Mikazuu 24.10.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ja kupowałem w Consusie.Dojścia nie mam,ale wiem że rabat ok 23% na Tubądzin jest jak najbardziej osiągalny. A co trzeba zrobić, żeby go otrzymać? Dobrze sie targować, czy kwota zakupu upoważnia do zniżki? Ja też chyba kupie płytki w Consusie, wybór tak duży, że po kazdej wizycie tam mam wiekszy mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 25.10.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Trzeba tylko dobrze pościemniać. Nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 25.10.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Gratuluje Bernadetka!!! Ja niestety jestem jeszcze na etapie projektu, mam już zrobione badania geotechniczne i czekam na opinię konstruktora co do fundamentów (pale, studnie, czy zwykłe). Powiedz jak długo czekalaś na pozwolenie od momentu złozenia dokumentacji w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 25.10.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Gratuluje Bernadetka!!! Ja niestety jestem jeszcze na etapie projektu, mam już zrobione badania geotechniczne i czekam na opinię konstruktora co do fundamentów (pale, studnie, czy zwykłe). Powiedz jak długo czekalaś na pozwolenie od momentu złozenia dokumentacji w gminie. Ludziska to gdzie wy te domy budujecie?? I jeszcze do tego penie działka sporo kosztowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 25.10.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ludziska to gdzie wy te domy budujecie?? I jeszcze do tego penie działka sporo kosztowała. hehe moja akurat nie jest na księżycu i była stosunkowo przystępna cenowo ze względu na jej wąskie gabaryty...ale złączyłam ją z działką sąsiada..ucięliśmy tam gdzie trzeba i są 2 fajne działeczki... Nalatałam się to fakt..ale wrażenie końcowe jest bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 25.10.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ludziska to gdzie wy te domy budujecie?? I jeszcze do tego penie działka sporo kosztowała. hehe moja akurat nie jest na księżycu i była stosunkowo przystępna cenowo ze względu na jej wąskie gabaryty...ale złączyłam ją z działką sąsiada..ucięliśmy tam gdzie trzeba i są 2 fajne działeczki... Nalatałam się to fakt..ale wrażenie końcowe jest bezcenne Chodzi mi bardziej o to palowanie pod.................. dom jednorodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 25.10.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Normalna działka...fakt że woda stoi na równo z poziomem ziemi w studni, traktor zakopywał się, przez 20 lat rosło tam z 50 wielkich topoli...to tak na wszelki wypadek..sąsiad tez tą metoda robił...wiec ja nie ryzykuję tradycyjną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 26.10.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 A jak z kosztami fundamentów na palach....w porównaniu z tradycyjnymi metodami????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina123 26.10.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witajcie We wrześniu dołączyłam do budujących w Białymstoku. Jutro fachowcy zaczynają kłaść więźbę, na początku grudnia dachówka Buduję dom wg projektu Muratora "Odpowiedni". Przymierzam się aktualnie do okien drewnianych firmy Bertrand. Może ktoś z Was kupował już takie okna? Jaką macie opinię? Zastanawiam się też, czy dostałam sensowną wycenę wykonania istalacji gazowej na odcinku od granicy działki do kotłowni i kuchni (czyli doprowadzenie gazu do domu) - 5 tys? Odległość do domu ok. 5m, wewnątrz ok. 30 m. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.10.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 A JAK Z KOSZTAMI FUNDAMENTÓW NA PALACH....W PORÓWNANIU Z TRADYCYJNYMI METODAMI????? Witaj pod mój projekt.. http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_%C5%9Bwietliku_(G2)/m4684a6a5b19e4 Robocizna + ich materiał zapłacę 17 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.10.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Ewelina123 Witaj w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 26.10.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 A JAK Z KOSZTAMI FUNDAMENTÓW NA PALACH....W PORÓWNANIU Z TRADYCYJNYMI METODAMI????? Witaj pod mój projekt.. http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_%C5%9Bwietliku_(G2)/m4684a6a5b19e4 Robocizna + ich materiał zapłacę 17 tyś. Bernadetko czy ta cena to do etapu stanu zero? Czyli całe fundamenty na których stawiasz ściany parteru? Bo jeśli tak to coś tanio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.10.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Rachela taka ...kiedyś ponoć koszt metodą na palach był o połowę tańszy..nie wiem jak teraz bo nawet nie orientowałam się ile zapłaciłabym za zwykłe fundamenty.Dodam że za resztę bez więźby zapłacę 27 tyś. mowa oczywiście o robociźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.10.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Rachela taka ...kiedyś ponoć koszt metodą na palach był o połowę tańszy..nie wiem jak teraz bo nawet nie orientowałam się ile zapłaciłabym za zwykłe fundamenty.Dodam że za resztę bez więźby zapłacę 27 tyś. mowa oczywiście o robociźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.10.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Sorry za zdublowanie...coś mi komp wygłupił się.W tym tygodniu umówiona jestem z gościem który mi będzie robić fundamenty...porobię notatki i popisze dokładnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 26.10.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Sorry za zdublowanie...coś mi komp wygłupił się. W tym tygodniu umówiona jestem z gościem który mi będzie robić fundamenty...porobię notatki i popisze dokładnie. Pozdrawiam Jestem ciekawa tego tematu bo znajoma ma dzialke z torfami i podobno najtaniej jej wyjdzie oparcie domu na studniach, ma miec ich 11, jak dla mnie to lekka przesada, ale ja sie nie znam.. jakbys cos wiecej wiedziala o tych swoich palach to napisz i jesli mozesz kontakt do Twoich kolesi co beda je robic, moze podesle tej znajomej.. bo podobno u nas nie ma ekip od palowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.10.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Facio nazywa sie bodajże Kolasiński , nie jestem pewna bo nie mam wizytówki, ale tel. 692740586 jak najbardziej dobryPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 26.10.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Facio nazywa sie bodajże Kolasiński , nie jestem pewna bo nie mam wizytówki, ale tel. 692740586 jak najbardziej dobry Pozdrawiam Dziękuję Bernadetko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 26.10.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Z uwagi na niepewny grunt musiałam wykonać płytę fundamentową. Wiązał sie to z usunięciem gruntu na 1,5 metra. nawiezieniem żwiru na 0,5 metra i ubiciem go. Na to płyta fundamentowa. Na nią ściany fundamentowe. Do wyjścia z ziemi wyniesie to ok. 30 tys. Zatem 17 tys. za palowanie uważam za dziwnie niską cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 26.10.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Dzien dobry Grupo,roboty na ten rok zakonczone, a juz trzeba myslec o nastepnym etapie. Prosze o pomoc tych, ktorzy maja to za soba. Poleccie prosze ekipe do docieplen, dobra, sprawdzona, niepijaca, szanujaca robote i material. Z gory dziekuje za pomoc.__________________________Sprzedam: Stemple w ilości ok. 400 sztuk i wysokości ok. 2,8 m Tel. 885788797 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts