Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa PODLASKA

Frezjaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

apropo pustakow komorkowych,kupowalem SOLBET ,najlepsza cene dali mi w firmie ktora znajduje sie w Jasionowce gm.korycin,jak ktos sie orjentuje tam gdzie kiedys byl SKR,dowoz na plac GRATIS

Jaka to firma? - bo wg spisu firm w UM w Jasionówce

jasionowka.pl/podmioty.php

nie ma takiej firmy ...

czy ktoś pamięta kiedy są wiosenne targi w Szepietowie?

Hmmm, wprawdzie nie pamiętam kiedy odbywają sie targi, ale raz tam byłam i nie jestem zadowolona. To bardziej jarmark niz giełda ogrodnicza - maszyny rolnicze, nawozy, oferty banków itp. A sadzonki drogie i średniej jakości.

Tez odniosłam takie wrażenie ;) Jednak takiej ilosci roslin do poogladania na zywo i producentow/ogrodnikow/szkolkarzy w jednym miejscu chyba nie ma szansy spotkac gdzie indziej?

Witam wszystkich ponownie. zgodnie z obietnicą dla tych, których interesują pompy ciepła zużycie za okres od 22.12 do 22.02 to: I -523 kWh, II - 1351 kWh. czyli coś koło 290 zł.za miesiąc za cały dom ( co+c.u.w + oświetlenie i inne pierdoły) życzę owocnych przemyśleń, bo mrozy były fajne. Pozdrawiam ciepło.swimmer

Witam wszystkich ponownie. zgodnie z obietnicą dla tych, których interesują pompy ciepła zużycie za okres od 22.12 do 22.02 to: I -523 kWh, II - 1351 kWh. czyli coś koło 290 zł.za miesiąc za cały dom ( co+c.u.w + oświetlenie i inne pierdoły) życzę owocnych przemyśleń, bo mrozy były fajne. Pozdrawiam ciepło.swimmer

Wg taryfy ZEB S.A. za energię i taryfy PGE Dystrybucja Białystok za przesył energii (taryfy wchodziły jedna 17 stycznia, druga pierwszego lutego) rachunek za niniejsze zużycie wynosi brutto 751,29 co daje troszkę ponad 375 pln za miesiąc.

Troszkę się z tymi 290 przeliczyłeś -poniżej obliczenia w excelu. Nie są w 100% trafne bo taryfy się zmieniały w połowie miesiąca i po miesiącu więc będą nieznaczne różnice,

Energia Przesył Łącznie (E+P) Kwota Opłaty stałe

Dzien 0,2668 0,1844 0,4512 235,9776

Noc 0,1726 0,095 0,2676 361,5276

Suma 597,5052 BRUTTO

Suma+Opłaty 615,8152 751,294544

dzięki - też jestem zadowolony, pomimo podwyżek, które słusznie naniosłeś. W sumie wziąłem ceny z grudnia, bo wtedy przy podobnym zużyciu zapłaciłem 250. Więc myślę, że podwyżki są chorendalne jeśli masz rację... bo patrząc na porównywalne zużycie wychodzi, że opłaty wzrosły w moim przypadku o..125zł. A to jest jakby 50% kosztów!!! Taką nam zakład zafundował podwyżkę???

Jeśli chodzi o kominek to owszem...2 razy jak układałem terakotę w garderobie i niewskazane żeby podłoga grzała ze zrozumiałych względów. Co do urządzeń to standard: komp, pralka, tv, zmywara.. no nie mam reku :wink: Więc myślę, że nieźle. no ale zabiłeś mi ćwieka z tymi podwyżkami. Znajomy mi mówił, że będą o 20%, ale - 50%???? :-?