vitamina 28.08.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam wszystkichczy ktośc mogłby mi polecic ekipe do elewacji, nie droga tzn. nie drozej niz 35zł za metr i kogos do tynkow wewnetrznych.?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 28.08.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Mam ekipę od tynków wewnętrznych po 15 zł a od elewacji za 40 zł, właśnie mi robią elewację, póki co mogę pochwalić, ale jeszcze tynku na zewnątrz nie położyli. Jedną i druga ekipę miałem z plecenia. Jak będzie trzeba dam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.08.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 materiałem jakiego producenta robisz elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 29.08.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Tynk silikonowy baranek 1,5 mm i grunt Caparola - kolor havana 16 lub 18. Może to mało ważne, ale jak u mnie chłopaki gruntowali ścianę to cała ściana jest ładnie zakryta bielą,a u sąsiada gruntowali Baumitem i widać wszędzie przebicia. W moiom przypadku akurat chyba jakośc idzie w parze z ceną. Sąsiad płacił za wiadro gruntu 160 zł a ja 210- czy warto to akurat nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 30.08.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 TomekBF, edde Odnośnie bramy garażowej to ja mam segmentową GP System od ponad dwóch lat i jest zadowolony. Automat działa bez problemu (codziennie używam), ręcznie też bez prądu mogłem zamykać, jak w trakcie budowy nie miałem bramy podłączonej do prądu. Montował mi Bramster i mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1235 01.09.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam, macie moze namiary na dobrych wylewkarzy na ogrzewanie podlogowe. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.09.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 kilku osobom z forum, kilku znajomym i mi też robił Krzysztof Domin 603508499, piasek sam mi dowiózł w dobrej cenie, wie co to plastyfikator i włókna pp (też mają swoje, jedynie cement kupowałem) do podłogówki i jak je użyć, tylko przed robotą jaki by fachowiec nie był trzeba jasno określić, że chcemy włókna i plastyfikator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 01.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Czy posiada ktoś z Was piec firmy SAS lub Metal-fach z podajnikiem na ekogroszek- stoję właśnie przed wyborem pomiędzy tymi dwoma piecami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Edde a wyjaśnisz babie nie w temacie do czego te włókna i plastyfikator? Popiz nie pomogę, jesteśmy praktycznie zdecydowani na defro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.09.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 plastyfikator jak sama nazwa wskazuje uplastycznia beton, poprawia jego elastyczność, co jest cechą pożądaną przy pracy pod wpływem zmian temperatury wylewki z ogrzewaniem podłogowym włókna popipropylenowe natomiast to tzw zbrojenie rozproszone, ich głównym zadaniem jest zapobieganie powstawaniu rys skurczowych betonu (pękanie wylewki) szczególnie w pierwszych fazach schnięcia betonu, zastepują stosowane w tym celu siatki (maty) zgrzewane z okrągłego drutu stalowego 2,5-3mm, oprócz tego wzmacniają beton i poprawiają elastyczność, ale nie wszyscy posadzkarze chcą je dodawać i albo ściemniają fachową intonacją, że one nic nie dają, że to wynalazek szatana, albo udają, że je dają, dosypując tyle, ze nic, a poprawna ilosć powinno być widać zarówno w w betonie, który wychodzi z miksokreta jak i na zatartej powierzchni na gotowo, powinny sterczeć małe kłaczki , a majstry starają się ich uniknąć, bo z włóknami beton przy równaniu czy zacieraniu jest bardziej "ciągnący się", nie obrabia się tak wygodnie reasumując : włokna i plastyfikator obowiązkowo przy podłogówce, bez podłogówki włókna warto dać (koszt jest na tyle niski, że nie ma się nad czym zastanawiać), plastyfikator bez podłogówki można sobie odpuścić i warto też pilnować ilości cementu w metrze sześciennym betonu, nie pamiętam dzis ile być powinno, ale gdy temat miałem na topie to niektórzy fachowcy chcieli go dawać zdecydowanie poniżej minimum, a cement na posadzki to jedyna bez dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 01.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jutro zadecyduje rzut monetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 03.09.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Proszę o namiary na ekipy do SSO jeśli byliście zadowoleni ze współpracy ze swoją ekipą i z efektów jej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 04.09.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witam ponownie.Ja cały czas planuję swoją budowę, w końcu udało mi się wybrać projekt gotowy i właśnie szykuję się do jego adaptacji. Chciałabym Was zapytać czy montował ktoś z szanownych budujących okna KOLANKOWE???? Nie ma w necie za dużo opinii na ich temat, no ale może na Was można liczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 07.09.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam ponownie. Ja cały czas planuję swoją budowę, w końcu udało mi się wybrać projekt gotowy i właśnie szykuję się do jego adaptacji. Chciałabym Was zapytać czy montował ktoś z szanownych budujących okna KOLANKOWE???? Nie ma w necie za dużo opinii na ich temat, no ale może na Was można liczyć?? Ja niestety nie mam takowych ale gdybym nie mógł znaleźć to wybrałbym się do firm sprzedających takie okna i poprosił o namiary na osoby, które kupiły takie ostatnio i z 2-3 lata temu i wtedy miałbym już pełne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakaba 07.09.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam serdecznie. Noszę się z zamiarem zakupu i delikatnego przerobienia projektu "Doskonały 2" z pracowni "Domy z wizją", i tu moja prośba jeśli ktoś z Was miał by godnego polecenia architekta który by się tego podjął, proszę o namiary na priv, będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.09.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 a wiek ktoś może gdzie w białym szbko (max 2-3 dni) i tanio znaleźć nieweilka ilość (3-4 paczki) styropianu fundamentowego typu hydro czy aqua lub eew. styroduru xps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 09.09.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam, czy możecie polecić sprawdzoną firmę od układania kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.09.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 ile płacicie za robociznę za ocieplenie dachu? interesuje mnie koszt "na gotowo" (2x kładziona wełna, folia, stelaże, płyty i obróbka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.09.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 nic, sami robimy tzn. zrobilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 10.09.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 ile płacicie za robociznę za ocieplenie dachu? interesuje mnie koszt "na gotowo" (2x kładziona wełna, folia, stelaże, płyty i obróbka) ja to co opisalas + gruntowanie czyli sufity byly gotowe do malowanie 50pln/m2 (dom w okolicach warszawy, ekipa z okolic lublina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts