janrenovate 30.10.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Potwierdzam "cennik" Beradetki - nie wiem, czy to tanio, ale oscyluje to w granicach 20 tys. Sama zastanawiam sie nad palowaniem, mam od 20 do 60 cm torfu. Czytałam, że równie dobrym rowiazaniem jest posadowienie fundamentu na studniach. Czekam na opinię konstruktora - i muszę sprawdzić różnicę w kosztach. Na studniach może byc lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 30.10.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Kupie działkę siedliskową z jakimis budynkami,stan techniczny obojetny.W okolicach Bielska,Brańska.Moze ktos z forumowiczów ma jakieś info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 30.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Coś chyba jesień blisko. Grupa zasnęła. CHyba zostałem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 30.10.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Potwierdzam "cennik" Beradetki - nie wiem, czy to tanio, ale oscyluje to w granicach 20 tys. Sama zastanawiam sie nad palowaniem, mam od 20 do 60 cm torfu. Czytałam, że równie dobrym rowiazaniem jest posadowienie fundamentu na studniach. Czekam na opinię konstruktora - i muszę sprawdzić różnicę w kosztach. Na studniach może byc lepiej A z jakiego powodu lepiej? Czy ktos moze orientuje się jaki jst koszt posadowieniuna studniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 30.10.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 O jednak nie jestem sam MISZKA1 akurat w tym Ci nie pomogę ale jak masz tego torfu faktycznie tak dużo to możesz podrzucić mi kilka wywrotek. Chętnie przyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 30.10.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Co zrobić z deszczówką? Mam glinę na działce i będą problemy z wchłanianiem wody. Czy ktoś z Was instalował zbiorniki na deszczówkę z możliwością jej wykorzystania w domu (spłukiwanie wc ewentualnie pranie) i w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 31.10.2008 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Potwierdzam "cennik" Beradetki - nie wiem, czy to tanio, ale oscyluje to w granicach 20 tys. Sama zastanawiam sie nad palowaniem, mam od 20 do 60 cm torfu. Czytałam, że równie dobrym rowiazaniem jest posadowienie fundamentu na studniach. Czekam na opinię konstruktora - i muszę sprawdzić różnicę w kosztach. Na studniach może byc lepiej A z jakiego powodu lepiej? Czy ktos moze orientuje się jaki jst koszt posadowieniuna studniach? Trudno w 100% orzec ze lepiej,to tak jak z masłem:) Ale według mojeg doswiadczenia studie sa lepsze. Kopiąć owe studnie widzimy do jakiego gruntu sie dostajemy,stop robimy gdy osiagniemy stabilne podłoze. Palujac,robimy to niejako w "ciemno" Swoja droga pół Gdańska stoi na palach dębowych do dnia dzisiejszego. mam pytanie innej natury,czy "zdrowo" będzie sie mieszkało na bagnach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 31.10.2008 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 W dawnych czasach domy budowano w wybranych miejscach,nawet miasta,wioski powstawały nie przypadkowo.Omijano "czarcie jary" tudzież "wilcze doły" czy tez inne"wzgórza czarownic"Jak sądzicie,dobrze bedzie się zyło na bagnach czy tez innych cmentarzyskach,nawet jesli owe tereny sie osuszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 31.10.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam grupę 20 listopada zaczynam działać...3majcie kciuki coby zima nie przyszła za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 31.10.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 CoolaTT tanio robisz te schody kto ci robi? u mnie kończą montaż ale coś czuję że przepłaciłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 31.10.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Janrenovate nie wiem jak bedzie mieszkało się ale jak sam mówisz pół Gdańska jest na palach - tu dziesz teren podmokły i jakoś ludziska tam żyją. W miejscu gdzie sadowie dom mam od 20 do 60 cm torfu - dalej gleba nie ma zastrzeżeń. Jestem dobrej myśli, pozdrawiam wszystkich z podmokłych terenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 31.10.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 CoolaTT tanio robisz te schody kto ci robi? u mnie kończą montaż ale coś czuję że przepłaciłem... Robi mi gość, który mieszka w Strabli. Jak skończy to wstawię zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 31.10.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 CoolaTT tanio robisz te schody kto ci robi? u mnie kończą montaż ale coś czuję że przepłaciłem... Robi mi gość, który mieszka w Strabli. Jak skończy to wstawię zdjęcia. Pozdrawiam. Jakie to schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 31.10.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam grupę 20 listopada zaczynam działać...3majcie kciuki coby zima nie przyszła za wcześnie Gratulacje Na pewno bede trzymała kciuki, bo mi też pododa jest potrzebna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 31.10.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 W dawnych czasach domy budowano w wybranych miejscach,nawet miasta,wioski powstawały nie przypadkowo. Omijano "czarcie jary" tudzież "wilcze doły" czy tez inne"wzgórza czarownic" Jak sądzicie,dobrze bedzie się zyło na bagnach czy tez innych cmentarzyskach,nawet jesli owe tereny sie osuszy? eee tam, helołin za pasem to jasia trochę wzięło na czarownice i tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 31.10.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 CoolaTT tanio robisz te schody kto ci robi? u mnie kończą montaż ale coś czuję że przepłaciłem... Robi mi gość, który mieszka w Strabli. Jak skończy to wstawię zdjęcia. Pozdrawiam. Jakie to schody? Chody jesionowe zabudowane (nie ażurowe), 16 stopni, jeden podest, balustrada, montaż i na gotowo 7000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 01.11.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 W dawnych czasach domy budowano w wybranych miejscach,nawet miasta,wioski powstawały nie przypadkowo. Omijano "czarcie jary" tudzież "wilcze doły" czy tez inne"wzgórza czarownic" Jak sądzicie,dobrze bedzie się zyło na bagnach czy tez innych cmentarzyskach,nawet jesli owe tereny sie osuszy? eee tam, helołin za pasem to jasia trochę wzięło na czarownice i tyle.. Dawniej omijano takie miejsca wielkim łukiem,nie tylko ludzie zreszta,zwierzeta tez,no chyba ze wilkołaki:P I nie chodzi li tylko o żyły wodne,cieki,ale ogólnie. Takie dwory,dworki na ten przykład lokalizowano w "dobrych" miejscach,popatrzcie jakie piekne parki,ogrody tam były. Teraz na wiekszości działek tylko łopian dobrze rośnie,albo tuje,a tuja to cmentarne drzewo. I społeczeństwo wyrastało inne w takich domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 03.11.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Halo! Czy nikt nie nie robił instalacji na deszczówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meserchmit 04.11.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam.Czy moge poprośić przemiłych forumowiczów z Podlasia o pomoc. Chciałby uzyskać informacje o rzetelnych, dobrych i szybkich w działaniu brygadach budujących stan surowy. Jeżeli mogę poprosić o jakieś dobre namiary będę bardzo wdzięczny.Budować będziemy w Czaplinie (niedaleko Choroszczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 05.11.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witaj meserchmit Przepiękne okolice kiedyś chciałam tam kupic domek Co do namiarów..mam brygadę niezła..przy następnej okazji podam ..w tej chwili nie mam przy sobie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts