Ar2r 03.03.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 BERNADETKA czy Fasty to gmina Dobrzyniewo?Jeżeli tak to jak u nich z czasem wydania warunków zabudowy i ogólnie jakie masz doświadczenia z tą Gminą?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 03.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam.powoli ruszyla maszyna zalatwiania spraw papierkowych.Coola TT masz u mnie duzego browara .pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marza 04.03.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam wszystkich Razem z mężem jesteśmy na etapie wyboru projektu. Zastanawiamy się czy nie będzie taniej zamiast adaptacji zlecic wykonanie projektu - oczywiście wzorując się na gotowym. Interesuje nas mały domek typu: http://www.projekty24.com.pl/projekty/projekt,Szpak,rid,1786.html http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=310&IdKolekcji= http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=319&opcja=rzuty niestety nie wiem jak wkleic linki Niestety nasza działka ma wiazd od południa a wg mnie salon nie powiniem byc od północy. Jak sądzicie ile budowa może nas kosztowac, nie jesteśmy zbyt zamożni Proszę o rady i o namiary na sparwdzonego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 04.03.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Już wszystko jasne.Powierzchnia biologicznie czynna min 50%max powierzchnia inwestycji25%powierzchni terenu,kąt nachylenia połaci od 35 do 45 stopni wysokość kalenicy 9 m wys okapu do 4 m szer elewacji frontowej 13,3 z tolerancją do 20%.takie właśnie mam warunki zabudowy i w związku z tym chyba prysnęły marzenia o parterowym domku bo chyba logika nakazuje aby poszukać czegoś z poddaszem użytkowym.Interesuje mnie Wasza opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 05.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 BERNADETKA czy Fasty to gmina Dobrzyniewo?Jeżeli tak to jak u nich z czasem wydania warunków zabudowy i ogólnie jakie masz doświadczenia z tą Gminą?Pozdrowienia Witaj Tak jest Gmina D. Duże , ogólnie przyjazna ludziom. Co do warunków to termin 3 m-ce dostałam, ale u nich to taki standard chyba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 05.03.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 cześć MarzaJa tez dopiero szukam i liczę.A z tego co wyczytałem to ma być prosto aby było tanio.Pewnie należałoby się z tym zgodzić.Osobiście preferuję jednak (niestety)dosyć skomplikowane formy,myślę że opamiętanie przyjdzie przy kosztorysie.Pozdrawiam całą Podlaską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam całą Podlaską! Przepraszam, że tak długo mnie nie było, jak już w końcu pojawi się łącze internetowe- bedę na stałe. Ar2r, ja podobnie jak Bernadetka też czekałem na Decyzję 3 miesiące, w naszej gminie to chyba standard. I rzeczywiście ludzie są przyjaźnie nastawieni. Marza czy masz już warunki zabudowy? To one w decydującym stopniu ograniczają inwencję inwestorów- patrz przykład Ar2r. Tak jak Ar2r wspomniał- im prościej- tym taniej. Ja dodam- Im szybciej- tym taniej. Wprowadziłem się w rok po wbiciu łopaty w ziemię i zaoszczędziłem sporo kasy. Jeżeli chcesz- na przykładzie mojego domu możesz prześledzić koszty większości ważniejszych prac- prowadziłem bardzo szczegółowy kosztorys, aż do momentu wprowadzenia się. Co prawda, część danych mi uciekła ( padł komputer ) ale większość zapisków jest czytelna. Pisałaś, że nie macie z mężem zbyt wiele funduszy- czy zamierzacie (jak Mikazuu) budować bardzo samodzielnie, czy może jak Rufus albo CoolaTT część zlecić fachowcom a dużą część robót wziąć na własne barki i przeznaczyć dużo czasu na kontrolę? Jeżeli tak- możesz pokusić się o jakiś wymyślny projekt- nawet jeżeli budowlańcy coś spaprają - zdążycie to w porę zauważyc i poprawić. My (z zoną) budowaliśmy prosto i szybko, poszło rewelacyjnie choć i tak schudliśmy oboje. Było parę błędów, kilka rzeczy zrobilibyśmy teraz trochę inaczej. Mimo to budowanie to coś niesamowicie przyjemnego. Wstyd przyznać- bo jeszcze się urządzamy i nie zdążyłem się nacieszyć się spokojem własnego domu) ale ja już mam ochotę kupić kolejną działkę i zacząć budować Uff... ale się rozpisałem To wszytko przez tę internetową abstynencję. I strasznie się za Wami stęskniłem Niech no tylko zaswieci mocniej słońce- złapię za grabie, posieję trawkę i spotkamy się u mnie na tarasie. Pogadamy przy kawie z domowym ciastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.03.2008 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Robin2 witaj ponownie Witam też wszystkich pozostałych(Ar2r,Bernardetka, Marza, grzechk, CZAPELKI - za co mam ten browar?). Pozdrawiam i leceę do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.03.2008 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Robin2 witaj ponownie Witam też wszystkich pozostałych(Ar2r,Bernardetka, Marza, grzechk, CZAPELKI - za co mam ten browar?). Pozdrawiam i leceę do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.03.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Marza, jest tak jak klika Robin. Najpierw warunki zabudowy, a potem szukanie projektu. (Ja też mam wjazd od strony południowej . Ale na wszystko jest sposób ) Czy znacie sklepy w Białymstoku, gdzie warto szukać drzwi wejściowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 06.03.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Przejedź się ul Hetmańską jest na niej ok 5 firm oferujące drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 06.03.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Marza, jest tak jak klika Robin. Najpierw warunki zabudowy, a potem szukanie projektu. (Ja też mam wjazd od strony południowej . Ale na wszystko jest sposób ) Czy znacie sklepy w Białymstoku, gdzie warto szukać drzwi wejściowych? Sklepy są, pytanie tylko ile chcesz wydać na te drzwi? Ale zgodzę się z wojtkiem, że wystarczy przejechać Hetmańską by kilka firm znaleźć. Dodałbym jeszcze ulicę Upalną. Ostatnio mama wzięła tam drzwi gerdowskie do bloku i była naprawdę zadowolona z roboty, bo nie naświnili, nie zniszczyli i nie wymyślali dopłat za byle co:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.03.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Sklepy są, pytanie tylko ile chcesz wydać na te drzwi? Ale zgodzę się z wojtkiem, że wystarczy przejechać Hetmańską by kilka firm znaleźć. dokładnie to samo pytanie usłyszałam od jednego z handlowców na Hetmańskiej już byłam, obejrzałam, wyceniłam ale ciągle łudzę się, że może gdzieś znajdę taniej drewniane drzwi wejściowe Gerdę tez oglądałam - bardzo mi sie podobał jeden model, ale były bardzo ciężkie i nieciekawe doświetlenie posiadały. a Wy jakie drzwi wejściowe wstawialiscie - drewniane, metalowe, pvc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 06.03.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Według mnie to dobrze zrobione drzwi drewniane maja swój urok . Metalowe absolutnie nie . A PCV to ostateczne wyjście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 06.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja jeszcze co prawda nie wybrałem, ale pewne warunki co do drzwi znam:) Zdecydowanie drewniane. Niestety zachciało mi się szaleństw i mam otwór wejściowy o rozmiarze 180cm. Tak więc muszą być 2 doświetla i tu się zaczyna zabawa. Oczywiście to w sumie nie ma problemu, żeby znaleźć lub zrobić, ale cena... W pierwszym sklepie usłyszeliśmy cenę 9 tys:( Potem było już trochę lepiej, ale i tak nieźle nas pociągnie. Na razie poprosiliśmy o wycenę drzwi Nicewicza (na Hetmańskiej kilka punktów go ma) i wyszło coś koło 5 tys. Dodatkowo można sobie modyfikować wzory drzwi, które są w katalogu i to właściwie bez większych kosztów, więc może zdecydujemy się na takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 06.03.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich inwestorów z Podlasia Podgladam Wasze poczynania od dłuższego czasu, ale dopiero dzis postanowiłam się "ujawnic".Oczywiscie robię to nie bez powodu W najblizszym czasie ma zamiar przeprowadzić casting na ekipę budowlaną, więc proszę o wszelkie namiary na ludzi godnych polecenia.Z góry dziekuję i serdecznie pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.03.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich inwestorów z Podlasia Podgladam Wasze poczynania od dłuższego czasu, ale dopiero dzis postanowiłam się "ujawnic".Oczywiscie robię to nie bez powodu W najblizszym czasie ma zamiar przeprowadzić casting na ekipę budowlaną, więc proszę o wszelkie namiary na ludzi godnych polecenia.Z góry dziekuję i serdecznie pozdrawiam wszystkich budujacych Witajzizi1978 podglądaj, podglądaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 06.03.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Hello Parę dni nieobecności ,a tu ruch jak w środku lata. Robin2 fajnie ,że wpadłeś Wy wszyscy tak na serio z tym budowaniem toż jeszcze śnieg leży .No i weż tu sobie odpocznij człowieku jak reszta pracuje.Żona mi żyć nie da jak przeczyta co tutaj się dzieje, ja tu jej kit wciskam,że jeszcze zima i nie można nic robić bo mróz itd. ,a wy mi taką niespodziankę robicie.No trudno jutro zabieram komputer do przeglądu ,poleży sobie do kwietnia ,a potem niech się dzieje co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 06.03.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 , CZAPELKI - za co mam ten browar?). zakupilem wieksza partie to trzeba to gdzies uplynnic. a tak na serio to za podanie namiarow na pania architekt . jeszcze raz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 07.03.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 , CZAPELKI - za co mam ten browar?). zakupilem wieksza partie to trzeba to gdzies uplynnic. a tak na serio to za podanie namiarow na pania architekt . jeszcze raz dzieki Ja dorzucam chipsy zdecydowałam się na tą P. architekt... Fajna konkretna babeczka THX wielkie> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts