CoolaTT 14.04.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 shrekus Mam pytanie: 1. Kierbud - potrzebny jest tylko na papierze i może być np. 400 km od Białegostoku?? Czy jeżeli przyjdzie jakaś kontrol to będę musiał go sciągać?? 2. Jakby co to poproszę o namiary na kierbudów na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewidar 14.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Jak myślicie , jaka jest cena za metr kw. robocizny - położenia dachówki. Może ktoś da namiary na dekarza Rob pisałeś na forum ,że możeż kogos polecić , byłabym bardzo wdzięczna. powiedzcie , gdzie zamawialiście gotowe drewno na wieżbę dachową . U mnie zaleli dopiero ławy, bloczki fundamentowe kupowałam w zawadach w marcu po 1,95 brutto . dla porównania cen dla kupujących podam, ze w marcu kupowałam stal fi 12 i 6 po 2700 za tonę, U-220 - 3,10 4,26, żałuję ,że tak póżno zaczęłam kupować materiały, czekałam na pozwolenie. Teraz myślę,że więcej straciłam niż odzyskam na V-at. Dla pocieszenia powiem, że znajomy w 2004 roku za stal płacił 3800 za tonę,a w grudniu 2006 kosztawalła ponad 1800zł. oby taki spadek cen znowu nas czekał , w co osobiście wątpię . czytałam,że 99% produkcji materiałów budowlanych idzie na inwestycje, mosty i za granicę . a resztę dostajemy my , ale po ile. Zaczęlam rozglądać się za kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 14.04.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 CoolaTT - namiar wysłałem na priv Co do pytania, czy kierbud może być wirtualny to nie mam pojęcia. Musi robić jakieś wpisy (pewnie do uzupełnienia na końcu), ale też jakieś oświadczenia na początku, więc najwyżej poczta na Tobie zarobi:D Ewidar: ja swoją stal 10, 12 i 16 (mam takie myki w domu, że nawet 16 muszę mieć ) też coś koło 2700 kupowałem, a teraz słyszałem już cenę 3300-3400, więc trochę w kieszeni zostało:) Ja w wycenie dachu mam 14zł/m2 netto (biorę firmę to od razu materiał mam też na 7%). W sumie robocizna dach (340m2) wyszło 12 tys. brutto, czyli ostatecznie 35zł/m2 z montażem rynien, okien i wszyskiego co na dachu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy_r 14.04.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Jeśli chodzi o stal to chyba w Instalu jest najtaniej i tak:gładka 6 - 3,11 /kggładka 12 0 3,05 /kgżebrowana 10 - 3,21/kgżebrowana 12 - 3,17 /kgżebrowana 16 -3,15 /kgJelśli widzielście gdzieś taniej dajcie znac (sprawdzałem w Kamirze i stalexsporcie - oprócz Instalu).Strop Teriva (taki mam w projekcie) kosztuje (za bloczki bo belki w zależności od wymiarów):- Teriva I - 4,63 szt.- Teriva I Bis - 4,76 szt. Powiedzcie gdzie można tano (lub wogóle) kupc deski budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 14.04.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 deski to pewnie w tartaku:) ja właśnie wczoraj brałem na budowę calówki i stemple od gościa gdzieś za Wasilkowem (nawet nie wiem dokładnie gdzie, bo na telefon) wiem, że ma mnóstwo roboty, więc lepiej z jakimś wyprzedzeniem, bo ja chciałem na już i teraz mi w ratach dostarcza:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewidar 14.04.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Shrekus - ogromne dzięki , będziemy miełi porównanie i próbowałi znależć podobne warunki. Słyszałam , że dobry tartak jest w Kołodnie - może tam będę kupowała krokwie lub w Wasilkowie , to zależy od ceny.Ja płaciłam za calówki 380 zł w Wasilkowie( ogłoszenie znalazłam w gazecie ). poprzez ogloszenia w prasie mam nadzieję wybrać dekarza,jak nie będę miała poleconego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 14.04.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Ajaj... tak się zapracowałem, że nie zauważyłem, że przybyło ludzi i postów Ewidar, na priv podesłałem Ci namiary na dekarza. Mikazuu, Sherkus, Ewidar, Coola TT, woy_r, Vittorio co to za lenistwo?? Gdzie Dzienniki Budowy?? Zakładać, proszę i chwalić się swoimi osiągnięciami Kto nas pochwali jak nie my sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 14.04.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Ajaj... tak się zapracowałem, że nie zauważyłem, że przybyło ludzi i postów Ewidar, na priv podesłałem Ci namiary na dekarza. Mikazuu, Sherkus, Ewidar, Coola TT, woy_r, Vittorio co to za lenistwo?? Gdzie Dzienniki Budowy?? Zakładać, proszę i chwalić się swoimi osiągnięciami Kto nas pochwali jak nie my sami? Robin2 powiem tyle w ciągu miesiąca powinienem już otworzyć ten dziennik budowy, bo jak na razie to mam ładną łąkę, a za miesiąc powinien być fundament - no może 6 tygodni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 14.04.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Oki, CoolaTT będę czekał niecierpliwie. Lubie czytac dzienniki osób z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 14.04.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Mikazuu, Sherkus, Ewidar, Coola TT, woy_r, Vittorio co to za lenistwo?? Gdzie Dzienniki Budowy?? Zakładać, proszę i chwalić się swoimi osiągnięciami Kto nas pochwali jak nie my sami? Całkowicie popieram - JUŻ CZAS!!! Zaczęlam rozglądać się za kredytem Właśnie zakończyłem po 4 miesiącach walkę z bankami - jeśli jesteś zaintersowana - dam namiar na super waruki - jak coś wyślę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 14.04.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 RobSto... zapodaj i mi namiar na ten dobry kredycik... niby jestem zdecydowany na millennium, ale umowy nie podpisałem... A ja dzisiaj kupiłem gwoździe... 20kg. Już mi niewiele brakuje, żeby mieć dom:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 15.04.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 RobSto... zapodaj i mi namiar na ten dobry kredycik... niby jestem zdecydowany na millennium, ale umowy nie podpisałem... Byłem w tej samej sytuacji - przyszły papiery z milennium do podpisu i wpadł mi ten namiar. I z milennium nici Wysyłm Ci dane na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewidar 15.04.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Robin2 Dzięki za przesłanie namiarów dekarza, spróbuję się z nim skontaktować. RobSto Prześlij mi proszę jakieś info o tym kredycie. Jutro mąż ma rozmawiać z przedstawicielami OpenFinance i Expandera, zobaczymy, jakie oni mają propozycje Dla zaintersowanych betonem towarowym - jest dobra jakość betonu i ceny konkurencyjne w Wytwórni Betonu za Silikatami na Wysockiego. Liczą za metr przepompowanego betonu, a nie jak większość od godzin nieobecności pompy w bazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 15.04.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 RobSto, dzięki za namiar na panią od kredycików... jutro zaczynam ją nękać Niedziela to kiepski dzień... żadnych postępów w budowie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 15.04.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Pytanie: - czy ktoś rozgryzał właśnie temat Pieca na ekogroszek. Jak tak to proszę o info, szukam jakiś okazji cenowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewidar 15.04.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 RobSto- ogromne dzięki za informację . Myślałam o tym banku, czytałam o jego ofercie i na forum , a teraz potwierdza się ,że naprawdę ma coś dobrego do zaoferowaania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 15.04.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 ewidar No problem - polecam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.04.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mikazuu, Sherkus, Ewidar, Coola TT, woy_r, Vittorio co to za lenistwo?? Gdzie Dzienniki Budowy?? Zakładać, proszę i chwalić się swoimi osiągnięciami Kto nas pochwali jak nie my sami? hmmm, ale ja nie lubię chwalić się.... a teraz powoli zaczynam postrzegać budowanie jako nie "osiągnięcie" ale jako "drogę przez mękę"... wszystko trzeba po znajomości i spod lady zastanawiam sie, jak wiele osób porzuciło myśl o budowaniu w tym czasie wariackich i napompowanych cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 16.04.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 RobSto: byłem dzisiaj w Deutshe Banku i faktycznie ich oferta jest niezwykle "rozsądna". Jednak warunki na kredytowanie przez okres 30 lat we frankach dość wygórowane:( Ale nawet jeśli mi nie wyda te 30 lat u nich to przynajmniej będę wiedział o co walczyć u innych:D P.S. Wykopu nawet nie mam, a kasy full poszło. To normalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 17.04.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 P.S. Wykopu nawet nie mam, a kasy full poszło. To normalne?? normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts