Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

Na dziś jest ok. 15 działek rolnych podzielonych po ok. 3000 m i nikt tam nie mieszka, więc nie ma wjazdu. Wjazd jest na papierze, po prostu właścicielka mając "trochę" ziemi podzieliła i chce sprzedać. Teraz, jak Ja otrzymam WZ to działki podrożeją i pewnie coś się zacznie dziać, ale wjazd jakiś musi być, więc ktoś musi zrobić, a nie sądzę by właścicielce chciało się.

Czy się jej chce czy nie zjazd może zrobić właściciel drogi. Więc musisz kombinować Jurku :) Chyba że masz na tę drogę przy działkach współwłasność. Bo jeśli składasz projekt budowlany w starostwie to składasz również oświadczenie o prawie do dysponowania danym gruntem.

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

czy możesz uściślić: masz zjazd na swoją działkę z drogi powiatowej czy z pola, podzielonego na te działki właściciel wydzielił też działkę na drogę lokalną i o zjazd na tą lokalną drogę chodzi?

jeśli opcja 1) to projekt i wykonanie należy do Ciebie, jeżeli 2) to do właściciela drogi lokalnej (nie powiatowej), lub współwłaścicieli

czy możesz uściślić: masz zjazd na swoją działkę z drogi powiatowej czy z pola, podzielonego na te działki właściciel wydzielił też działkę na drogę lokalną i o zjazd na tą lokalną drogę chodzi?

jeśli opcja 1) to projekt i wykonanie należy do Ciebie, jeżeli 2) to do właściciela drogi lokalnej (nie powiatowej), lub współwłaścicieli

Na swoją działkę wjeżdzam (czytaj: chciałbym wjeżdżać) z prywatnej działki, która jest drogą (oczywiście mam służebność). I żeby na tą prywatną drogę wjechać trzeba "przeskoczyć" rów zjeżdżając z drogi powiatowej.

słuchajcie, może wiecie gdzie w białym można tanio kupić rusztowania warszawskie, na allegro ramki kosztują 40-45zł, tanio jak barszcz ale daleko i bez lub z drogą wysyłką, w LM widziałem po 70 i tu juz prawie podwójnie wychodzi... :([/quote

Znam zakład slusarski,robili po 50zł,ale stal chyba poszła w góre?

witam

potrzebuję namiary na dobrego specjalistę z okolic Białegostoku od kominków (obudowa g-k) i dgp (grawitacyjna)

z góry dzięki

pozdrawiam

DGP-Dystrybutor Gorącego Powietrza.

Grawitacja to grawitacja:)

W moim odczuciu uwaga darqxjest słuszna. Bo rozprowadzenie gorącego powietrza może być naturalne - grawitacyjne, jak i wymuszone - czyli mechniaczne.

Dlatego szanowny nauczycielu janrenovatenajpierw poczytaj ze zrozumieniem a nie się wymądrzasz.

witam

potrzebuję namiary na dobrego specjalistę z okolic Białegostoku od kominków (obudowa g-k) i dgp (grawitacyjna)

z góry dzięki

pozdrawiam

DGP-Dystrybutor Gorącego Powietrza.

Grawitacja to grawitacja:)

W moim odczuciu uwaga darqxjest słuszna. Bo rozprowadzenie gorącego powietrza może być naturalne - grawitacyjne, jak i wymuszone - czyli mechniaczne.

Dlatego szanowny nauczycielu janrenovatenajpierw poczytaj ze zrozumieniem a nie się wymądrzasz.

dgp - dystrybucja gorącego powietrza

Witam ponownie wszystkich budujących. Wprawdzie nie śledziłam forum prawie od 5 miesięcy ale od wczoraj nadrobiłam wszystkie zaległości i zamierzam teraz aktywnie wspierać wszystkich budujących (czyli mając pewien etap robót za sobą- pomagać tym którzy dopiero zaczynają, no i prosić o pomoc tych, którzy już kończą albo skończyli).

Dla przypomnienia to jest nasz projekt

http://pprojekt.pl/projekt265-guliwer_2g.html

Z robotami ruszyliśmy w marcu i teraz jesteśmy na etapie więźby dachowej (mile widziane jakieś namiary na dobrych dekarzy).

Dziękuję starym bywalcom za pomoc w znalezieniu studniarza- jestem szczęśliwą posiadaczką własnej wody na działeczce!!!

Oprócz tego zmagam się ze znalezieniem dobrego kredytu, a raczej dobrego banku który udzieli mi dobry kredyt. Koszmar.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia

No ja znowu po prośbie.. Potrzebuję jeszcze namiarów na cieślę, gromadzę powoli brygadę i z cieślą chcielibyśmy już na tym etapie pogadać, bo chcemy zamówić drewno. Także jeśli ktoś ma jakiegoś sprawdzonego lub nie to proszę o sygnał :)

I tak w ogóle to strasznie Wam grupo dziękuję za wsparcie, wszelkie namiary które do tej pory uzyskałam, bez Was byłoby bardzo kiepsko.. :) Ze swej strony obiecuję wspomagać każdego nowego forumka swoimi doświadczeniami w przyszłoście :D

W tym roku zaczynamy budowę naszego domeczku http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=359 ale tylko same fundamenty. Moze ktoś mi podać stawki jakie w tym roku chodzą za wybudowanie podobnego w Białymstoku ? Czy ktoś wie jak zgłosić budowę studni ok20m? We wniosku jest mowa o rysunku itp. nie mam o tym zielonego pojęcia.Pozdrawiam!