edde 12.11.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 ja zrobiłem systemowy do końca, wykończajac go tynkiem mozaikowym, początkowo bałem sie o efekt końcowy, niepotrzebnie, podoba mi się to wykończenie, mało tego: żonie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 14.11.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam tygodniu zalałem chudziak i zacząłem stawiać pierwsze bloczki (solbet p+w) ale coś trochę temperatura ostatnio spadła nie wiecie gdzie mogę dostać zaprawę cienkowarstwową zimową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 14.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witajcie! Proszę o pomoc w tej kwestii:wybudowałam sieć wodociągową i kanalizę zgodnie z pozwoleniem na budowę. Wykonawca przy okazji zrobił mi od razu przyłącze, którego budowy nie zgłosiłam. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zgłosić teraz zakończenie budowy sieci?? z przyłączem, bez?? jak powinien wyglądać protokół odbioru przez wodociągi-sama sieć??? to samo z mapką powykonawcza geodety?? jak to dobrze rozegrać żeby uniknąć problemów???? nie mam pojęcia o formalnościach po zakończeniu budowy sieci wodno-kanalizacyjnej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tap 17.11.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Na początku mojej obecności na forum Witam wszystkich forumowiczów! Trochę czytałem i przyszedł czas na udzielanie się Mam pytanko, czy może ktoś ma namiar na dobrą ekipę od parkietów? Mam parkiet surowy zamówiony, ale potrzebuję wykonania usługi ułożenia, wycyklinowania i polakierowania.... obróbka korkiem też by się przydała... Czy moze ktoś coś polecić? jestem z Białegostoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik20081 18.11.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hejka, czy ktos z Was może ma studnie na odprowadzenie deszczówki? Warto to robić? Jak to się sprawdza?pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 18.11.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 czy ktos z Was może ma studnie na odprowadzenie deszczówki? Warto to robić? Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nie tyle warto, ale trzeba Przy ulicy, przy której się buduje, jest kanał deszczówki Do pozwolenia na budowę wymagali ode mnie warunków technicznych do kanalizacji deszczowej i muszę pod każdą rynną spustową instalować studzienki. Poza tym na sąsiedniej ulicy ludzie nie porobili sobie studzienek i wodę z rynien spuszczają do kanalizacji ściekowej i niestety podczas dużych ulew zdarza się, że ludzie na parterach mają problem z odprowadzaniem ścieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.11.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 czy może ktoś z Was zna temat pompy ciepła w regionie, tzn. może ma, użytkuje, instaluje lub planuje to zrobić, zna instalatorów z regionu itp?tak ostatnio po głowie mi PC chodzi zamiast paliw stałych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 19.11.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Wita sie stala podczytywaczka na etapie wykanczania domu i siebie czy może ktoś ma namiar na dobrą ekipę od parkietów? Mam parkiet surowy zamówiony, ale potrzebuję wykonania usługi ułożenia, wycyklinowania i polakierowania.... obróbka korkiem też by się przydała... Czy moze ktoś coś polecić? jestem z Białegostoku... Jan Kolenda - robil podlogi u wielu moich znajomych, w moim mieszkaniu, robi tez w domu. Nie slyszalam negatywnej opinii. Nie mam przy sobie numeru telefonu - moge podeslac potem na priv. Ewentualnie mozesz zajechac do Forniru na Towarowej - tam Ci podadzą kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tap 19.11.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 UlaB, bardzo dziękuję za namiar, napewno się skontaktuję z tym fachowcem. Jak usługa dojdzie do skutku nieomieszkam się pochwalić podłogą dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 21.11.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam wszystkich Mam pytanie do tych co rozpoczęli budowę niedawno....budujecie czy STOP na zimę? U mnie kończą się fundamenty. Murarz mój twierdzi żeby stawiać, tylko trzeba uważać ze stropem. Jak u was to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.11.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam wszystkich Mam pytanie do tych co rozpoczęli budowę niedawno....budujecie czy STOP na zimę? U mnie kończą się fundamenty. Murarz mój twierdzi żeby stawiać, tylko trzeba uważać ze stropem. Jak u was to wygląda? Stawiać. Tylko pilnować temperatury. Strop tez lać. U mnie w zeszłym roku 8 grudnia zalewaliśmy posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 21.11.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Mam pytanie do tych co rozpoczęli budowę niedawno....budujecie czy STOP na zimę? U mnie kończą się fundamenty. Murarz mój twierdzi żeby stawiać, tylko trzeba uważać ze stropem. Jak u was to wygląda? Witam zależy z czego budujesz ja mam skonczone fundamenty zalany chudziak i polozony pierwszy rząd bloczków ale niestety nie pomyslalem ze sie wyrobie z wylaniem fundamentów przed zimą i kupilem bloczki pióro/wpust do murowania klejem na cienką spoine i niestety przy murowaniu i odrazu po nim musi byc dodatnia temperatura okolo 5 stopni wiec juz od ponad tygodnia mam przestój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam zależy z czego budujesz ja mam skonczone fundamenty zalany chudziak i polozony pierwszy rząd bloczków ale niestety nie pomyslalem ze sie wyrobie z wylaniem fundamentów przed zimą i kupilem bloczki pióro/wpust do murowania klejem na cienką spoine i niestety przy murowaniu i odrazu po nim musi byc dodatnia temperatura okolo 5 stopni wiec juz od ponad tygodnia mam przestój Oj chyba to troszkę nie koniecznie tak. Jaki przestój? Spójrz wokoło czy któryś deweloper przestał budować?? Temperatur poniżej -5 to wtedy można się zastanawiać. Jeżeli macie tylko chęci, ludzi i pieniądze to budujcie dalej jak na razie jest ku temu okazja. Bo jak będziecie działać wg takich regół to na budowę wrócicie po długim weekendzie..............majowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 21.11.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 póki co praca na budowie toczy się swoim tempem...z obserwacji przypominam sobie że największe mrozy były na przełomie stycznia i lutego....mam nadzieję że w tym roku nie będzie zimy stulecia Stawiam z karemzytu z Kościuk i w dodatku na palach..ot tak już mam dziwaczka ze mnie hehe niepokoi mnie jeden fakt....jak ocieplić fundament...kierownik coś mi brzęczał o mostku cieplnym Pierwsza myśl....zasypać boki granulatem karezmytowym. Ale to jest cholernie duży wydatek. Mój wykonawca fundamentów mówi że styropianem obłożyć< ale do czego go przymocować>? hmmmm może koś ma jakieś doświadczenia....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A jak masz lany betona na ławy fundamentowe?? Do gruntu?? Czy do szalunków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 22.11.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 A jak masz lany betona na ławy fundamentowe?? Do gruntu?? Czy do szalunków?? To co będzie widać naocznie nie różni się niczym od tradycyjnych fundamentów, czyli zbrojenie szalunek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 22.11.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam wszystkich Mam pytanie do tych co rozpoczęli budowę niedawno....budujecie czy STOP na zimę? U mnie kończą się fundamenty. Murarz mój twierdzi żeby stawiać, tylko trzeba uważać ze stropem. Jak u was to wygląda? Ja buduję W nadchodzacym tygodniu ekipa kończy parter i jak pogoda pozwoli bedziemy zalewać strop.Zeby tego było mało mam już ekipe od dachu Pozdrawiam i życzę wytrwałosci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 22.11.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 To ja jeszcze raz się zapytam czy ktoś się orientuje gdzie w podlaskim mogę dostać jakąś zaprawę zimową do cienkich spoin ,dziwne bo mieszkamy niby w najzimniejszym miejscu polski a chyba żadna firma w Białymstoku czegoś takiego nie sprzedaje przeszukałem internet i znalazłem kilku producentów ale tez nie mają żadnego oddziału na Podlasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 23.11.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Czy możecie mi podać mniej więcej ceny robocizny za pokrycie dachu dachówką ceramiczną plus obróbki (komin, okna połaciowe) ? zaczynam szukać i wolę wiedzieć mniej więcej jak Wy płaciliście Pozdrawiam zimoooowo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 23.11.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Jak usługa dojdzie do skutku nieomieszkam się pochwalić podłogą pochwal sie nawet gdyby kto inny byl wykonawcą powodzenia u mnie wlasnie rusza cyklinowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts