żużaczek 11.07.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 żużaczku kominek miodzio daj namiar na wykonawcę ja jestem wykonawcą)) NO NIE GADAJ!!!!!!! Kominek robiła nam bialostocka firma ELMES z ul. Nowowarszawskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.07.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 żużaczku kominek miodzio daj namiar na wykonawcę ja jestem wykonawcą)) NO NIE GADAJ!!!!!!! Kominek robiła nam bialostocka firma ELMES z ul. Nowowarszawskiej Pytanie nr 1: Czy to jest kominek z płaszczem wodnym?? Pytanie nr 2: Ile firma Elmes skasowała za to pieniążków?? Interesuje mnie też sama cena montażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żużaczek 13.07.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 odpowiedż nr. 1bez płaszcza wodnego, tylko nawiew ciepłego powietrza do pomieszczeńodpowiedź nr.2 - całość 15tys. łacznie z instalacja odzyskiwania ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netoperek 13.07.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Kominek wpięty jest bezpośrednio do instalacji rekuperatora (rurą) czy tylko przy kominku jest kratka wywiewu, która zasysa ciepłe powietrze? Rekuperator jakiej firmy? Kto jest wykonawcą? Planuję podobne rozwiązanie, więc będę wdzieczny za każdą informację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 13.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ja też, ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 13.07.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Czy tylko ja planuję zwykły kominek bez płaszczy i innch tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 13.07.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Nie, ja także planuję prosty kominekMa pełnic funkcję ozdobno- grzewczą, nie będzie żadnych rozprowadzeń ciepła do innych pomieszczeń bo prawie cały dół jest otwarty a duża klatka schodowa i tak uniesie to ciepło na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 14.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Wiem, że co poniektórzy planują coś takiego jak pompa ciepła jako ogrzewanie domu i wody. Czy możecie się podzielić jakie pompy wybraliście, jakiego wykonawcę, no i oczywiście jakieś dane domu typu powierzchnia, kubatura, jakie mury itp. Zostało mi coraz mniej czasu, żeby się zdecydować, bo wkrótce kominy i jest jeszcze szansa by z nich zrezygnować A może znacie kogoś kto te ustrojstwo użytkuje i ma własne doświadczenia. Szczególnie interesują mnie ewentualne niedogodności i mankamenty, bo pozytywy już chyba wszystkie znam:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.07.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Nie, ja także planuję prosty kominek Ma pełnic funkcję ozdobno- grzewczą, nie będzie żadnych rozprowadzeń ciepła do innych pomieszczeń bo prawie cały dół jest otwarty a duża klatka schodowa i tak uniesie to ciepło na górę. I słusznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.07.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Pal go 6 taki lipiec.............. prawie jak listopad właśnie!! w weekend mało co nie utonąłem na drodze dojazdowej p.s. może ktoś ma na zbyciu, albo wie gdzie można dostać TANIO płytki chodnikowe, jomby albo coś na utwardzenie drogi? I ja równiez szukam czegos takiego,oczywiście rozbiórkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.07.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 edde w zasadzie jesli język nikogo nie zaświerzbi to nadzór wiedzieć nie bedzi ei może się udać ale w dzisiejszych czasach ludziom ufac nie można ... ja bym na twoim miejscu zaczekał ps. dlaczego swoje posty piszesz wierszem ? Coz najsmutniejsze jest to ze masz racje,i ja nie bardzo ufam ludziom szczególnie tym ktorych nie znam dlatego sie pytam czy moze jest ktos co wie jaka kara by mi grozila jesli jednak komus "życzliwemu"zechce sie napisac donos A co do poezji zawsze bylam romantyczką choc nie sadzilam ze do tego stopnia co by budowę pisać wierszem a tak serio to formulujuac mysli zawsze pisalam za dlugie zdania i moja pani od "polaka" zalecała dzielic mysli na krótsze a juz ja sama wydumałam ze aby wypowiedz pisana byla bardziej czytelna to kazdą mysl zaczynam od nowej linii ot i cala "poezja" Mikazuu a moze ... "kominek" na prąd? w weekend odwiedziłam znajoma, która zainstalowała sobie taki piecyk, bo tez nie ma dojścia do komina. wygląda to zdecydowanie lepiej niz na wystawach w sklepie i robi doskonały nastrój.... To jest jakis pomysl a czy moze wiecie czy w sklepie mozna obejrzeć taki kominek podczas pracy a i chyba z takiego elektrycznego częściej sie korzysta niz z oryginalnego naprawdę musze to rozwazyc Zawsze jest jakies wyjście,nie wierze ze nie da sie podłączyć kominka mozna przeciez dobudowac komin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.07.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 żużaczku kominek miodzio daj namiar na wykonawcę ja chetnie wykonam cudowny kominek:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.07.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 o w mordę, ale gość ma parcie na nabijanie cyfry postów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.07.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 o w mordę, ale gość ma parcie na nabijanie cyfry postów ... Hey;-) Coś nie pasuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.07.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 ja też Cię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 17.07.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 podzieli się ktoś wiedzą na temat pompy ciepła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MacPiszczyk 18.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam wszystkich z GRUPY PODLASKIEJ! Tutaj jestem po raz pierwszy więc jeszcze raz WITAM. Już niebawem odbieram swoją szeregóweczkę i będę potrzebował jakiegoś speca od schodów. Byłbym wdzięczny za namiary na kogoś sparwdzonego i nie za bardzo drogiego. W sobote umówiłem sie z jednym a dokładnie Zenon Kojro z Wasilkowa i ........nie zjawił sie. Ani telefonu, ani nic wiec temu Panu na Dzień Dobry juz podziekowałem. Będę wdzięczny za porady. Pozdrawiam_________________Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 18.07.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam mam pytanko do dlugiego rufusa ale moze nie tylko: chodzi mi o to czy jak robił u Ciebie hydraulike pan Tomek to czy tez dawales mu zaliczke na samym poczatku na materialy zanimm jeszcze cokolwiek zaczął robic (w moim przypadku to ok. 5000zl) no i czy pisaliście jakas umowe? wiem ze jest juz pozno ale moze jednak ktos jeszcze dzis tu zajrzy bo umowilam sie z P.Tomkiem ze jutro dam mu te zaliczke ale kurcze tak mi jakos dziwnie (choc facet robi dobre wrazenie)tak na "gębę" bez żadnej umowy jednak to jest sporo forsy moze u kogos jeszcze robił ten sam hydraulik bradzo prosze o pomoc na ten temat i ogólnie jak ocenia prace po zakończeniu i czy w razie awarii mozna liczyc na jakies gwarancyjne naprawy -skoro nie ma umowy na pismie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 19.07.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witam wszystkich z GRUPY PODLASKIEJ! Tutaj jestem po raz pierwszy więc jeszcze raz WITAM. Pozdrawiam _________________ Pozdrawiam, Maciek Witamy, witamy w skromnych progach Ja Ci akurat w schodach nie pomogę chodzi mi o to czy jak robił u Ciebie hydraulike pan Tomek to czy tez dawales mu zaliczke na samym poczatku na materialy zanimm jeszcze cokolwiek zaczął robic (w moim przypadku to ok. 5000zl) no i czy pisaliście jakas umowe? wiem ze jest juz pozno ale moze jednak ktos jeszcze dzis tu zajrzy bo umowilam sie z P.Tomkiem ze jutro dam mu te zaliczke ale kurcze tak mi jakos dziwnie (choc facet robi dobre wrazenie)tak na "gębę" bez żadnej umowy jednak to jest sporo forsy Mi się wydaje że to jakoś nie tak - po pierwsze bez umowy (w życiu bywa różnie - nawet ze znajomymi), po drugie zaliczka to do 20% góra - przynajmniej ja mam takie podejście PS - POZDRAWIAM CIEPŁO GRUPĘ PODLASKĄ z upalnych jezior Suwalskich - nie ma to jak choć kilka dni urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 19.07.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 elzinia70Dopiero dzisiaj przeczytałem twój post,ostatnio mniej zaglądam na forum brakuje czasu.Z P. Tomkiem żadnej umowy nie pisałem,do tej pory przyjeżdża do mnie coś przerobić bo nie wszystko wiedziałem jak ma być.Czasami trzeba poczekać kilka dni ,chyba ,że jest jakaś awaria to stara się przyjechać od razu.Materiały załatwiałem przez niego ,byłem z nim w sklepie i wpłaciłem zaliczkę,ale póżniej jak nie miałem czasu to dawałem mu kasę i sam dokupował co trzeba i przywoził faktury.Parę razy kupowałem sam ,ale nigdy nie dostawałem takich rabatów jak on,więc dałem sobie spokój.Został mi jeszcze biały montaż także też będę go wołał.Nie wiem co Ci jeszcze mogę powiedzieć,na tą chwilę instalacja na 100% sprawna i bez przecieków.Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts