BERNADETKA 02.12.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Siemka Moja sąsiadka sprzedaje działkę w FASTACH, jeśli ktoś byłby zainteresowany to piszcie dam namiary. Z innej beczki, praca na budowie toczy się swoim życiem..dziś hydraulik,potem zasypywanie i chudziak i stan zero będzie skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 03.12.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam niedługo moze uda mi sie zalać strop i chyba dobrze by było pozostawiać przepusty na dgp czy może mi ktoś polecić jakiegoś fachowca który może mi to zaprojektować i ewentualnie później wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 04.12.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 własciwie nie wiem czy moge tak w wątku? jesli nie to oczywiscie wyedytuje i usunę u nas robil Elmes - działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 05.12.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 U mnie kominek też robił Elmes. Tragedia, horror (do tej pory) - totalna amatorszczyzna. Dla zainteresowanych więcej informacji na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 05.12.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 powaznie?to ja poprosze o szczegóły!! edytuje: doczytalam w Twoim dzienniku - faktycznie nie popisal sie podwykonawca, nie mamy takich atrakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 05.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 i ja poproszę o więcej szczegółów będę wiedział na co uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.12.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 No skoro tyle osób prosi, a firma Elmes zawiodła totalnie - to napiszę to na forum publicznym: Pominę amatroszczyznę przy montażu (montażysta polecany i opłacony przez Elmes) - jest to opisane wcześniej - naprawa poczynań pana R. kosztowała mnie jedyne dodatkowe 1200 Przy drugim palenie pęka szyba (całe szczęście w obecności montażystów) i zauważone to zostało przez majstrów którzy dom mi wtedy budowali, a nie przez podwykonawców Elmes. Wymiana szyby w piecu, który wtedy netto kosztował około 11000+VAT trawała 4 miesiące. Zamontowano nową ramkę z szybą starą zabrano. Od samego początku z nową pojawiły się problemy z nowo zamontowaną ramką, cholernie trudno się otwierała i zamykała do mycia. W końcu po usilnych prośbach telefonicznych i wizytach w sklepie Pan do mnie dojechał - zajęło mu to jakieś 1,5 miesiąca - mając w zwyczaju to, że nie powiadamiał mnie że nie przyjedzie na określony termin. Gdy już dojechał i wyjmował drzwiczki szyba pękła, na gięciu...... Spytał mnie czy można poprawić firmę Supra i że tą szybę trzeba przerobić. Zgodziłem się - miała być gotowa najpóźniej za 4 dni. Była po ponad miesiącu, po kilkunastu wizytach na Nowowarszawskiej, po kilkukrotnym oczekiwaniu na szanownego przedstawiciela Elmesu w umówionych godzinach, na które to ma w zwyczaju nie przyjeżdżać. Wymieniona została z wielką łaską po tym jak mi nerwy puściły i sypnąłem niecezuralnie przez słuchawkę właścicielce Elmesu. Szczegółów jest dużo więcej - sam nie wiem czy obecne rozwiązanie pieca za notabene 11 tys netto (bez obudowy) sprawdzi się. Obecnie w wolnej chwili napiszę list i opiszę całą sytuację i wyślę ten list do producenta we Francji, pomijając polskich przedstawicieli. Zobaczymy czy będzie jakaś reakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 07.12.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Kochani, Potrzebuję namiarów na hydraulików. Może dysponujecie takowymi i moglibyście się ze mną podzielić - będę niezmiernie wdzięczna. Pozdrawiam w nastroju przedświątecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 08.12.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 CoolaTT, szczerze Ci współczuję... Czy teraz wszystko ok z Twoim kominkiem? Na dodatek chyba trafiliście na jakiś felerny wklad... Czy to kominek z płaszczem? U nas wygląda na to, że na razie jest w porządku, ale widziałam, że sąsiedzi byli z czegos niezadowoleni jesli chodzi o kominek. Zdaje sie, ze obudowa wyszla nie taka na jaką sie umawiali i kazali im to poprawiać. Co nie zmienia faktu, ze rozprowadzenie DGP działa, więc zrobili chyba w porządku (ale może tu nie da sie nic zepsuć ). Jesli chodzi o sam kominek, to raczej nie polecam robienia u nich obudowy kominka. Mielismy wycene na wklad+obudowe+robocizne. Cena obudowy byla co najmniej dziwna - za drogie to bylo jak na chińską masówkę, ale zdecydowanie za tanie jak na robote kamieniarza. Popytalismy tu i tam - okazalo sie, ze to jednak jest gotowiec (ktory po kilku sezonach sie odbarwia). Pozostawiam to do samodzielnej interpretacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 08.12.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Zaczęło się.....po kilku miesiącach anonimowej wizytacji na tym forum- melduję się Etap: gotowy projekt i poszukanie ekpiy Pozdrawiam wszystkich zmagających się podlasian.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 08.12.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witaj tridmax i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 08.12.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 tridmax Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 09.12.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 wiem, ze to wróżenie z fusów... ale moze ktoś był ostatnio w bankach, tudzież u innych finansowych dobroczyńców, w sprawie kredytów w CHF? Efekty mojej wizyty w sierpniu w banku, mogę wsadzić sobie w p..ę lol: i tak sie zastanawiam, czy to co czytam obecnie- oznacza koniec kredytów w CHF ?!- czy to po prostu jakaś kampania pro-narodowościowa bierzcie w PLN, bierzcie w PLN...albo spadajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 09.12.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 wiem, ze to wróżenie z fusów... ale moze ktoś był ostatnio w bankach, tudzież u innych finansowych dobroczyńców, w sprawie kredytów w CHF? Efekty mojej wizyty w sierpniu w banku, mogę wsadzić sobie w p..ę lol: i tak sie zastanawiam, czy to co czytam obecnie- oznacza koniec kredytów w CHF ?!- czy to po prostu jakaś kampania pro-narodowościowa bierzcie w PLN, bierzcie w PLN...albo spadajcie Nie wiem jak to dokładnie wygląda teraz ja dostałem pod koniec wrzesnia i to z duzymi problemami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 10.12.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 wiem, ze to wróżenie z fusów... ale moze ktoś był ostatnio w bankach, tudzież u innych finansowych dobroczyńców, w sprawie kredytów w CHF? Efekty mojej wizyty w sierpniu w banku, mogę wsadzić sobie w p..ę lol: i tak sie zastanawiam, czy to co czytam obecnie- oznacza koniec kredytów w CHF ?!- czy to po prostu jakaś kampania pro-narodowościowa bierzcie w PLN, bierzcie w PLN...albo spadajcie Nie wiem jak to dokładnie wygląda teraz ja dostałem pod koniec wrzesnia i to z duzymi problemami koniec września- to jak przepaść sprzed trzech lat w cenach budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 10.12.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 mam wstepne wyceny robocizny naszego domu (prosty, na bazie prostokąta, dach dwuspadowy- z jedną wieksza lukarną, bez podpiwniczenia, bez garażu,ok 150 m2) i ceny oscylują wokół 30 - 33 tyś. Ile wy płaciliście? czy ta cena waszym zdaniem jest ok? Przeliczalismy też materiały na postawienie SSO - poniżej 150.000 z robocizną chyba nie zejdziemy. qrcze, a myslałam ze dałoby sie taniej chcemy też w karmirze sie zaopatrywać-wspólpracowaliscie z nimi? silikaty chyba upadły- ciekawa jestem kto teraz tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 10.12.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 mam wstepne wyceny robocizny naszego domu (prosty, na bazie prostokąta, dach dwuspadowy- z jedną wieksza lukarną, bez podpiwniczenia, bez garażu,ok 150 m2) i ceny oscylują wokół 30 - 33 tyś. Ile wy płaciliście? czy ta cena waszym zdaniem jest ok? Przeliczalismy też materiały na postawienie SSO - poniżej 150.000 z robocizną chyba nie zejdziemy. qrcze, a myslałam ze dałoby sie taniej chcemy też w karmirze sie zaopatrywać-wspólpracowaliscie z nimi? silikaty chyba upadły- ciekawa jestem kto teraz tam będzie. Myślę że cena za robociznę jest okej, my płaciliśmy 39 tys (w tym więźba zadeskowana i pokryta papą). Materiały kupowaliśmy różnie, silikaty, kominy i część dupereli w kamirze, stal i bloczki betonowe u kolesia niedaleko naszej budowy (co nie wyszło oszczędniej suma summarum), beton w Rakbudzie. W sumie SSO kosztowało nas coś koło 130-140 tys wraz z przyłączami, oczyszczalnia ścieków itd. Dokładnej sumy teraz nie powiem bo to mąż ma wyliczenia. Dom podobny do Twojego, bez lukarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 10.12.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 tridmax WitajCena dotyczy fundamentów+ ścian? czy do tego tez coś z dachu?Ja za same tylko ściany za robociznę płacę 27 tyś.Fakt że ekipa super,nie chrzanią nic, pracują rzetelnie itp.Domek podobny do Twojego.Z wyliczeń wychodzi mi SSO około 140 tyś.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.12.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 a o co chodzi z tym upadkiem Silikatów, bo nic nie słyszałem jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 11.12.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 od fundamentów, po deskowanie z papowaniem. Nasz tylko wykop. Ekipa sprawdzona- postawnionych parę domów, które widzielismy. Trochę ludziom pracy odeszło- bo niektórzy klienci nie dostali kredytów- i ceny jak widzę sie unormowały. Silikaty podobno padły,wstrzymane na pewno mają prace wytwórcze- i w sobotę jak chcielismy tam zajść to mieli inwentaryzacje. Sama jeszcze z nimi nie rozmawiałam-więc na 100% nie wiem co sie tam dzieje. Znając życie to ktoś przejmie za mniejsze lub większe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts