ziemię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 01.01.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Sam się zastanawiam jak to będzie kiedy już ruszę z budową. A o tej ziemi - jej uszlachetnieniu myślałem już dawno Najłatwiej, ale i najdrożej to ziemia ogrodnicza, torfowa. Może taniej ale z przypadku - ziemia z terenu budowy np. dróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts