Mikazuu 15.02.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Grupa wrocławska wita grupę podhalańską. Jola, od Podhala dzieli nasz region ok 600km i sława tego stolarza jeszcze do nas nie dotarła. A przynajmniej do mnie (chociaż jestem tuż po etapie kuchni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 15.02.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Grupa wrocławska wita grupę podhalańską. Jola, od Podhala dzieli nasz region ok 600km i sława tego stolarza jeszcze do nas nie dotarła. A przynajmniej do mnie (chociaż jestem tuż po etapie kuchni). Przepraszam. Jasne że nie chodziło o grupę podlaską, tylko podhalańską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 16.02.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Drodzy forumowicze, może zechcecie polecić solidnego architekta do adaptacji domku i wprowadzenia zmian? Ci z którymi do tej pory rozmawiałem są jacyś niechętni na to by w ogóle robić adaptację, a jeśli już to naprawdę słono sobie liczą. Może mi polecicie kogoś kto robił u Was? Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.02.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 A ile wyżej ma znaczenie? bo u nas ze 30 cm bedzie bez robienia nowej dziury.. 30cm to zbyt mało,kolano+szyberek to jest około 40cm. Potrzeba zatem około 50cm. Chyba że bez szybra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.02.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 hej forumowicze potrzebuję pomocy jeżeli chodzi o kominy systemowe, podajcie namiary na firmy gdzie warto ich szukać, chodzi a cały komplet interesują mnie Schiedla, IBF, Presto itp. Dzięki!!! Bestpol w Kleosinie ma dobre ceny i w Silikatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 17.02.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Drodzy forumowicze, może zechcecie polecić solidnego architekta do adaptacji domku i wprowadzenia zmian? Ci z którymi do tej pory rozmawiałem są jacyś niechętni na to by w ogóle robić adaptację, a jeśli już to naprawdę słono sobie liczą. Może mi polecicie kogoś kto robił u Was? Pozdrawiam serdecznie:) U mnie projekt totalnej przebudowy robiła pewna kobietka, ale nie wiem czy powinienem polecać, bo gdybym nie patrzył dokładnie na każdą kreskę na projekcie, to byłoby sporo błędów. jak chcesz to daj znać, to pószczę namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 17.02.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 To jeśli można prosić, to podeślij na priva. Jeśli było coś nie tak, to może przynajmniej będę wiedział na co i na kogo uważać Czy ktoś jeszcze, drodzy Podlasiacy, mógłby mi polecić swego architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 19.02.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dzien dobry,Chcialbym Was prosic o podanie namiarow na sprawdzonych wykonawcow CO.Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kospol 19.02.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 witamposzukuje drzwi wejsciowych ,moze znacie jakies stolarnie lub sklepy gdzie mozna zobaczyc ?dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 20.02.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 kospolja drzwi kupowałem w DDD na Hetmańskiej. Drzwi z Juventu. Narazie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 20.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 poszukuje drzwi wejsciowych ,moze znacie jakies stolarnie lub sklepy gdzie mozna zobaczyc ? Na Hetmańskiej masz Gerdę i potem w stronę Turkusa masz Deltę (kolejny punkt, gdzie możesz kupić Deltę to Handlowa 7), bliżej Turkusa (w byłym budynku RODEXu) firmę JTT (czy coś podobnego). Pytanie, jakie drzwi wejściowe Cię interesują (antywłamaniowe, PCV, drewniane, stalowe, z przeszkleniami czy bez ) ? Ja polecam Delta Special, ale Gerda też jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 20.02.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 O co chodzi z tym gazem...Moze wiecie dlaczego podlaczenie do sieci gazowej w tym roku jest niemozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 20.02.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Prado (kiedys chyba funkcjonowali pod nazwą Classic) na Przędzalnianej - przeniesli sie ze starego miejsca do hal pofabrycznych. Trudno ich tam troche znaleźć, ale zajrzec mozna. Mają okna, drzwi i troszke parapetów. Nie wiem jak u nich z ekspozycją po przeprowadzce - kiedys byla calkiem spora i niezle spektrum producentow. Poza tym drzwi mozna poogladac u Awruka na Wschodniej - duza ekspozycja w roznych cenach. Gerde miedzy dom a garaz kupowalismy w Bielsku - z montazem wyszla nam sporo nizsza cena niz w Bialymstoku. Jesli chodzi o drzwi wewnetrzne robione na wymiar, to widywalam swego czasu dosyc czesto samochod z reklamą stolarni specjalizujacej sie w takich wyrobach, ktora miescila sie gdzies w okolicy Zwierzynieckiej (w tych domkach miedzy Zwierzyncem a Mickiewicza, ale adres nie utkwil mi w glowie). Na zdjeciach drzwi wyglądały bardzo ładnie A ja z pytaniem zewnętrznym. Znacie/polecacie jakieś szkółki, ogrodników czy centra ogrodnicze w okolicy Białegostoku? W samym Białymstoku jestem zgrubsza zorientowana, ale ceny - wiadomo jakie Robilam tez kiedys zakupy na trasie do Warszawy na wysokosci drugiego zjazdu do Choroszczy. I nic wiecej nie kojarze. Acha, czy ktoś pamięta kiedy są wiosenne targi w Szepietowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 20.02.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 O co chodzi z tym gazem... Moze wiecie dlaczego podlaczenie do sieci gazowej w tym roku jest niemozliwe? Niemozliwe? W ktorym momencie procedury jestes? U nas gaz poplynął jakies 2 tygodnie temu. Mozemy podpytac naszych gazownikow czy cos wiedzą, bo jeszcze mają do nas zawitac wprzyszlym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 20.02.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A ja z pytaniem zewnętrznym. Znacie/polecacie jakieś szkółki, ogrodników czy centra ogrodnicze w okolicy Białegostoku? W samym Białymstoku jestem zgrubsza zorientowana, ale ceny - wiadomo jakie Robilam tez kiedys zakupy na trasie do Warszawy na wysokosci drugiego zjazdu do Choroszczy. I nic wiecej nie kojarze. W Nowodworcach masz. Ja kupowałem w Zwierkach (chyba, w każdym bądź razie kierunek Zabłudów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 20.02.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 O co chodzi z tym gazem... Moze wiecie dlaczego podlaczenie do sieci gazowej w tym roku jest niemozliwe? Niemozliwe? W ktorym momencie procedury jestes? U nas gaz poplynął jakies 2 tygodnie temu. Mozemy podpytac naszych gazownikow czy cos wiedzą, bo jeszcze mają do nas zawitac wprzyszlym tygodniu. Niestety z gazem jest problem, bo planowali budżet (inwestycje) na 2009 do końca bodajże listopada 2008, jak ktoś się nie zmieścił w tym terminie to na ten rok niech zapomni. Ja złożyłem podanie w grudniu i dostałem pismo o terminie realizacji maj 2010. Musiałem pisać pismo do Dyrekcji itd itp i łaskawie zmienili mi termin na wrzesień 2009, raptem 3 metry przyłącza Aha i musiałem zagwarantować, że na pewno do tego czasu będę miał gotową instalację gazową w domu i od miejsca licznika przy ogrodzenia do domu. To znaczy napewno zacznę odbierać gaz. Miałem to szczeście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 20.02.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Niestety z gazem jest problem, bo planowali budżet (inwestycje) na 2009 do końca bodajże listopada 2008, jak ktoś się nie zmieścił w tym terminie to na ten rok niech zapomni. Ja złożyłem podanie w grudniu i dostałem pismo o terminie realizacji maj 2010. Musiałem pisać pismo do Dyrekcji itd itp i łaskawie zmienili mi termin na wrzesień 2009, raptem 3 metry przyłącza Aha i musiałem zagwarantować, że na pewno do tego czasu będę miał gotową instalację gazową w domu i od miejsca licznika przy ogrodzenia do domu. To znaczy napewno zacznę odbierać gaz. Miałem to szczeście. Wygląda na to, ze cos sie pozmieniało, albo ja juz nie pamietam co i jak przed podpisaniem umowy na wykonanie przyłacza. Oswiadczenie o odpowiednio wczesnym wykonaniu instalacji wewnętrznej i gotowości do odbioru, to normalna procedura. Życze jak najmniej niespodzianek ze strony projektantow i gazowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelm2 22.02.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Szukam betonu komórkowego 24x24x59 lub coś koło tego - gdzie można kupić najtaniej w regionie ?Kogo polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 22.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 ja jakiś czas temu kupowałem solbet w mirpolu na elewatorskiej dali mi najlepszą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 22.02.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 WitamKtoś pytał o szkółkę drzewek...jest tez w FASTACH ,po prawej stronie na zakręcie, mijając giełdę warzywną, jadąc w stronę Ełku.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts