elzinia70 26.07.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam i spadam co i jak napisze jutro rano przepraszam ale teraz to juz przysypiam na klawiaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 28.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Fakt, Hitako jest na Owsianej. Wydawało mi się, że to Wiatrakowa ale cóż... starość nie radość... Rob Sto, znalazłeś już piec? Długi rufus, jak idą prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 28.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 wakacje i puchy na forum:( Czy możecie mnie uświadomić w cenach za elektryka? Ile za punkt i czy to z materiałami, czy tylko robocizna. I może macie kogoś godnego polecenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 28.07.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 shrekus a masz może jakąś ofertę odnośnie instalacji i zakres prac dla tego elektryka? Odnośnie kabli mogę Ci więcej doradzić... jeżeli oczywiście chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 28.07.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A teraz zmieniając temat- czy ktoś orientuje sie, ile teraz kosztuje m2 robocizny za docieplenie budynku (położenie styropianu+ klej+ tynk z malowaniem)? Będe wdzieczny za szybkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 28.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Siemasz Robin2Myślałem ,że już znalazłeś ekipę od docieplenia ,zdaje mi się ,że miałeś ocieplać jesienią.Moje ceny już dawno są nie aktualne zresztą ekipa co robiła mi elewacje rozjechała się na cztery strony świata.Jedynych jakich teraz znam to ci co u mnie robili wykończenie,ale pewnie już do nich dzwoniłeś.U mnie domek już prawie skończony,zostało tylko położyć parkiet w salonie i korek w pokojach .Ale strasznie wolno wysycha i nie wiem czy zdążę do września .A tak to wszystko zamówione ,kuchnia i zabudowy mają być na koniec sierpnia.Powiesić zlewy ,przykręcić krany i podłączyć oświetlenie.Z grubszego tyle.A od poniedziałku mają układać polbruk.Jeszcze ze dwa miesiące i po wszystkim zostanie sama drobnica.ShrekusJa dla elektryka płaciłem 20 zł za punkt w tamtym roku sama robocizna .Jak chcesz to mogę dać namiary.Zawsze to jakiś odnośnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 28.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Witam z ranka zrobila sie noc coz takie zycie inwestora z sasiadem na razie gram w "durnia" on milczy i ja tez -cicho sza czeski film -niby nikt nic nie wie jednak to do czasu az skoncze ten remont nie mniej jednaj nie mam do tych ludzi juz na starcie zaufania,a szkoda Robsto ja niedawno dostalam taka oto oferte na ociep.i jest to jeszcze cena do negocjacji z tej racjii ze robie u nich dach i okna: styropian ESP 070 frez#15 kolki 22cm klej CERAL siatka podtynkowa rolk. 50m2 naroznik alu z siatka 3mb grunt silikat18kg tynk silikat baranek 1,5mm 22kg no i tak ogolnie to robocizna z materialem wychodzi średnio 100zl/m2 a gdyby liczyc sama robocizne to wychodzi 37zl/m2 kurcze jak se to w sumie policzylam to wychodzi drogo tyle ze niby duza firma to moze bedzie bez mostkow termicznych ale jak ktos ma taniej to ja rowniez poprosze o kontakt a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 29.07.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 shrekus a masz może jakąś ofertę odnośnie instalacji i zakres prac dla tego elektryka? Odnośnie kabli mogę Ci więcej doradzić... jeżeli oczywiście chcesz. No właśnie na razie wiem niewiele:) cudów nie chcę, trochę gniazdek, trochę światełek, instalacja pod kino domowe, alarm, wideofon na bramie. Na dniach odbiorę projekt wnętrza to pewnie będę znał więcej szczegółów odnośnie ilości punktów. Ale wolę już dziś mieć jakieś namiary i ceny, żeby nie tracić potem czasu:) A odnośnie kabli to oczywiście, że wszelkie rady się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 29.07.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Siemasz Robin2 Shrekus Ja dla elektryka płaciłem 20 zł za punkt w tamtym roku sama robocizna .Jak chcesz to mogę dać namiary.Zawsze to jakiś odnośnik . Oczywiście poproszę. W notesiku jeszcze trochę miejsca na namiary jest:D Wczoraj podliczyłemswoje dotychczasowe wydatki i ewentualnie to co mnie czeka... niepotrzebnie zepsułem sobie sobotni wieczór:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 30.07.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 shrekus Wczoraj podliczyłemswoje dotychczasowe wydatki i ewentualnie to co mnie czeka... niepotrzebnie zepsułem sobie sobotni wieczór Oj tak tak i jeszcze jak TAK ja to ostatnio niechetnie wybiegam w przyszlosc dalej jak najblizsze dwa dni i rodem z "Przeminelo z wiatrem " jak będą potem problemy-to potem będę sie nimi martwic póki co mam pod dostatkiem tych co sa na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 30.07.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Rob Sto, znalazłeś już piec? Oj nie jest to łatwe. Pomaga mi dlugi rufus w tym temacie - na razie zastanawiam się nad Buderus KW15 Cenowo jest OK, sprawdzam parametry do konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 31.07.2007 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Rob Sto, znalazłeś już piec? Oj nie jest to łatwe. Pomaga mi dlugi rufus w tym temacie - na razie zastanawiam się nad Buderus KW15 Cenowo jest OK, sprawdzam parametry do konkurencji Ja też powoli rozglądam się za kotłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 31.07.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Po herbacie Zdecydowałem się na Buderusa Po objechaniu Białegostoku stwierdziłem, że ceny pieców są podobne - PARAMETRY TEŻ. Po hurtowniach trzeba jeździć z instalatorami - wtedy są upusty. Instalatora mam - piec też. W ciągu miesiąca montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 31.07.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 W przypadku kotła jeszcze decyzja nie zapadła, ale jesteśmy poważnie zainteresowani kotłem VARMO, drogi- ale podobno ma być dobry, zobaczymy w praktyce:) chwalone są kotły ekocenter czy jakoś tak:) podobno- ale jak wiemy wszystko w praktyce wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 31.07.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witami od razu przepraszam bo pewnie bylo juz o tym pare razy ale ja musze jeszcze dzis dac znac ,bo juz podpisalam umowe z hydraulikiem ale cos mi nie pasi pare szczegółów a kropla wieńczącą jest podlogowka i tu mam prosbe czy 2000zl za 20m2 podlogowki robocizna +materialy to dobra cena czy jednak żadna atrakcjaprosze o szybka podpowiedzbo jesli to nie jest OK to jeszcze moge zrezygnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 31.07.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Skoro tak dużo wspominamy ostatnio o cenach- na bieżąco prowadze dokładny kosztorys wszelkich poniesionych wydatków budowlanych - ceny materiałów, robocizny itp. Słowem zapisuję każdą złotówkę. Jezeli ktoś potrzebuje zaplanowac przyszłe wydatki albo porównać ze swoimi- chętnie udostępnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 31.07.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 czy 2000zl za 20m2 podlogowki robocizna +materialy to dobra cena czy jednak żadna atrakcja Elzinia, moja podłogówka (40 m2) została wyceniona przez instalatora na 3580 + 7% VAT. W tej cenie kryją się wszystkie materiały (od styropianu po szafkę natynkową) i robocizna. Nie ma tu kosztu pompy cyrkulacyjnej- ona weszła w skład wyposażenia kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 31.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dzieki Robinie2 wiec tak wychodzi jak podejrzewalam ze jest to cena srednia a nie bynajmniej choćby zachęcająca a propo Skoro tak dużo wspominamy ostatnio o cenach- na bieżąco prowadze dokładny kosztorys wszelkich poniesionych wydatków budowlanych - ceny materiałów, robocizny itp. Słowem zapisuję każdą złotówkę. Jezeli ktoś potrzebuje zaplanowac przyszłe wydatki albo porównać ze swoimi- chętnie udostępnię. ja ladnie poprosze bardzo mi sie cos takiego przyda bo juz pomalu zaczynam z lekka panikować a majac jakieś odniesienie to juz łatwiej ocenić czy dryfuje w dobra strone czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 31.07.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Skoro tak dużo wspominamy ostatnio o cenach- na bieżąco prowadze dokładny kosztorys wszelkich poniesionych wydatków budowlanych - ceny materiałów, robocizny itp. Słowem zapisuję każdą złotówkę. Jezeli ktoś potrzebuje zaplanowac przyszłe wydatki albo porównać ze swoimi- chętnie udostępnię. Ja również bardzo chętnie, bo powoli kończę stan surowy i czuję, że dopiero zacznie się "ruch w interesie" i szukanie i porównywanie ekip. Do tej pory było łatwo... no może oprócz wczorajszego dnia, bo więźbę przywieźli i trzeba było rozładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 01.08.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Elzinia,Shrekus, poproszę o wysłanie na priv adresów mailowych, wyślę niezwłocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts