grzechk 06.03.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam jestem z Białegostoku Mam kilka pytań 1. Ile czasu czeka się na pozwolenie na budowę. Wiem że na wydanie decyzji urząd ma 65 dni, czy trzeba będzie aż tyle czekać. 2. Jak będzie z pozwoleniem na budowę skoro Gazownia odmawia wydania warunków dla nowych odbiorców 2. Podobno spadły ceny robocizny, ile teraz może kosztować postawienie stanu surowego około 200m2 dwa piętra bez piwnicu. Pozdrawiam wszystkich bydujących, ad1. Jak się uśmiechniesz do Pani w starostwie to mogą się wyrobić w miesiąc, tym bardziej że zaczął sie kryzysik, więc mają trochę mniej roboty. ad3. tu rozmowa na ten temat: http://forum.muratordom.pl/ile-placiliscie-za-wybudowanie-domu-w-stanie-surowym,t17856.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 06.03.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 To bardzo nie związane z budowaniem . Ale . Ci co jeżdżą ulicą Sikorskiego między Biawarem i Witosa to proszę uważać . Bo panów polujących na wasze pieniążki zawsze tam można spotkać . i to o różnych porach . Wiem bo mam piękny widok z okna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 06.03.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 hehe, sorry za OT, ale Wojtek, już Pana widzę! Piątek wieczór, piwko, nogi na parapecie i... zakładziki, ilu dupną w tej godzinie A tak na poważnie: uczulam na koleiny i inne dziury na Wasilkowskiej/Sienkiewicza. Dziś jeden Pan tak szusował, że aż iskry szły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 06.03.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Wracając do stolarki: napływają do mnie wyceny i przy dokładnie tych samych opcjach kwoty z poszczególnych zakładów różnią się nawet o 30% !! (przy czym te najdroższe to już po łaskawie nadanym 15% rabacie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.03.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Cóż, podczas budowy człowiek dowiaduje sie mnóstwa ciekawych (lub mniej ciekawych) rzeczy. Ceny cegiel, stali, okien ... albo jak u mnie ostatnio ceny drzwi wewnętrznych. Przyzwoite kosztują sporo kasy i na dodatek czas oczekiwania to ok.8 tygodni! Aha, i wiekszość modeli to Pani sobie w katologu albo w internecie pooglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbi 07.03.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam jestem z Białegostoku Mam kilka pytań . 2. Jak będzie z pozwoleniem na budowę skoro Gazownia odmawia wydania warunków dla nowych odbiorców Pozdrawiam wszystkich bydujących, Nie musisz mieć ogrzewania domu z wykorzystaniem gazu jest wiele innych możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 08.03.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam jestem z Białegostoku Mam kilka pytań . 2. Jak będzie z pozwoleniem na budowę skoro Gazownia odmawia wydania warunków dla nowych odbiorców Pozdrawiam wszystkich bydujących, Nie musisz mieć ogrzewania domu z wykorzystaniem gazu jest wiele innych możliwości. Jasne, że jest, ale jeśli obok działki, której się budujesz jest już gazociąg to gaz jest najlepszym rozwiązaniem. Dodatkowo możesz postawić drugi kocioł, np. na węgiel (musisz mieć 2 kanały dymowe) i jesteś zabezpieczony na kaprysy Putina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 08.03.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam Co do okien w Łyskach..."wywiad środowiskowy" Proszę niech ktoś mi powie jak to jest z dodatkowym piecem np. na węgiel.Czy to prawda że trzeba mieć na niego dodatkowe pozwolenie? <ochrona środowiska itp.>.Mam gaz,ale alternatywą ma być właśnie węgiel.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 08.03.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 BERNADETKA Proszę niech ktoś mi powie jak to jest z dodatkowym piecem np. na węgiel.Czy to prawda że trzeba mieć na niego dodatkowe pozwolenie? <ochrona środowiska itp.>.Mam gaz,ale alternatywą ma być właśnie węgiel.... Każdy kocioł na węgiel ma teraz napisane coś takiego - "kocioł Ekologiczny" - pozwoleń żadnych, w przeciwieństwie do tego na gaz. Jeżeli nie istnieje możliwość realizacji przyłącza gazowego to zainwestowałbym w piec na węgiel, pelet czy inne paliwo stałe - najlepiej piec na wszystko. W momencie kiedy będzie już dostępny gaz to nie dorzucisz se jeszcze kociołek gazowy. Wspaniała sprawa, mieć 2 możliwości ogrzewania. Odnośnie okien - to polecam standardy drewniane. http://www.stolbud.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 09.03.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 swimmer jeżeli jest to 375 pln miesiąc to i tak wynik jest naprawdę niezły. Napisz tylko szczerze: jak często rozplałeś w kominku?? jakich urządzeń elektrycznych używasz w domu poza pompą cipeła?? Coola policz jeszcze raz, bo z całym szacunkiem chyba się walnąłeś? nadal mi wychodzi 290 po stawkach, które podałeś i z nowymi przesyłowymi. Też wszedłem na stronę ZEB. Jeśli chodzi o noc w jednym miejsce nie dopisałeś 0 tam stawka wynosi 0,0095. może stąd ta różnica choć mi sie nie wydaje?? pozdrawiam. swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 13.03.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 WitamPo forum widać że wszyscy ruszyli na plac boju.Jutro zalewam strop i za jakieś 3 tyg. będę miała na zbyciu stemple.Dodam że beton zamawiałam w firmie "bosta beton" na ul.Octowej i polecam bo konkurencyjne ceny mają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 14.03.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Cóż, podczas budowy człowiek dowiaduje sie mnóstwa ciekawych (lub mniej ciekawych) rzeczy. Ceny cegiel, stali, okien ... albo jak u mnie ostatnio ceny drzwi wewnętrznych. Przyzwoite kosztują sporo kasy i na dodatek czas oczekiwania to ok.8 tygodni! Aha, i wiekszość modeli to Pani sobie w katologu albo w internecie pooglada czyżby przeprowadzka na wielkanoc coś czuję ,że będzie okazja niedługo pogrilować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydzia 15.03.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam wszystkich. Chciałabym ostrzec, że od kilku dni w Grabówce grasują złodzieje i okradają budowy. Łupem padają wszystkie narzędzia, elektronarzędzia oraz wszelkiego rodzaju elementy instalacji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 15.03.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam wiosennie:) A ja szukam namiarów na sprawdzone ekipy od tynków wewnętrznych maszynowych łoczywiście Za każdy namiar będę wdzieczna. Strasza mnie dookoła że trzeba sporo czekać na dobra ekipę, więc zacznę chyba szukać A tak przy okazji, czy któryś z Szanownych Forumowiczów wstawiał okna PCV firmy Bertrand (punkt na hetmańskiej) lub z Oknoplastu Kraków (na składowej)? Wszelkie opinie mile widziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 15.03.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 albo z JanDagu w Łyskach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niuniek123 15.03.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam:) Mam dwa pytanka. Znacie może kogoś kto robi świadectwa energetyczne i ewentualnie jaki to jest koszt?? A drugie to jakiś namiar na drzewo do kominka. Gdzie, co i za ile? Pomożecie jak zawsze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 16.03.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witam, czy ma ktoś może namiary na kogoś kto ma niedrogo drewno kominkowe ( brzoza lub dąb) przydałoby się 10-20 metrów. znalazłam ofertę 130zł za metr, może ktoś ma lepszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiewicz hela 16.03.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witam, ja mam okienka Bertranda od roku, sa super - nic sie nie dzieje . kupowałam je jeszcze na 1000-lecia PP, ale widze ze firma sie rozrasta. Polecam - napewno warto ich odwiezic i poprosic o obsługe P. Jacka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 16.03.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witam, ja mam okienka Bertranda od roku, sa super - nic sie nie dzieje . kupowałam je jeszcze na 1000-lecia PP, ale widze ze firma sie rozrasta. Polecam - napewno warto ich odwiezic i poprosic o obsługe P. Jacka Pozdrawiam A mogłabym prosić o więcej szczegółw dotyczacych profilu okna i takie tam? Jeżeli nie na forum to, na priv. Co zadecydowało, że wybrałaś własnie te okna a nie inne, bo przyznam szczerze do najtanszych to one nie należą Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydzia 16.03.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam.Chciałabym się podpytać, czy warto podpisywać umowę z firmą ochroniarską i jeśli tak to z jaką firmą podpisać umowę? Jaki to jest koszt miesięcznie? Dodam, że nasz domek jest w stanie surowym zamkniętym.Pozdrawiam forumowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts