kospol 26.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 "EJ" zamojtuk .to ta firma w jasionowce z materialami budowlanymijesli chodzi o tel.to na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kospol 26.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 jesli chodzi o geodete,jest taki w wasilkowie,odemnie wzial 400 zl ,ale muwil ze ceny poszly do gory wiec teraz to niewiem ile bierze,,na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 27.02.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Kospol,czy możesz wysłać mi namiary na tego geodetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 27.02.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 AGMAR Agmieszka Perkowska prowadzi mąż M Pobierają zaliczki nie wyiązują się z umów jakość wykonania bardzo marna odradzam wszelkich współpracy firma zadłużona po uszyOCENA 0% + 25% +75% - 100% -głosów: 6Dodaj swój komentarz Białystokwoj. Podlaskie Wasze uwagi * Autor: INWESTOR hehe (*.*.11.168) (2009-02-27 11:29:38) To ja powiem ze wszyscy jestesmy naiwni a ja najbardziej ale jak zyc nie wierzac wogle ludziom .A "szanowny p. Marek" to powinien dostac oskara za swoje oszustwa ale najbardziej to to mnie dziwi ile bezczelnosci i hamstwa jest w jednym facecie .Inawet nie boi sie jakies kary czy na tym czy na innym świecie do tego stopnia ze nawet zamydlal oczy swoja ciezarna zona a jak nie odbieral telef. to mial wypadek i byl w szpitalu pewnie wszystko to KLAMSTWA nie dotrzymal zadnego treminu7 wszystkim pracownikom mowil ze ja mu niepLace !@##$$%%^^&&**(*( brak mi slow ale jak skoncze poprawiac jego partactwa to to spotkam sie z nim w sadzie i innym radze to samo bo inaczej zawsze gnojek porzadnymi ludzmi bedzie se gębe wycierac * Autor: Zbyszek (*.*.92.150) (2009-02-26 23:22:41) Padłem ofiarą tego(człowieka)koszmar zaczął się od 06.2008r. i trwał do 09.2008r.Wziołem tą firmę do zrobienia docieplenia domku jednorodzinnego o powieszchni 180m2.Teraz dom wygląda koszmarnie.To co przezylem z tą firma tego nieda sie opisać jednym zdaniem."Za zachowanie podłe kopy na morde" Kurwy bite i chuj!!!! * Autor: ANDRZEJ (*.*.188.120) (2009-02-26 19:43:44) Niestety byłem podwykonawcą tej firmy i zgadzam się z Radkiem. cwel jakich mało, nie wypłacił mi paru dobrych tysięcy zł. twierdząc że inwestor mu nie zapłacił, gdy to okazało się nieprawdą zaczął mnie unikać i przestał odbierać telefony. * Autor: Zenon (*.*.148.7) (2009-02-26 19:39:25) jestem kolejną z rzędu osobą oszukaną przez ta firme napewno juz nigdy nie dam sie nabrać takim oszustom ... więc uwarzajcie...jak nie chcecie zbankrutować ... jednym słowem (kurwy i złodzieje!!!) * Autor: Radek (*.*.127.18) (2009-02-26 18:58:34) fałszywi jak nikt inny biorą podwykonawców nie rozliczają się z nimi szargają ich imieniem Jeśli ktokolwiek sie nad nia zastanawia to niech szybko spyla jesli jeszcze może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 27.02.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Sorki ze troche nie na temat a moze i ja sie podpytam o niedrogie drzewo na opal bo te co sa w ogloszeniach to cenowo przegrywaja z gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kospol 01.03.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Kospol,czy możesz wysłać mi namiary na tego geodetę? numer tel. wyslalem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiwonka 02.03.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Poszukuję kierownika budowy, nie tylko do podpisu.Jakie są w ogóle obecnie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelm2 02.03.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Poszukuję kierownika budowy, nie tylko do podpisu.Jakie są w ogóle obecnie ceny? ja płacę 1500, głownie za podpis (znam ludzi co tyrają cięzko cały miesiąc i tyle nie mają pensji )) zdzierstwo moim zdaniem Swoją drogą kupowaliscie juz prety albo bloczki betonowe pod fundamenty - gdzie najlepsze ceny/jakości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 03.03.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 bloczki betonowe kupowałem w Kościukach -bloczek B4-2,10 netto zaś stal fi 12 -2,oo pln ,fi 6 -2,20 pln w Instalu(oczywiscie + transport) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 03.03.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 obdzwoniłem wszystkie hurtownie i składy-stal najtańsza w Instalu ,bloczki w Kościukach ....no i można negocjować!!!!!!!kupiłem i czeka....nie ma też problemu ze składowaniem na placu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 03.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Poszukuję kierownika budowy, nie tylko do podpisu.Jakie są w ogóle obecnie ceny? ja płacę 1500, głownie za podpis (znam ludzi co tyrają cięzko cały miesiąc i tyle nie mają pensji )) zdzierstwo moim zdaniem Swoją drogą kupowaliscie juz prety albo bloczki betonowe pod fundamenty - gdzie najlepsze ceny/jakości ? Ja tez płacę 1500 za kierbuda, ale doradza, sprawdza główne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 03.03.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Szybkie pytanko o architekta. Doświadczony architekt, cena 3800 zł brutto, za:- adaptacja projektu- wrysowanie w działkę- przyłącza- przeprojektowanie garażu z jedno, na dwustanowiskowy i tym samym powiększenie przestrzeni nad garażem- złożenie wniosku o pozwolenie na budowę Jakoś nie mogę znaleźć taniej. Byłem u kilku. Waszym zdaniem cena spoko? Może macie kogoś tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.03.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 "-przyłącza" co to oznacza? czy zrobi ci projekty wykonawcze poszczególnych przyłączy, czy poziada uprawnienia stosowne do projektowania przyłączy energetycznych, wodno-sanitarnych, gazowych? ile masz tych przyłaczy w sumie? czy tylko na mapie zagospodarowana terenu zaznaczy proponowny przebieg przyszłych przyłączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 03.03.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Moja P. architekt wzięła 4500. Projekt - dom jednorodzinny z poddaszem użytkowym +garaz i wiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 04.03.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Trochę nie w bieżącym temacie: pomóżcie nowicjuszce czy da się jakoś przeszukiwać to forum ( w sensie: grupa podlaska), bo brnięcie przez 70 stron jest jakąś masakrą (jestem na 15 ), a ja jestem ciekawa gdzie w podlaskim zamawialiście swoje drewniane okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 05.03.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Aga, ja okne drewniane zamawiałem w Domexie na Ciesielskiej 2. Z 8 lat temu kupowałem u nich okna i wszystko było ok, więc teraz do nowej chałupki nawet się specjalnie nie zastanawiałem i znowu kupiłem tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 05.03.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Siemka AgaJa kupuje w Rzeszowie okna, ale wiem ze w Łyskach jest jedna firma która ma na prawdę dobre okna...nazwy nie pamiętam ,ale nie znajduje się ona przy głównej drodze, tylko 1 wjazd do wioski i prosto jakieś 300 metrów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 05.03.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 dzięki serdeczne, Domex był pierwszym miejscem, do którego się udałam, ale chciałabym poznać wycenę innych zakładów, no wiecie, może z okazji tzw. kryzysu te mniejsze (typu Jandag w Łyskach) dadzą mi większy rabat... Oczywiście, znam 'wiodących producentów', ale Łysek w życiu bym nie znalazła! BERNADETKA - dlaczego je polecasz? PODLASIANIE - gdzie jeszcze zamawialiście drewniane okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łysy1719504770 05.03.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam jestem z Białegostoku Mam kilka pytań 1. Ile czasu czeka się na pozwolenie na budowę. Wiem że na wydanie decyzji urząd ma 65 dni, czy trzeba będzie aż tyle czekać.2. Jak będzie z pozwoleniem na budowę skoro Gazownia odmawia wydania warunków dla nowych odbiorców2. Podobno spadły ceny robocizny, ile teraz może kosztować postawienie stanu surowego około 200m2 dwa piętra bez piwnicu. Pozdrawiam wszystkich bydujących, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 05.03.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Szybkie pytanko o architekta. Doświadczony architekt, cena 3800 zł brutto, za: - adaptacja projektu - wrysowanie w działkę - przyłącza - przeprojektowanie garażu z jedno, na dwustanowiskowy i tym samym powiększenie przestrzeni nad garażem - złożenie wniosku o pozwolenie na budowę Jakoś nie mogę znaleźć taniej. Byłem u kilku. Waszym zdaniem cena spoko? Może macie kogoś tańszego? Przepraszam, że się wtrące, ale nie bierz najtańszego projektanta, tylko najlepszego (najlepiej z polecenia), bo od projektu dużo zależy, ja np. żałuję, że przed wykonaniem stanu surowego dodatkowo nie wziąłem projektanta wnętrz, to nie musiałbym potem zmieniać rozkładu ścianek działowych i punktów hydraulicznych, a część kanalizacji można już ukryć pod chudziakiem. Zmiany po wybudowaniu są kosztowne, dlatego już na etapie projektu trzeba wiedzieć co się chce i gdzie, aby potem tego nie zmieniać. Dobry projektant może doradzić jak urządzić sobie wnętrze. Ja w cenie 6tys. miałem dodatkowo oprócz przygotowania projektu wizyty projektanta na budowie podczas prac budowlanych i do tej pory jestem z nim kontakcie telefonicznym, pytam go o opinię na każdym etapie budowy. Ale mimo wszystko wziąłem dodatkowo projektanta wnętrz, który pomógł mi w doborze punktów elektrycznych i hydraulicznych, przesunął jedną ściankę a drugą dodał. Oszczędność 2-3 tys. zł na projekcie to nic w porównaniu do zmian po wybudowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts