Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

...i tak sie zastanawiam czy warto zaczynać w listopadzie....może lepiej przełożyc to już na wiosne 2009? Czy ktoś z Was zaczynał budować na zimę??? Czy warto??? :roll:

Zizi, moja budowa zaczela sie 15 pazdziernika, trwala rowno 3 m-ce (do więźby). Mialem szczesie, bo nie padalo ale jezeli cofniesz sie w postach- znajdziesz chocby rozterki Andrzejki ktora czekala na pokrycie dachu a deszcz padal i padal...

Witaj w grupie :)

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę ...i od razu mam prośbę....a nóż widelac ktoś doradzi :) Pan budowlaniec z którym się umawiałam na postawienie stanu surowego ma mały poslizg, przez co moja budowa rozpocznie się nie w październiku tak jak było planowane, tylko w listopadzie....i tak sie zastanawiam czy warto zaczynać w listopadzie....może lepiej przełożyc to już na wiosne 2009? Czy ktoś z Was zaczynał budować na zimę??? Czy warto??? Wiem, ze nie ma już dziś takich zim jak kiedyś, ale zima to zima....sama nie wiem....prosze o radę i z góry dziekuję :roll:

Jak dobra ekipa to do prawdziwej zimy czyli około połowy stycznia końca czy początku lutego powinni skończyć i nie będzie czym się przejmować.

Witam grupę ...i od razu mam prośbę....a nóż widelac ktoś doradzi :) Pan budowlaniec z którym się umawiałam na postawienie stanu surowego ma mały poslizg, przez co moja budowa rozpocznie się nie w październiku tak jak było planowane, tylko w listopadzie....i tak sie zastanawiam czy warto zaczynać w listopadzie....może lepiej przełożyc to już na wiosne 2009? Czy ktoś z Was zaczynał budować na zimę??? Czy warto??? Wiem, ze nie ma już dziś takich zim jak kiedyś, ale zima to zima....sama nie wiem....prosze o radę i z góry dziekuję :roll:

A ja bym budował w listopadzie.A ostatnie lata pokazują, że jakoś nie ma z tym problemu, a pierwsze poważniejsze mrozy i tak przychodzą w 2 połowie stycznia. W zeszłym roku pod koniec listopada zrobiłem kanalizację i wodociąg. A 8 grudnia małem zalewane posadzki :D

Witam wszystkich. Niedługo rodzice chcą zacząć budowę domu 180m2 pow użytkowej + piwnica 100m2 . Szukam wykonawcy stanu surowego otwartego . Jedna firma powiedziała 60 tys jak sądzicie dobra cena ? Może macie warte polecenia firmy ?

Dzien dobry, kibicuje wam juz od dluzszego czasu i zwracam sie do tych, ktorzy ostatnio kupowali beton komorkowy, styropian do docieplenia scian 12 cm oraz welne mineralna do docieplenia dachu i stropu, gdzie w tej chwili w B-stoku i okolicach mozna kupic najtaniej. Dziekuje za pomoc.

Osobiście muruję z silikatów ale fajne cany na materiał ma Cemhurt na Octowej - trochę niższe od BCMB. Pewnie znajdzie się kilka firm co zaskoczą cenami - np. z Łomży albo Suwałk (widziałem na allegro ok 8,70 za siporeks 25cm Solbetu).

Może ktoś z miłych forumowiczów poleci sprawdzoną hurtownię z dobrymi cenami na cement, beton, zaprawę klejową do bloczków, styropian ekstrudowany na fundamenty.