compi 12.01.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Jeśli masz kasę na sprawdzoną pianę z USA(drogi dolar), suchą więźbę, dobrze ją zabezpieczysz, aby nie straciła właściwości to bierz. Wątków jest kilka na forum. Warto poczytać wyławiając te najbardziej potrzebne Ci informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 12.01.2015 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 dzięki za odp. Wątków jest kilka, jednak w większości jest to wzajemne przekrzykiwanie sie co do słuszności swoich racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.01.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 dzięki za odp. Wątków jest kilka, jednak w większości jest to wzajemne przekrzykiwanie sie co do słuszności swoich racji Po wyłowieniu tych najcenniejszych postów konkluzja jest taka: najdroższa wełna Schwenka z robocizną i gwarancją jest około połowę tańsza od średniej jakości pianki. Z tym rokiem weszły nowe przepisy oraz certyfikaty i okazało się, że nagle trzeba pisać prawdę w ulotkach. Wnikliwi już różnice wychwycili. Najlepiej wymogi spełnia chyba amerykański ICN, ale koszt dzisiaj jest znaczny. Z opinii ludzi potrafiących porównywać, lambdy, opory, współczynniki przenikania itp parametry, wynika że dobry styropian, a nawet kombinacja z wełną załatwiają sprawę izolacji, jednak jest utrudniony montaż tego pierwszego pomiędzy krokwie. Utlenia się, słońce go też stopniowo degraduje i musi być zasłonięty. Uważam że czy mniejszy dach, tym ryzyko finansowe spada i można się nad dylematem pochylić. Przy dużym dachu kawał grosza pozostaje w kieszeni. Oczywiście zalety piany są też inne niż szczelność pokrycia(dopóki nie rozejdzie się więźba). Nie wlezie w to kuna, ale myszy już mogą. Sam widziałem dom w Lipowym Moście z takim problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 14.01.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 dziękuje za pomocne konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlik_pawlik 16.01.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Ja Ci mogę dać namiar na dobrego wykonawcę, ale oni chyba posadzek nie robią te wszystkie inne rzeczy tak,a najpiękniej klinkier. Jeśli mógłbyś podesłać tego wykonawcę od klinkieru byłbym wdzięczny. Czy wiesz ile się cenią za klinkier? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 22.01.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Poproszę forumowiczów o namiary na dobrego, sprawdzonego hydraulika, kogoś do odkurzacza centralnego i suchych tynków, może dobry elektryk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakaba 22.01.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 hej Podlasiaki czy ktoś z Was stosował stosował pianke do ocieplenia poddasza?? różne już opinie słyszałem, cena też jest tutaj ważna, a różnica w porównaniu z wełną jest widoczna Ja mam piankę Demilec natryśniętą przez firmę Bestpoint, i jak dotychczas jestem zadowolony ( 2 sezony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 23.01.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Czy gdzieś w Białymstoku można kupić podkłady kolejowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 24.01.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Jeśli mógłbyś podesłać tego wykonawcę od klinkieru byłbym wdzięczny. Czy wiesz ile się cenią za klinkier? Pozdrawiam Wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 25.01.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Szanowni koledzy. Poszukuję sprawdzonego i poleconego wykonawcy docieplenia i izolacji dachu płaskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 26.01.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 rmg82, czemu wybraliście abakusa? Robiłeś wyceny podobnych okien w innych firmach? Jak cenowo to wyszło? My mamy dylemat, czy zapłacić 4tys wiecej za inne okna na profilach Veki, czy wziąc tańszego Abakusa o podobnych paramaetrach (bluevolution)? A może ktoś inny doradzi? 4tys wiecej za okna czy za tą cene brama garażowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 26.01.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 zamówiłem te oto http://www.abakus-okna.com.pl/produkty/abakus-bluenergynie powiem cena była korzystna. Poza tym kilku znajomych wstawiło okna AbakusaProfil raczej dobry, reszta okaże się w praniu. Jak wspomniałas oszczędności pójdą chociażby w bramę.Jak zrealizują zamówinie wpadniesz obejrzysz, wiesz gdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 27.01.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 rmg82, czemu wybraliście abakusa? Robiłeś wyceny podobnych okien w innych firmach? Jak cenowo to wyszło? My mamy dylemat, czy zapłacić 4tys wiecej za inne okna na profilach Veki, czy wziąc tańszego Abakusa o podobnych paramaetrach (bluevolution)? A może ktoś inny doradzi? 4tys wiecej za okna czy za tą cene brama garażowa? To ja odpowiem w niniejszej kwestii... Budowałem w 2007 - okna jakieś 5 komorowe (wtedy to był szał) produkcji Witraż na profilu VEKA. I do tej pory nie narzekam, a mają już przecież 7 zim za sobą. Nic się nie urwało, nic nie połamało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 27.01.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Super, dzięki za informacje. Jednak musimy już teraz zamówić, wiosna tuż tuż, ale rmg82 dzięki za zaproszenie. Pomyślimy jeszcze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 28.01.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 okna, które wymienił CoolaTT-Witraż+Veka także brałem pod uwagę, słyszałem dużo pozytywów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karvvos 29.01.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 w poniedziałek jadę zamawiać okienka. Niech będzie Abakus. Teraz tylko do wiosny, aby wczesnej. Ekipy wybrane, więc czekam na okna i pogodę witam, Kto będzie ci montować abakusa? Tez jestem na etapie szukania okien i montażysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltysso1 30.01.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Witam, Zakończyłem budowę w Białymstoku w StarosielcachMam kontakty którymi chętnie się podzielę, podam tylko te z których jestem zadowolony.Fachowców miałem głównie z polecenia od znajomych i nieznajomych którzy również się budowali, głównym kryterium wyboru była oczywiście cena.Nie podaje nazw firm tylko telefony do konkretnych fachowców.Jeśli ktoś zainteresowany wyślę na priv.Mogę polecic,- hydraulik,elektryk, tynki, posadzki, piana poddasze ,schody,balustrada wew, drzwi wewnętrzne, ocieplenie elewacja, wykończeniówka kompleksowo i projekty przyłączy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 30.01.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 witam, Kto będzie ci montować abakusa? Tez jestem na etapie szukania okien i montażysty. http://www.abakus-okna.com.pl/gdzie-kupic/podlaskie/162-okna-lapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 31.01.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Witam, Zakończyłem budowę w Białymstoku w Starosielcach Mam kontakty którymi chętnie się podzielę, podam tylko te z których jestem zadowolony. Fachowców miałem głównie z polecenia od znajomych i nieznajomych którzy również się budowali, głównym kryterium wyboru była oczywiście cena. Nie podaje nazw firm tylko telefony do konkretnych fachowców. Jeśli ktoś zainteresowany wyślę na priv. Mogę polecic, - hydraulik,elektryk, tynki, posadzki, piana poddasze ,schody,balustrada wew, drzwi wewnętrzne, ocieplenie elewacja, wykończeniówka kompleksowo i projekty przyłączy. Pozdrawiam Ja poproszę na schody drewniane z balustradą i drzwi wewnętrzne. Dziękuję, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawka001 01.02.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 He, witam wszystkich forumowiczów podlaskich. Zaczynam i ja budowę domu. Dokładnie w Solniczkach pod Białymstokiem. Jestem na etapie projektowania. Potrzebuję już teraz kilku spraw, więc proszę o pomoc. Muszę wykonać ogrodzenie, przygotować projekt rekuperacji i wykonawcę gruntowego wymiennika ciepła (rurowego). Ma ktoś może fachowców - sprawdzonych w powyższych kwestiach. Mam też zamiar zakupić pustaki myślę o porothermie. Wiecie gdzie kupić najkorzystniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts