Kyniek123 11.08.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 siemka dla ożywienia tematu Na tym etapie poszukuję drewnianych pali 2,5m fi około 10cm na ogrodzenie - sztuk około 100. Namiary na hydraulika. Kogoś kto sprawdzi, zrobi testy i podpisze papiery dot. instalacji elektrycznej. Interesują mnie też okna drewniane i polecenia profesjonalnych montażystów w naszej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 16.08.2015 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 siemka dla ożywienia tematu Na tym etapie poszukuję drewnianych pali 2,5m fi około 10cm na ogrodzenie - sztuk około 100. Namiary na hydraulika. Kogoś kto sprawdzi, zrobi testy i podpisze papiery dot. instalacji elektrycznej. Interesują mnie też okna drewniane i polecenia profesjonalnych montażystów w naszej okolicy. Jeżeli chodzi o takie ogrodzenie to proponowałbym nie schodzić poniżej 15 cm. I najprędzej je kupisz w lesie, jako tzw drewno opałowe. Do 20 cm traktują je jako opałówka, istnieje w długościach 1,2m oraz 2,5 m. Osobiście poleciłbym modrzew, najlepiej zachowuje się w ziemi. Jest też terminal w Czuprynowie za Sokółką i tam takie drewno można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 16.08.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Jeżeli chodzi o takie ogrodzenie to proponowałbym nie schodzić poniżej 15 cm. I najprędzej je kupisz w lesie, jako tzw drewno opałowe. Do 20 cm traktują je jako opałówka, istnieje w długościach 1,2m oraz 2,5 m. Osobiście poleciłbym modrzew, najlepiej zachowuje się w ziemi. Jest też terminal w Czuprynowie za Sokółką i tam takie drewno można kupić Dzięki za wiadomość, muszę się zatem rozejrzeć w nadleśnictwach. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 20.08.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 poszukuję fachowca od kominków,może ktoś ma poleconego Britain, znalazłeś już specjalistę od kominków? My również szukamy fachowca w tym zakresie, prosimy więc o rekomendacje jeśli jesteście zadowoleni. Początkowo sądziliśmy, że wszystko zlecimy którejś z firm oferujących wkłady kominkowe w Białymstoku, temat jednak nieco upada. A jak Wy robiliście swoje kominki, zlecaliście całość sprzedawcom, czy kupowaliście wkład i zlecaliście podłączenie i zrobienie obudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 21.08.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Jak także się nastawiam na zakup plus montaż w jakiejś firmie kominkowej. Natomiast coraz bardziej się zastanawiam czy nie zamontować kominka samemu, a obudowę zlecić komuś do wykonania. Wybrałem wkład spartherma, model konkretny - firmy sprowadzają to z Niemiec, dodają marżę i ten jedzie prawdopodonie bezpośrednio do mnie. W takim przypadku może sprowadzić go na własną rękę? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 22.08.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 W takim przypadku może sprowadzić go na własną rękę? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Ciekawe tylko jak w takiej sytuacji wyglądałaby kwestia ewentualnego serwisu i gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 22.08.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Z gwarancją to nie ma większej różnicy tym bardziej gdy kupujesz spartherma. Serwis moim zdaniem raczej temat dla tych co wybierają kra..ki itp. Na tym poziomie i przy Pewnym montażu nie ma czym się martwić. Zastanawia mnie jedno: Gdyby się zgadało 5 chętnych z b-stoku na jakiegoś sparterma to może razem było by opłacalne postaranie się o dotarcie do źródła w niemczech i sprowadzenie pięciu wkładów z pominięciem marży tutejszych firemek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 25.08.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 O serwis to się raczej nie martwcie. Z jakość produktu odpowiada producent wkładu, a nie jakiś Elm...s czy inny dystrybutor.Montaż wkładu dla osoby, z podstawami techniki - sprawa banalna.Obudowa - albo ludzie od wykończeniówki, albo kamieniarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisDeValnor 07.09.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Hej. Właśnie kończymy SSO w okolicach Białegostoku . Przed nami długa droga i mam nadzieję ,ze nam pomożecie? Do wiosny chyba zostanie SSO bo to podobno najlepszy moment do przerwania prac przed zimą. Jest czas by podreperować budżet i znaleźć wykonawców do kolejnych prac . W tej chwili szukam kogoś do pokrycia dachu. Czy to prawda ,ze dach serwis zbankrutował? Myśleliśmy o nich i grupie dekarskiej . Może ktoś poleci inne firmy/dekarzy ? Zawsze warto spytać o ofertę , wycenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 09.09.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 no wreszcie ktoś się odezwał j.wmoże ktoś potrzebuje drzwi tymczasowych?może ma ktoś jeszcze na stemple ochotę, bo jeszcze troche i na opał pojdą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 11.09.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Garaż blaszany blaszak 2x3m mam do sprzedania , jesli ktoś zaczyna budowe 600zł białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
britain 11.09.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Dzustaa u mnie w sprawie kominka nic się nie ruszyło,chyba kupię obudowę i wkład i komuś zlecę poskładanie(w końcu tylko okazyjnie będę palił w kominku)bo ceny z firm mnie odstraszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 12.09.2015 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Ja w tym roku jeszcze będę potrzebował poleceń na ekipy: na tynki, wylewki, zabudowa poddasza. Jak jesteście zadowoleni ze swoich ekip to piszcie na prv. Ewentualnie może ktoś miał zakładaną instalację na Satelu to też bym prosił o numer tel. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 13.09.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Dzustaa u mnie w sprawie kominka nic się nie ruszyło,chyba kupię obudowę i wkład i komuś zlecę poskładanie(w końcu tylko okazyjnie będę palił w kominku)bo ceny z firm mnie odstraszają My zdecydowaliśmy się na Jotula, ale nie przez firmę, która jest jedynym oficjalnym przedstawicielem w Białymstoku. Zastanawialiśmy się też nad Dovre, ale akurat na ten wkład, który wybraliśmy była 20% promocja do końca sierpnia. Montaż w tym tygodniu. Proszę więc namiary na sprawdzonych dostawców drewna, niestety musi być sezonowane i najlepiej połupane, bo na ten rok nic nie przygotowaliśmy sami. CollaTT, Ty chyba kiedyś kogoś polecałeś, jeśli dobrze pamiętam chyba był to ktoś mający grab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 13.09.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 masta Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.09.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 My zdecydowaliśmy się na Jotula, ale nie przez firmę, która jest jedynym oficjalnym przedstawicielem w Białymstoku. Zastanawialiśmy się też nad Dovre, ale akurat na ten wkład, który wybraliśmy była 20% promocja do końca sierpnia. Montaż w tym tygodniu. Proszę więc namiary na sprawdzonych dostawców drewna, niestety musi być sezonowane i najlepiej połupane, bo na ten rok nic nie przygotowaliśmy sami. CollaTT, Ty chyba kiedyś kogoś polecałeś, jeśli dobrze pamiętam chyba był to ktoś mający grab. Jest w ciągłej na Dojlidach. Ale niestety obecnie sam przygotowuję, bo te sezonowanie w składach to trochę fikcja. Dlatego też obecnie mam już połupane drewno na zimę 2016/2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 17.09.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 skoro nikt nie potrzebuje stempelków i drzwi to w sobote odpalam piłe:wiggle: mogę polecić wykonawców aż po samo ogrodzenie, no prócz tynkarzy, których bym lekko przydusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezjaa 17.11.2015 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 hej szukam kogoś kto kopie studnie? Może ma ktoś kogoś sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisDeValnor 26.11.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Hej Szukam tynkarzy godnych polecenia . Ktoś? Kiedyś? Coś? Ehh .Grupa podlaska świeci pustkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 29.11.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 witamChcesz tynkować jeszcze w tym roku? Ja świeżo po tynkach (2 tygodnie) i ostatnie kilka dni musiałem ostro grzać kozą by utrzymać w domu temp. na plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts