Robin2 19.07.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 ...i tak sie zastanawiam czy warto zaczynać w listopadzie....może lepiej przełożyc to już na wiosne 2009? Czy ktoś z Was zaczynał budować na zimę??? Czy warto??? Zizi, moja budowa zaczela sie 15 pazdziernika, trwala rowno 3 m-ce (do więźby). Mialem szczesie, bo nie padalo ale jezeli cofniesz sie w postach- znajdziesz chocby rozterki Andrzejki ktora czekala na pokrycie dachu a deszcz padal i padal... Witaj w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 19.07.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam grupę ...i od razu mam prośbę....a nóż widelac ktoś doradzi Pan budowlaniec z którym się umawiałam na postawienie stanu surowego ma mały poslizg, przez co moja budowa rozpocznie się nie w październiku tak jak było planowane, tylko w listopadzie....i tak sie zastanawiam czy warto zaczynać w listopadzie....może lepiej przełożyc to już na wiosne 2009? Czy ktoś z Was zaczynał budować na zimę??? Czy warto??? Wiem, ze nie ma już dziś takich zim jak kiedyś, ale zima to zima....sama nie wiem....prosze o radę i z góry dziekuję Jak dobra ekipa to do prawdziwej zimy czyli około połowy stycznia końca czy początku lutego powinni skończyć i nie będzie czym się przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 20.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Dzięki za opinie...W takim razie chyba nie będę przekładała terminu rozpoczęcia budowy Jakoś to bedzie Jeszcze raz dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 20.07.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam grupę ...i od razu mam prośbę....a nóż widelac ktoś doradzi Pan budowlaniec z którym się umawiałam na postawienie stanu surowego ma mały poslizg, przez co moja budowa rozpocznie się nie w październiku tak jak było planowane, tylko w listopadzie....i tak sie zastanawiam czy warto zaczynać w listopadzie....może lepiej przełożyc to już na wiosne 2009? Czy ktoś z Was zaczynał budować na zimę??? Czy warto??? Wiem, ze nie ma już dziś takich zim jak kiedyś, ale zima to zima....sama nie wiem....prosze o radę i z góry dziekuję A ja bym budował w listopadzie.A ostatnie lata pokazują, że jakoś nie ma z tym problemu, a pierwsze poważniejsze mrozy i tak przychodzą w 2 połowie stycznia. W zeszłym roku pod koniec listopada zrobiłem kanalizację i wodociąg. A 8 grudnia małem zalewane posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.07.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Słuchajcie czy ktoś z Was budował w okolicy Białego bądź też w samym mieście Kolibę z Archetonu? Chciałbym popatrzeć na realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 22.07.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ale mnie tu dawno nie było.... Witam wszystkich nowych budujących:) Mam pytanie do tych co już wykańczali (dom i siebie:) Poszukuję paneli podłogowych, jak zawsze w rozsądnej cenie i jakości. Poradzi ktoś coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 23.07.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witaj shrekus Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ale chciałam sie przywitać, bo sto lat Cię tu nie widziałam . ) Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 23.07.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witaj shrekus Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ale chciałam sie przywitać, bo sto lat Cię tu nie widziałam . ) Pozdrawiam serdecznie. Tylko 100 lat?? ostatnie zawirowania na budowie sprawiają, że mam wrażenie, że minęło ze 200 i to w dodatku w kamieniołomie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolazo 24.07.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam wszystkich. Niedługo rodzice chcą zacząć budowę domu 180m2 pow użytkowej + piwnica 100m2 . Szukam wykonawcy stanu surowego otwartego . Jedna firma powiedziała 60 tys jak sądzicie dobra cena ? Może macie warte polecenia firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 25.07.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dzien dobry, kibicuje wam juz od dluzszego czasu i zwracam sie do tych, ktorzy ostatnio kupowali beton komorkowy, styropian do docieplenia scian 12 cm oraz welne mineralna do docieplenia dachu i stropu, gdzie w tej chwili w B-stoku i okolicach mozna kupic najtaniej. Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 25.07.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 ale mnie tu dawno nie było.... Witam wszystkich nowych budujących:) Mam pytanie do tych co już wykańczali (dom i siebie:) Poszukuję paneli podłogowych, jak zawsze w rozsądnej cenie i jakości. Poradzi ktoś coś?? Zobacz ASKO - Kolejowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 25.07.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 A mi się chyba śledzenie tematu zgubiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczak 26.07.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Dzien dobry, kibicuje wam juz od dluzszego czasu i zwracam sie do tych, ktorzy ostatnio kupowali beton komorkowy, styropian do docieplenia scian 12 cm oraz welne mineralna do docieplenia dachu i stropu, gdzie w tej chwili w B-stoku i okolicach mozna kupic najtaniej. Dziekuje za pomoc. Osobiście muruję z silikatów ale fajne cany na materiał ma Cemhurt na Octowej - trochę niższe od BCMB. Pewnie znajdzie się kilka firm co zaskoczą cenami - np. z Łomży albo Suwałk (widziałem na allegro ok 8,70 za siporeks 25cm Solbetu). Może ktoś z miłych forumowiczów poleci sprawdzoną hurtownię z dobrymi cenami na cement, beton, zaprawę klejową do bloczków, styropian ekstrudowany na fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 28.07.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dzien dobry,jeszcze jedna prosba - firmy sprzedajace okna - godne odwiedzenia w Białymstoku - prosze o namiary (potrzebuje 12 okien, 1 drzwi na taras, 1 drzwi wejsciowych, o bramie garazowej nie wspomne), dziekuje, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 28.07.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dzien dobry, jeszcze jedna prosba - firmy sprzedajace okna - godne odwiedzenia w Białymstoku - prosze o namiary (potrzebuje 12 okien, 1 drzwi na taras, 1 drzwi wejsciowych, o bramie garazowej nie wspomne), dziekuje, pozdrawiam. Okna drewniane czy palstikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 28.07.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam, Ja znowu w sprawie paneli:) Tym razem mam problem co położyć pod panele. Mam ogrzewanie podłogowe na całej powierzchni i nie wiem, czy kłaść piankę, tekturę, czy korek?? Poradzi ktoś?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yiarek 28.07.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam,poszukuję dobrej ekipy od elewacji (styropian+tynk cienkowarstwowy). Ze swojej strony mogę polecić ekipę od stanu surowego i więźby (właśnie kończą u mnie pracę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yiarek 28.07.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dzien dobry, jeszcze jedna prosba - firmy sprzedajace okna - godne odwiedzenia w Białymstoku - prosze o namiary (potrzebuje 12 okien, 1 drzwi na taras, 1 drzwi wejsciowych, o bramie garazowej nie wspomne), dziekuje, pozdrawiam. Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jona 28.07.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 ja też proszę o namiary na firmy sprzedające okna -dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yiarek 28.07.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 ja też proszę o namiary na firmy sprzedające okna -dzięki Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts