Rachela 20.01.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam może komuś stemple zostały po budowie chętnie kupie? lookazzz mnie zostały ale ja budowę mam 25 km od białegostoku i to nie w tę stronę co wszyscy w każdym razie jakby co to są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 21.01.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Przykro mi ,ale mam krótsze do oddania.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.01.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 A ja pozdrawiam z nowozamieszkałego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 21.01.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 pięknie, pięknie! Gratulacje CoolaTT właśnie przebijam się przez Twój Dziennik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 22.01.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Gratulacje CoolaTT :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 22.01.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 tempo było u ciebie niemiłosierne....super dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 22.01.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Gratulacje CoolaTT. Jakieś ciekawe sny może po pierwszej nocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 22.01.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Dołączam się do gratulacji. Jakieś ciekawe sny może po pierwszej nocy? No właśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 22.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Mam kolejny problem i proszę o poradę. Mamy komin z dziurą na wlot spalin na wys.146cm (od docelowej posadzki, teraz jest to 164cm). Planowany wkład to Dovre 2180 o wys. 85cm. W firmie montującej kominki dowiedzieliśmy się, że podłączenie wylotu spalin z kominka jest za nisko, że powinno być min. 0,5m nad wys. kominka. Fizycznie jest możliwe podłączenie kominka do tej wysokości, ale powiedziano nam, że może byc problem z ciągiem w kominie, czy to prawda? Powiedziano nam że oni przy takich sytuacjach zatykają istn. dziurę i robia nową wyżej, tylko to dodatkowy koszt około 500zł. Odnieście się jakoś do tego, bo nie wiem czy mnie nabieraja czy naprawdę cos w tym jest. Mam nadzieję, że zrozumiale się wyraziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 22.01.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Rachela,spytaj w "Wymiana Doświadczeń". Tam jest kilku speców od kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 22.01.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Mam kolejny problem i proszę o poradę. Mamy komin z dziurą na wlot spalin na wys.146cm (od docelowej posadzki, teraz jest to 164cm). Planowany wkład to Dovre 2180 o wys. 85cm. W firmie montującej kominki dowiedzieliśmy się, że podłączenie wylotu spalin z kominka jest za nisko, że powinno być min. 0,5m nad wys. kominka. Fizycznie jest możliwe podłączenie kominka do tej wysokości, ale powiedziano nam, że może byc problem z ciągiem w kominie, czy to prawda? Powiedziano nam że oni przy takich sytuacjach zatykają istn. dziurę i robia nową wyżej, tylko to dodatkowy koszt około 500zł. Odnieście się jakoś do tego, bo nie wiem czy mnie nabieraja czy naprawdę cos w tym jest. Mam nadzieję, że zrozumiale się wyraziłam. Ja miałem taką sytuację i ciąg teraz jest OK. Powinni zakleić Ci starą dziurę i wyciąć nową do której powinni wstawić wklejkę. Sądzę że rozsądna kwota za taki wyczyn (razem z materiałami) to 300 pln. 500 to trochę przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 22.01.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 CoolaTT a jaka jest ta minimalna odległość nad kominkiem do wylotu spalin żeby było okej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 22.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 CoolaTT a jaka jest ta minimalna odległość nad kominkiem do wylotu spalin żeby było okej? Chodzi o to ażeby, tak wprowadzić rurę spalinową z kominka do komina żeby miała jak najmniej załamań (najlepiej w ogóle) i żeby wlot do komina był wyżej niż wyjście spalin z kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 22.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A ile wyżej ma znaczenie? bo u nas ze 30 cm bedzie bez robienia nowej dziury.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 22.01.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A ja pozdrawiam z nowozamieszkałego domu. o, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiwonka 22.01.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam grupę ponownie! Projekt nasz leżakuje w urzędzie i czeka na pozwolenie. Planujemy rozpocząć budowę na wiosnę i w związku z tym poszukujemy ekipy (SPRAWDZONEJ ,NIEDROGIEJ I POJĘTNEJ) do zbudowania domu z poddaszem użytkowym (pow.uzyt.138m2)do stanu surowego otwartego. Projekt był bazowany na http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=359&opcja=opis . Wprowadziliśmy trochę zmian , bo działka węższa ,wiec trzeba go było trochę uszczuplić. Parter pozostał bez większych zmian ,ale na górze jest mała antresola i tylko jedna łazienka i przy niej mała pralnia.Wycenę jaka dostaliśmy od firmy z Bielska Podlaskiego zbiła nas z nóg 80.000 za samą robociznę. Pomocy! Czekamy na kontakty!!!!! Z góry serdeczne dzięki Przydało by się założyć dziennik ,bo fajna to sprawa z perspektywy czasu. Jak synek wyrośnie z kolek niemowlęcych to "słowo harcerza" dziennik powstanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 23.01.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 CoolaTT no to co z tym pierwszym snem? Tylko nie mów że nic Ci się nie śniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.01.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 może wciąż jeszcze śpi i śni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 25.01.2009 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Mam problem i proszę o poradę. Mam dzialke w Fastach. W zwiazku z tym, ze teren jest podmokły, za radą forowiczów lub jak kto woli forumowiczów nawiozłam ziemi, aby podnieść teren (teren przed nawożeniem był ponizej wysokości ulicy). No i tu zaczyna się problem. Sasiad z działki obok twierdzi, że to moje poczynanie sprawiło, że wody gruntowne podniosły się. Równolegle przy mojej działce biegnie rów melioracyjny - nie zostal on zasypany podczas nawożenia ziemi. Sąsiad twierdzi, że powinniśmy przekopać rów (a to oczywiscie kasa) i powołuje sie na punkt z warunków zabudowy , który mówi ... realizacja inwestycji nie moze powodować zmainy stanu wody na gruncie oraz odprowadzenia wody i ścieków na grunty sąsiednie zgodnie z art. 29 ustawy z dnia 18.08.2001 r.Prawo wodne (teks jednolity Dz. U. Nr 239 poz. 20019 z 2005 r.).....Nie chcę z przyszłym sąsiadem "drzeć kotów" ale co mmam począć, plis pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 26.01.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 hej, w sobotę zostały wylane u mnie posadzki. Póki co mrozu nie ma i mam nadzieję, ze przez jakiś czas nie będzie. Kurczę, do soboty wydawało się że sufit będzie tak wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts