Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

HEJ SHREKUS

Czy możesz jeszcze raz podesłać namiar na architekta? Nie dostałam od Ciebie wiadomości. Wyślij na pocztę muratora, czyli tutejszą.

Gocha

No właśnie wysłałem Ci prywatną wiadomość tutaj w muratorze, więc poszukaj:)

A jakby coś to daj znać i podeślę jeszcze raz

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ale dziś ładna pogoda! Idealna na budowanie. :)

U mnie wczoraj zakończyły sie prace betonowe, ufffff. 6 podciągów zostało zalanych i teraz czas na cieslę.

shrekus, a jaką dachówke wybrałeś? a może zdradzisz cenę? jeśli to nie tajemnica inwestora :wink:

długi rufus, byłam dziś na Ryskiej. fajny sklep! :)

Ale dziś ładna pogoda! Idealna na budowanie. :)

U mnie wczoraj zakończyły sie prace betonowe, ufffff. 6 podciągów zostało zalanych i teraz czas na cieslę.

shrekus, a jaką dachówke wybrałeś? a może zdradzisz cenę? jeśli to nie tajemnica inwestora :wink:

długi rufus, byłam dziś na Ryskiej. fajny sklep! :)

Mam cementową Braasa, a jeśli chodzi o cenę to zdradzę jak wrócę do domu (czyli za kilka dni:( )

U mnie prace strasznie nabrały tempa. Mieliśmy już zakończyć na ten rok, a tu nagle elektrycy, tynkarze, gość ocieplający dach, no i sam dekarz... Jak oni się wszyscy pomieszczą?? A mówiłem, ze trzeba większy dom:D

Mam cementową Braasa, a jeśli chodzi o cenę to zdradzę jak wrócę do domu (czyli za kilka dni:( )

U mnie prace strasznie nabrały tempa. Mieliśmy już zakończyć na ten rok, a tu nagle elektrycy, tynkarze, gość ocieplający dach, no i sam dekarz... Jak oni się wszyscy pomieszczą?? A mówiłem, ze trzeba większy dom:D

Ok, poczekam cierpliwie, bo ten temat jest u mnie ciągle gorrrący.

A może Twój dekarz ma wolne terminy?

Spytam jeszcze o komin. Czy częsc ponad dachem jest u ciebie z pełnego klinkieru czy dziurawki? Jeżeli oczywiście komny z klinkieru, a nie np tynkowane.

Szukałam pełnej cegły klinkierowej, bo taka na kominy podobno powinna byc. A tu klops! Wszędzie dziurawka i sprzedawcy mówią coś w stylu: ...pani!!! z takiej cegły ten komin stoi tu 15, 20 lat i nic mu nie dolega!...

Ni o co ja mam mysleć? Co wybrac? :roll:

Mikazuu

A spróbuj tylko zrobić swój komin z cegły dziurawki to przyjdę i sam Ci go rozwalę :) .Tylko pełna cegła żadna inna,

szukaj do tej pory aż znajdziesz ,

CZŁOWIEK DEMOLKA! :D :D

Fakt, będziesz miał blisko na moją budowe, wiec mozesz przyjść.

Aż się boję, co jeszcze może Ci się nie spodobać. :wink:

Ok, poczekam cierpliwie, bo ten temat jest u mnie ciągle gorrrący.

A może Twój dekarz ma wolne terminy?

Zarobiony jak cholera (podobno), ale u mnie wchodzi tydzień przed czasem. Ale mogę Ci podać namiar na niego i sprawdź, bo referencje ma naprawdę prima sort:) Ale uprzedzam, że dodzwonić się do niego to jak wygrać w totka (no prawie, bo mi się udało). Zresztą od poniedziałku będzie u mnie na dachu to przynajmniej wiem, gdzie go szukać:D

Spytam jeszcze o komin. Czy częsc ponad dachem jest u ciebie z pełnego klinkieru czy dziurawki? Jeżeli oczywiście komny z klinkieru, a nie np tynkowane.

Szukałam pełnej cegły klinkierowej, bo taka na kominy podobno powinna byc. A tu klops! Wszędzie dziurawka i sprzedawcy mówią coś w stylu: ...pani!!! z takiej cegły ten komin stoi tu 15, 20 lat i nic mu nie dolega!...

Ni o co ja mam mysleć? Co wybrac? :roll:

Ja mam z dziurawki. Znaczy mam komin Schiedla, a ta cegła to już chyba właściwie ozdoba, ale nie wiem czy dobrze robię się przyznając bo dlugi rufus krąży:)

Czy możecie mi polecić ekipę do stanu surowego godną zaufania oraz przediał kosztów z jakimi muszę się liczyć. Budowa w okolicach Augustowa. Dom około 160 m.

Będę wdzięczny za każdy namiar.

Maro, witaj w Podlaskiej ;)

o ile pamietam, na Forum naszej grupy pojawiał się Swimmer, mieszkał i budował w Augustowie- pogadaj z nim, bedzie w temacie.

hejo,

sorry że dziś nie w temat ale może znacie dobrego mechanika samochodowego w bialym?

niestety auto niedomaga i potrzebuje na gwałt takowego fachowca, przede wszystkim solidnego, znającego się na ropniakach, a jakby przy tym nie był najdroższy byłoby super

jeszcze raz sorry za O.T. ale potrzeba naciska a nie wiem gdzie się udać :(

A spróbuj tylko zrobić swój komin z cegły dziurawki to przyjdę i sam Ci go rozwalę :) .Tylko pełna cegła żadna inna,

szukaj do tej pory aż znajdziesz ,

o kurcze... o kurcze...co ja zrobiłem...chyba pozalepiam dziury, bedzie jak pełna...

Śmiej się śmiej Robin2 - jak Ci później będzie ciekło przez te dziury to nie będzie Ci do śmiechu (mam taki jeden komin który cieknie) .

Przynajmniej ta część, która przechodzi przez dach powinna być wymurowana z cegły pełnej :lol: